"Системата минус 60" -Тема №10

• 37 061
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • ВАРНА
IntRiGa_GirL картофи със сирене и малко кашкавал за обяд не са позволена комбинация. Варивата и бобовите не се мешат с храни от групата на белтъците. Може картофи в МВ със някаква салатка, към картофите може да добавиш и царевица или друг вид варива Peace

Че това пък къде го пише  Rolling Eyes
Може да съчетавате продуктите както искате освен: Макарони, картофи, батати и бобови не може с продукти от групата на месни и рибни продукти, освен яйца, тях може да прибавяте в неголеми количества
А ти къде прочете обратното. Пише, че може да  се ядат НИСКО-МАСЛЕНИ млечни продукти - едва ли сиренето е било лайт и кашкавала също. Като изключение може да го приемем, но да не става навик.Няма да се отрази фатално Peace

П.П.Лека нощ и утре минусчета на гейовете пак Hug

Ето какво пише в руския форум за разрешените млечни продукти на обяд:

Молочная и кисломолочная продукция:
-Можно есть любую не жирную.
-Сыр можно любой жирности
-Обязательно смотреть состав, чтобы там не было запрещенного сахара, сливочного масла и т.д. и т.п.

Според мен това означава, че на обяд спокойно може да се яде сирене. Аз съм яла за вечеря  и салата с домати, краставици и сирене, без мазнина естествено и съм сваляла.

# 451

Според мен това означава, че на обяд спокойно може да се яде сирене. Аз съм яла за вечеря  и салата с домати, краставици и сирене, без мазнина естествено и съм сваляла.

Не само сирене, а сирена от всякакъв вид - жълти (зрели), кашкавал, синьо сирене - всякакво!

# 452
  • ВАРНА

Не само сирене, а сирена от всякакъв вид - жълти (зрели), кашкавал, синьо сирене - всякакво!

Точно  Peace   Както и за вечеря във вариант 7. И според мен не трябва да се забравя, че това не е диета, а система за хранене. Не трябва да се преяжда, но и не трябва да се гладува   
На мен това най-много ми харесва  Grinning

Жасмин, дай идея как да се преведе "спад". Рецесия не звучи някак си...  Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 23:38 от Мляко с нес

# 453
Всеки ден ям сирене наобяд, в салатата, досега не е ставало въпрос, че не може  Rolling Eyes системата работи при мен и със сиренето  Peace  Виж за ориза, че бял не може не бях разбрала, не че съм яла на вечеря досега ориз де, но все пак.....
Момичетата разбиращи руски, ако попаднат на нещо интересно да пишат.
Сиси, да ви е живо и здраво християнчето  Hug

Аз от днес съм си в режима, имам плюс след запоите, но тази седмица ще го махна, не е голям за щастие.

# 454
Жасмин, дай идея как да се преведе "спад". Рецесия не звучи някак си...  Simple Smile

Спад си е спад и на български. Може и свиване (ако е за някакво производство), а сигурно и други неща. Руския ми не е чак толкова добър - завършила съм паралелка с разширено изучаване на руски, ама това беше преди 20 години и оттогава не съм упражнявала езика. (въпреки, че доста книги съм чела след това на руски)  
Повечето неща ги разбирам, като ги чета, но често ползвам и речник, както и гугъл-изображения, ако някоя дума не мога да я открия в транслейтъра, или не я знам.
Да, проверих в един речник, ето какво казват: http://dictionary.reverso.net/russian-english/спад

спад, -а
м  (температуры, давления)  drop
экономический спад  recession
идти (пойти perf ) на спад   (температура, давление)  to go down, (экономика, производство)  to go into recession

Значи, спад се превежда на бг като: спад; падане; спадане, намаление, снижение, западане

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 00:49 от Анонимен

# 455
Честит имен ден на всички празнуващи днес!
Да сте живи и здрави!

# 456
  Добро утро системки!Как сте днес?При нас вали и е ужасно!

Заповядайте на закуска:

Благодаря ви за времето което сте отделили да проверите за картофите комбинирани със сирене и кашкавал  bouquet Hug

Момичета, снощи си мислех нещо...в книгата тия правила на първа страница ги няма..рускините от къде са ги взели?В смисъл че книгата е повече за мотивация, за самия режим пише малко.Да не би в някоя от другите книги на Мириманова да има тази информация?
Жасмин, ти знаеш къде да видиш и щеше да проверяваш нещо за другите книги, ще чакам да споделиш! Hug

Честито на всички именници!Да са живи и здрави!

# 457
Добро утро.
Ето от мен кафето

Виждам, че още нищете въпроса за картофите със сирене - който иска да ги яде. Nadi_dg пишеше в руския форум - Наде ще те помоля като имаш време да питаш рускините може ли, не може ли. Все пак системата донякъде се базира на разделното хранене, а там такава комбинация е лоша Peace
Вчера бях почти 100% системна - много съм доволна от себе си, отново се мотивирах и вече край на почивката.
Менюто ми за днес
З:топъл сандвич със салам и кашкавал, 3 палачинки със сладко
О:или кисело зеле с кафяв ориз или кафяв ориз с тиквички,грах и зелен лук - снощи правих такова на мъжо само че с пиле и бял ориз - стана мозък  chef
В:допълнително ще пиша
Лек и системен дъждовен ден Hug

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 08:06 от bebok_86

# 458
Добо утро.
Ето от мен кафето

Ааа, ти скришно кафе си направила.Аз пък ще го покажа Hug

Бебоче, браво за вчера!Все така да си!
 Нади, нека пита и тя.Жасмин обаче е пуснала и рецепти, значи може Peace

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 08:10 от Кашарел

# 459
Взехме ,че се върнахме от работа,защото вали.
Закуска-паниран кашкавал,пържена филийка хляб/типов такъв имах/ 1 с.л сладко от ягоди ,кафе без захар
Обяд-макарони сварени със сирене
Вечеря-кис.мляко със краставица,копър,чесън.
Тази седмица се старая постепенно да навляза в системата.Вечер почти не ми се яде,защото от РХ вечерята е прикл.в 19 ч.А бях свикнала още там да ям леки неща.
Снощи ядох кисело мляко със половин ябълка.Но часът беше 18.45
защото до 18ч10 бяхме по полетета да берем малини.Тоя дъжд ни обърква много работите.
Та затова ви казвам ,че се нагаждам.После ми се прияде шок.бонбонче и това беше.
Значи както го разбирам,когато се нагодим към режима ще ни е по лесно.Естественно той не е свикнал и сега го стресираме.
Наистена ,че когато закуся,обядвам вечерята почти е нещо много малко.Радвам се ,че ще навляза бързо.
Днес ще си направя такава картинка със кг нарисувани.
сега отивам в сайта на Store да си поръчам книгата.
Днес ми казаха,че със се вталила доста,но това е от 90 дн.диета и РХ.
После ще се включвам пак,а когато  ме няма не ме забравяйте,защото тогава имаме най много работа.
Чао милички и успех в днешния ден!
Ден по ден година прави и килцата ще с  261uuтопи!

# 460
Добро утро.
Ето от мен кафето
Виждам, че още нищете въпроса за картофите със сирене - който иска да ги яде. Nadi_dg пишеше в руския форум - Наде ще те помоля като имаш време да питаш рускините може ли, не може ли. Все пак системата донякъде се базира на разделното хранене, а там такава комбинация е лоша Peace

Аз също се регистрирах в руския форум, не пиша, но чета усилено. Наистина може картофи със сирена, но САМО ЗА ОБЯД. Ето тук цитати от руския форум, както и рецепти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502941.msg15590641#msg15590641

А снощи си поиграх и ги преведох, в темата за рецептите са:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501041.msg15591485#msg15591485

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501041.msg15591435#msg15591435

Пак подчертавам, говорим само за обедни менюта. За вечерно време вече не може картофи със сирена.

Кашарел, и аз се чудех - сигурно в другите книги са описани подробностите, но не знам как да ги купим и откъде. Все още не са преведени. Не знам дали ще ги има в руската книжарница? В самата тема с рецепти в руския форум са казали да се публикуват само рецепти, различни от дадените от Мириманова в книгата й - явно става въпрос за друга книга...
Да, ето за тази книга става въпрос: http://www.mirimanova.ru/books/show/5

Единствен вариант засега ни остава руския форум, но там информацията е толкова много, че е невъзможно да се преведе.

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 10:11 от Анонимен

# 461
Добър ден  Hug

Честито на именниците, ако имаме такива   bouquet

Моят плюс е бил вода, още днес го няма, даже съм -100гр от миналия понеделник  Grinning

# 462
Жасмин, мисля че още снощи стана ясно че може картофи със сирене, но моя съвет е - яжте това по изключение. Сиренето и кашкавала трябва да са НИСКОМАСЛЕНИ, а не нормалните сирена, които масово се продават. Мисля, че е време да прекратим този въпрос, защото става банално Peace

# 463
Хем е станало ясно, хем искаш да питаме рускините дали може. Вече и аз се обърках.  Crazy
Както и да е, наитина няма смисъл и спирам по въпроса! Каквото прочетох, съм го превела, всеки да си взима сам решенията.

Аз да се пофаля - от вчера съм още минус 200 гр., вече станаха 1 кг.600 гр. за 5 дни. Много съм доволна, дано успея за седмицата да сваля 2 кила.

# 464
Бебоче, досега не е ставало въпрос за нискомаслени продукти за обяда  Rolling Eyes ти откъде го видя това, или по твое мнение? Действително е по-добре да се ядат по-диетични неща, но по системата ме интересува как е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт