Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 2

  • 82 189
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 0
1час  Shocked, аз пекох 25мин най-много и стана приказка. Да не си го сложила на долна скара, аз всичко на горна пека и така слагам тавичката. Така става по-бързо.

Точно така, сложих я на долната скара за един час. Нарочно исках да стане по - бавно. Иначе и твоят вариант е правилен.

# 691
  • Мнения: 903
Да, по-бавното готвене е по хубаво,ама аз точно заради бързината си купих НЛОто, защото след работа всички сме много гладни и няма време  Laughing

# 692
  • Varna
  • Мнения: 2 606
Ами то НЛО-то,  и бързо готви вкусно.
Ама и моето сдаде багажа. Вчера спря да готви и само вентилатора върти. Добре, че мъжО си е тука, че веднага хукна да го носи на рЮмонт. Обаче за съжаление, чак след седмица ще е готова. Незнам как тая фирма е взела да поправя и тендЖУрките. Имам чувството, че прави рЮмонтите на цяла Варна, защото каквото и да си купя електрическо, все тя е тая към която трябва да се обръщаме. А хич не са добри, калпазани от класа. Все се оплакват, че ремонта труден и само шефа им като дойде да ремонтира нещо у дома, става за нула време.

И във тавичка стават вкусни нещата, момичета. Във предните теми, още когато аз си купих тендЖУрката писах, че тавичката трябв да е тънка и така става бързо и както трябва печенето.

# 693
  • Мнения: 4 954
Аз отскоро имам такава фурничка, но съм адски доволна от нея. Ето рецептата, с която я пробвах:

Пилешко филе овкусено със сол, черен пипер, риган, зехтин и малко лимонов сок, на долната скара.
На горната скара нарязани на едро 2-3 домата, 2 глави лук, 1 глава чесън, две чушки и 3 малки тиквички (сега само такива има на пазара). Омесваме с малко зехтин, босилек, сол и черен пипер. Завиваме в алуминиево фолио и поставяме на горната скара. 40 минути на 250 градуса и имаме страхотна вечеря. Надявам се да ви хареса. Ще продължа да следя темата за идеи.
 Heart Eyes на всички

# 694
  • Мнения: 1 283
Здравейте момичета   bouquet Имам въпрос: купих пилешки руладини, искам да ги сготвя с картофи. Дайте идеи: на коя скара кое да сложа, колко минути, да използвам ли тавичка за еднократна употреба, защото си купих заради фурната. Чакам отговор atwork, че след малко ще се приберат глутницата и ще вият за глад.
Четох рецептите за фурната, но такава няма.

# 695
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Момичета плаче ми се.Пукна ми се долната част на фурничката   Cry Cry. След  9 години вярна работа.В Гърция къде ли не съм я разкарвала по квартири.След това пътят от там до тук,с коли и  бусове.Тази година на нея си правих печените чушки които прибрах във фризера.Та днес сложих патладжан да опека за кьопалу и по едно време само чувам звън на счупено стъкло.Сега ще трябва да търся заместител на долната част,и дано намеря нещо подходящо,пък било то и  обикновенна голяма тенджера.

# 696
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 115
Момичета плаче ми се.Пукна ми се долната част на фурничката   Cry Cry. След  9 години вярна работа.В Гърция къде ли не съм я разкарвала по квартири.След това пътят от там до тук,с коли и  бусове.Тази година на нея си правих печените чушки които прибрах във фризера.Та днес сложих патладжан да опека за кьопалу и по едно време само чувам звън на счупено стъкло.Сега ще трябва да търся заместител на долната част,и дано намеря нещо подходящо,пък било то и  обикновенна голяма тенджера.
Не се притеснявай, аз лятото си спуках стъклената купа зорлем, та си купих метална 30см тенджера и съм по-доволна отколкото от стъклената. Капака е този дето върши работата. Ако се върнеш няколко страници назад (25стр.) ще видиш и снимките, които съм качила на новият вариант. Трудността идва от това да намериш тенджерата. Трябва да е 30см никой друг диаметър не е подходящ.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 11:31 от Angela61

# 697
  • Мнения: 1 088
Аз най-накрая оправих фурничката. Оказа се фабричен дефект, но не можах да намеря гаранцията и си заплатих ремонта. Сега обмислям една идея. Имам една тиква - около 20 кг която искам да напълня, но няма да се събере в нормалната фурна. Ако и отрежа капака и я напълня и сложа капака на Флейвъра отгоре... дали рискувам пак да го счупя?!?  Embarassed Laughing

# 698
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 115
Аз най-накрая оправих фурничката. Оказа се фабричен дефект, но не можах да намеря гаранцията и си заплатих ремонта. Сега обмислям една идея. Имам една тиква - около 20 кг която искам да напълня, но няма да се събере в нормалната фурна. Ако и отрежа капака и я напълня и сложа капака на Флейвъра отгоре... дали рискувам пак да го счупя?!?  Embarassed Laughing

Не е ли много голяма тиквата за тенжурката?

# 699
  • Мнения: 1 088
Да де. Не да я слагам вътре,  а  само капака  на тенжурето да ползвам

# 700
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 115
Да де. Не да я слагам вътре,  а  само капака  на тенжурето да ползвам

Капака може да се използва и с друга тенджера, стига да им съвпадат размерите или нещо от сорта. 

# 701
  • Мнения: 1
 Здравейте и от мен.Записах се във форума специално ,заради кулинарната секция Mr. Green
до сега само четях,но ми се ще и да пиша ,по малко .Та по темата ,от вчера и ние сем.Грийн се сдобихме с такава фурна-тенджера

ето такава:http://www.teleshop.bg/~teleshop/za-kuhniata/38-eco-speed-oven.html
Естествено цвета изигра ,своята  роля.Взехме я от мол Сердика ,бях я видял преди време и реших да зарадвам ,половинката .То пък за късмет уцелихме и промоция от 149 на 99 лв. Mr. GreenЕдно време майка ми имаше ел.тенджера и правеше страхотно пиле с картофи ,сега ние как ли не го мъчим но не може да стане като тогава,С тази придобивка се надявам да си върна вкуса от едно време. Поздрави на всички  Sunglasses

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 18:36 от mr_green

# 702
  • Мнения: 354
Привет, момичета.
Нещо не успях да намеря линка към темата с рецептите за флейвъруейв...Искам да опека сьомга и се чудя колко време й трябва (не, че не правя всичко на око, но все пак...). Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.

# 703
# 704
  • Мнения: 354
  bouquet  bouquet  bouquet И аз къде ли гледам  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт