Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случва обикновено след спиране на противозачатъчните и започване на приема на Дуфастон?
Как мога да разбера дали съм бременна, ако имам зацапване?
Какво означава цветна бременност и опасна ли е?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случва обикновено след спиране на противозачатъчните и започване на приема на Дуфастон?
След спиране на противозачатъчните хапчета е нормално да се получи кървене или зацапване, което може да възникне в рамките на няколко дни. Дуфастон често се предписва за регулиране на менструалния цикъл и подпомагане на бременността. Приемането му може да предизвика различни реакции, включително леки зацапвалия, докато хормоналният баланс се изравни.
-
Как мога да разбера дали съм бременна, ако имам зацапване?
-
Какво означава цветна бременност и опасна ли е?
Терминът "цветна бременност" не е медицински обоснован и обикновено се използва за описание на кървене по време на бременност. Кървенето по време на бременност може да бъде признак на проблем, като опасност от спонтанен аборт. Консултацията с лекар е важна за определяне на причината за кървенето и необходимите мерки.
-
Какви са симптомите на бременността, които могат да бъдат сбъркани с предменструални?
-
Какво да правя, ако Дуфастон не регулира цикъла и продължава зацапване?
Здравейте,имам спешна нужда от съвет!Моята история е:на 13 май ми дойде нормално цикъла,пиех Диане (противозачатъчни),бях при доктор за да спра хапчетата.Той ме посъветва да дойзпия опаковката,но аз толкова да искам бебе,че ги спрях.Цикъла ми е много нередовен и ми изписъха Дуфастон.Аз спрях Диането и на 17 ден от първия ден на цикъла започнах Дуфастона.Днес ми е 6 ден от приема му и имам от 3 дни прокървяване,което в началото беше кафяво,а сега е черно-червено и е много слабо.Правехме опит за бебе и съм много притеснена какво е това,а по принцип трябваше да ми дойде на 10 юни!Помогнете! 

и аз го пия.
и мога и аз да ти дам съвет за кръвния тест той е най-сигурен