За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 325
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Аз точно за АМ не преварявам изворната.

# 196
  • София
А първо загряваш ли я първоначално малко повече както пише АнМари, или направо сипваш в шишето и топлиш в МВ-та?

# 197
Момичета,питах в захранването,ама нещо не ме отразиха там,та затова ще питам тук.В нашата детска кухня разбрах че приготвят храната с прясно мляко.Въпроса ми е да го въвеждам ли вече?Наистина искам да я запиша на ДК и само това мляко ми е проблема.Аз по принцип давам едни каши ''Лека нощ'' и в съдържанието им пише че имат сухо мляко,ама май не е същото newsm78.Моля ви кажете ми до колко е опасно въвеждането на прясно мляко на нашата възраст и как да стане.Мерси предварително.

П.С.АнМари много те моля да не ми махаш поста,знам че не е за тук,но явно в захранването няма да получа отговор. Hug  bouquet

# 198
Затоплям я в уреда на Авент за затопляне на АМ и пюрета до температура подходяща да пие бебето.Затопляне в микровълнова знам,че не  препоръчително защото не ставало равномерно и има опастност от изгаряне.

# 199
  • София
Поли, няма да го махам. Все пак е бебешки въпрос Simple Smile
Не ти писах в захранване, защото прясно мляко в чист вид все още не съм давала. Иначе моя яде десертите от ДК.

Затоплям я в уреда на Авент за затопляне на АМ и пюрета до температура подходяща да пие бебето.Затопляне в микровълнова знам,че не  препоръчително защото не ставало равномерно и има опастност от изгаряне.
Това лесно се избягва. Т.е. когато и да топля в микровълновата, независимо какво и за кого топля, разбърквам след ваденето от фурната.

# 200
Аз не искам да й давам прясно мляко в чист вид,а да го яде с кремче,т.е. да й правя кремовете с мляко.Те в ДК за това го използват-за кремчетата. Педи каза да й правя кремчетата с прясно мляко и вода 50/50.Ама и тук да си питам.

# 201
  • София
Аз просто не бих давала кремчетата до годинка и това е.
Пък да си яде готвениците там прясно мляко не би трябвало да има....всъщност може в някои застройки на супи да има...трябва да питаш, също дали застройват само с жълтък или с цяло яйце...

# 202
  • Шумен
Затоплям изворна вода на Девин в каната, спирам я преди да заври и карам малко на слух  Simple Smile А като затоплям в МВ винаги разбърквам и преценявам кога да извадя (ако е от хладилника) когато студената част (в моя случай в горния край) не е ледена, винаги опитвам преди да дам.
kristina(1986), ти прецени за млякото. В ДК от която ние взимаме има прясно мляко в кремовете. Та ние се захранихме с кремчета и киселчета с прясно мляко вкъщи на 6 месеца (навършени) на 6 месеца и половина почнахме с ДК. А супите не са застроени поне при нас, за нашата възрастова група. Бих те посъветвала обаче ако ДК при вас започва от 10 месечни, понякога и по-малки деца записват. Отиди някой ден когато другите майки взимат храна и виж големината на частиците в нея. Дядото (той взима храната) един ден ми донесе от следващата възрастова група едно меню и бях леко шокирана понеже частиците ми се сториха много големи а ние още не можем да дъвчем. Пробвах ги а големите частици просто ги плюеха госпожиците ми. От 6 до 10 месечни храната е пасирана, само моркова е настърган на много дребни и къси частици.

# 203
  • София
за десертите от ДК - баща му изяждаше десертите поне в продължение на 2 месеца след което започнах да му ги давам. т.е. бил е на годинка и месец два може би.
девин не съм преварявала никога, но съм виждала как изглежда преварена - стана мътна. пробвай дали ако превариш и при теб ще се получи така.
иначе преварявах (и за АМ след кърменето и за пиене, при все че не пиеше почти), не помня съвсем точно ама поне до 6-7 месец след което минахме на изворна.

# 204
Нашата ДК е за деца навършили 10 месеца.Виждала съм храната,не е пасирана,но моята госпожица вече не яде пасирана храна,така че това няма да ни е проблем.Ами не знам,ще помисля още и ще видим,а и ме съмнява в ДК да слагат само мляко в кремчетата.Сигурна съм че е поне 50/50 с вода.Мерси все пак на всички.

А ако все пак реша да й слагам мляко в кремчетата,какво да бъде?В смисъл чела съм из нета и някъде пише нискомаслено,другаде пък с висок процент newsm78.Някаква идея Tired

# 205
  • София
Задължително пълномаслено.
аз обаче не виждам разликата дали 50 на 50 или 100 мляко...освен, че ще е по-малко като количество, което не би предпазило от алергия, ако прояви такава. Взимай си кухнята, просто десертите остави за след година.

# 206
  • Шумен
Аз се притеснявах заради дъвкането. В къщи картофеното пюре, което е със стъргани моркови само го разбивам. Но още ме е страх да дам нарязано. В тази връзка с какви храни мога да стимулирам този процес? Пробвам ги с детски бисквити, но те или ги смучат или ги гълтат цели парченца Sad А млякото е нискомаслено, така ми каза педиатъра. Преди време бях чела че на малките деца се дава пълномаслено мляко. И много се очудих когато лекарката ми каза никаква висока масленост, послушах педи.

# 207
  • София
Eто накратко за млякото

Въвеждане на млечни продукти и прясно мляко
в менюто на малкото дете

В различните краища на света въз основа на проучвания са съставени списъци на храните, предизвикващи най-често алергия. Разликите между тези списъци обикновено са доста големи. Има обаче едно съществено изключение - във всички тях, като храна, най-често предизвикваща алергии, на първо място е прясното краве мляко. Затова е особено важно млечните продукти, и най-вече прясното мляко, да се включват много внимателно в менюто на малките деца.

Препоръчителна възраст за включване в менюто на детето на млечните продукти е около 10 месеца. Ако в семейството няма история на алергии, можете постепенно да започнете прибавянето на сирене, извара, кисело мляко и масло. Някои майки предпочитат вместо масло да добавят растителни мазнини (зехтин, слънчогледово олио), тъй като те съдържат мононенаситени мазнини и са по-полезни.

Ако обаче някой член на Вашето семейство има алергия (независимо дали става дума за родител или по-голямо дете), препоръчително е да изчакате до третата година на детето, преди да включите млечните продукти.

С прясното краве мляко обаче не бива да се бърза, тъй като то е по-силен алерген от приготвените от него продукти. В западна Европа е практика децата, които по някаква причина вече не сучат, до третата си година да пият адаптирано мляко. Вече и на нашия пазар се продават адаптирани млека за деца над 1 годинка. Те всъщност представляват един по-плавен преход между кърмата (или адаптираните млека за бебета) и прясното краве мляко.

Ранното въвеждане на прясното мляко е вредно, дори да изглежда, че детето го понася добре. То може да доведе до развитие на алергии, които, понякога, на пръв поглед нямат нищо общо с него! Също както при ранното захранване и при деца, които не са кърмени, прекалено ранното даване на прясно мляко може да предизвика алергии. В гореизброените случаи алергиите се срещат няколко пъти по-често, отколкото при кърмените при поискване и правилно захранени деца. Когато включите прясното мляко в менюто на детето, предпочитайте пълномасленото пред обезмасленото до 3-годишна възраст на детето. След 3-год. възраст се препоръчва детето да пие частично или напълно обезмаслено мляко.

За дъвкането - може да даваш плодове и зеленчуци нарязани на парченца и лентички...солетки... но дори и да дъвчат такива неща, нямаш гаранция, че биха дъвчели и  парченцата в храната и супата. Докато се давят просто ти я  пасирай допълнително.

# 208
Бебешката минерална вода за АМ не съм я преварявала никога. Само я затоплях на котлона и след това добавях АМ.

# 209
Ами аз честно да ти кажа я научих да дъвче с пюретата на Гербер за след 6-8 месеца,които са по едро смлени.И сега си дъвче,макар че има само 2 зъба и трети на път-дъвче с венците Grinning

Общи условия

Активация на акаунт