"Системата минус 60" -Тема №10

• 38 008
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, само да кажа нещо още.
Ето какво разбират руснаците под сирене (сьiр), за да не стават грешки:
http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0//47/952/47952828_390d89eb7f66.jpg

Те май нашенско бяло саламурено сирене изобщо не ядат...
И да са виждали, по-скоро го причисляват или към изварата, или към моцарелата.
Така че във всичките им рецепти, "сиренето" е всъщност жълто сирене или кашкавал.  
За по-сигурно утре ще питам чичо ми, който е живял 30 години в Москва.  Peace

# 376
  • ВАРНА
Момичета, само да кажа нещо още.
Ето какво разбират руснаците под сирене (сьiр), за да не стават грешки:
http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0//47/952/47952828_390d89eb7f66.jpg

Те май нашенско бяло саламурено сирене изобщо не ядат...
И да са виждали, по-скоро го причисляват или към изварата, или към моцарелата.
Така че във всичките им рецепти, "сиренето" е всъщност жълто сирене или кашкавал. 
За по-сигурно утре ще питам чичо ми, който е живял 30 години в Москва.  Peace

Имат като нашето сирене, нарича се брынза http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D1%8B%D0%BD%D0%B7%D0%B0  , въпреки че последния път като ходих, в магазина го предлагаха като "фета".  Киселото мляко  при тях е почти само сладко, плодово. Ядат много извара, но и нея я хапват с плодове или правят с нея различни десерти. А иначе това, което наричат основно сыр е като нашия кашкавал. Гречката там се яде като гарнитура, както при нас ориза. В студентските столове там например има няколко вида котлеты (кюфтета) - с месо и гъби, месо и картофи, рибни...  а гарнитурата винаги е гречка и евентуално картофено пюре. Между другото, аз гречката я ям със сирене  Grinning  опитайте, не е толкова зле

# 377
Добро утро на всички Wink И аз съм от старите системки, завърнали се след известно прегрешаване. Трябва да ви кажа, че докато бях на системата се чувствах много добре. Грешката ми е че си намерих извинение /много работа, много странични ангажименти/, за да хапвам вечер късничко и неусетно спрях спазването на режима.  Rolling Eyes  Започнах Системата на 84 килограма и смъкнах до 78, но след като спрях сега съм 82, което ме учудва малко предвид голямото ми тъпкане, значи все пак съм си запазила 2 от смъкнатите килограми. Крайно време е да се взема в ръце и да започна да се храня по разумно и да спортувам Wink Надявам се пак да намеря подкрепа тук  Grinning Приятен, заслабващ ден ви желая Simple Smile

# 378
  Добро утро!Току що направих закуска и докато е още топла черпя и вас с моя домашен тутманик:

Мъня, добре дошла и успех.  bouquet

Отчета за вчера да си дам:
 з-ръжени сухари с пастет, малко кашкавал, 1 холидейче, малко палачинка
 о-2сухара , 50гр сирене, купичка таратор
 в- 2 купички таратор

Приятен почивен ден ви желая! Hug Много минуси да има утре!

# 379
ммм, Кашарел страхотна закуска си направила. Аз влязах сега да си харесам някаква рецепта за закуска. Може и аз тутманик да спретна Thinking
Да се похваля, че днес съм с минус Grinning
ама ще видим утре като се отчитам...
че май днес ще сме цял ден по гости и дано удържа
системен ден на всичкиии

# 380
Добро утро  Hug
Кашарел благодаря за закуската- чудесна е   bouquet
Мъня добре дошла, не се отказвай този път  Hug
Мляко с нес съгласна съм с теб  Peace Твоят пост ми навя толкова много спомени  Simple Smile Сетих се и за "сыр колбасный" - много го обичам, невероятно вкусно пушено сирене  Laughing
Аз май утре няма да отчитам нищо  Rolling Eyes в средата на седмицата имах +500, които ще се махнат до утре, но едва ли ще има  и минус за съжаление...
Желая ви лек и системен ден   bouquet

# 381
Нещо и аз не мога да си сваля книката,искам да ви попитам нещо.Мисля,че ще ми отговорите,защото едно е книгата в ръце,друго е да четеш пост,та искам да попитам следното:
Плод малина разрешено ли е? И мекици!Значи до обяд каквото си искаш можеш да ядеш.Видях в менюто за закуска,обяд и вечеря.
Когато след обяд ти пристърже можеш да ядеш някакъв плод или зеленчук.
За вечерята ми е ясно.По между и могат да се смесват,но не всичко което е изброено да се яде.Само група 6 /Месата не е редно да се смесват/ с другите групи,а по между си?
Не е лошо да си поръчам книгата,а като гледах снимките на рускините,значи може да се отслабва.
Кашарел страхотно си го завила тутманика.Жалко ,че не съм при теб бих се запознала на живо.Знаеш ли,снощи така се замислих върху твоите думи,че тая диата много ще ми пасне.Ти много добре знаеш какво работя.Не искам да коментрирам много.Хм...ще си помисля?
Дано детето ми да се навие ,че тя откока се мъчи с Дюкан,90 дн. дано и помогне тази.

# 382
Здравейте Hug
Кашарел страхотно си го спретнала този тутманик,мммммм Crazy Hug
Джижи ще се справиш с тази диета. И нека дъщеря ти не се занимвас Дюкан-не е никак добр идея Naughty Значи всичко, което не е посочено като позволено е ЗАБРАНЕНО! Малина, мекици, шоколад и т.н. са за закуска. Препоръчва се храненията да са 3 за деня. Закуска, обяд и вечеря и трите да са с еднаква засищаемост. До обя дможе всичко но нека каквото се яде да е със закуската а не до обяд да се хапва по нещо през 30мин. Това е много грешно. За вечеря 7-те варианта е ЗАБРАНЕНО да се мешат по между си. Ядеш на вечеря само храни от един Вариант. В самата група храните може да си ги комбинираш по твой вкус. Всичко това, което в момента обяснявам е добре написано в увода на темата. Прочети хубаво увода и ще откриеш отговорите на много въпроси, които ти изникват Peace
А детето ти на колко години е? Питам защото Дюкан е забранен за подрастващи. Може да си навлече такива проблеми, че не е истина. Покани детето ти а чете и пише при нас Peace
Жасмин видях, че Бубето вече те е упътила. Ще се радвам да пускаш преводи на рецептите Peace
Бубе утре кантара ще си каже думата, все пак в момента още е пълнолуние. След пълнолунието започва отслабването-ще има минусче, ще видиш Hug
Мариса честито минусче и утре още по-голяма ще е Hug

Аз днес задържам вчерашния минус и това много ме радва. Все пак от началото на седмицата паднаха доста грамчета. Свалих плюса от +1.6кг. и добавих нови 400гр. .....та равносметката от тази седмица е супер newsm44

# 383
Имат като нашето сирене, нарича се брынза, въпреки че последния път като ходих, в магазина го предлагаха като "фета". 

Ох, вярно, че фета. Аз се обърках с тая моцарела по-горе.  ooooh!
Благодаря ти много за уточнението! Hug  
Значи, сыр е всеки вид жълто (френско) сирене, по нашенски - кашкавал; а брынза е нашенското бяло сирене.
Защото по-назад в темата момичетата точно за това се чудеха - в една рецепта сирене ли е, или кашкавал.

Аз да се отчета - тази сутрин съм още минус 300 грама, много съм доволна.  Grinning
Но снощи беше критична ситуацията - толкова ми се доядоха разни работи от хладилника, че като лудите почнах да правя упражнения в 22 часа. После един горещ ментов чай без захар и веднага в леглото. Посред нощ се събудих от студ, облякох си анцуг, дебели чорапи и се завих с две юрганчета. Ясно ми е защо така се получава, при диета винаги организмът се включва на спестяващ режим - не ще да си пуска тлъстините геят! Тая сутрин си отядох - пържени яйца, домат, таратор и ръжен хляб. Мисля и малко диня да хапна след час-два. Ще попреведа още малко рецепти, снощи пуснах още 4 в темата с рецептите.
Ами това е засега. Успешен и системен ден на всички!

Кашарел, страхотен тутманик, ауууу, ще се удавя тука...  smile3501 newsm64 smile3504 newsm22

# 384
Джиджи, поръчай си книгата - 12 лв. за какво ли не сме ги дали, а тук поне ще ги дадеш рационално.
Аз лично, за 3 дни прочетох книгата 2 пъти цялата (тя не е дебела), като някои пасажи си ги препрочитам и си гледам снимките на авторката. Най-трудно от всичко е психическата настройка, стимулът, подкрепата. А в книгата има от всичко това по много. Тук в темите също - огромен стимул е опитът на другите в тази група. А взаимната подкрепа пък е незаменима.   bouquet

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 16:59 от Анонимен

# 385
Жани мерси за отговора.И аз така го тълкувах и за това си викам да не греша пък да попитам.С питане и до Цариград се стига.
Дъщеря ми е на 23 год.Но тя преди година беше на Дюкан и като не видя,че нищо не става се отказа .Прочети за нея ,че е вредна и я спря.Пробва се и на 90 дн. диета,но и там задържане,покачване.Чуди се на мен как съм задържала кг от 90 дневната.Ами така с РХ.Мисля,че тази диета ще ми пасне,работя тежък физически труд и като се прибера,дори да е след 18ч.то вече направо ти се спи,камо ли да ядеш.Приятелят и т.е кандидат зетя ми ,яде един път на ден и то стабилно.Незнам обаче отслабна много.Като ми дойдат на гости се притеснявам,защото е свикнал един път да яде.
Тя може и да ви чете форума и дано се навие.Аз съм лесна.Която и да започна смъквам,важното после,задържането.
Ами ще продължа да ви чета и което не ми е ясно ще питам.Аз съм 70 кг,но на всекиго различно стоят.На когото кажа,че съм 70 не вярват мислят,че съм по-малко.Висока съм 165 см.Хубаво е човек да свали още щом има желание.
Между другото много диетолози казват,че закуската трябва да бъде обилна.Обяда на половина,а вечерята нещо много леко и то до 18 ч.

# 386
Жасмин Laughingтака мисля да я поръчам ,защото много книги съм си поръчала и не съжлявам.Като започна от РХ и Зоната,че сега и тука.Заслужава си само като видях в нета снимки от книгата и....започваш и ти да се стимулираш.Аз съм много упорита и за това постигам резултат.И аз преди 25 год бях еех много слаба,ама с годините...но пък като видя мои набори
как са се наклали и не искат нищо подобно,дори издравословно да се хранят...се чудя.А те се чудят на мен как поддържам форма!Така е .Дано успеем да отслабнем още .
Та де казваш "Къде не сме ги дали 12 лв.Не пуша и си позволявам много неща.

# 387
"Зоната" и аз си я купих, но там са едни мерки и теглилки, ум да ти зайде - изобщо не е моята диета. ooooh! Не мога да си прекарвам деня в мерене на грамчета и сантиграмчета и изчисляване на блокове - ужасно затормозяващо е!
И гладуване съм правила с плодове и чай по системата на Лидия Ковачева 20 дни.
И Дюкан го пробвах зимата - определено и това не е моята диета - от всичкото това месо и никакви продове се чувствах ужасно и непрекъснато ми се гадеше. Само като видех месо и ми ставаше лошо - аз самата ям предимно постно, не обичам месо много-много. Както и да е - с голям зор и ограничения, свалих 5 кила, като я спрях - качих 10.  ooooh!
90-дневната не искам и да я поглеждам - самото й име ме отказва. "3 дни-5 кила" - е не, мерси! Диети, които ти обещават магическо преобразяване за отрицателно време, никога не действат наистина - само като ги спреш, и си връщаш всичко с лихвите. Аз поне съм решила повече такива драстични диети никога да  не правя! Прърво, че не съм първа младост (след няколко месеца ще стана на 38) и такива йо-йо промени в теглото ми се отразяват много зле на кожата - бръчки, стрии, увисване на бюста; второ, мисля, че подобни драконовски режими винаги разбиват нервната ситема, а моята не е от най-стабилните и без това.
Затова тази система тук (дори не бих я нарекла диета) ми импонира напълно - закусваш си каквото ти душа иска - торти, сладоледи, баници, мекици, всякакви плодове без ограничения до обяд; обядваш в 12-13 ч. с някаква не много мазна манджа и вечеряш към 17-18 ч. с нещо леко. Не мога да се начудя как действа, но действа - ето, някои момичета тук са свалили по 20 кг.; аз самата за 3 дни само свалих 1 кг. 300 гр.

Ето една позитивка за днес: http://mirimanova.info/forum/index.php?showtopic=131&st=120& … 5&#entry27955
За 1 година минус 50 кг.  Shocked Shocked Shocked

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 17:00 от Анонимен

# 388
  • Бургас
Здравейте и от нас!
Аз вече закусих със солетки и шоколадче,а преди малко хапнах череши.
За обяд-салата краставици с малко кашкавалче и пилешка супа.
Следобед-сладолед и плодове.
Моята дъщеря отново е болна.Този път-шарка.Скъсахме се да боледуваме.Дано да му се вижда края.ЗАсега има немного пъпки,но е с температура.
Желая на всички много здраве и системен ден!

# 389
Шоколадово бонбонче, съчувствам ти за детенцето - желая му бързо оздравяване!
Не че е успокоение, но колкото по-рано се изкарат шарките, толкова по-добре - много по-леко минават.
Моят син изкара покрай кака си една шарка, като беше едва на година и му излязоха само 2 пъпчици - това беше цялата шарка. А каката (тогава на 7 г.) се беше обринала от главата до петите - имаше пъпки дори между пръстите на краката! Дано при вас минат леко и бързо нещата и да се порадвате вече на лятото  Hug

Общи условия

Активация на акаунт