За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 111
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Водата е едно,а захранването на 45 дни-съвсем друго Thinking

# 721
И да има и да няма проблем, ранното захранване не е най-доброто, което може да предложиш на бебето си. Храносмилателната му система не е развита, най-малкото. За водата съм на мнение, че поне докато се установи лактацията вода не трябва да се предлага. Това е една от причините, поради която аз претърпях неуспех с кърменето. После зависи от желанието на бебето. С кърма/АМ си набавя необходимите течноти. Някои бебета пият вода, други не. Моето беше от вторите...до скоро. Много пъти е обяснявано, каква е била презумцията за ранно захранване. И това съвсем не е било в полза на бебето.

# 722
А нашата педиатърка се е поправила на времето голямата ми дъщеря я захранвах рано и сега си бях решила с бебето да го правя на 5 месеца,но на миналата консултация тя дори каза да изчакам до 6 месеца.Тъкмо си мислех ,че ще трябва да спорим по въпроса с нея.

# 723
  • Mediterraneo
...аз пък мисля,че ако бебето няма проблеми колкото по-рано се захрани по-добре,защото после изведнъж ще му се струпат много нови храни!

не му е много тук мястото на подобен спор, ама да те попитам защо биха му се струпали много нови храни? Моето бебе е захранено преди 3 седмици и дотук е опитало само оризова каша и пюре от морков. За цял месец две нови храни много ли ти се виждат?

# 724
Здравейте мами, спешно се нуждая от съвет. Бебка е на 12 дена, а аз имам хрема цяла сутрин. Ще я зараз ли ако я кърмя. Имам алергии, затова не знам от какво ми е хремата, може и да съм настинала. Благодаря предварително.
Здравейте , реших и аз да се вмъкна в темата;) аз съм кърмила с хрема без хрема с хепатит;( с пиелонефрит с определени антибиотици с гнойна ангина и с какво ли не;( до сега то трите ми деца които съм ги кърмила разлино дълго време, нито едно не съм заразира;) в момента средната ми дъщеря е с херп ангина и сега дебна на ймлаката която е на месец и поливан , дано не се зарази;) няма пазене от тази работ аспоред мен;( защот овсек ивирус върлу още преди да се появат симптомите и ако трябва ще се зарази;) но по мое мнение бебетата боледуват мног опо малко до към шестия месец;) дори шарки не ги хваща;) макар че винаги има изключение;) но те имат имуните още то бременноста;)

А за повиването думи нямам, нямах представа, че все ощ енякой го практикува;) дано не увредят децата си;(скоро ходих на ортопед за консултация и преглед веднага след ражаденото на бебето;) той ми каза, че дори завиването в одеалце до като носите децата си е вредно за ставите;) колко по разтворени са крачетата толкова по добре;)така ставата влиза в ямката;)

# 725
Здравейте мамита ,аз пък мисля,че ако бебето няма проблеми колкото по-рано се захрани по-добре,защото после изведнъж ще му се струпат много нови храни!Моя батко като беше бебе се захрани от края на втория месец,а имаше и майки които си захранваха бебетата на 45дни!Аз не одобрявам и новата система да не се дава вода до 6месеца,пълна глупост!Е това е мое мнение! Peace

като те знам каква си бойна хич нямам намерение да споря с теб  Mr. Green Mr. Green цунки на малката гризанка  Hug

да ви питам един малко по-различен въпрос - дребния последно време през деня спи само на една страна и то само на лявата, но си подгъва ушето и виждам, че е по-щръкнало от другото. не че е болка за умиране, ама се чудя дали пък ако продължава така няма съвсем да щръкне  newsm78 не винаги успявам да го оправя да не е прегънато (то е едно мятане докато заспи, а после не ми се иска да дразня лъва и да го будя, че тъпкано ще ми го върне). да му слагам ли лентичка ли, какво да го правя  newsm78

# 726
  • Шумен
Аз също имам наблюдения че повечето педиатри съветват за ранно захранване. Нашата дори още на първата консултация 1м ми даде една схема със захранване със сок от 40-тия ден  ooooh! е аз изчаках с тях въпреки бабите, които ме уверяваха да ги почвам. На принципа съм майката се води по инстинкта си. Щом не искат вода насила не става, детето само почва да пие когато то пожелае. Те моите госпожици и досега почти не пият вода а си играят със шишетата Simple Smile
Искам да ви питам еднократно по-рядко ходене по голяма нужда на ден води ли се за разтройство? Имам наблюдения през последните няколко дни че ходят по-рядко по обяд, следобед дори и да напълнят памперса си е нормална консистенция. А акито дразни и кожата им, Валя дори има раничка в подпамперсното пространство, веднага щом ги усетя сменям пампа и пак рани  ooooh!

# 727
Не е разтройство,но явно нещо от сутрешното хранене им дразни стомахчетата.Какво закусват,да не е нещо с краве масло,защото то може да ги поразхлабва.

# 728
Деси, чувала съм, че за възрастен се смята за разстройство - повече от 4 пъти на ден. По- рядкото може да се дължи на храната. newsm78

# 729
за разтройство се счита ако ака на често, примерно 4- 5-6 пъти на ден, през час-два...
за раничката, не знам какво ползваш срещу подсичане, но аз съм изключително доволна от Судокрем, синът ми излезна от болницата в плачевно състояние (подсечен и на ранички от горе до долу, не само по дупето) и със Судокрем се оправи за два дни, така че с две ръце го препоръчвам.

# 730
...аз пък мисля,че ако бебето няма проблеми колкото по-рано се захрани по-добре,защото после изведнъж ще му се струпат много нови храни!

не му е много тук мястото на подобен спор, ама да те попитам защо биха му се струпали много нови храни? Моето бебе е захранено преди 3 седмици и дотук е опитало само оризова каша и пюре от морков. За цял месец две нови храни много ли ти се виждат?

Ще ти кажа- детската кухня в която са включени всички общи храни,започва от 10месец,а ти до тогава ако искаш да се възползваш от детска кухня трябва да си дала на детето да опита от всичко,та ако чакаш до 6месец,после за 4месеца коремчето трябва да свикне с всичката нова храна,за да може да се храни без това да е нова храна за неговото коремче!Пак повтарям това е мое мнение и опит от преди 8 години!Може пък и да не съм права и новият метод да е по-добър-всеки има право на избор!

Рика душко и двете сме много бойни Hug Hug Hug Hugцелувки на Рошльо!  Kiss

# 731
А в Казанлък Детската кухня записва бебета от 4 месеца. Това в никакъв случай не означава, че всички казанлъшки бебета са записани тогава и съответно и захранени. не пречи и след записването да се дава да опитва детето.
От 4 месец в кухнята се дава зеленчуково пюре и кисел.

# 732
6 месеца - каша.
7 месеца - зеленчуци
8 месеца - плодове
9 месеца - месо
10-11 месеца опит за преходна храна

Среден интервал от по 3 дни (след първоначалното захранване) е достатъчен за въвеждането на основните групи храни. Разнообразието в ДК не е чак толкова голямо, а и освен това ДК е личен избор, не задължение.

Моля, не коментирайте точно описаното въвеждане на храните.

Спорът наистина не е за тази тема. Тя е за бързи въпроси и отговори, относно развитието на детето.

# 733
оф някой да ми помогне с блага дума - от седмица- две насам дребния периодично има слуз в акото. бях писала за вчера и онзи ден, че имаше пак. не във всяко изхождане, но ту се появява, ту изчезва. миналата седмица пък едно от изхожданията му беше с много лоша миризма, след това пак нищо. днес от 3 изхождания, имаше в едно. само на кърма и вода е и наистина нямам понятие от какво се получават тези неща. не съм си променяла режима на хранене. уж нищо му няма, но ме чопли...

# 734
О в никакъв случай не споря просто споделям своя опит и мнение! Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт