Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 80 830
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Момичета, чета ви от известно време, но нещичко ми се губи  Thinking
Много често споменавате сол, сол, сол, но аз досега никога не съм слагала каквато и да било сол в моята миялна newsm78
Ползвам я от 4-5 години вече, слагам само таблетките или прахта "n in"1 и това е, а сега .................. почвам да се притеснявам да не съм сгафила сериозно
Моля ви Praynig , кажете задължително ли трябва да се слага в миялната сол, допълнително от таблетките???? Ако ми дадете и повече инструкции, ще съм ви много, много благодарна Hug
Сол се слага задължително в резервоара, който се намира на дъното на машината. Солта е специална за съдомиялни машини. Пише го в инструкциите за употреба - как се слага за първи път, как се досипва и т.н. След толкова години употреба на машината без сол е твърде възможно йоннобменника вече да се е прецакал, а може и да не е. Темата за солта е коментирана в по-предни страници и в предходната тема.

# 256
Много ти благодаря, дано не е късно вече, но мерси все пак

# 257
  • София
geryger не мога да отворя линковете, които си дала.
Но сименс са дори машини.Те единствено умат 3 нива, като третото нито е за прибори и замества кошницата , която имат другите модели машини.
Според мен е много функционално защото се освобождава повече място на долното ниво.

Благодаря,
Незнам, защо така става със сайта но моделите са SN 66T091EU и SN 65M001EU
http://siemens.expo2000.bg/miqlni-za-vgrajdane.html

Какви програми трябва да има една миялна за да ми върши работа?

# 258
Направо луднах smile3511и вижте какво прочетох   "Може да пускате миялната дори без сол и гланц, но не се препоръчва да го правите продължително".    smile3521
Дано моето да не се брои за продължително newsm17
Малко ме успокоява и факта, че водата в София е сравнително мека, но мисля да сложа сол все пак newsm10

И все пак, като чета, почти във всички таблетки, които са 3 in1, 5 in 1 or all in 1 , има сол, така, че може да не съм съгрешила толкова
Много се притесних и затова взех да попрочета и да споделя с вас, ако има някой заблуден като мен да се светне навреме

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 14:42 от my mom got

# 259
..
Дано моето да не се брои за продължително newsm17
....

Е как, 4-5 години си е много продължително даже  Joy
Слушай, нищо й няма на миялната, щом досега не се е прецакала, наистина ли мислиш да почнеш тепърва да й слагаш сол  Grinning

# 260
 Aз съм Мимоза 65. Съдомиялната ми е Мидеа за 8 комплекта.Има резервоар за сол  и индикатор за сол.Сол съм  сложила  за 4 месеца 3 кг. От Чирпан съм.Града е  с много твърда  вода.Нямам степен за солта.Имам степен за гланца.Оставила съм го на 4 степен. Така си беше като я взехме,от възможни 6 степени..Съдовете ги мия на 45 градуса. На програма Еко.Ползам Сомат стандарт.и слагам  винаги по 1 таблетка.Много рядко половин когато са ми по малко съдовете.Но мисля че почти винаги не   я пълня съдомиялната   до последно ,защото ни сме 2 човека .А я пускам почти всяка вечер.Иначе съдовете излизат много добре измити.Това не са мазни петна за които ви писах.Получава се една шарена лъскавина върху дуралекса.Слагам и тави,които след накисване са идеално измити.Слагам  също и една тенджера в която пържим по няколко пъти риба,след накисване също е идеално измита.Смущава ме единствено този   шарен гланц които ми се получава.

# 261
  • София
 ooooh! Каква голяма бяла птица съм...да пропусна новата тема Rolling Eyes
Та да питам - глинени съдове мили ли сте в миялна? И ако мия с гел - да се пробвам ли и с тефлона, че все още не съм рискувала newsm78

# 262
  • Варна
Аз мия малки гювечета в миялната, също и тефлонови съдове. До сега е нямало проблеми. Използвам гел, прах, таблетки, което е на примоция  Wink.

# 263
Доника, тефлонът няма никакъв проблем да се мие машинно, но за целта аз използвам само гел.
Глинени съдове мия винаги на ръка. Глината, макар и изпечена има микроскопични пори, които попиват течностите при готвене и миене. В този смисъл и химикалите, при измиването.
Някъде бях чела, че след употреба глинените съдове трябва да се измиват само със сапунена вода, поради тази причина.

# 264
  • под течащия покрив
   Здравейте!Имам вградена миялна машина WHIRLPOOL ,която е на ок.8 год.,и до сега и миела без проблем.От известно време съдовете излизат с едни бели петна,все едно са мити на ръка с много варовита вода.Дори когато ги пусна втори път,вече без препарат,петната пак остават.Последния път  смених солта,която ми направи впечатление,че е много ситна,и гланца,който е доста евтин(този,който е произведен за Кауфланд).Сега се чудя дали солта прави проблема или гланцът?

# 265

Слушай, нищо й няма на миялната, щом досега не се е прецакала, наистина ли мислиш да почнеш тепърва да й слагаш сол  Grinning

Да ти кажа честно, вчера за миг ми мина през акъла  Laughing, но НЕ след като прочетох малко повече инфо, че и в самите препарати има сол, пък и водата в София не е варовита, реших   Naughty- като съм почнала без сол, така и ще си продължа Crossing Arms

# 266
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
   Здравейте!Имам вградена миялна машина WHIRLPOOL ,която е на ок.8 год.,и до сега и миела без проблем.От известно време съдовете излизат с едни бели петна,все едно са мити на ръка с много варовита вода.Дори когато ги пусна втори път,вече без препарат,петната пак остават.Последния път  смених солта,която ми направи впечатление,че е много ситна,и гланца,който е доста евтин(този,който е произведен за Кауфланд).Сега се чудя дали солта прави проблема или гланцът?

Здравей, не знам от къде си, но ще споделя моя опит. Аз съм от София, и докато слагах сол в миялната ми се получаваха такива петна. От около 1 год. не слагам и до сега нямам случай на бели петна. Ползвам таблетки 3 в 1.

# 267
Здравейте,

Ние още се чудим каква миялна да вземем, че от форума четох да е с три перки и да има половин зареждане и т.н.

Някой има ли отзиви за  AEG F 65011 VI ?

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … 0F2&scenario=

Много жалко, че няма Беко за вграждане в БГ, което да е аналог на 6832.

# 268
Здравейте,
имам програма 3 в 1. Задължителна ли е, когато ползвам таблетки?
Може да ми е глупав въпроса, ама да си питам. Досега ползвах прах, гланц и соли отделно и миех на ЕКО програмата, която е 1,45ч. Идва майстор, който каза, че съдомиялната ми е наред, но да сменя препарата. Та си взех таблетки /5 в 1/. Мога ли да си ползвам другите програмки?
Предварително благодаря Hug

# 269
  • София
Vanya_P, да не ръся глупости, но мисля, че 3в1 не е програма, а бутон  newsm78. С него "уведомяваш" миялната машина, че използваш таблетки с препарат, сол и гланц и не е необходимо тя да си дозира от другите отделения. Иначе, разбира се, че можеш да си ползваш другите програми  Peace, те са предвидени с такава цел - да съобразиш температура, продължителност и т.н., според замърсяването на съдовете.

Общи условия

Активация на акаунт