Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 10

• 40 999
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
... давай му вода, тя кърмата ти не е хранителна
Ако кърмата е нехранителна, значи е "бистра водица". Защо да даваш вода тогава?   И ти не знаеш, а Mr. Green дано поне педиатърката знае.

hahaha  Joy

# 691
На мен наскоро ми казаха да спирам с кърменето ,защото много съм била отслабнала,бебето ми било изпило силичките Joy

# 692
Лекар от инфекциозно отделение в болница към майка на дете, което е с висока Т, разтройство, няколко повръщания и обезводняване(може би е излишно да казвам, че детено не яде нищо)  която е има неблагоразумието да попита дали може да кърми:
- Да не си й дала да суче, чуваш ли ме, сериозно ти говоря! ... (тонът беше изключително заплашителен и с тон по-висок от нормалния)
А знаете ли какво даваха на това детенце за ядене от същата тази болница ... краве сиренце, в което е по-скоро от палмово масълце, от колкото от краве мляко.

А къде бях аз в цялата картинка .. на съседното легло, НО имах благоразумието да си кърмя тихомълком детецето, което имаше същите симптоми. Не се намесих в спора, защото със "специалисти" не ми се спори, а и защото вече бях прочела това-онова по въпроса. После си поговорих с майката и я успокоих.

# 693
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire
shesi, ами ако те нямаше там?!?!

# 694
Ето ни и нас - да се похвалим с нова (дано по-читава) педка Simple Smile Ще ми/ни липсват бисерите на предишните... Ама днес - пресен, от една съседска баба:
по повод първия ми цикъл (вчера) от година и 10 месеца насам - "Ама ти нали знаеш, сега не трябва да му даваш да цока на малкия"
Аз - "Защо?"
Тя - "Ами хормоните, това-онова"...
Само възразих, но си мислех - ами ако бебето беше на 2-3 месеца, тогава също ли не трябваше да му давам? Да го моря от глад явно е по-здравословно от "хормоналната" кърма... Grinning

# 695

Лекар от инфекциозно отделение в болница към майка на дете, което е с висока Т, разтройство, няколко повръщания и обезводняване(може би е излишно да казвам, че детено не яде нищо)  която е има неблагоразумието да попита дали може да кърми:
- Да не си й дала да суче, чуваш ли ме, сериозно ти говоря! ... (тонът беше изключително заплашителен и с тон по-висок от нормалния)
А знаете ли какво даваха на това детенце за ядене от същата тази болница ... краве сиренце, в което е по-скоро от палмово масълце, от колкото от краве мляко.

А къде бях аз в цялата картинка .. на съседното легло, НО имах благоразумието да си кърмя тихомълком детецето, което имаше същите симптоми. Не се намесих в спора, защото със "специалисти" не ми се спори, а и защото вече бях прочела това-онова по въпроса. После си поговорих с майката и я успокоих.

Това е повсеместно явление във всички инфекциозни отделения. За тях кърменето е отрова.

# 696
  • София, св. Троица
Ето ни и нас - да се похвалим с нова (дано по-читава) педка Simple Smile Ще ми/ни липсват бисерите на предишните... Ама днес - пресен, от една съседска баба:
по повод първия ми цикъл (вчера) от година и 10 месеца насам - "Ама ти нали знаеш, сега не трябва да му даваш да цока на малкия"
Аз - "Защо?"
Само възразих, но си мислех - ами ако бебето беше на 2-3 месеца, тогава също ли не трябваше да му давам? Да го моря от глад явно е по-здравословно от "хормоналната" кърма... Grinning
Да са ви честити новите педки  Hug. Аз в началото на януари ще ходя на лов за нови бисери, разбирай, че отивам на консултация. А като изтърся че давам по цели парчета картоф, банан и тиква....не знам дали да го споделям това всъщност, може педките да се откажат от нас  Mr. Green hahaha Joy

# 697
Аз - "Защо?"
Да са ви честити новите педки  Hug. Аз в началото на януари ще ходя на лов за нови бисери, разбирай, че отивам на консултация. А като изтърся че давам по цели парчета картоф, банан и тиква....не знам дали да го споделям това всъщност, може педките да се откажат от нас  Mr. Green hahaha Joy
тцтцтц, как не те е срам направо! rotfImao По-добре си трай или пък не - кажи й и после сподели във форума поредните аргументи в отговор. На мен лично ще ми бъде адски интересно да разбера коментарите. Между другото и ние от януари сме на "лов за нови бисери". Очаквайте включване и от мен!  bowuu

# 698
  • София, св. Троица
Ей така някак невинно ще го изтърся.... Joy и после ще има "любопитството уби котката" Laughing

# 699
прочетох до 21-ва страница,но искам да питам и нямам търпение да чакам до края,за да го направя.
2.този абсурдния доктор,от който се възмущавате да не е един д-р Марио,който има и сайт?

Кое пък те наведе на тази ти мисъл  newsm78 Д-р Марио е педиатърът на моята дъщеря, и с две ръце се подписвам, че такива бисери от неговата уста (ръце  Grinning) не могат да изскочат  Laughing Супер точен си е човека....

Аз се сетих за една случка, колкото смешна, толкова и не,за съжаление - невежеството все още се шири насам-натам   Confused
Вървим си двете с приятелка (и двете - кърмачки), решаваме, че ни се пийват шейкчета, и ще си вземаме. И тя:
"ОООО, ама аз не трябва да пия студени неща"
"Що бе?"
"Ми *еди-си-кой* (баба/леля/стринка...) ми каза, че детето после като суче, ще се разболее, 'щото кърмата ще е студена  ooooh!
Първоначално се зачудих как точно да й обясня  на мацката, че видиш ли, няма начин това да стане, след което всички думи си дойдоха на мястото, сигурно доста я е засърбяло въпросната "съветница"  hahaha

# 700
Раличка, не, в грешка си  Naughty Лятото кърмата пари, при температура също, значи при студен шейк изстива, проста логика  Peace

# 701
Rallichka chela li si mu saita na Dr. Mario? az go iztih i nemoga da go pokaja.

p.s.nqmam i kredor dori.sajaliavam.

# 702
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ето го сайта на др. Марио - http://www.d-rmario.com/mesec_2.php . Все пак има и доста полезна информация относно хомеопатията.  Peace

# 703
За инфекциозна знам - има лекари и сестри големи противници на кърменето.. когато лятото бях там с двете си деца и изрично ме предупредиха "Престанете с тая кърма, стомахчето й трябва да почива!!!". Наистина ме постреснаха, защото малката ми повръщаше след всяко кърмене... но след като не спираше да реве в истерия си я накърмих и се убедих, че не й вредя.

# 704
Ето го сайта на др. Марио - http://www.d-rmario.com/mesec_2.php . Все пак има и доста полезна информация относно хомеопатията.  Peace

аз не съм го чела целия,но сега гледам доста добре е синтезирано психо–моторното развитие на детето,а и моето е точно така развито,както описва той,та се поправям.явно не всичко не е по моя вкус в този сайт Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт