Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 872
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Някой преди мен беше писал за миенето с половин таблета.Случайно пуснах веднъж миялната с половинка Кларо/начупени в опаковката/ и ефекта от миенето беше същия като с цяла таблета и отделно не ми ставаха мехурчета в чашите като ги пълня после с вода.Колкото по-малко химия,наистина толкова по-добре. Аз и затова бях взела прах на Калгонит и въпреки,че лесно го дозирах,нещо не ме радваше особено.Смятам и гланца да спра.Като свърша тази опаковка,май следваща няма да купя.Слагам единствено,защото ме дразни червената лампичка за липсата му. Mr. Green
Здравейте, според мен става и половин таблетка, но зависи колко са мръсни съдовете. Ако има много мазнина или загорели е трудна работата. А за гланца зависи къде сте. В София може и без при някои таблетки.

# 211
  • София
Само,ако имам загоряла тава, слагам цяла таблета.То и без това 1/3 от пакета ми е натрошен,та имам избор за пускам различно количество от таблетката. Mr. GreenНо и програмата ми не е икономичната/моята миялна не мие добре на нея/,а тази на 60гр.Предпочитам измиването с по-топла вода,отколкото с повече химия.

# 212
  • I want it all and I want it now.
Здравейте.  До края на седмицата ще си вземем съдомиялна. Спряли сме се на тази http://www.techno-mix.com/SYDOMIYALNI/ZA-VGRAJDANE-60-SM/BOSCH-S … I-40-M-05-EU.html. Има ли я някой от Вас? Дали ще може да ми кажете нещо повече за нея?  Горе -долу се ориентирах от мненията Ви ,и поне успях да се пребора с половинката да е за повече комплекти. Благодаря.

# 213
  • Пловдив
Здравейте, от извесно време имам следния проблем със съдомиялната - ползвам таблетките на Сомат. Вече няколко пъте се случва да отворя машината след миене и да намеря таблетката цяла, неразтворена и съответно съдовете не измити. На какво се дължи това? Машината е Електролукс.

# 214
# 215
  • Пловдив

Благодаря ти! Много е възможно на това да се дължи и моя проблем - напоследък започнах да слагам в машината и една голяма дървена дъска. Ще го имам предвид.
 Hug

# 216
  • София
И при мен веднъж се случи така и точно срещу капачето бях сложила голям капак и явно таблетката не е паднала.Вече го мия от другата страна на контейнера за препарат.

# 217
Благодаря ти! Много е възможно на това да се дължи и моя проблем - напоследък започнах да слагам в машината и една голяма дървена дъска. Ще го имам предвид.
 Hug

Таблетите, които използваш в никакъв случай не са подходящи за машинно измиване на дърво.
Дъската, а и другите дървении, които използваш мий на ръка.

# 218
Здравейте, с нетърпение чакам да ни свърши ремонта, та да си сложим новопридобитата съдомиялна  Blush Като ходих в Стара Загора в ДМ видях едни таблетки-тяхна малка - Денк Мит или Денк Маркет - ще излъжа. Питането ми е дали някой е ползвал и какви са му впечатленията, че 60 таблетки/май/ бяха 9 лв. Иначе си взех ароматизатор от техния - да не излизам с празни ръце  Mr. Green

# 219
ДМ таблети не са добри.
Евтини, но пък не вършат работа.
Но пък ти ги пробвай, може пък да ти харесат.

# 220
Не ща да се хабя - затова питам  Mr. Green В друга тема бях прочела добри отзиви за праха им за пране, та затова попитах и за таблетките.

# 221
Аз съм доволна от таблетките на DM. Не намирам разлика в миенето от тези на калгонит и сомат. Измиват ми и загорели съдове, и чашите ми блестят, никакви петна. Но ги ползвам едновременно със сол и гланц на калгонит, ако това има значение.

# 222
Аз съм доволна от таблетките на DM. Не намирам разлика в миенето от тези на калгонит и сомат. Измиват ми и загорели съдове, и чашите ми блестят, никакви петна. Но ги ползвам едновременно със сол и гланц на калгонит, ако това има значение.
  Peace

# 223
Е как не съм ви видяла досега?
Връщам се да чета, ако не открия отговори на въпроса ми ще питам Peace

Явно ще питам и аз.
Имам съдомиялна от около 2 години. За 9 комплекта е. В началото и аз се учих да редя съдове и да нагласям нивото на солта. Има нещо, което обаче не успях да разбера. Тъй като повечето ми чинии са дуралексови /от по-тъмните/, забелязах, че по тях остава един мазничък слой с цветовете на дъгата Mr. Green, който като намокря под вода и става лигав. Чудно се изразих Blush Иначе чаши и прибори, тенджери, Тефал-а, всичко друго се мие добре.
Използвам сол на Сомат и таблетки на Калгонит, Феъри, а миналата седмица взех Куантум. Не слагам гланц.

Признавам, че прегледах само тази тема и ако сте го обсъждали в предните сигурно се повтарям.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 23:20 от mama L

# 224
И аз съм от новите собственици на миялна машина. Купихме препарат сол и гланц комплект от някаква промоция в Мосю бриколаж не съм им гледала името, но ми остана мръсно по една чиния и се чудя дали е заради препарата препарата, мия ги на най дългата програма с температура 65 градуса (ако е важно).

Общи условия

Активация на акаунт