"Системата минус 60" -Тема №10

• 37 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Добро утро и от мен Hug
Бебок, Кашарел Hug
Аз подкрепям думите на Бебока-комбинацията от варива и белтъци за обяд не е добра. Всеки сам да си прецени и да си го разбира както прецени. Но имам усещането, че ще стане голяма каша относно това какво може и какво не за обяд.....че и за вечеря(защото вчера пък вечерята се нищи). Сиренето, което аз имам е истинско и високо маслено, та комбинацията му с картофи за обяд ще е много лоша идея. Сами си преценете Peace
Както и да е...........ЧЕТЕТЕ!!!
При мен днес има нови -200гр. и съм много щастлива  Party
Лек и системен ден на всички

# 466
Под варива бобови ли разбирате?  Rolling Eyes
Картофите не спадат там.  Simple Smile
Нито макароните, те пък са зърнени (тестени).
И белтъците са животински и растителни, за кои точно става въпрос?
От животинските белтък има и в киселото мляко и в яйцата, както и в сирената и месото.
Между другото химик съм, но имам добри познания по биология, нека не разпадаме продуктите още по-детайлно, че оттам трябва да си говорим за скорбяла и нишесте и става вече много сложно.
Аз твърдо съм решила да следвам системата в ОРИГИНАЛ, а не да правя някакви комбинации от разделно хранене, система 60 и система 90.  Peace

# 467
Сега вече вярно ще става каша  Laughing
Моят обяд е почти винаги шопска салата или някаква само от зеленчуци и печено, варено, много рядко пържено месо. Картофи и ориз и без това не ям много, но като ги ям ги ям само със зеленчуци.
Жанета, четем и пак става объркване  Laughing Още в началото писах, не виждам логика да може ориз и месо, а сирене и картофи не, или картофи и месо не. Сега и Жасмин може да се изкаже откъде идва разликата и защо може.

# 468
Наистина взе да става каша.Тука и РХ взе да се намесва и за обяд.За обяда  може само да не е пържено.
Ок !В книгата които я имате какво пише?Втората книга с рецепти не съм я виждала поне в Попово.Първата я имаше много отдавна.Само е описан начина на отслабване ли?Тия първите извадки няма ли ги? ooooh!
Я вижте в книгата ,ако има нещо пишете!
Жасмин е много права за белтъците животински,растителни,скорбяла и т.н и то става ....

# 469
  • София
Здравейте, мацки Hug

Закуската ми беше 3 пържени филиики на тефлона, със сирене, шунка, кашкавал, домат и сладко + малко сладолед и 3 малки шоколадови бисквити.
Обяда все още го мисля, но вечерята мисля да е айрян с 3 ръжени сухара и малко парче кашкавал, защото снощи към 12ч. прегреших ooooh!

# 470
Хем е станало ясно, хем искаш да питаме рускините дали може. Вече и аз се обърках.  Crazy
Както и да е, наитина няма смисъл и спирам по въпроса! Каквото прочетох, съм го превела, всеки да си взима сам решенията.

Аз да се пофаля - от вчера съм още минус 200 гр., вече станаха 1 кг.600 гр. за 5 дни. Много съм доволна, дано успея за седмицата да сваля 2 кила.

Жасмин, напротив!Има смисъл и съм ти много благодарна за времето което отделяш!  bouquet Снощи се изписа че е забранено и ти намери начин и показа че не е.Дори и рецепти преведе, където стана ясно че може да се смесван.Който иска да си го хапва, който иска да спазва разделното със системата..аз лично искам да съм само на системата.Никъде от това което преведе не пише че трябва да се яде по изключение картофи със сирене Peace Благодаря ти и ще се радвам като научаваш нови неща да ги споделяш в темата защото са от руския форум и са проверени от рускините Hug Честит ти минус, давай все така  bouquet

Жани, честит ти минус! Аз смятам че може картофи и сирене, достатъчно доказателства е пуснала Жасмин че и рецепти, разбира се всеки си преценява Hug Все пак този режим не е чисто разделно хранене.

Аз твърдо съм решила да следвам системата в ОРИГИНАЛ, а не да правя някакви комбинации от разделно хранене, система 60 и система 90.  Peace

Това ми хареса и го подкрепям! Peace Peace Peace Все пак тук има едно важно основно нещо като смесването на ориза с месо , което не е нито по разделното, нито по 90 дневната.Нека се храним по системата, а тепърва ще има сигурно още много неща които ще се доизяснят.
 Наистина е кофти че нямаме достъп до основната книга с правилата ако има такава,  а информацията в руския форум е много голяма и иска време за да се изяснят някои неща.

# 471
Здравейте!
Аз пак се включвам след 5 месеца отсъствие.Този път стартирам от 77,100 кг. EmbarassedСрам!Този път ще се опитам да съм сериозна!
З.: филия с кашкавал,айрян,парче торта
О.:салата може би
В.: и аз мисля ръжени сухари+кашкавал +айрян

# 472
Така...а защо мислите, че рецептите в руския форум са на 100% отговарящи на правилата на системата?
Ето например тази рецепта:
Сиренки "НАШИ"

извара (5%) - 500 г.
ябълки 2 бр.
яйце 1 бр.
канела
щипка сол

Претрийте изварата през сито, добавят се обелените и настъргани ябълки, сол, канела и белтъкът на яйцето. Оформете сиренки, сложете ги в плитка тава, заслана с пергамент. Всяка сиренка се намазва с яйчен жълтък, разбит с малко количество вода. И във фурната...докато поруменеят (позачервят).
Аз вечерям с такива сиренки, заедно с коктейл от кефир и цитрусови плодове, разбит на блендер.
(Кефирът е еквивалент на нашия айрян).

Източник: http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=114& … dpost&p=16445

Кое в нея отговаря на правилата за вечеря???
Плод и извара може. Но извара, ябълка и яйца за вечеря? Нали уж всичко да е по правилата? Тази рецепта и аз съм я видяла но не мисля, че е правилно публикувана там. И относно правилата-в руския сайт пише, че всичко което не е изброено като разрешено значи е забранено. В правилата видях за макарони и сирене, че може. Но не и за картофи и сирене. И по тази логика това, което не е изброено, че може значи не го ям!

# 473
Жанета преди час гледах какво да си сготвя за вечеря и точно на тази се натъкнах и започнах да размишлявам.Мислех да ви пиша но се отказах.Казах си ,че щом са я публикували значи може.Мислих как е направен този сладкиш дали спада към вариант 1,но яйцето...белтъка вътре... newsm78 явно едно яйце не оказва толкова решаващо действие.

# 474
....

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 13:18 от Кашарел

# 475
Бебоче, досега не е ставало въпрос за нискомаслени продукти за обяда  Rolling Eyes ти откъде го видя това, или по твое мнение? Действително е по-добре да се ядат по-диетични неща, но по системата ме интересува как е  Peace
Ето
Обяд
- Не е важно в колко часа обядвате, преди или след 12.
- На обяд може да приготвяте храната по всякакъв начин, освен пържене, най-много задушаване на лук, но тогава не трябва да приемате сметана, майонеза и масло/олио.
- Майонеза, сметана, растително олио или зехтин са разрешени до 14.00 ч. в малки количества (около чаена лъжичка). Соев сос, кокосово мляко, кетчуп, хрян и т.н. също в малки количества.
- Супи готвим или с вода и картофи, или с месен бульон и без картофи. Може да ядете супи от фасул и грах. Но помнете, че супите не засищат за дълго, затова не се увличайте.
- Може да ядете всякакво суши.
- Ниско-маслени кисело-млечни и млечни продукти може да ядете, но обръщайте внимание на състава. Например топеното сирене съдържа сметана и не бива да се яде. Изварата понякога има захар - също не бива.
-От соевите продукти може само Тофу
- Може да съчетавате продуктите както искате освен: Макарони, картофи, батати и бобови не може с продукти от групата на месни и рибни продукти, освен яйца, тях може да прибавяте в неголеми количества.
-Може само ръжени сухари или в краен случай ръжен хляб
- Може за използвате подправки, чесън, магданоз
Всичко е на първа страница - трябва всичко да се чете, а не избирателно.
Подкрепям Жанета - пише, че може макарони със сирене, но не и картофи със сирене. Вярно, че не е споменато, че неможе и затова казах всеки за него си да реши. И тази рецепта - за обяд става, но не и за вечеря - за мен е свободно съчинение това, нищо че е взето от рускините. В началото си спомня, че спорехме може ли да се обядва картофи с месо в 11 и 30 и стигнахме до извода, че неможе, защото изрично пише, че няма значение кога е обяда - преди или след 12 Peace
Аз ще обядвам кафяв ориз с тиквичка, грах и зелен лук.
Още малко да стане поне 14 часа и ще пием и следобедно кафе Hug

# 476
Бебоче, досега не е ставало въпрос за нискомаслени продукти за обяда  Rolling Eyes ти откъде го видя това, или по твое мнение? Действително е по-добре да се ядат по-диетични неща, но по системата ме интересува как е  Peace
Ето
Обяд
- Не е важно в колко часа обядвате, преди или след 12.
- На обяд може да приготвяте храната по всякакъв начин, освен пържене, най-много задушаване на лук, но тогава не трябва да приемате сметана, майонеза и масло/олио.
- Майонеза, сметана, растително олио или зехтин са разрешени до 14.00 ч. в малки количества (около чаена лъжичка). Соев сос, кокосово мляко, кетчуп, хрян и т.н. също в малки количества.
- Супи готвим или с вода и картофи, или с месен бульон и без картофи. Може да ядете супи от фасул и грах. Но помнете, че супите не засищат за дълго, затова не се увличайте.
- Може да ядете всякакво суши.
- Ниско-маслени кисело-млечни и млечни продукти може да ядете, но обръщайте внимание на състава. Например топеното сирене съдържа сметана и не бива да се яде. Изварата понякога има захар - също не бива.
-От соевите продукти може само Тофу
- Може да съчетавате продуктите както искате освен: Макарони, картофи, батати и бобови не може с продукти от групата на месни и рибни продукти, освен яйца, тях може да прибавяте в неголеми количества.
-Може само ръжени сухари или в краен случай ръжен хляб
- Може за използвате подправки, чесън, магданоз
Всичко е на първа страница - трябва всичко да се чете, а не избирателно.
Подкрепям Жанета - пише, че може макарони със сирене, но не и картофи със сирене. Вярно, че не е споменато, че неможе и затова казах всеки за него си да реши. И тази рецепта - за обяд става, но не и за вечеря - за мен е свободно съчинение това, нищо че е взето от рускините. В началото си спомня, че спорехме може ли да се обядва картофи с месо в 11 и 30 и стигнахме до извода, че неможе, защото изрично пише, че няма значение кога е обяда - преди или след 12 Peace
Аз ще обядвам кафяв ориз с тиквичка, грах и зелен лук.
Още малко да стане поне 14 часа и ще пием и следобедно кафе Hug

Добре, а това оранжевото как го разбирате?

Момичета, благодарение на Дивчо изтеглих книгата с рецептите.Там поне са писани само от Мириманова и няма свободни съчинения.Мога да я пратя на някой който има желание и време да преведе.Аз не съм много добра в превода иначе бих се заела.

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 14:26 от Кашарел

# 477
  • Насред хаоса
Олеее, големи спорове тук бе! Най-добре е всеки да си пригоди системата според своите предпочитания, като, разбира се, спазва правилата в нея. Аз например открих, че ми е по-лесно да я прилагам съвместно с разделното хранене - голяма част от нея е на този принцип. Ям, каквото ям до 12,00 и след това забравям, че съществува хляб. Не смесвам картофи с месо, ориз с месо, картофи с ориз, месо с яйца, картофи със сирене или кашкавал, варива с месо, макаронени със сирене. Така ми е по-лесно хем да спазвам системата, хем да си комбинирам храните, хем и после не се чувствам с подут корем, а съм сита.
На мен ми остана само още един кг до достигане на предишните кила, когато сгафих. Надявам се скоро да преборя и него и вече с нови сили да се юрна към седмицата.
Днес закусих сандвич с кашкавал и шунка. Обядвах картофи на фурна с лук, чушка и червен пипер. За вечеря съм замислила салата, от какво - тепърва ще преценявам.

# 478
Така...а защо мислите, че рецептите в руския форум са на 100% отговарящи на правилата на системата?
Ето например тази рецепта:
Сиренки "НАШИ"

извара (5%) - 500 г.
ябълки 2 бр.
яйце 1 бр.
канела
щипка сол

Претрийте изварата през сито, добавят се обелените и настъргани ябълки, сол, канела и белтъкът на яйцето. Оформете сиренки, сложете ги в плитка тава, заслана с пергамент. Всяка сиренка се намазва с яйчен жълтък, разбит с малко количество вода. И във фурната...докато поруменеят (позачервят).
Аз вечерям с такива сиренки, заедно с коктейл от кефир и цитрусови плодове, разбит на блендер.
(Кефирът е еквивалент на нашия айрян).

Източник: http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=114& … dpost&p=16445

Кое в нея отговаря на правилата за вечеря???
Плод и извара може. Но извара, ябълка и яйца за вечеря? Нали уж всичко да е по правилата? Тази рецепта и аз съм я видяла но не мисля, че е правилно публикувана там. И относно правилата-в руския сайт пише, че всичко което не е изброено като разрешено значи е забранено. В правилата видях за макарони и сирене, че може. Но не и за картофи и сирене. И по тази логика това, което не е изброено, че може значи не го ям!

Това е по ВАРИАНТ 1 "ПЛОДОВЕ И МЛЯКО": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502941.msg15586837#msg15586837

И не са ЯЙЦА, а е едно яйце, на цели 500 грама извара, колкото да се скрепят сиренките! Все пак не става въпрос за 10 яйца! Сигурна съм, че е позволено в такова мини-количество и е системно ястие, защото руският форум се модерира стабилно от няколко модераторки и нямаше да я оставят тази рецепта, ако не може.
Какво е моето обяснение ли? Сигурна съм, че в книгата, която е с рецепти и която е написана от Мириманова, има много допълнения, които не са описани в първата й книга! И че системата е доусъсвършенствана и разширявана и че и в рецептите на Мириманова тук-таме се вясва по някое яйце, но само като малка добавка, не като основен компонет.
Плюс това, яйцата съдържат не само най-съвършените белтъчни съставки в сравнение с другите храни, но също така лецитин, който подпомага асимилирането на мазнините. Поради високата си биологична стойност яйчният белтък е признат за еталон и с него се сравняват протеините от друг произход. Белтъкът на яйцето се състои се от около 85-90% вода, 10-12% белтъчни и под 1% въглехидрати, мазнини и минерални вещества.
Изварата е концентрат от млечни белтъци - казеин, албумин и глобулин.
Белтъчните вещества, които се съдържат в яйцето, са коналбумин и овоалбумин.
И по какво толкова се отличава яйцето като състав от изварата? Като е само вода, белтъчини, почти без мазнини и въглехидрати?  Rolling Eyes

# 479
Намерих една рецепта в книгата и със запечени картофи с броколи, сирене и бяло вино...ммм как добре звучи.Ако разбира се съир тертъи е сирене, де.Дано някой от знаещите руски се включи.

Жасмин
, ако имаш скайп писах ти ЛС, пиши ми да ти пратя рецептите и да видиш поне тази  Peace

Ласобра, чудесно е че си намерила твоят начин за спазване на системата, в споровете няма нищо лошо, така се ражда истината.Има момичета като мен които искат да спазват системата , но не във вид на разделно хранене, разбира се до колкото са позволени смесвания според самата система Peace

Общи условия

Активация на акаунт