За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 321
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Прецени по децата. Давай нарязани плодове на кубчета, сварени зеленчуци. Моя май се научи да дъвче със сурова ябълка. Бисквити не дъвчеше, смучеше ги. Банана също смучеше Simple Smile
Давах бейби моркови на Бондуел (от консерва). Те са по-меки и могат да се сдъвчат Simple Smile

# 211
  • На брега
Здравейте!
Малката е с упорито разстройство вече седмица. Педиатърката, наред с пробиотиците, хидросек и ентерол ни предписа и чай от шипки плод.
Въпросът ми е как се приготвя! Заливате с врящата вода целите плодчета или първо ги раздробявате? Ако се раздроби ще е по-наситен извлека, но дали ще се прецедят добре власинките?

# 212
  • Шумен
Благодаря за идеите AnMary Simple Smile Ще ги пробвам пък ще видим резултата  Rolling Eyes

# 213
  • София
NovaTema, правила съм чай само от изсушен шипков плод. Не ги раздробявам, варя цели. Аз не съм фен на плодовите чайове, но дъщеря ми много обича.

Цитат
Как да си приготвим лекове от шипка?

Отвара: В съд с 250мл вряща вода се слага 1 с.л. изсушен шипков плод (или само люспи).Вари се 10-15мин. в захлупен съд. След като изстине се прецежда и се пие (без да се подслажда) по половин чаена чаша два пъти дневно преди хранене.

Запарка:Една супена лъжица раздробени сушени люспи се заливат с една чаена чаша вряща вода. Съдът се захлупва и престоява на топло 24 часа. След прецеждане запарката може да се подслади. Пие се както в предния случай, а ако сте направили по-голямо количество, може да го съхраните 3-4 дни в хладилник.

Чай от шипков плод: Две чаени лъжици цели шипки или шипкови люспи се слагат в емайлиран съд. Заливат се с една чаена чаша вода и се варят 10мин.След прецеждане, чаят се подслажда на вкус.

# 214
  • На брега
Благодаря, AnMary!

# 215
Малката днес падна от гърнето,наклони се настрани да види нещо и се пльосна по лице на килима(това й е първото падане).Сега скулата под окото май ще посинее.То вече е късно за каквото и да е,но кажете ми за друг път да зная,какво се слага на ударено за да не посинее?

# 216
  • София
леден компрес и се маже с олио.

# 217
# 218
Кристина (1986), пробвай с това да намажеш, аз смятам да го ползвам и за ухапване от насекоми това лято.

http://ehealthbeauty.com/index.php?main_page=product_info&cP … p;products_id=496

# 219
  • София
Криси, на 1во време действай така както ти е написала Ейджъл. Това с олиото съм го изпробвала няколко пъти.

# 220
  • София
за вече е посиняло, да добавя, мазах малкия с 2 неща - едното беше мехлем с извлек от алое, а другото е хомеопатично кремче "траумил с" което е подходящо и при други случаи. виж листовката в гугъл или искай в аптеката

# 221
Аз съм чувала и друго за избягване на подуването - отчупваш малко от средичката на хляб, размекваш го в уста и после го лепваш на мястото. Бях доста резервиарана, когато го чух, но го изпробвах и действително помогна.

# 222
  • София
а с вода не може ли?

# 223

Предполагам, че тайната се крие точно в слюнката Thinking.

# 224
  • София
мен ми е гнусно Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт