лекарските грешки продължават...докога

• 7 042
  • 54
  •   1
Отговори
Здравейте!
Благодаря Ви,че ми предоставяте възможността,да разкажа историята си….
Наистина много боли,защото преди един час пак съобщиха за смъртен случай на дете от Варна и то отново в Университетска болница"Света Марина".

Нашето детенце почина там на седми март….
Синът ми се казва Дамян,роди се в осмия месец и в следствие на дългото изчакване на докторите се инфектира.След това ми беше казано,че има вероятно заболяване-хиршпрунг.Това е невъзможност самичко да дефекира.Бяхме хоспитализирани в "Света Марина",като престоят ни беше десет дни и бях "Обучена "как да го изхождам сама.Препоръките на докторите се базираха това,че след навършване на един месец от раждането на детето ,то трябва да бъде консултирано с хирург.Отидохме,но докторът дори не го погледна,а каза,че освен рентгена,който сме направили при раждането на този етап неможе нищо друго да се направи,освен ежедневни клизми да достигане 10кг не детето.Каза ни,че по принцип след три месеца трябва пак да го "прегледа",но няма за какво да идваме.
Така Дамчо си растеше,като му правех процедурите всеки ден,но февруари реших да спра клизмичките,защото се страхувах,че червата му ще останат лениви,но за мое учудване детето започна по два пъти на ден да ходи без клизми,а само с термометърче.
Извинявайте,че пиша така подробно ,но искам да се разбере цялосно как са протекли нещата..
Всичко започна в петък ,когато Дамчо се изходи сам и аз реших,че чудото се е случило.От там нататък се появи разстройство.Изчакахме до събота сутринта,когато упорито звънях на педиатъра ни,но жената после ми каза,че събота и неделя"не вдига",а й какво можела да направи…Отидохме до спешният център на Курортна поликлиника,но освен прахчета лекарката незнаеше какво може да му се даде…Звъннах на гастоентеролога от "Света Марина",който ни беше приел в началото и тя ми каза да отидем в техния спешен център и колегите щели да преценят.
За мое учудване лекарят,който беше на смяна не взе под внимание,че сме с предполагаемо заболяване,а само изписа същите прахчета и съвсем спокойно ми обясни,че очичките на Дамчо трябва да хлътнат и тогава да го заведем на лекар,евентуално да се върнем при тях.
Детето ми хапна вечерта малко и веднага повърна.Разплаках се…Отново се върнахме в Терапия,но ни изгониха,не сме били за тях….Изпратиха ни в инфекционното отделение на Окръжна болница и от там започна адът за
Дамянчо.Чакахме около 40 минути да ни приемат,без да има други пациенти,като сестрата нервничеше,че ние сме четвъртите за вечерта и се е изморила.Обиждаше,че ние родителите цял ден спим и вечерта тръгваме,като пощурели…
Бяхме настанени и то дотам останаха нещата,докторката дойде по някое време и дори ме пита какво е хиршпрунг,но прецени,че изследвания ще се правят сутринта ,системата била достатъчна.Не мина много време и Дамчо повърна нещо кафяво,това ги смути и пред мен се питаха дали да викнат хирург,но решиха отново да се остави за сутринта.И така детето ми започна да вдига температура,но всеки път,когато търсех лекар,намирах само сестрата,която се заключваше и си лягаше.сърдеше се,че я будя и накрая каза,че може би трябва да му се пуснат някакви изследвания на Дамчо,но и след резултатите лекарката,която се появи не каза,че е необходим хирург за консултация,въпреки,че пред мен каза,че не харесва отпуснати деца.
Цяла нощ Дамчо плачеше и му пеех,неможех да си го гушна заради системата….незнаех какво да правя,освен да му правя компреси за температурата…
Сутринта коремчето му рязко се поду,той се отпусна,пребледня.Виках,търсих ги тези "доктори",но цял час никой не дойде.Накрая решиха,че е време да го види хирург.Притиснах Дамчо и бягайки ,придружена от една санитарка отидохме да съседната сграда.Лекарят му направи клизма и два литра течност се изляха пред очите ми.Каза,че спешно трябва да го снимаме с рентген и излезе от кабинета.Много се страхувах,усещах ,че нещо не е наред и след снимката ме оставиха в коридора с отпуснатото си дете,което вече едва дишаше.Започнах да крещя,но повярвайте ми никой не излизаше…Изведнъж се появи санитарката и започна да повтаря :няма време майче,бягай!Господи бягах и се молих на Дамчо да не заспива,да ме гледа,а той само хриптеше.От там следва суматоха и паника от всички .Помня как блъскаше линейката и придрожителката ни ме посъветва да отидем в София,но така и неможахме.
От инфекционното писали,че детето е повърнало 20 пъти и тогава съм го завела при тях.В терапия не се случи да видим подобрение,което да подскаже,че всичко ще се оправи,но и хирург отново не дойде,просто са се консултирали с него по телефона.
Немога да ви опиша какво преживях този ден,докато гледах как главичката на детето ми посинява и как очичките му се затварят.
Ние отидохме с едно разстройство,а се върнах самичка.
Искам да се знае,апаратурата в болницата се разпадаше пред очите ми,незная как са се опитали да помогнат на Дамян,защото ме изведоха от стаята,когато се влоши дотам,че сърчицето му спря.То?ui=2&ik=e81de3f60b&view=att&th=1285ed83992d5ad5&attid=0.2&disp=emb&realattid=0.2&zwлкова се бореше това детенце,но самичко неможеше да се пребори…
Незнам какво се е случило после защото просто не помня от ужасът в мен,но ги чух как казват,че само на убийци и крадци им се случват нещастия,а след това беше важно да си поговорят за сладкарски рецепти.Що за човек трябва да си за да го направиш,след като преди минути си видял как издъхва едно малко същество.Боли ме,боли ме,че никой не се опита навреме да му помогне….
Сега дори не ни дават резултатите от аутопсията,въпреки,че се съгласихме,защото старшата сестра ни увери,че ще направи всичко въможно да ни съдейства за да разберем каква е причината за смъртта на Дамчо.А сега,като ни види бяга и ни обясни,че няма право на тази документация.За сега не ни ги дават,но знам,че по закон ни се полагат.
Толкова са объркани мислите ми,че немога да разкажа напълно всичко,но знам само,че моето дете беше оставено,защото на някой не му се работеше,защото някой искаше да си легне,защото някой си мисли,че в неделя не се работи,защотото едно дете не е от значение,а кое е?!
Моля ви да разкажем за тези "Хора ".Тази вечер съобщиха за още един трагичен случай във Варна за едно две годишно детенце,,,,,и то си отиде.До кога,кой ще поеме вината,защо "ТЕ" никога не са виновни….

Благодаря Ви!

# 1
  • Варна
 Cry ох миличка за пореден път чета толкова страшна история. Разбирам те  Hug, знам колко ти е тежко, и моето детенце почина там, с изключение на това, че никога не се прибрахме в нас Cry Нека е светло на душата на малкото съкровище Дамян. Плача и страдам с теб, знай го. Ако имаш нужда просто ми пиши Hug

А за резултатите от аутопсията - не спирай да си ги искаш, постоянно им напомняй, само така ще си ги вземеш.

# 2
Поклон пред мъката ти, майчице. Изживяното е непосилно жестко и страшно. За пореден път думите не стигат и са безсилни.

Flowers Rose Flowers Rose за теб, мъничък изстрадал Димчо. Вече няма страдание и болка. Дано си добре, детенце, там, където си днес.

А относно всчки изверги, дпсунали тази безумна смърт ще си спестя епитетите от уважение към паметта на детенце и към скръбта на родителите. Едно не проумявам - как заспиват спокойно вечер тези хора, как целуват децата си като знаят, че са убили други... Силно се надявам, че ще си получат заслуженото. А относно коментарите за това на кого се случват тези нещастия просто не си намирам място от гняв.

skai4eto , наясно съм, че сме безсилини да отнемем дори нищожна част от мъката ти, но ако имаш нужда от приятелско рамо, от разговор или нещо - насреща сме. Hug

# 3
Ужасно е миличка, и аз нямам думи. Тези хора не само, че не си разбират от работата, но и по-лошо - с безотговорността и безскруполното отношение сеят смърт, болка и ужас. Не знам на тях какво трябва да им се случи? Най-малкото е да се осъзнаят какво вършат и къде се намират. Поклон пред паметта на малките душички. Бъди силна и ден след ден, лека-полека, крчка след крачка - върви напред в бъдещето. smile3525

# 4
  • на дъното
 smile3518 smile3514Нямам думи.Позната картинка.Мила skai4eto нищо ,че бяхме вече в София това се случи и при нас,след като цял ден вървях и повтарях на дежурния лекар,че детето ми не е добре а той с най наглото си нахалство ми каза" аз нищо не мога да направя тя доцентката си го магери"още ми кънтят тези думи в главата.Така,че безотговорността и безчувствието цари на всякъде.Съжалява много за загубата ви сълзите ми не спират Cryтолкова позната болка.За жалост живеем в една скапана държава.
 Flowers Rose Flowers Roseза твоето ангелче Sad
Прегръщам те силно Hug и дано имате сили да продължите напред в този скапан живот

# 5
 newsm17 newsm17 newsm17Благодаря ВИ,мили майчета!Не исках никого да натоварвам и натъжавам отново след,като всяка от вас е преживяла най-страшното в този живот...Просто исках да се знае какви лекари има,сега разбирам,че наистина са навсякъде...Господ да ни помага....Съчувствам на всички страдащи жени,защото от тази загуба по-лоша няма,но уви съществува.Загубила съм и майка и брат,но да загубиш детето си е немислимо,незнам дали това може да се понесе,аз немога и е вярно,че каквото и да се каже е безсилно да спре мъката ни.Само се моля малкият ми Дамчо да е в един по-добър и безболезнен свят,някъде където всичко е красиво и няма страдания... Flowers Rose

# 6
  • Варна
 Hug убедена съм, че децата ни са на най-хубавото място и най-важното-не изпитват болка  Cry нека е светло на душите им.

# 7
 E НА ТАКИВА МРЪСНИЦИ И мПОЖЕЛАЛАВАМ ДА СЕ  ПЪРЖАТ В АДА ,АГАТИ ДЪРЖАВАТА ,ЕГАТИ ЛЕКАРИТЕ ,ЕГАТИ ХОРАТА .приеми моите най искрени съболезнования за твоето детенце ,нека почива в мир . newsm45 newsm45 newsm45

# 8
  • Талант на 2012,2013 г.
Моите съболезнования за загубата на това детенце, беззащитно и невинно. Отново жертва на лекарското безхаберие.... Питам се още колко такива случаи трябва да прочетем или чуем и никога да няма наказан? И как живеят след това тези хора? Не ги ли подтиска това, че още един дом е почернен? Не сънуват ли малките ангелчета? Или продължават живота си забравяйки за всеки пореден случай? Въпросите се сипят като градушка и вече толкова години не намирам никакъв отговор...
Кураж майчице!!! Hug

# 9
  • Бургас
Моите съболезнвания, мила  Flowers Rose Flowers Rose
В момента плача и незнам какво друго да напиша...Дано Дамчо да е щастлив в друг, по-красив и добър свят  Hug

# 10
  • Варна
Моите съболезнования!
Нека да почива в мир Дамянчо  Flowers Rose Flowers Rose.
За съжаление в нашата държава цари хаос навсякъде. Лекарските грешки в повечето случаи остават безнаказани.

# 11
Мила мамо  Hug
Единствената утеха на родителите остава това,че техните деца няма да изпитват болка.
Но,болката от загуба е ужасна.
Нека да съм лоша,нека да съм гадна,но искам с очите си да видя мъките на тези изроди,причинили всичко това.
Искам сега,утре.
Не след време,когато човек свиква с болката и започва по човешки да жали.

# 12
  • Талант на 2012,2013 г.
Джоджо, за мен май вече е късно, защото свикнах да живея с тази болка. Но не бих отказала да видя как се гърчи онзи, който се подигра с детенцето ми... а  след това и с нас...

# 13
Не мисля,че тези "лекари" имат угризения или съвест,че да се питаме дали спят спокойно.Убедена съм,че си лягат доволни от себе си,те нямат ДУШИ за да усетят нечие страдание...За тях е поредния "клиент",защото дори неможе да се нарече пациент или болен.Всичко което вършат не се доближава и на сантиметър до призванието да си лекар и да помагаш на нуждаещите се...Знам,че има добри доктори,но уви и в медицината играе принципа на лотарията и се молиш да ти се "падне" добрия,този ,който се стреми всячески да облекчи болките ти,да разбере случващото се сега,а не после,когато е късно.Боли ме,боли Ви и Вас ,скъпи майки....Наистина си мисля,че всичко е сън,но всяка сутрин се събуждаш и виждаш,че детето ти го няма-за пореден път.Незнам,защо е така устроен живота децата да си отидат преди нас..Немога да го проумея...Не искам други дечица да страдат заради тези"хора",защото след Дамчо си отиде Дани....Моля те Господи!Не позволявай повече това.Пази децата ни! Praynig Flowers Rose

# 14
skai4eto , много, много ми е мъчно като те чета.  Думите ти буквално са пропити с много скръб и много гняв към онези, които носят всичката вина за случилото се с Дамянчо.  Sad Аз и до ден-днешен не мога да простя на виновните за моите загуби. Често се случва да срещна един от лекарите из града. Всеки път ми призлява. А би трябвало на него да му става зле...

Прегръщам те, миличка.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт