ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 70 673
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 975
Орехче, не уточнявате за кой акаунт става въпрос.
Пишете ми на mamma (at) bg-mamma.com от адреса, с който е направена регистрацията и ще активирам ръчно профила.

# 976
Орехче, не уточнявате за кой акаунт става въпрос.
Пишете ми на mamma (at) bg-mamma.com от адреса, с който е направена регистрацията и ще активирам ръчно профила.
Благодаря Mamma!   bouquet

# 977
Здравейте !

Бих искала да включа рождените дати на децата си в календар на събитията.На кого/къде трябва да се изпратят?

Благодаря предварително.

Сърдечни поздрави !

# 978
Здравейте, как да помоля потребител desitkata81 да си изчисти кутията за входящи съобщения?
Благодаря!

# 979
Имам предложение. Да се добави опция за скриване на ника при пускане на тема в ДиС(CO). Така и така, според новото изскване, само потребители с над 50 мнения могат да пускат теми там. Като зареди страницата, да има опция с чек-бокс за "Скрий потребителско име". Показва се поленце за ново име. Ако полето остане непопълнено, темата се пуска от името на Гост. Така, хем ще са спразени новите правилата, хем тези с необходимите изисквания ще могат да решат дали да останат анонимни или не.

Как ви се струва?  Rolling Eyes

Май не ви допадна?  newsm78

# 980
Аз съм ЗА-за да има повече нови теми.

# 981
Аз съм ЗА-за да има повече нови теми.
Аз също съм - за. И не толкова , за да има нови теми, колкото поради причината, че точно миналата седмица усетих, защо понякога хората не желаят да се представят с познатия си ник. Просто идиотщините изляли се към една съфорумка, бяха неописуеми, а жената искаше да сподели проблема си и да получи подкрепа или просто да чуе мнение.

# 982
И на мен ми харесва идеята на Мишелин!  Peace Примерно доста мои приятели и роднини пишат тук.  Срещала съм се лично с други съфорумци и би ми било неудобно, ако искам да пусна някоя по-щекотлива тема от моя профил!

# 983
Давате ли си сметка колко труд на програмисти е това. Повече теми, повече пързалки, съф стоят на клона, и чакат да падне нещо. И решават, че всичко паднало е пързалка, за забавление. А ако не е? Какви са последствията.

# 984

Имам предложение. Да се добави опция за скриване на ника при пускане на тема в ДиС(CO). Така и така, според новото изскване, само потребители с над 50 мнения могат да пускат теми там. Като зареди страницата, да има опция с чек-бокс за "Скрий потребителско име". Показва се поленце за ново име. Ако полето остане непопълнено, темата се пуска от името на Гост. Така, хем ще са спазени новите правилата, хем тези с необходимите изисквания ще могат да решат дали да останат анонимни или не.

Това наистина си заслужава да се обмисли, и от програмисти, и от Мамма и Татти.
Аз съм за!

# 985
Имам предложение. Да се добави опция за скриване на ника при пускане на тема в ДиС(CO). Така и така, според новото изскване, само потребители с над 50 мнения могат да пускат теми там. Като зареди страницата, да има опция с чек-бокс за "Скрий потребителско име". Показва се поленце за ново име. Ако полето остане непопълнено, темата се пуска от името на Гост. Така, хем ще са спразени новите правилата, хем тези с необходимите изисквания ще могат да решат дали да останат анонимни или не.

Как ви се струва?  Rolling Eyes

Май не ви допадна?  newsm78

Не мога да кажа нищо на този етап.
Ако кажа "допада ми", то ще трябва и да се ангажирам с изпълнението му, което обаче не мога да направя, тъй като абсолютно не съм наясно дали и как може да бъде реализирано. Че има вариант, има със сигурност, но кога и как точно може да стане, не бих могла да кажа.
Иначе като идея ми харесва, да.

Относно "новите теми" в бившия ДиС, то мога да гарантирам, че над 95% от тях бяха генерирани именно от няколко човека, които си играят, експериментират, подиграват се или просто се забавляват по този начин.
Не мога да разбера техния стимул и начин на забавление (само мога да предполагам колко е ужасно човек да няма друг отдушник и да не може да намери друг начин, по който да се весели и да запълва монотонното си ежедневие), но не мога да разбера и мазохизма, с който реалните потребители се хвърляха в тези теми.
Факт е обаче, че има и доста голям брой потребители, които приемаха дори и най-отявлените пързалки за чиста монета. Определено това не е от полза никому.
И въпреки масовите твърдения/обвинения, че за нас е важно всичко като бройка (брой потребители, брой теми, брой мнения), за нас е важно съдържанието и качеството му, основната идея - това е важното. Идеята като цяло на сайта и форумите е полезна информация, взаимопомощ и това по никакъв начин не се връзва с простотиите, генерирани от група силно скучаещи хора, които явно имат сериозни проблеми, но те не са нито с отношенията с близките, нито форумни.
В същото време страдаха и сериозни потребители - както такива, които просто четат тези измислени истории и ги приемат като реални и ги съпреживяват, така и потребители, които наистина имат нужда от съвет, от подкрепа, от сверка на часовника, но биват "смилани" от юрналата се тълпа, набрала инерция като стил на отговор и поведение в т.нар. "теми-пързалки".

Доколкото промененото име, то се налагаше да се направи доста отдавна.
Първо ДиС беше само един форум, от който впоследствие се обособи Нашият дом, в който са всички теми, касаещи дома - жилища, наеми, обзавеждане, ремонти, техника, проблеми с доставчици на услуги (ток, парно, вода, интернет, телевизия и т.н.).
Видно бе, че дублирането на "дом" и в двата подфорума водеше до объркване и в бившия ДиС непрекъснато се публикуваха теми, касаещи дома като жилище, а не като семейни отношения, каквато всъщност остана насочеността на този подфорум.

По същия начин стоят нещата и с двата здравни подфорума - Здравословни проблеми и Здравен справочник - единият е за обсъждане на здравословни проблеми, а другият - за координати и мнения за болници, кабинети, специалисти. Затова и "Здравен справочник" ще бъде преименуван на "Болници, клиники, специалисти".

Поради факта, че форумите стартираха с едва 3 подфорума и всеки нов подфорум е правен "на парче", то съвсем скоро ще има доста по-сериозно разместване по категории, така че да е ясно определено тематиката на даден набор подфоруми.
Например:

Основна категория "Бременност и раждане" ще съдържа подфоруми:
Майки (бъдещи и настоящи), Очакващи (януари-април, май-август и септември декември), Имена, Искам бебе, Проблемно забременяване, Рискова бременност, СНБМ

Основна категория "За бебето и детето" ще съдържа подфоруми:
Кърмене и захранване, Хранене с млека за кърмачета и захранване, Нашите деца, Родени (2005-2010), Детски ясли и градини, Деца в училищна възраст, Недоносени дечица, Близнаци

Основна категория "Родители и семейство" (или пък ДиС  Grinning , но все пак може би Родители):
 Нашият дом, Готварски рецепти, Любимите рецепти, Родители по градове, Родители в чужбина, Родители, отглеждащи сами децата си, Родители на деца с хронични заболявания, Родители, преживели загуба, Татковци, Семейни отношения, Гледане на деца и помощ в домакинството

Основна категория "Здраве и красота":
Здравословни проблеми, Хомеопатия и алтернативна медицина, Болници, лекари, Красива мама, Диети

Категория "Свободно време и развлечения":
Клюкарник, Хоби, Кино и телевизия, Литературен клуб, Музика и концерти, На път, На пазар, Общ отчетен подфорум

Сигурна съм, че съм изпуснала някой подфорум (не е умишлено, няма да се закрива никой), но се надявам да е станала ясна идеята за прекатегоризацията.
Може би ще има момент на свикване с новото преразпределение, но съм сигурна, че особено за по-новите потребители ще е много по-ясна и интуитивна подобна подредба, отколкото "леко" разпиляната в момента.

# 986

Мерси! Дали в "Свободно време и развлечения" не е добре да си има някъде и Театър? Ако не отделно, то може би в концертите?

# 987
Забраната в СО вече е причина да се появяват теми за СО в други подфоруми - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534681.0;all

# 988
  • София
Здравейте! Имам малък проблем с езиковите настройки, когато пиша във форума. Често ми се случва да имам избран БДС на РС-то, а вместо някои букви да ми се появяват символи от фонетичната. Същото се случва, ако избера на РС- то да имам английска клавиатура, а да избера БДС от тулбара на форума. Нямам представа от какъв характер е проблема, но се получава и на 3-те компютъра, от които пиша. Постоянно ми липсват кавички, скоби, а често вместо $р$ имам запетая, сами виждате какво имам около р вместо кавички. Ще съм много благодарна, ако при възможност ми дадете някакъв съвет. Хубав ден!  bouquet

# 989

Mamma, благодаря за отговора.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт