ЕВРОВИЗИЯ 2010 - SHARE THE MOMENT - ФИНАЛЪТ

• 24 387
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
И аз харесах Сафура ( в топ 10 ми е), но не я определям за най-добрата песен. А BG я класира на първо място.

# 556
  • София
И аз харесах Сафура ( в топ 10 ми е), но не я определям за най-добрата песен. А BG я класира на първо място.
Мъжът ми си гледа непрекъснато, някакъв музикален канал, дори не знам кой  Embarassed. Аз друга песен от Евровизия не чух да пускат по него, но Сафура я пускаха често!

# 557
  Не знам защо, променят непрекъснато регламента, но най-честното и правилното, поне според мен е, да може всички да гласуват за всички!

Подкрепям  Peace Но за съжаление регламента от миналата година е променен

# 558
Привет! Пак е нагодена Евровизия. Германия спечели, а не някой друг. Но погледнато реално и Миро не беше с най-добрата песен. Избра си от 5 песни песента, на която той е композитор. Според мен трябваше да избере друга - eagle. Но вече е минало, идва следващия тираж.  smile3502

# 559
  • Русе
  Малко статистика от esctoday.com

The following countries got 12 points tonight:

1. Germany - nine times
   2. Denmark - five times
   3. Azerbaijan - four times
      Greece - four times
   4. Turkey - three times
      Armenia - three times
   5. Georgia - twice
   6. Spain - once
      Cyprus - once
      Bosnia & Herzegovina - once
      Belgium - once
      Serbia - once
      Belarus - once
      Albania - once
      Romania - once
      Russia - once

# 560
Откога пък Израел и Турция са в Европа?  newsm78

Турция е в Европа, а Израел от деситилетия  е включена в европейските спортни клубни турнири. И в Евровизия са преди нас. Та за тях не е лошо да избираш, с кого да си го мериш.

За Армения и Грузия няма да питам  Mr. Green

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%8F

Фактите са достатъчно красноречиви  Peace

А  3% -те от територията на Турция веднагически я нареждат в Европа  Joy

"Република Турция (на турски: Türkiye Cumhuriyeti) е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия (97%), а останалите 3% — на Балканския полуостров в Югоизточна Европа"

Някъде да съм споменала Грузия, Армения или Азербайджан ? newsm78
И да - 3-те процента на Турция я правят европейска държава(погледнато географски). По твойта логика и Русия не трябва да е европейска. Ако си специалист по география, казвай. Аз такива познания имам.

# 561
Много харесах Германската песен ,а и Лена е супер сладка
Радвам се ,че точно тя спечели
А на Миро песента беше ужасна и стана още по ужасна като пропя и на английски

# 562
България е получила следните точки:
5 от Кипър , 7 от Турция, 1 от Украйна и 6 от Англия.
За Украйна не мога да кажа, но другите са пак от нашата диаспора. Така че за мене логика няма,

Забравяш бесарабските българи. Явно от тях е дошла 1-та точка дадена ни от Украйна. А във Великобритания и Кипър има много емигранти, които явно са се активизирали. Турция е ясно защо са гласували за нас. Така, че голата истина е, че не че някой ни е харесал песента, а са ни дали точки по гео-политически причини.
Догодина БНТ да  направи конкурс, но за  ЕТНО-песен. Както се видя всичко останало, няма никакъв шанс!

Бесарабските българи не са ли в Молдова?
Относно етното като шанс - не мисля. Тази година какво етно победи? Даже стила не мога да определя. Музикалните спецове-може. Аз съм любител. Mr. Green

# 563
  • Sofia
Стила е ясен - тип Дъфи.
Манга пък бяха тип Линкин Парк.

# 564
И аз чакам разпределението по точки по държави - коя по колко е дала. Но 12-те ни за Азербайджан бяха шах с пешката  Laughing

# 565
  • София
И аз чакам разпределението по точки по държави - коя по колко е дала. Но 12-те ни за Азербайджан бяха шах с пешката  Laughing
Като знам, че около мене хората все говореха "Германия туй, Германия онуй", очаквах Германия да ни обере 12те точки, или поне 8 - ако не друго. А тя... назад, назад. hahaha hahaha Тоя Азербайджан верно ме остави Shocked Shocked 2 минути. hahaha hahaha
Впрочен, Турция от 47 години се бори за членство в ЕС, което я прави страната, която най-отдавна иска да е заедно с европейските. Така че... заслужено място в Евровизия. Wink А и най-големият й град е с доста голям процент в Европа. Simple Smile

# 566
  • София
Днес, по една от турските телевизии гледах предаване, в което се обсъждаше вчерашният финал Евровизия. Пуснаха откъси от тяхната си песен, песента на Азербайджан и на Гърция, като за последнате заявиха, че съседите също са се е представили много добре.

Честно да си кажа, останах приятно изненадана от коментара им /абстрахирайки се от не много безоблачното историческо минало, на дори и настояще/. Мога да твърдя, че те са по-големи европейци от нас, като гледам какви ги къдрят някои "европейки" в темата.

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 13:28 от Емел

# 567
  • somewhere over the rainbow
На тази Лена стилът е като на Бьорк. Ако беше по-бавна песента, щях да се обзаложа, че я пее Бьорк. Ненормалници разни Crossing Arms

# 568
Искам само да се поправя - сега гледах запис от финала и видях в танцувалния клип накрая, че норвежката принцеса не е била с двамата си сина, а с единия, и с дъщеричката.

Турската песен наистина напомня на Линкин Парк. А албанската - на Кайли Миноуг  Laughing

# 569
  • España
Верна на старата максима,че утрото е по-мъдро от вечерта,реших да видя днес като се събудя коя песен ше да ми е останала в главата и ....(algo chiquitito ououou,algo pecquenito....),но това е и може би ,защото в къщи основно контактуваме на испански.И другата песен,която ми се мотка е тази на ......Дания (като някой ретро-хит за под душа).А виж победителката,освен с естественост и някаква типично моминска свежест с друго не съм я запомнила!
Та като казах победителката,мисля си,че в крайна сметка,ако успее да се налучка точната песен за точния формат и по точното време,гаранцията за краен успех е сигурна!!! Германия ,която през последните минимум 10-тина години е на дъното на таблицата в крайното гласуване изведнъж ....БАМ и триумф,напук на всички мрънканици за гласувания по съседски,по меркантилски и т.н.т.....и т.н.т.
Не ми се струва и,че поп-фолк ще ни донесе краен успех на нас-Опа-Тропа,чупки в кръста,това ни кипва кръвта на нас балканците,но не и на другите европейци!!! И ние се изпотрепваме да си гласуваме един за друг по балкански,ама все пак накрая тези песни  се оказват на една идея,да не кажа един бюст. след фаворита! Значи и това не е разковничето! Крачета,цици и други карантии,евентуално могат да ни изведат само до маркиране на финално участие!
Видя се ,че и смазващо доброто пеене и поднасяне на песента също не гарантира победа(визирам португалката или исландката,или Даниел дори)!Пък тя Европа се е наслушала на гласове и гласища,нагледала се е на брокати,пера и бляскави ефекти!
Снощи освен с много свеж хумор ,испанците ,в коментарите от студиото ме впечатлиха и с цялата си позитивна нагласа, и когато включиха Даниел на живо от Осло,цялата зала го поздрави ,като запя рефрена от неговата песен!!!!!!!!!!! Е такова нещо по нашите географски ширини нема да се случи никогаш!
Представянето на Миро за мен си беше,най-доброто,в чисто техническо отношение,което сме имали до сега на този конкурс(в кюпа слагам и Елица и Стоян дори,защото и тяхното пеене не бе много убедително на самия конкурс,друг е въпросът,че тяхната песен грабна с ОРИГИНАЛНОСТ и АВТЕНТИЧНОСТ).Миро е добро решение ,но с друга песен!!!! С друг имидж,а ТОЙ ГО МОЖЕ ТОВА МИСЛЯ!!!И
И това,което ми прави впечатление е че непрекъснато се изтъква,че сме можели да бъдем спокойно на финал,защото....ИМАЛО И ПО-ЗЛЕ ОТ НАС, ПЪК СЕ КЛАСИРАЛИ!!!Това ли са ни критериите,какво е това примиренчество....Щом си отишъл на конкурс,в който има ПОБЕДИТЕЛ,стремежа и цялата ти енергия трябва да е насочена щото този победител ДА СИ ТИ!!!! Няма пред нас,няма след нас....само един е първи!!! Въпросът е да се налучка как!!!
И стига с тези хомофобски изцепки,моля!Човек си е човек,а не сексуален субект и отношението към него трябва да се гради от това какво МОЖЕ,а не с кого СИ ЛЯГА!!!
Иначе що се отнася до все по-актуалните "модерни трактовки на географията",догодина няма да се изненадан ,ако в конкурса вземат участие и нови "европейски държави "като Канада,Намибия и Тайланд примерно!!! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт