Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 362
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Първо гледай гаранцията.
Най-много държах да има три перки или дюзи за водата- така всички чинии се измиват равномерно. Има миялни само с две перки. Като погледнеш на тавана на машината трябва да има дюза за вода.
Добре е да има поне кратка, дълга и икономична програма.
Не е лошо кошниците да могат да им се сгъват ограничителите за чинии- така по-лесно се събират тенджери и тави.
Ако има индикатори за омекотител и сол, не е лошо да могат да се изключват, а не да ти светят, ако използваш таблетки.

# 661
Първо гледай гаранцията.
Най-много държах да има три перки или дюзи за водата- така всички чинии се измиват равномерно. Има миялни само с две перки. Като погледнеш на тавана на машината трябва да има дюза за вода.
Добре е да има поне кратка, дълга и икономична програма.
Не е лошо кошниците да могат да им се сгъват ограничителите за чинии- така по-лесно се събират тенджери и тави.
Ако има индикатори за омекотител и сол, не е лошо да могат да се изключват, а не да ти светят, ако използваш таблетки.

newsm10
е, значи АиГ - тя има всичко изброено по-горе...

# 662
Аз нямам проблем с машината в момента, но не виждам от къде да дозирам количеството сол. Сименс е.

# 663
Въпрос за дозировките:Какъв е показателят колко да дозираме гланца?Как решавате колко гланц да ползва миялната?При солта-това е твърдостта на водата.А при гланца кое е определящото?

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 21:59 от krasiika

# 664
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
m-i   като отвиеш и изкараш джобчето трябва вътре да огледаш там трябва да има на видно място общо взето са цифрички и нещенце което да се върти и да посочва съответната цифричка.Примерно цифрите са от 1-4.При мене със монета се завърта.

# 665
Не,въпросът ми не е откъде се дозира ,а как да разбера на КОЛКО да дозирам от гланца,т.е на 1,2,3,или 4 или там както ви е посоченона миялните.Как решавате на колко точно да ви е гланца?

# 666
отговорът не беше за теб а за поста под теб.Посочила съм за кого се отнася.А относно гланца аз си мисля че не се регулира поне при мен е така.Аз имам БОШ

# 667
И аз съм с Бош, но при мене се регулира гланца. Правя го на принципа проба-грешка. Ако скърцат твърде много чиниите или имат шарка като от веро- променяш. И така, докато налучкаш Wink как е най-подходящо за вас.

# 668
 Някакви отзиви за тази съдомиялна машина - http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=11885

# 669
  • София
Не,въпросът ми не е откъде се дозира ,а как да разбера на КОЛКО да дозирам от гланца,т.е на 1,2,3,или 4 или там както ви е посоченона миялните.Как решавате на колко точно да ви е гланца?
Аз съм го сложила на 1.Това ми е минималната стойност.Колкото по-малко химия,толкова по-добре.Това и без това е последната фаза,преди изсушаването и гланца/веществото/до голяма степен си оставя по чините.Даже все се чудя и защо го слагам.Така или иначе чиниите си излизат отлично измити и без него,понеже в таблетките си има.

# 670
m-i   като отвиеш и изкараш джобчето трябва вътре да огледаш там трябва да има на видно място общо взето са цифрички и нещенце което да се върти и да посочва съответната цифричка.Примерно цифрите са от 1-4.При мене със монета се завърта.
Искаш да кажеш от вътре на капачето ли да гледам, за там не ми е дошло на ум, а за гланца аз пробвах на 1, но не бях доволна и сме на 2 предвид, че свършва много бавно значи не се тровим чак толкова. То ако искаме да сме толкова екологични само с гореща вода ще мием и готово няма химия само може бе бактерии и остатъци от мазнина.

# 671
при мене е във вдясно.Завъртам джаджата и излиза едно като правоъгълна кутийка така да го нарека и като я извадя напълно насреща се виждат цифричките и въпросното нещо което го завърташ на желаната цифра и после пак слагаш импровизираната кутийка и готово.Незнам дали ме разбра малко сложно ти го обясних ама така изглежда при мен.С две думи не е видимо .Трябва да изкараш съдчето за да видиш настройването.Ама като казвате и гланца сигурно се наглася ама аз не съм го бутала трябва да го разгледам.

# 672
То ако искаме да сме толкова екологични само с гореща вода ще мием и готово няма химия само може бе бактерии и остатъци от мазнина.

Извинявай, но това е глупаво.
Въпросът не опира единствено до екологичност. Има и биоразградими течности за изплакване.
Въпросът е до избор. При идеално измити и изсушени съдове не виждам смисъл от течност за изплакване. Поне за мен.

# 673
  • Paris, France
Извинявай, но това е глупаво.
Въпросът не опира единствено до екологичност. Има и биоразградими течности за изплакване.
Въпросът е до избор. При идеално измити и изсушени съдове не виждам смисъл от течност за изплакване. Поне за мен.

Моите без течност за изплакване не са идеално скърцащи и блестящи. Може би, защото водата ни е много твърда. Все още не съм намерила гел или прах с който да са блестящи без гланц. С таблетки става. Ти с какъв препарат миеш? Аз нямам оплаквания от гланца, на 2 го настройвам. Преди в отделението за гланц бях сипала безцветен оцет и съдовете бяха като огледало. Свърши и понеже не намерих, купих гланц. Оцета се настройва на малко повече, но е безвреден. По-доволна бях от оцета.

# 674
Благодаря, но при мен е един кръгъл винт като болт и е на дъното на машината, там сипвам сол не излиза съда.

Общи условия

Активация на акаунт