Пътувате ли с бебета си?

• 13 013
  • 239
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
да и ние доста пътуваме и навсякъде с двете деца. малкият беше на 7месеца като го заведохме в турция, по пътя или спи,или се занимаваме с играчки и песни, и като много доскучее слизаме за почивка. храната-достатъчно пюрета и мляко от тук, а къпането не е проблем въобще.
а адаптацията- спря да обръща внимание къде се намира след второто пътуване

# 31
  • София
Здравейте на всички мами,  Hug
Искам да ви попитам пътувате ли заедно с бебчетата си?? Въпроса ми е по-скоро към мамите на по-малки бебешоци - под годинка. Дъщеря ми е на почти 7 месеца и сега се чудя лятото дали да пътуваме заедно с нея или да се откажем от почивката и да изчакаме докато поизрасте - примерно до другото лято.. Под пътуване разбирам до морето или на село-нещо такова.
Притесненията ми са свързани предимно с дългият път, както и със справянето на друго място /извън къщи/, неща от типа на хранене, къпане и т.н. Имаме кой да вземем с нас, който да ми помага, но все пак се притеснявам..
Вие какво бихте ме посъветвали и как самите вие процедирате?

Не, не съм пътувала до годинката никъде и не съм водила детето на море до 3 годишната му възраст.
Не смятам за подходящо да го водя на море преди тази възраст.

# 32
  • София
навсякъде пътуваме с него: за първи път летяхме когато беше на 2м със самолет, оттогава имаме над 12полета, а с колата го мъкнет навсякъде  Peace Много обича да пътува  Peace

# 33
Не сме ограничавали пътуванията си.
Двете ми по-големи деца бяха съответно на 9 м. и на 5 м. за първи път на море и не са пропускали година. Сега малкото ще е около 4 м., когато ще отидем на море. (за протокола - море за нас е  = къмпинг, т.е. природа, свобода и въздух, а не хотел - по цял ден сме навън)
Малката беше на 45 дни, когато отидохме на Боровец за 3 дни.
Пътуването до вилата на родителите ми (независимо дали с преспиване или без) пък въобще не го броя за пътуване.
Никога не сме имали никакви проблеми нито с пътуването, нито с престоя. Никога и не сме разчитали някой да ни помага.
А в момента има и страхотни удобства, които са от изключителна полза при пътуване - като се почне от специалните играчки и занимавки за кола, уреди за подгряване без никакво захранване или със захранване от запалката на колата и се стигне до сгъваемите ванички, сгъваемите гърнета за еднократна употреба, лигавниците за еднократна употреба и т.н. и т.н..

# 34
пътуваме навсякъде още от първия им месец, само първото лято, когато са били под годинка (родени са октомври), не ходихме на море, защото бях изправена пред възможността да прекарам най-хубавите часове за плаж на сянка, да пазя пясъка от изяждане и т.н. За дете под годинка предпочитам балкана. Но това са моите съображения. Не сме имали проблем с пътуванията.

# 35
Пътувахме. Колкото по-малки - толкова по-лесно  Peace
На 2 месеца взехме със самолет Белгия - България. На 8 месеца с кола - София - Бургас. И т.н.  Simple Smile

# 36
Пътувах сама с четиримата края на март месец с влак, когато бебето още нямаше 3 месеца. И с другите деца съм пътувала за първи път така - с №1 - беше на навършени 3 месеца и с №2 - малко преди да навърши 4 месеца. Дестинацията е Благоевград - Добрич(и обратно), като Благоевград - София(и обратно) е с кола..........

Успех и кураж!

# 37
  • в Надежда-та
Ми да не кажа, че израсна по пътищата на страната....

# 38
Първото пътуване на дъщеря ми беше  на 3 месеца, бяхме на вилата, пътувала е 250км. и постояхме там около месец Peace не сме имали проблеми.

# 39
И ние пътуваме Simple Smileнашият татко  работи далеч и ходим да го виждаме и не сме имали проблем с пътя:) нито с новото място Simple Smileсамо първия път като пътувахме отказа да яде, но след като пристигнахме си хапна Peace

# 40
и ние не се спираме...дъщеря ми е на 1,4г и е обиколила половин България...и на планина и на море е била...пък сме правили и еднодневни екскурзии по 500-600км и пак с нея сме били...но при нас положението е такова, че тя в столче рядко седи и се вози на коленете ми...което да си кажа мен лично много не ме притеснява...захранена е ПЗ, така че и храна не ми се е налагало да и взимам, каквото сме яли ние навън това е яла и тя...вода не пие, така че и това не ми е било проблем...и така...

# 41
На нас ни предстои до Лондон, за месец и половина при бабата. Дано всичко е ок.

# 42
И моя бебешок пътува.За сега на не пове от 60 километра.Демек до село ходим с кола.Иначе август ни се очертава едно дълго обикаляне из България и той ще бъде с нас.И аз се притеснявам дали няма да му стане лошо.

# 43
С нашето започнахме да пътуваме от как навърши 55 дни. Пътуванията ( с изключение на първото) са си изпитание, за нас, не за детето. Има и около 24 часа адаптационен период с новото място, после всичко е ОК. Не се отказвайте от почивката.

# 44
  • загубено
Пътуваме постоянно.
Детето не ни е пречело изобщо.
Адаптира се бързо,и разнообразието
 му се отразяваше
добре.

Общи условия

Активация на акаунт