Чиклит!

• 81 628
  • 783
  •   1
Отговори
Прерових "Литературен клуб" и не намерих такава тема.
Предлагам да отворим нова такава, защото започва летния сезон, море, почивки и се обръщаме към по-лекото четиво Simple Smile
Аз по принцип ги харесвам, разтоварващо е, леко е и приятно.
А и понеже "набирам скорост" към някоя книжарница, че скоро не съм купувала реших, че ще е добре всеки да споделя тук.
Чакам Вашите предложения  bouquet

# 1
Аз съм сравнително нова в този жанр.  Simple Smile Едва миналата година си купих за първи път такова четиво, по време на отпуската, разбира се. И почнах да си чета периодично.
Фаворитка ми е Луиз Бегшоу.  Хареса ми и "Домашен инстинкт" на Даяна Апълярд, много в стил бг-мама  Simple Smile

# 2
Точно вече си мислех, че никой не чете такава литература  Laughing
Кои книги си чела на Луиз Бегшоу?
Последната която прочетох е "Мръсни номера преди закуска" - в друга тема писах, че нещо не ми върви, но я дочетох докрай и останах доволна Simple Smile
Утре мисля да посетя книжарницата и ще споделя новите ми придобивки Hug

# 3
  • Кацнала на едно дърво.
Харесвам чиклит, но за съжаление, има толкова малко добри автори.  Rolling Eyes
Най-любима ми е рускинята Елена Колина. Харесвам Хелън Филдинг. Софи Кинсела. И това е.
Другите не стават (според мен, де Laughing).
Лорън (забравих й фамилията) - "Дяволът носи Прада" е хубава, но следващата е...  ooooh! Третата не си я купих. Затова и тя отпадна от личния ми списък.
Тази е готина:
http://www.helikon.bg/books/303/151405_dnevnitcite-na-kari-bradshou.html
Но за мен не е чиклит, ами си е тийнроман.

# 4
Това са новите ми придобивки Laughing
Чудя се обаче с коя да започна newsm78

# 5
  • Ямбол
Досега само на Софи Кинсела съм чела добри книги в този жанр.
Мариян Кийс също е долу-горе добре.
Не съм очарована от Александра Потър и Кати Лети.
Ще проверя споменатите имена от Василиса, както и с Луис Бегшоу също не съм се "запознавала".
Иначе и на мен ми допада тематиката на чиклита / не само през лятото/, но сега съм все още на друга вълна, затова и не се бях включила тук.

# 6
Май само Дневниците на Бриджит Джоунс съм чела. Пробвах с Дяволът носи Прада, но не ми допадна. Екранизациите и на двете са по-добри от самите книги.
И аз съм си набелязала Кинсела, дори и само, за да съм в крак с тенденциите.  Simple Smile

# 7
За мен Софи Кинсела е ненадмината в този жанр. Другите нямат нейният език, леко глуповати изглеждат, особено след нея. Не видях "Ако искаш да си легнеш с мен сготви ми"  на Антъни Капела- за мен също е много сладък чиклит. Втората му книга за кафето, не ми хареса, обаче. Също скоро четох "Умницата и хубавицата", това е книжката със списание "Космополитън" - също е добро чиклитче за мен. Мариан Кийс също има няколко добри книжки. Мисля, че най - хубавите чиклити ги издава издателството, което издава Софи Кинсела. Тук идва въпросът няма ли да издадат нещо на Софи Кинсела, но като Маделин Уикам, както било истинското и име? Сетих се и за едни книжки, много забавни и приятни, горещо ги препоръчвам, особено първата:

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 18:18 от peperuda333

# 8
  • Кацнала на едно дърво.
Мисля, че най - хубавите чиклити ги издава издателството, което издава Софи Кинсела. Тук идва въпросът няма ли да издадат нещо на Софи Кинсела, но като Маделин Уикам, както било истинското и име?
ИК "Кръгозор" Grinning

# 9
Oх, май няма чиклитче, което да не съм прочела. Катрин Елиът, Джанет Еванович, Мариан Кийс, Адел Паркс, Софи Кинсела... Но определено не са книги, които си струва човек да пази в библиотеката си и въпреки че съм купила доста, занапред гледам да си ги набавям от Продавалника. Там поне се пускат редовно.
А "Мръсни номера преди закуска" я купих миналата седмица, но още не съм стигнала до нея....Мариан Кийс ми е любимка и нейните книги си ги колекционирам.  Mr. Green
Доста чиклити има качени в нета и ги чета от лаптопа или си ги принтирам.
книги на Ма … 80;йс
Софи Кинсела
Адел Паркс
...и т.н.

В момента чета "Булевардът на Тузарите" на Кандис Бушнел

# 10
Аз харесвам Хелън Филдинг и Софи Кинсела,Мариан Кийс нещо не ми допадна.

# 11
Много се радвам на тая тема.
И аз съм фен  Grinning
Както казахте - харесвам много Дяволът носи Прада.
Другите не съм ги чела от нея Thinking
Много ми допадна Шинейд Мориарти с Треска за бебе, но не знам дали не е защото просто разглежданата тематика много ме вълнува  Mr. Green Много е смешна освен това, на моменти съм се смяла с глас  Sunglasses
Ето ви малко от Шинейд:
http://www.sineadmoriarty.com/short-story.html
Кати Лети не ми допадна, някак беше груба за моя вкус. Blush
Сега чета Аз обичам Ню Йорк от Линдзи Келк, но някак ми е протяжна  Thinking
И съм изчела една камара други, ама помня ли вече. Трябва да прегледам библиотеката вкъщи.

Харесвам много Сара Адисън Алън, но не знам дали минава за чиклит. С нетърпение чакам новата книга, даже бях писала на издателството кога ще излезе  :blush:http://www.erabooks.net/?action=author&aid=99

# 12
Ще менкаме ли?  Wink
Аз не си падам по бестселъри, ама щом ги хвалите толкова..

# 13
Ще менкаме ли?  Wink
Аз не си падам по бестселъри, ама щом ги хвалите толкова..
Виж в Продавалника- там разменят и продават. Аз съм си купувала от там няколко- вървят на цена 1/2 от коричната и си е далавера, предвид това, че на книжния /във Варна специално/, определят цените на втората ръка с 30% надолу от коричната...

# 14
  • В най - голямото село
Karry не си сама   bouquet
Любимката в жанра ми е Софи Кинсела.
Но ти препоръчвам и третата книга на Александра Потър "Внимавай какво си пожелаваш"
Друго което мога да препоръчам е 2те книги на Карол Матюз:
http://www.helikon.bg/books/author/15966/

а така също и "Да преследваш пръстен с диамант" - Лорън Уайзбъргър 

Общи условия

Активация на акаунт