Учени са на път да докажат, че не сме славяни

• 24 319
  • 399
  •   1
Отговори
# 285
..
15-20?
Я прочети малко повече.

Колко са  Thinking Безспорните са толкова + няколко антропоними и топоними.
Има доста учени, претендиращи за откритие на топлата вода, чак проекти за речници имаше. Когато имат солидни, аргументирани доказателства за теориите си, тогава няма да ми напомнят за едни, известни и на Луната, наши западни съседи.

# 286
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6541326&fp=1

Славяни ли сме или не, според вас, и как се чувствате от това, че "вече" няма да сме славяни? Аз винаги съм имала съмнения, но все пак 11 години образование си казват думата, и такъв "завой" ме кара да се чувствам странно.
Peace Какьв Памир,какви 5 лева JoyБьлгария  е Дьржава на много гадно географско положение.Кой както мине от тук,само си рьси боклука,че се и вьзползва от благоприятно сьздадената му ситуация. Twisted Evil

# 287
Пак питам-историци в темата?
Щото аз си признах, че знанията ми са чисто любителски.

# 288
Пак питам-историци в темата?
Щото аз си признах, че знанията ми са чисто любителски.

Филолог съм и споря от филологическа гледна точка. Относно езика си, ние сме чисти славяни. Относно етническо самосъзнание- тоже.

# 289
Прости невежеството ми, но това равно ли е на езиковед?

# 290
Прости невежеството ми, но това равно ли е на езиковед?

Grinning Зависи. Най-малко, всеки един филолог учи историческа граматика на съответния език- аз съм учила историческа граматика на българския.

# 291
Да, което не е баш същото.
Защото един езиковед има далеч по-задълбочени знания, по-специфицирани.
Приключвам със спама.
Явно е, че никои от нас не е достатъчно квалифициран, за да защитава каквито и да били категорични позиции по този толкова противоречив въпрос.

# 292
Да, което не е баш същото.
Защото един езиковед има далеч по-задълбочени знания, по-специфицирани.
Приключвам със спама.
Явно е, че никои от нас не е достатъчно квалифициран, за да защитава каквито и да били категорични позиции по този толкова противоречив въпрос.

Е, това не е специализиран форум все пак. А и сред историците има различни мнения - като в общи линии те са отразени в така наречените от теб "популярни" източници. Все пак нито в Wikipedia, нито в енциклопедия Британика хората са писали съвсем наизуст. Нито пък в учебниците по история за средните ни училища (ти май такъв линк беше дала).

Всеки казва каквото знае и каквото мисли - пък може и нещо ново да научим.

Аз почнах да чета една книга на Васил Василев - "Древните българи". Малко насила я почнах, че историята на България никога не ме е влечала особено. Обаче мога да кажа, че е много добре написана. И - което за мен е полезно - прави обзор на различни хипотези и аргументите за тях. Тя темата така или иначе се изчерпа, но тая книжка наистина ви я препоръчвам - макар и да не съм напреднала много в нея.

# 293
Тази тема (както и публикуването в Дир) е глупости.
Не може да се знае с точност нищо.  Това е като доказателствата, че човечеството е започнало от Африка, и много други. 
Но ако се замисли човек, с циганията в БГ... много е вероятно да е вярно.
Какво искаш да кажеш с това? Че щом не сме славияни,значи сме цигани???
Егати newsm78

# 294

Какво искаш да кажеш с това? Че щом не сме славияни,значи сме цигани???
Егати newsm78

Tеорията на експедиция Тангра получи неочаквано потвърждение от избора на мис Русе.

Тук аз славянки не виждам.
Победителката си е чиста прабългарка от долното течение на река Ганг. Laughing

# 295
да не е травестит , като мис Бразилия ?
защото на мен на това ми прилича ...

# 296
...но славяните са били многолюдни.

И това къде го прочете, в учебниците? Laughing А в кои стари източници от онези времена пише, че тия племена са били многобройни и многолюдни по тези земи? Добре, нека е било така, защо тогава днес не сме претопени от тях, а живеем в държава наречена България, а не Славяния например? Нали ние сме били шепата, а те многолюдното множество! Дотолкова е абсурдно, че чак е смешно, особено като се добавят и фактите от историята и хрониките от онези времена. Кой е създавал държави, кое е побеждавал и сключвал договори, преговарял и отстоявал позиции, това с шепа народ, без войска и то не каква да е, без сила и голяма маса народ зад себе си, няма как да стане, срещу цяла империя насреща. И това говорим само за един от синовете, който е тръгнал само с една част от силата на тази държава.

Вероятно най-голямата лъжа е, че са били многобройни племена, населяващи и заляли тези земи, без тази лъжа, нямаше как да прокарат всички останали. Ако това беше вярно, всички народи наоколо, щяха да бъдат претопени и основно носители на славянския ген, да, ама не. Това изследване далеч не е първото и на мен даже не ми е интересно толкова. И преди това са правени изследвания, с доста подобен резултат. Според генетичните изследвания излиза, че тракийския народ трябва да е бил преобладаващия и най-многолюден по тези земи, защото неговия ген е най-силно застъпен в днешните хора тук. В същото време официозната и казионна история "учи", че ние българите никога не сме се засичали и срещали с траките. Laughing Направо да паднеш, кой ги знае нашите дядовци и баби, как са ги вършили тия работи, та така да объркват на днешните пишман историци, пишман историйките.

# 297
След тази интеграция наложилият се език е бил славянски - в смисъл, че вече всички са говорели него, независимо от произхода си.

Естествено, какво говориш! Разбира се, че мнозинството, морето от народ, ще интегрира малцинството, и то къде да ходи, ще проговори езика на "морето". Laughing После двама чужденци, с блестящи кариери, взели, че се смахнали (сигурно извънземните са им проговорили),  замонашили се, и написали азбука на езика на онова нищожно малцинство, за най-разпространения диалект в държава, носеща неговото име.

# 298
Не може да се знае с точност нищо.  Това е като доказателствата, че човечеството е започнало от Африка, и много други. 
Но ако се замисли човек, с циганията в БГ... много е вероятно да е вярно.

Съжалявам, но точно за произхода на човека от Африка не можеш да спориш. Колкото и да ти тежи на расистката душа, това е факт.

# 299
Определено нашите славянски черти са се заличили с времето ( ако е имало такива). Лично за мен няма никакво значение какво ще открият учените и какво не. Едва ли това е най-важното нещо, с което би трябвало да се занимават учените  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт