Познахте ли си изоставеното дете?!

• 25 650
  • 529
  •   1
Отговори
# 360
  • София
пак не те разбрах, ама карай! Като нямаш анамерение да коментираш, защо пишеш, че не коментираш?

# 361
  • Вън от пространство и време
Следващият етап е да се търсят алтернативни решения за отглеждането на детето в риск от негови биологични роднини - баби, лели, чичовци, братовчеди, комшии, познати, приятели и абсолютно всички хора, загрижени за случващото се с детето Х от семейството Х и т.н. "Семейна групова конференция" се нарича тази практика по света, в България все още малко са я чували.

Не е чак толкова непозната тази практика. Една от законово регламентираните мерки за закрила на детето е "настаняване при близки и роднини". Именно тя е първата алтернатива за  детето когато се наложи извеждане от семейството на биологичните му родители.

# 362
  • welcome to the Jungle
Препоръчвам ти да четеш повече пъти един пост ако не го разбираш или да питаш вместо да ме иронизираш и да наричаш позицията им "съкровена". За да си наясно ще допълня, пък, ако и след това имаш намерение да продължиш в същият дух е по- добре да разговаряш с някой друг.

Освен, че те изчетох, погледни, че сложих и цитат, който странно защо ти не коментираш, а отново си споделяш твоите въжделения.Написаното от теб стои в темата, не е зле да го разгледаш отново:
Цитат
И е далеч по- добре колебаещата се родилка да изостави детето, отколкото да го убие, за да избегне санкцията. Или да реши да се грижи за него без да и възможно, да го оставя у дома с часове само, да го остави да и изпие метадона, да остави пияния си приятел да го пребие още като бебе и ред други варианти.

Виждаш ли за какво говоря? За това далеч по- добре. За тази категоризация. На каква база я правиш? Съобразена само с твоя душевен мир и битов комфорт или?
Хващам се за това, че приоритет на социалната работа е промяната за добро в биологичното семейство, а ако не става - роднините и едва тогава - приемното семейство. Социалните работници в момента усилено работят по реинтеграция на децата от ДД, за връщането им в техните семейства. Да и абсолютно успешно извеждат детето Х от топлата стая, с новото обзавеждане, подсигурената топлина и уют, пвц-дограма, ламинат, нужното лично пространство, прясната и разнообразна питателна храна, съобразена с Рецептурника, одобрен от МЗ и всички останали екстри, които му се предлагат в Дома, за да го върнат на таткото, който живее в схлупената барака, в която няма ток, вода има на двора, а зимата се топлят само на посъбраните съчки, а храната ще трябва сам да си я набавя.

Разбираш ли, че в твоите очи това е ужас, но за професионалистите - това е успех.

# 363
  • София
За мен не е ужас - няма нищо по-добро за едно дете от персоналното отношение. Ако таткото е само беден, не бие детето и го обича - да, по-добре е до печката на дърва, с комат хляб за ядене, пред безличното съществуване в домовете.

# 364

А не е ли?!

Не го познах, защото нямам такова. Не мога да разбера само тоз червения емот за чий е  Thinking

П.С. Отплеснали сте се от темата явно, но нямах нерви да ви изчета.

Милата! Ем я мързи да чете, ем задава овчи въпроси!

Мързи ме да чета овчо поднесени теми.  Mr. Green

# 365
  • София
LionessНай- последно. Кажи страна, в която няма да вземат детето на хора, които не могат да се грижат за него и го застрашават? Може да е временно, да помогнат на родителите да се лекуват, да го дадат на роднини, но безопасността на детето е на първо място. Какво е опасност можеш да попиташ социалните. Няма страна в света, в която ще оставят дете в опасност. Дори и у нас. И това беше в рубриката причини да се изостави дете- има такива причини колкото и да не ни се иска има и причина детето да се отнеме от родителите. Прочети всичко пак, моля те. Ако бях казала нещо и съм си променила мнението щях да призная, а не да преиначавам. Правила съм го неведнъж тук.

# 366
Не знам защо,но тази тема с тенденциозното си заглавие някакси ме обижда.Гледам и,че подтиква пишещите тук към кавги и разправии.Абе с една дума гадна тема-гадни коментари.Авторката ми е безкрайно симпатична и тя го знае,ама се чудя защо е решила да поднесе темата именно в този й вид .

# 367
Ивонске,
темата ти е започната емоционално, обаче разни словоблудства я размиват.
Истината е, че:
1. масово изоставените са ромчета
2. масово майките са малолетни
3. старата система на отглеждане на деца, лишени от родителска грижа всъщност създава болни души, непълноценни хора
4. ромската жена е роб в семейството си - длъжна е да достави удоволствие, независимо на каква цена, от нищо нещо прави, за да изхрани децата, които е оставила при себе си, а Манго в това време чука момичето на съседите и още деца прави.
5. кастрация му е майката.

# 368

Най после нещо практично !! Подкрепям  Peace

# 369
  • София
Припомням на неразбралите каква е статистиката по отношение на етноса при изоставените деца. За 2006-та сочи, че 47% от изоставените деца са циганчета http://sacp.government.bg/programi-dokladi/_docs/Pril_1.doc
Дали тези 47% влизат в понятието "масово" да кажат тези, които са по- добре по математика от мен.

ПП На расистки походи с цел кастрация и въдигане в култ на собственият етнос може да се тръгне и без причина.

Да ти запиша ли час щом ще си пръв?

# 370
...
Да ти запиша ли час щом ще си пръв?

Laughing  Joy на такива идиоти, такъв отговор.

# 371
Припомням на неразбралите каква е статистиката по отношение на етноса при изоставените деца. За 2006-та сочи, че 47% от изоставените деца са циганчета http://sacp.government.bg/programi-
Не и вярвам на тази статистика,  ама въобще не и вярвам.

# 372
  • welcome to the Jungle
Бояна, благодаря ти, че ме пращаш да се осведомявам при социалните Wink, но беше по-добре ти да разясниш по-подробно за това какво е опасност.  Иначе ме оставяш в неведение.
 И после ако може да трасираш връзката на опасностите със същината на темата. Че имам спомен, темата май се въртеше около безотговорността да създадеш дете и да го изоставиш и начините това да се сведе до минимум.

# 373
Боянке,
линкчето ти нещо дава, че няма такава страница, дай източника на 47%, щото нещо не се връзва със репортажа от Сливен, преди това Търговище и още по-преди - Варна.
Аргун - леко с епитетите, ти също пишеш глупости, особено редки глупости писа покрай извибрането на Киро за трети мандат, но аз не съм те обиждала. Пък и има правила, нали така?!

Да уточня за кастрацията - ако една майка изостави три деца едно след друго, значи й липсва майчински инстинкт и следователно колкото й деца да роди те все ще са иизстрадали души. Затова - кастрация.
Ако Манго е неспособен да осигури име и грижа за децата си - кастрация и толкова. Така ще се регулират нещата.

Статистиката на държания орган отдавна е посмешище в европейските институции - затова хората работят с НПО в България, защот с държавата на глава не могат да излязат.

# 374
Боянке,
линкчето ти нещо дава, че няма такава страница, дай източника на 47%, щото нещо не се връзва със репортажа от Силвен, преди това Търговище и още по-преди - Варна.
Аргун - леко с епитетите, ти също пишеш глупости, особено редки глупости писа покрай извибрането на Киро за трети мандат, но аз не съм те обиждала. Пък и има правила, нали така?!

...

Брех, на мен ми водели досие  Laughing  Като се замисля, дори не съм привърженик на твоя кмет, аз последно за Добрин Митев гласувах, ама явно съм влязла във файловете на нечий болен мозък. Живи здрави да сте всичките...
Мишонке, точно заради такива като теб, хората прогресивно затъпяват - мислят си, че на сложните проблеми решенията задължително са прости. Една кастрация, какво толкова  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт