Любопитни факти за вашето семейство(род)......

• 29 924
  • 249
  •   1
Отговори
# 210
Майка и аз сме родени в един месец, през ден. Вуйчо ми е в същия месец на моята дата.
Баща и мъжът ми също са в един месец, пак през ден.
Датата на секциото ми беше определена за ден, в който е починал като съвсем млад брат на свекърва ми. Не знаехме, рабира се. Оперираха ме ден по-рано от плануваното и тогава свекърва ми ми каза.

# 211
Даа, майка, баща и брат с кафяви очи, а аз със зелени.

Къде е уловката  newsm78  Laughing
Светлите очи са през поколение.
Огледай бабите и дядовците и техните и т.н.

Лиляна, за първи път попадам на такава информация, но се оказва много точна!
Едната ми баба е със зелени, а другата със сини очи...

# 212
Кафявите очи са доминантни. Съответно при двама родители с такива, детето може да е светлооко. Обратния вариант ...

# 213
Не знам до колко е точно това, че светлите очи са през поколение...

Баща ми е със зелени очи, свекър ми също. Мъжа ми е с пъстри, но клонящи към зелено. Децата ми са с кафеви, като моите.

От друга страна обаче, дядо ми по баща е със сини, братовчед ми (също негов внук) е със сини.

малко офф...когато дъщеря ми се роди, имаше много дълга, катранено черна коса. Надявах се цвета да се запази, а очите и да са залени...сега е със светло кестенява коса и кафеви очи  Grinning

# 214
Не са през поколение. При двама светлооко родители, детето също е такова.

# 215
  • Ланкър, планините Овнерог
Майка ми е със сини очи, леля също - аз съм със светли, не сини, но светли. Баща ми е със зелено-кафяви очи.

При нас интересно....Голямата дъщеря е родена на 10.12.2001, малката на 27.07.2007, голямата е родена в месеца, в който е роден баща им, а малката в моя. Констанца е родена в 10 и 10, а Емма в 10 без 20, т.е. точно 1/2 час разлика. Туй то с интересното.

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 20:18 от Гита Ог

# 216
Когато баба ми навремето е раждала моят баща ( живеели са на село) влизайки в родилното се срещнала с жена която изписват (от същото село), току що родила момиченце. Това момиченце и станало снаха (жината на чичо ми).

Чичо ми и баща ми имат разлика във възрастта 4 години. Братовчед ми с мен - 10 г (първородните деца) и братовчедка ми със сестра ми - 10 г (вторите деца)

Майка ми и вуйчо ми имат разлика 4 години. Първородните им деца са набори. Вторите - също.

# 217
В първия си пост споменах съвпаденията около моят дядо по майчина линия и дядото на мъжа ми по майчина линия: и двамата родени на 15 май, и двамата преселници от Одринска Тракия (неговият поленец, моя планинец). Вчера случайно научих още едно съвпадение: дядото на мъжа ми е роден на 15 май 15-та година...освен това жена му е 1 година по-голяма, както и моята баба е по-голяма от въпросния ми дядо с една година.

Бащата на дядото на мъжа ми е роден 1886 г.. Бащата на моя дядо също е роден 1886 г....само, че неговият прадядо в България , а моят в Одринско. На мъжа ми прадядото се е казвал Кръстьо ЯНЕВ Трендафилов, а моят прадядо - Костадин ЯНЕВ Тодоров.

В момента се сещам и за още едно тъжно съвпадение: дядо ми (този от горния пост) почина на 12.02.2002, майак ми и баща ми се разведоха на 12.02.2003

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 00:00 от Филаделфия

# 218
Голямата ми дъщеря и чичо и (брата на мъжа ми) са родени на една дата- 08.12. в един и същ час- 16.15 ч. Термина ми беше на 06.12., рождения ден на племенника на мъжа ми- сина на същия този брат. Още по-интересното е, че като малка бях фен на The Doors и в един от дневниците си съм написала, че ще имам син на 08.12.- е, познах наполовина.  Laughing
Славейков ме преследва през целия ми живот  Twisted Evil -на един от кандидат-студентските изпити ми се падна, не го знаех, после на един от изпитите в университета, скъсаха ме, накрая на държавния изпит, хеле там успях с малко помощ от приятел. И като финал на всичко, двете ми дъщери са кръстени на героини на Славейков, съвсем не нарочно, просто тези имена ни харесват.  Laughing
А иначе, прапрадядо ми по майчина линия е твърдял, че родът му води началото си от болярина Гочо, който е бил придворен на Иван-Асен, женен за някоя от сестрите му и изографисан в "Св. 40 мъченици". Затова и Гочо/Гочко е име, което се предава в рода ни, или поне се е предавало, защото братовчедите ми предпочитат да вземат само буквата, та сега имаме много Георгиевци. Както и да е, фамилията Гочев е доста разпространена в Търново. Навремето, когато прадядовците ми тръгнали да бягат след погрома на едно от въстанията, прапрабаба ми Марина била новородено, много плачела и дядо и увещавал снаха си (майка и) да я остави, за да не ги издаде. За да не плаче майка и я връзвала под дрехите си кожа до кожа и я държала постоянно на гърда.  Прадядо ми е герой от няколко войни, бил е атюндант на Фердинанд и е получил от него златен пръстен за заслуги, който сега се предава на най-голямото момче в рода. Бил е в градския съвет на Варна и е отговарял за раздаването на земите по закона за общините. За разлика от сегашните общинари е бил болезнено честен- цял живот е живял по квартири и е издържал семейството си (7 живи деца) само с офицерската си заплата. Това е от страна на майка ми, от рода на баща ми също има , но там не са много хубави хора, та предпочитам да не разказвам.  Confused

# 219
Ние със сестра ми имаме 2г и 2дни разлика във възрастта, мъжът ми и брат му - 3г и 3дни, а децата ни - 10м и 10 дни.

# 220
и това не е така,..познавам хора с тъмни очи при светлооки родители...не са извънбрачни деца Laughing,
и за през поколение не съм съгласна...синът ни и малката ни дъщеря са със сини очи,моите баби и дядовци са синеоки и зеленооки,майките и бащите ни-моите и на съпруга ми са тъмнооки...,ние също...следователно децата са получили очите си от прабаби и прадядовци Flutter

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 20:16 от maimp

# 221
  • до една звездичка
Не става дума за моето семейство, но много ме впечатли следното съвпадение, за което казаха по новините наскоро.
Ставаше дума за млада жена, майка на 3 деца, всичките с по 1 г.1 ден разлика.
Първото родено на 08.08.2008 г.
Второто - на 09.09.2009 г.
Третото - на 10.10.2010 г.
Изрично бе подчертано, че не ставало дума за никаква лекарска намеса в случая.

# 222
Аз и милото имаме точно 6 месеца разлика- аз съм родена на 28.06, той на 28.12. Почти всички сме на дати започващи с 2. Майка ми и тя е на 28-ми, баща ми на 26-ти, голямото ни дете на 25-ти, малката на 24-ти и тя като мен през юни и съответно една зодия.
Когато раждах малката имах deja vu- абсолютно същото бебе беше като кака си. И двете са родени във вторник, тежаха 3,330 и бяха 49см и с невероятна прилика. Милото като я видя 15-20 мин. след като се роди думите му бяха- "И кво? Ти за какво се мъчи, новото същото като старото"  Mr. Green

# 223
  • Луната ни пази
Брат ми е кръстен на едната ни баба, тя е родена на 15 февруари, той на 16-ти. Аз съм кръстена на другата ни баба, тя е родена на 25 юни, аз на 26-ти. Тя е останала вдовица на 30 години, аз също, прабаба ми също. Друго за сега не се сещам, може би нещо, което не ми е в рода. С една ммоя приятелка имаме еднакви имена, децата ни са родени на една и съща дата (през една година), както и свекървите ни.

# 224
и това не е така,..познавам хора с тъмни очи при светлооки родители...не са извънбрачни деца Laughing,
и за през поколение не съм съгласна...синът ни и малката ни дъщеря са със сини очи,моите баби и дядовци са синеоки и зеленооки,майките и бащите ни-моите и на съпруга ми са тъмнооки...,ние също...следователно децата са получили очите си от прабаби и прадядовци Flutter
Не си права. Припомни си генетиката. Невъзможно е при двама родители със сини очи детето да е с тъмни. Светлите очи са рецесивен белег за разлика от тъмните, които обикновено доминират. Ето тук можеш да провериш:
http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eyecalculator.html
Въведи родители със светли очи, няма значение сини или зелени и баби и дядовци с тъмни.

Общи условия

Активация на акаунт