Любопитни факти за вашето семейство(род)......

• 29 914
  • 249
  •   1
Отговори
# 30
По стечение на обстоятелствата все ни се случват важни неща на 13-та дата. На 13-ти ме приеха студентка в университета на моите мечти, на 13-ти се падна първа целувка с мъжа ми (тогава нови гаджета), на 13-ти той ми предложи, на 13-ти излезе от операция котката която осиновихме и същия ден си я прибрахме, след неколкодневно забавяне на 13-ти ни одобриха документите за покупка на първата кола. Сега ако се случи и да родя на 13-то число, ще е вече върхът  Laughing И после 13 носело нещастие  Wink

# 31
  • София
Иййй, голямо броене в тази тема.

При мен - аз и баща ми сме родени през март той на 15-ти аз на 28-ми, майка ми и брат ми са родени през август - той на 16-ти тя на 29- ти . И тримата сме различни зодии!

В рода на свекърва ми е пълно с Димитровци, баба й се е женила два пъти все за Димитър, баща й е Димитър, мъжа ми е Димитър, дъщеря ми е Димана... Flutter

Сватбата и бала ми бяха на една и съща дата 27.05...

В гимназията бях 5 години номер 13 и сега живеем в апартамент 13...

# 32
Освен че от рода на баща ми всички без изключение са учители, пък и другаде има учители.
Абсолютно бях убедена, че няма да стана учител - гледайки как мизерстват и как преживяват всичко с всяко дете.
Но не се заричам никога повече. Въртях, суках и пак с деца се занимавам, въпреки че не съм учител, нито имам педагогическо образование.

# 33
  • София
Ето още нещо за което се сетих. Когато са ме кръстили съм била на 5-6 месеца. Имало някаква традиция, докато кръстят детето майката да не присъства в църквата, а да е в къщи и да прави разни неща, които иска и детето й да може да прави. Майка ми имала 80 лева и 2 часа докато всички сме били в църквата тя само броила пари, голяма немотия била, били взели заем за къщата, гледали 100 прасета за да могат да връщат заема и такива работи. После завърших математическата гимназия и УНСС специалност счетоводство. От 1996 съм счетоводител на свободна практика ...От време на време закачам майка ми : "Тези 80 лева дето 2 часа си ги броила, ваши ли бяха или на заем', защото аз цял живот се занимавам с парите на другите ( е не се оплаквам, де Blush).

# 34
Нищо особено.Майка ми,сестра ми и баща ми са една зодия.Баща ми и майка ми имат съответно сестра и брат с по 10години по-малки от тях.Майка ми е родена 59-та година,вуйчо ми 69-та,аз 79-та година,а вуйчо има деца родени 89-та и 99-та година.

# 35
Преди години, когато съставяхме родословното дърво, ми направи впечатление, че шест поколения назад, жените (майка ми, баба ми, пра-баба ми, пра-пра-баба ми, и още две баби назад във времето) са раждали все на 24 години. Така всички жени по китайския календар са родени в годината на ПЛЪХА. Аз прекъснах традицията, защото родих доста по-късно, пък и нямам дъщеря, а син.
Интересното е, че за времето на въпросните пра-пра-пра-баби, 24 години е една почти преклонна възраст за раждане на деца, но "закъснението" се дължи на образованието - повечето са учили доста повече, отколкото е било прието за жена по онова време, включително и в чужбина. Много се гордея с тия баби, почти колкото с дядовците-общественици  bowuu

# 36
  • Lost in a fairytale ...
Ами нашите родове май не са толова интересни, или аз поне не зная  Laughing
За мен е интересно, че братовчедка ми е по-голяма от мен с точно 10 години, а аз съм по-голяма  от дъщеря и пак точно с 10 години Simple Smile За жалост вече не може да се продължи Simple Smile
Майка ми и бъдещата ми (евентуално) свекърва са с еднакви имена, и приятеля ми и баща ми са кръстени на дядо си Митьо Simple Smile Фамилията на приятеля ми е Митев, аз хич хич хич не я харесвам и не ми отива на името, а се оказа, че и на баща ми е била такава, но той я сменил  Laughing Та тая фамилия ме "преследва"  Laughing

# 37
  • Варна
Няма кой знае колко интересни неща: аз съм родена на 3-ти, голямата щерка на 30-ти, а малката на 3-ти. Инициалите ми са абсолютно еднакви с инициалите на голямата ми дъщеря - случайно стана, ходи в моята детска градина, а сега ще учи в моето училище (е, това не е случайно). Баба ми, майка ми, аз и малката ми дъщеря сме родени в годината на Плъха.
Интересно беше семейството на бившия ми съпруг - той, брат му, сестра му, майка му и баща му са все зодия Рак! Питате ли ме какво ми беше?!

# 38
ММ е роден на 16.06.1966г. и ЕГН-то му бъка от 6-ци
Децата ми са на 14.09 и 17.09., но с 11 години разлика.
Малката ми сестра е на 15.09.
С толкова Деви не е лесно newsm78
Разликата на майка ми с племенницата и е 10 години,колкото и моята със същата племенница....малииии колко сложно се изказах...

# 39
В родата на мъжа ми през последните 50ина години не се беше раждало момиче, и нашата Вики беше първото момиче. С нея открихме сезона и се родиха на братята му още две момичета. Ще видим дали и с близнаците ще подлеем вода.
А тази година имахме едно наистина съвпадение на цифрите. Близнаците са родени на 04,04, с четири минути разлика. И тази година четвъртия им рожден ден се падна точно на Великден - 04,04.
Също разликата в годините между баба ми и дядо ми / по бащина линия/ е толкова колкото между мен и съпруга ми - 11г. Страшно много си приличаме с баба ми, като характери, поведение, дано само и съдбите ни не си приличат.

# 40
  • София
Започвам с уточнението, че говоря само за родата от страна на баща ми /на майка ми родата е в Русия и нямам много информация, кой кога е роден/.
Дядо и аз сме родени на 22.
Баща ми и братовчедка ми на 30.
Двете снахи /стринка ми и майка ми/ на 5.
Братовчед ми и сестра ми на 16.
Жената на братовчед ми и дъщеря ми на 28.
Баба ми и чичо ми са с разлика 1 ден той на 2, тя на 3.
Само племенницата и мъжът ми нямат аналог тя на 7, той на 14.
Мъжът ми има 3 поредни единици в егн-то, аз 3 поредни двойки, а детето 3 поредни тройки.
С мъжът ми станахме гаджета на 06.05 и много от важните събития около живота ни се върти около големи празници. Терминът ми беше на 03.03, началото на бременността ми се броеше от 24.05.
Сега чакаме жената на братовчед ми да роди с термин 15.08, може да се роди на 14-ти и мъжът ми да се приобщи в семейната традиция да се повтарят датите.

# 41
  • ул. "Мечтание"
Освен че от рода на баща ми всички без изключение са учители, пък и другаде има учители.
Абсолютно бях убедена, че няма да стана учител - гледайки как мизерстват и как преживяват всичко с всяко дете.
Но не се заричам никога повече. Въртях, суках и пак с деца се занимавам, въпреки че не съм учител, нито имам педагогическо образование.

Подобна история, само дето аз още удържам фронта и не се занимавам с нищо в тази сфера.

# 42
  • София
Родителите ми са родени в един месец и са една зодия.
Сестра ми и децата също са родени в един месец и са една зодия.

# 43
Аз съм родена на рожденната дата на баща ми, внукът на брат му се роди на същата дата...Майка ми има братовчедка на тази дата.
Всички от моето семейството сме 7-ци...
Наскоро почина братът на майка, оказва се, че при повечето от починалите в техния род смъртта е настъпила през април месец Thinking

# 44
С мъжът ми имаме еднакви презимена и фамилии, тъй като бащите ни носят едно и също име. Т.е. постоянно ни мислят за брат и сестра.  Laughing  На всичкото отгоре и моят, и неговият брат са също с еднакви имена! Понякога настават едни обърквания в семейството... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт