Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 517
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Ей,браво-много сте писали тези дни  Laughing
И от нас едно включване  Wink
Пентаксима го сложихме точно по схема(не помня кога се падаше).Нямаме повече ваксини, каза педи ,до първи клас  Grinning Ходихме на консултация миналия месец-на година и девет месеца-12кг и 86см е резултата  Peace
За яденето-аз моите деца от край време ги гоня от масата да спрат да ядат,не да започнат...  Whistling Каката е доста апетитна,Гого не е по-различен-може по цял ден да не спира да яде  ooooh! Чудя се как да го ограничавам понякога-като сме навън и види някое дете,че яде и започва едно тръшкане и викове и не мога да го удържа ooooh! да не ходи да взима на детето храната.Та по тази причина винаги като излизаме в парка или някъде по кафетата нося в чаната пакет солетки-опитвам се тях да го залъжа да не краде на децата храната  Mr. Green не винаги успешно.... ooooh!
Сутрин става гладен-това му е първата дума като отвори очи:"Ам-Ам" и надига дупето.На обед пак си хапва добре....Вечер вечеря с нас-салатка и манджичка някоя.И между храненията си хапва плодове всякакви.Прясно мляко давам само в кремчета или грис-не съм давала така да пие,мисля,че е прано  Peace Абе от към хрането проблема ни е как да ограничим количеството  Rolling Eyes И по точно как да не дъвчем нещо постоянно.Зимата беше по-лесно-седим си предимно вкъщи и яде само това,което предложа.Да,но сега като сме предимно навън и винаги в обкръжението на много деца-все някой нещо му подава(или той направо си иска) и на мен ми е омръзнало да обяснявам,че това не го ядем да не му го тикат в ръцете  ooooh! Да,ама никак не звуча достоверно като през това време Гого се облизва апетитно насреща и вика:"ДАЙ!"(дори и да е нещо,което никога не е опитвал).Така и опита шоколада-една жена даваше на нейното дете и моето като се натика там при тях и посяга и той  Crazy Е,даде му жената....и то не веднъж... ooooh! Принудех се да си тръгна преждевременно,защото щеше да преяде....  Embarassed Като за първи път 3-4 парчета шоколад не са малко  Confused Та така....не е лесно като отвсякъде те дебнат боклуците  Rolling Eyes Аз не разбирам защо повечето майки излизат в градинката или на кафе запасени с една торба снаксове,солети,бисквити.....В крайна сметка излизат да разходят децата или да ге нахранят????детето тича наоколо и беснее,тя го вика да му натика някой зрънчо в усатата  Close
Мариям,във фейса съм Pepa Georgieva  Hug

# 211
  • София
Суит-не се обиждам,точно това имах в предвид,но не посмях да го напиша,за да не говоря от нейно име без разрешение.и ето,че поста ми е изглеждал двусмислен. Embarassed

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 10:54 от stefina

# 212
Стефина, съжалявам, че вероятно ще те засегна, ........
Веднага си личи, кой има 3 деца! Simple Smile)))  Peace  Hug

# 213
Penelopi, и моят е голям гладник. Вкъщи понамали малко храненето. Първо си иска шишето с мляко (това вечер), след това може да хапне каквото има сготвено, след това минава на кисело мляко (като види батко си). В яслата го хвалят, че много ядял. Сигурно повече от половин годин на ми се е случвало аз да го храня. Справя се идеално сам. Ако е гладен и яде, изобщо не цапа. Ако не е гладен, започва да се халосва и да маже. Тогава му прибирам чинията. Столчето за хранене също вече не го ползва. Сяда на големия стол и се храни на голямата маса. Абе, голям мъж вече  Laughing
Виктор пък вкъщи нищо яде. Единствено за закуска бисквити с мляко и вечер кисело мляко. Плодове и зеленчуци също яде. Друго не кусва. Все не харесвал, не обичал... А в градината винаги го хвалят, че много яде, нищо не подбира... Явно там готвят по-вкусно.
Мариям, аз съм Таня Тодорова във фейса, но рядко влизам там и снимки също много рядко качвам.

И да се похваля. В неделя направихме за малчовците шведска стена вкъщи. Сега пада голямо катерене и много се забавляват. В плановете ни влиза да им направим и малка катерачна стена с хватки, но да видим кога ще стане.

# 214
  • София
Аз като рибок веднага да захапя въдицата...,но Пиаф какво значи поста ти
Стефина, съжалявам, че вероятно ще те засегна, ........
Веднага си личи, кой има 3 деца! Simple Smile)))  Peace  Hug

# 215
 Hug

Аz нямам какво, само да кажа, че ми хареса написаното от Суити, че била "привърzана" към темата  Laughing И аz съм така. Пиша, не пиша... минавам аz всекидневно  Blush
Та като каzах Суити, Суити, предай мноого поzдрави на любимата ми част от черноморието ни  Wink . Щото най-вероятно, това лято няма да я посетя... и не само нея...

# 216
stefina , стана ми смешно как раздаде sweet провосъдие, където според мен нямаше нужда.  За мен по-предният ти пост означаваше, просто съжаление, че едновремешните ви срещи вече не се случват. И все по рядко ще са и занапред, по-скоро ще се срещат по-мали групи хора, напълно естествено....но да не се отплесвам, че и без това не съм от хората, които се изразяват добре пишейки (има си  и обективна причина...).
Сега рискувам да обидя и нея, а не съм искала, просто си я представих как размахва пръст... и не се стърпях. Толкова!

# 217
Ами аз да мина да се похваля тогава. Маги говори, от два дни започна плахичко да прави и първите си разбираеми изречения. Вече не ще да седи в количка, но за моя радост и не иска да я нося. Пишка в тоалетната с адаптер, а и освен това вече ми дава да я изпишквам и на вън. Само в рамките на 2-3 дни има страхотен напредък, но пък и съм забелязала, че в края на всеки месец или в първия ден на новия има ново умение. Тя навърши година и 10 месеца. Сега ще се радвам и да прояде, че последните три месеца изкара само на АМ. На консултация ходим на всеки три месеца, мерят, теглят и преглеждат. Гърди, уши, развитие, глава. Умира си да е потопена във вода, а като види морето едвам успява въздух да си поеме от радост. За заведенията, вчера се престрашихме и излязохме с приятели. По случай рождения ми ден. Страхотно си изкарахме, но пък и заведението беше открито и с детски кът, а Маги бясна както винаги, но поне се въртя около нас и не се е налагало да я гоним.

# 218
  • София
Пиаф-радвам се ,че си ме разбрала правилно.Но никога не бих се сетила какво имаш в предвид. Embarassed
Рафаела-браво за постижението с памперса и за добрият напредък на малката.

# 219
Здравейте момичета!
yani_cat, penelopi, ston  Hug намерих ви Simple Smile.
Суити   Hug .
Да знаеш голямо благословение е да имаш кротки деца.
Моите и трите са щурави, но най вероятно приличат на мен Mr. Green.
Сега Йосиф навлиза в една от фазите на растежа и мнооого ми харесва.
Всяка вечер като седнем в хола на дивана и той започва да притичва от баща си до мен, с него играе доста грубо, а мен ме прегръща, гали ме и ме целува  newsm53.
Наистина огромно удоволствие ми доставя това дете.
Баща му ревнува понякога, толкова години го мечта и го жела, накрая го получи и то толкова сладък и добричък, а се оказва, че аз съм му любимка  hahaha, трудно му е да го преживее това последното.
За храненето колкото по малко ядат толкова по добре, ние и двамата сме пълни и така ми се иска да го спестя на децата.
Сега в жегите хич не се тревожа ако откаже готвеното.
Ние пием кисело мляко сутрин и вечер а понякога и нощем се събужда гладника.
Raffaella Sanzio като засегна въпроса за тоалетната аз с нетърпение вече чакам Йосиф да започне да се изхожда на удобни за това места hahaha.
Какво ли не опитах не иска да се изпишка нито на гърне, нито в тоалетната.
Показвах, говорих, гушках цък не ще и не ще.
Момичета помните ли, че като беше бебе моят младеж и се хвалех още от новороден не искаше да ака в пампата все се изхождахме и ми беше много странно като знам колко майки месеци наред дебнат дечурлигата и ги учат на ЕБХ, а мойто мен научи, но в един момент му стана нещо на детето и се засрами (от тинейджърството ще да е това hahaha).
Сега само се крие (когато е без пампа) и колкото и да го дебна все бяга нейде като дойде момента в най закътаното място разбира се.
Е аз реших да не си го слагам много на сърце.
Като направи белята нейде скришом после му правя физиономии и му чета конско.
Един ден ми пусна една надежда младежа.
Много го дебнах щото чувствах, че е назрял момента и накрая той опика хола, но цък в гърнето не щя и аз му се разсърдих не го гледам не му говоря и като дойде леко го побутвам настрани.
Той се учуди много и ме хвана за ръката айййде пкаааййй... води ме до вц то влизаме сяда изпишка се, изми си ръцете, пусна водата, излезе изгаси и си попляска, а аз щастлива и слисана, но уви на следващият път пак тайно в ъгълчето  hahaha.
Момичета утре отиваме на басейн да разхладим децата.
Ще ви пусна снимки после на нашето любимо място.
Поздрави от нас и пожелания за прекрасен, прохладен ден   bouquet

# 220
  • София
yani_cat, сега видях въпроса ти за Пентаксима. Галя все още няма четвърти прием. Педиатърката искаше да й го сложи на година и девет месеца, но когато отидохме на консултация, нямаха ваксина в момента. Преди заминаването пък беше хремава и пак се размина с ваксинирането. Сега остана за септември....

juja, пропуснала съм, че Криси е с пневмония. Sad Много неприятно и тежко в това горещо време! Дано бързо да се вдигне на крака! Пиши как е! Hug

penelopi, ston, браво на ящните деца! smile3501

Деси, наистина е чудничко на твоето любимо моренце. Heart Eyes  Голям кеф.   Party Първите два дена Галя орева целия плаж. Не можеше да си намери място- пясъкът я дразнеше, защото я цапа, от морето я е страх....Днес беше много по-добре. Вчера за късмет баш по време на най-големия рев и вкисване видяхме едни дечица, които бяха събрали морски рачета в една дупка на брега. Галя веднага забрави да плаче и може би около час седяхме покрай тази дупка да гледаме как мърдат рачетата. Grinning

При нас също има голям напредък в ползването на тоалетната. Както си бях обещала, махнах памперса веднага, щом пристигнахме тука. Страшно съм доволна. Досега е имала само 2-3 инцидента, обаче тук е толкова лесно- на двора, на плочките лесно се почиства, едно препиране на гащичките и готово.  Peace Най-важното е, че вече напълно съзнателно ползва тоалетната. В София сякаш не знаеше какво трябва да прави, като седне там, а сега веднага се съсредоточава и се изпишква. Дори на разходка излизаме без памперс- като я изпишкам преди тръгване, се пази суха, докато се приберем.

# 221
едно слънчево записче и от нас  Wink

с Ивка от една седмица сме на моренце при баба й в Созопол. Тук животът тече с различни темпове и заряд. Хем е отпускащо, хем зареждащо. Сутрин ходим на плаж, понякога и ве4ер, за да го огрее и тати, а след това на разходки.
Ивка е изключително послушна. Хората не я притесняват, пясъкът, водата и шумът също. Радва се на водата, бяга и се смее с глас. Това, което най-ме радва и изненадва е, 4е не проявява никакви капризи. Когато сме във водата плацика си там, когато излезам рови се в пясъка  Heart Eyes Единственото, което бих отпределила като проблемно, е храната. Щом види някой да яде или пие нещо и започва да крещи "ам-ам", "фют-фют"/за пиене/. Всеки ден нося всепове4е неща/хруски, кроасани, банани, солети, кайсии, кекс, бисквити - това задължително/ и никога не успявам да оцеля вярната комбинация  #Crazy днес видя царевица, после сок и накрая се принудихме на станем и да отидем да купим и двете ooooh!

Като се замисля другото, което прави е да пие солената вода - навежда се и като малко ку4енце сърба ли сърба  Crazy няма спирачка ooooh!

За ваксините - сложихме последния пентаксим в началото на този месец. Отложихме го с 1 месец, защото нямаше ваксини. Досега не беше имала проблеми, но този път мястото стои все още синичко и с топченце отдолу. Обадих се на преди още след първите няколко дни. каза, 4е било нормално, но ве4е минаха по4ти 2 седмици. щом се приберем в бс ще я заведа да я видят. При някой от малчовците имало ли е подобен проблем? newsm78

жуже, мн съжалявам да чуяя, 4е в това хубаво време Крисито е болна. Да се оправя бързи4ко  Hug

Суит, вие към бс ще идвате ли? Браво и на Галето  Party Heart Eyes

Мариям, Йосиф толкова е пораснал, че, ако не знаех, не бих предположила, че е толкова малък  Hug А тази даскалица-спортистка направо ме потресе. Все по-изумена оставам как някои хора нямат никакъв подход и такт, при положение, 4е заемат длъжност, която направо си го изисква  #Cussing out по този повод се сещам как детенцетона нашите съседи се прибра разплакано, зашото даскалката му писала 2 по рисуване. Само тя рисувла грозно и всички й се смяли / и итова на дете в 1 клас  ooooh! #2gunfire/

penelopi, това с храна разходките и снаксовете ми е болна тема ooooh! един от последните пъи ивка взе пакета гризини на детето и избяга. Жената я по4ерпи - 1, 2 пъти, но на нея не й стига...и така - грабна го и да я няма. Мн ме е яд като запо4нат по пясъ4низите да вадят помбери, 4ипсове и кроасани  #Cussing out

# 222
Здравейте мацки!

Аз не съм се включвала отдавна. Все не ми стига времето, а до компютъра май се добирам само събота и неделя докато спи малкия. Нашата ваканция приключи преди една седмица се върнахме от морето. В общи линии беше добре, като изключим това, че се налагаше постоянно да го гоним из ресторанта на хотела. Почти не сме сядали двамата с мъжа ми да се храним заедно, все някоой беше по петите му. Не се заигра с нито едно дете, а имаше много деца и колкото него, и по-малки и по-големи. Не и не искаше все във фоайето на хотела да седи при то-ките(билярд в превод). Ей разказа ни играта този билярд. Сутрин със събуждането, още в просъница казваше, че иска при то-ките, става измъква се от леглото отваря вратата на стаята и хуква по коридора. Вратата естествено не можеше да се заключва отвътре ooooh! ooooh! ooooh! Както и да е важното е, че много му хареса на морето, влиза без страх във водата, която беше около 22 градуса Peace

С памперса сме с разделили от една седмица, само през ноща му слагам и докато спи следобяд, в яслата правят същото. Това разбира се не означава, че свършва работата където му е реда. Пишка и ака в гащите редовно, но пък не мисля да се отказвам, много често успявам да го придумам да го прави и в гърнето. Най-интересното е, че откакто не му слагам памперс винаго когато се събуди, и след нощния сън му е сух памперса. Луда работа. Аз се опитвам да го уча през деня уж. Но това за мен си е напредък Просто не ми се мисли как ако сега изпуснем топлото време ще си ходим с памперс до 3 години... Naughty Naughty Naughty

На вас мога да се оплача какво стана преди 2 дни. Велин падна много жестоко вкъщи, удари се със все сила във касата на вратата. Когато го видях ми прималя. Целия в кръв, голяма рана на челото, блика кръв от нея, незнам далими се иска да си спомням какво преживях, аз бях сама вкъщи взех го наръце, той се дере аз му плискам вода на раната, не мога да отмия кръвта тя продължава да шурти......Ад беше....Добре поне, че плака малко и после някак не усещаше, даже докато му слагаше лепенките и превръзката докторката, като че ли не го болеше....Милия ми..... Cry Cry Cry Много ми е мъчно за него. Стискайте палци бързо да му мине и да не му остане голям белег Praynig Praynig Praynig

Така с нас..дано да нямаме такива инцидентои в бъдеще, че ми е свито сърцето. Утре мислех да го водя на басейна, но няма как сега с тази ана, не трябва да я мокрим 1 седмица.

Признавам, че няма да имам време да чета назад, но се надявам да мога да следя как се развивате нататък Simple Smile

Спокоен уикенд на всички!  bouquet

# 223
За такава рана, но на главичката не ни сложиха нито лепенка, нито ни забраниха мокренето след първите 24 часа. Страшничко си е да го видиш. Глава кърви много и аз това го знам, но едно е на теория съвсем друго като ти се случи да го видиш на живо, на твоето дете, а и да не може да видиш къде и колко е голяма и каква е раната от кръв. 3 минути време на реакция на Бърза помощ дати се сторят цял ден. Като си спомня обаче при нас как стана и по-лошото къде и как Господ слезе от небето да спаси Маги. Просто живота й висише на по-малко от милиметър... Такива инциденти се случват често при децата. Аз обаче все още трудно затварям очи.

# 224
и нашата е на главичката, на челото  Sad

Общи условия

Активация на акаунт