ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 323
  • 164
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Няма значение какво се ползва от вчера или от утре... В съвременните ваксини нямало живак, но две-годишното ми дете е бодено точно с такава... Е, колко съвременни трябва да са тези ваксини, че да го няма живака - от догодина ли? Като пишат някои хора, поне да погледнат къде какво се ползва - щото и Пентаксим бил много съвременен, но още бодат децата с ДифТетКок, както всички знаете... Познайте на кой колко му дреме, че в някоя си ваксина в САЩ нямало еди какво си...

Peace

Но все пак решението да не/или да ваксинираш е много трудно и отговорно...Щото никой не може да ти гарантира здраве,ако ги избереш или откажеш/важи и за двата варианта/.А организма на всеки е толкова индивидуален...

# 121
Отговорите на 2 прости въпроса :
1. Ваксините 100% ли защитават?
Отговор - НЕ

2. Ваксините напълно безопасни ли са?
Отговор - НЕ

Е, на който това не е достатъчно - да се боде, не можем да накараме слепите да прогледнат  Peace

По принцип избягвам да се включвам в теми за ваксините, но това изказване ми се наби в очите.
На света няма нищо 100% сигурно, и нищо напълно безопасно.

По същия начин може да се попита: Детето ми 100% защитено ли е, ако не го ваксинирам? Отговор- НЕ.
Болестите по-безопасни ли са, ако детето не е ваксинирано? Отговор- НЕ.

# 122
Отговорите на 2 прости въпроса :
1. Ваксините 100% ли защитават?
Отговор - НЕ

2. Ваксините напълно безопасни ли са?
Отговор - НЕ

Е, на който това не е достатъчно - да се боде, не можем да накараме слепите да прогледнат  Peace

По принцип избягвам да се включвам в теми за ваксините, но това изказване ми се наби в очите.
На света няма нищо 100% сигурно, и нищо напълно безопасно.

По същия начин може да се попита: Детето ми 100% защитено ли е, ако не го ваксинирам? Отговор- НЕ.
Болестите по-безопасни ли са, ако детето не е ваксинирано? Отговор- НЕ.

Да поема щафетата...
По същият начин може да се попита: Детето ми 100% защитено ли е, ако не му давам да яде чушки? Отговор - НЕ.
Болестите по-безопасни ли са, ако детето не яде чушки? Отговор - НЕ.

Дано ме разбирате... Ваксините са измислени да предотвратяват заболявания, без да предизвикват негативи... След като не предотвратяват заболявания и не са безопасни, значи не си вършат работата и нямат място в организма на детето ми... От тук нататък дали ще преболедува нещо по-леко, ако не го ваксинирам и не яде чушки е въпрос на дълги разсъждения...

# 123
Със тези въпроси можем да се въртим в кръг до безкрай. Мисълта ми беше, че не може да се умозаключава, както е направено, че понеже отговорите на двата зададени  въпроса са " НЕ", хората са слепи и нямало смисъл да им се отварят очите. Има организми, на които ваксините действат, и такива, на които не действат, това е. Аз лично отрицателни ефекти върху моето дете не съм видяла, но и не прекалявам с ваксинирането.

# 124
Изглежда обществеността се опитва да пренебрегне факта, че има пострадали хора.., деца.., освен ако не са лично потърпевши.

Разбира се, това е нормално - успокояват се хората така. Дори като споделиш, че лично твоето дете е пострадало, всячески се опитват да убедят себе си, че може да не е точно от ваксината, особено ако им предстои да слагат същата  Wink Започват да разпитват: колко време след ваксината стана атака, ама сигурно ли е, че е от нея, може да не е било съвсем здраво при поставянето и т.н. Забелязвам го постоянно.

# 125
Аз лично отрицателни ефекти върху моето дете не съм видяла, но и не прекалявам с ваксинирането.

Не винаги страничните ефекти се проявяват видимо, но ти това добре го знаеш... А дали ваксината го предпазва от болести, няма как да се разбере, обаче ако се разболее от това, срещу което е ваксинирано, със сигурност не го е предпазила....

# 126
Не винаги страничните ефекти се проявяват видимо, но ти това добре го знаеш... А дали ваксината го предпазва от болести, няма как да се разбере, обаче ако се разболее от това, срещу което е ваксинирано, със сигурност не го е предпазила....

Да, така е, не отричам. И понеже не съм чела темата назад, има ли някаква статистика какъв процент ваксинирани деца се разболяват от болести, срещу които са ваксинирани?

# 127
2. Мисля, че има доста разновдиности на ваксината срещу хепатит Б. Конкретно тази, която се ползва в България - Енжерикс НЯМА НИКАКЪВ ЖИВАК!

Само дето в БГ не се използва само Енжерикс... Можеш да се консултираш с агенцията по лекарствата... Ето ти например Еувакс Б или HB Vax (тая я пише в паспорта на детето ми)...

Само Енжерикс се ползва! Simple Smile  Peace Понеже моят син е роден "наскоро" /преди год. и половина/, има само тази ваксина. Simple Smile  Peace

Пак се въртите в някакъв порочен кръг ... аман, честна дума ...
като  кажете "детето x е увредено от ваксина y", обществеността е шокирана, щото такива неща не се казват никъде, има конспирация, фармафията е завзела цялото здравеопазване и прочее. Но като някой каже "детето x е увредено от болестта y", какво правим? Особено, ако срещу тази болест е имало ваксина ... или, като /недай си Боже/, се разболее от дадената болест, за която има ваксина и се налага болнично лечение ... Кой ги лекува тия деца?

Две бебета от Плевен в кома след морбили.

Мисля, всички вече знаете личния ми опит и откровения ми страх от Хепатит ...

Защо трябва да се изпада в крайности, акълът ми не го побира!

Цитат
о все пак решението да не/или да ваксинираш е много трудно и отговорно...Щото никой не може да ти гарантира здраве,ако ги избереш или откажеш/важи и за двата варианта/.А организма на всеки е толкова индивидуален...

Не, бъркаш! Решението да НЕваксинираш и трудно и отговорно, защото ако утре това дете /недай си Боже/ попадне на оня вирус, за който държавата поема БЕЗПЛАТНА ЗАЩИТА И ПРЕВЕНЦИЯ, незнам как ще се погледнеш в огледалото или ще погледнеш в очите на това дете /важи и за възрастните, разбира се/!

П.П. Онзи ден свекърва ми се ваксинира с комбинираната срещу хепатит /едва първа доза/ ... снощи падна и си счупи ръката и то тази, в коятюо беше бита ваксината ... дали има връзка?  Thinking Също така има главоболие и лека мигрена, а май се оплака и от запек ...  newsm78 Тия ваксини са пълни със странични ефекти, които фармафията "забравя" да спомене!

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 12:29 от Didian

# 128
Didian, май написах, че детето ми е на две години и са му сложили HB Vax - четеш ли или не!?  Thinking  

Болестите били страшни, болестите били не знам си кви - е да, така е и никой не обича да се разболява... Айде кажи ми сега кво общо имат ваксините с тая работа...  Thinking      Дали, ако детето ми ядеше чушки, щеше да боледува по-леко...   Thinking  
Ти, така като гледам, разчиташ на Господ, каквото той реши... Аз не съм вярваща и разчитам на себе си... Ако аз не успея да опазя детето си, никой друг няма да го направи... Ако Господ даде, твоето дете ще е живо и здраво, каквото и да му правиш или не направиш... Господ да дава здраве на детето ти, за здравето на моето нека аз се грижа...  Peace

Мечо Пух, не ми е известно има ли въобще такава статистика в България, но и да има едва ли е особено точна - нагледах се и се наслушах на какви ли не глупости, покрай епидемията от морбили...  Peace

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 15:07 от stelt77

# 129
  • Пловдив
Да разбирам,че ти си спряла/или въобще не си ваксинирала твоето детето?

# 130
Спрях, още в началото, но и за тези няколко ме е яд, че ги сложих...

# 131
  • в матрицата
Мечо пух е напълно права, но аз зададох тези въпроси, и след като отговора е НЕ, кому е нужно да  продава и препоръчва ваксините??? Отговорът е ясен, но е ясен само на тези, които четат, задават въпроси, търсят....  Аз спор за или против ваксини не водя. Честно казано, ама изобщо не ме интересува кой и с какво си боде децата, те са негови. Както и моето дете е мое и аз нося цялата  отговорност за него. Както и преди казах... блажени са вярващите, който търси намира  Peace

# 132
Didian, май написах, че детето ми е на две години и са му сложили HB Vax - четеш ли или не!?  Thinking  

Болестите били страшни, болестите били не знам си кви - е да, така е и никой не обича да се разболява... Айде кажи ми сега кво общо имат ваксините с тая работа...  Thinking      Дали, ако детето ми ядеше чушки, щеше да боледува по-леко...   Thinking  
Ти, така като гледам, разчиташ на Господ, каквото той реши... Аз не съм вярваща и разчитам на себе си... Ако аз не успея да опазя детето си, никой друг няма да го направи... Ако Господ даде, твоето дете ще е живо и здраво, каквото и да му правиш или не направиш... Господ да дава здраве на детето ти, за здравето на моето нека аз се грижа...  Peace

Има ли иконка за скубане на коса?  newsm78  Thinking Чета, чета ... Simple Smile Демек е с половин година по-голямо от моето ... А моето е с Енжерикс, който в момента е в ИК /изцяло/!

Вярваща съм, но не достатъчно, за това слагам ваксини.  Mr. Green

Сакън, едвам се справям с бебе, тийнейджър и мъж, който влиза в критическата ... още едно дете ще ми дойде в повече ... Simple Smile  Peace  Crazy

Едит:
Тиомерзал във ваксините е забранен от 2000 г., по данни на Christian
Цитат
Тиомерzала е премахнат 2000 година
Цитатът е от тук И още:

Цитат
Ако детето ви е родено преди 2000 години,сьс сигурност си е полу4ило "осигурената от дьржавата" доzа.

Демек - вече от 10 години тази съставка ... не може да присъства в характеристиката или спецификацията, или както там се нарича на ваксината. Simple Smile опала ...  Mr. Green

По данни, събирани от няколко източника / интернет, не претендирам за достоверност, но ще поровя още за линкове/, в последните 4-5 години единствената ваксина, която се поставя на деца /бебета/ срещу хепатит е ЕНЖЕРИКС, а тя е БЕЗ ТИОМЕРЗАЛ/ЖИВАК! Освен, ако някой родител не е решил ей така, между другото да си зареди детето с нещо различно от Енжерикс. То това пак си е форма на свободен избор, де ... Simple Smile  Peace Ама да не се оплаквайте, че държавата или фармафията ви ги пробутва ... Wink

Само тук, в Меката на антиваксинисткото съсловие откривам, че ЕУВАКС се поставя 2 и 6 месец, а вместо Синфлорикс, присъства Превенар. Както знаем, това НЕ е вярно ...  Peace И не виждам защо, след като те не са си ъпдейтнали информацията/ въпрос на печатна грешка, може би?  newsm78 /, търсите под вола теле - има и други източници, все пак ...

И за последно ... за днес ...  Mr. Green Проверете една жена, която яде риба тон през бременността си, с колко живак "храни" още нероденото си бебе ... ей така, един въпрос за размисъл ... понеже вече се установи, че има алуминий в АМ и кърмата, но той се "изхвърля" от организма ... а рибата тон съдържа и доста полезни вещества, в същото време ...

Въобще, много едностранчиво се гледа на информацията. Като ще се информирате, поне го правете от всички гледни точки ...  Peace

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 18:45 от Didian

# 133

Едит:
Тиомерзал във ваксините е забранен от 2000 г., по данни на Christian
Цитат
Тиомерzала е премахнат 2000 година
Цитатът е от тук И още:

Цитат
Ако детето ви е родено преди 2000 години,сьс сигурност си е полу4ило "осигурената от дьржавата" доzа.

Демек - вече от 10 години тази съставка ... не може да присъства в характеристиката или спецификацията, или както там се нарича на ваксината. Simple Smile опала ...  Mr. Green

Направих си труда да прочета спора от 2006г. Simple Smile Той се върти около живака като консервант, обаче:
Цитат
За да се махне един консервант от една ваксина,той трябва да се zамени с друг.
Тиомерzала ако липсва,има друга отрова на негово място.
Първо - Кристиян не е съвсем точен, не знае в Б-я какви са актуалните ваксини - дъщеря ми е ваксинирана преди 2000 г. в родилното точно с Енжерикс.
А ти изобщо прочете ли циатата, който дадох по-назад и отвори ли линка?  Rolling Eyes Пак повтарям за неразбралите - живак се ползва в процеса на производство и присъства в съдържанието, макар да не се изписва, поради одобреното от СЗО безопасно количество за някои ваксини. В други все още се ползва като консервант. Надявам се да намериш кой да ти преведе текста, за да не звучиш нелепо.  

Цитат
По данни, събирани от няколко източника / интернет, не претендирам за достоверност, но ще поровя още за линкове/, в последните 4-5 години единствената ваксина, която се поставя на деца /бебета/ срещу хепатит е ЕНЖЕРИКС, а тя е БЕЗ ТИОМЕРЗАЛ/ЖИВАК! Освен, ако някой родител не е решил ей така, между другото да си зареди детето с нещо различно от Енжерикс. То това пак си е форма на свободен избор, де ... Simple Smile  Peace Ама да не се оплаквайте, че държавата или фармафията ви ги пробутва ... Wink
Еувакс е също одобрена в България. Съставът, описан в листовката, е точно същия, явно разликата е само в производителя. Което не я прави по-безопасна де - съдържа антиген на вируса / рекомбинантна ДНК/ (Генно модифицирани дрожди), адсорбирани върху алуминиев хидрохлорид.

Цитат
Само тук, в Меката на антиваксинисткото съсловие откривам, че ЕУВАКС се поставя 2 и 6 месец, а вместо Синфлорикс, присъства Превенар. Както знаем, това НЕ е вярно ...  Peace И не виждам защо, след като те не са си ъпдейтнали информацията/ въпрос на печатна грешка, може би?  newsm78 /, търсите под вола теле - има и други източници, все пак ...

Хаха-ха, май ще се вкараш в някакъв филм - Мека, Медина...  Mr. Green
Да, видно е, че сайтът е правен миналата година и явно не е ъпдейтната информацията, която тогава е била предварителна. И двете - Синфлорикс и Превенар са одобрени у нас, но едната ваксина е в Имунизационния календар. Който иска може да сложи и другата - срещу заплащане. Wink
Цитат
И за последно ... за днес ...  Mr. Green Проверете една жена, която яде риба тон през бременността си, с колко живак "храни" още нероденото си бебе ... ей така, един въпрос за размисъл ... понеже вече се установи, че има алуминий в АМ и кърмата, но той се "изхвърля" от организма ... а рибата тон съдържа и доста полезни вещества, в същото време ...

Това в някой жълт вестник ли го чете?  Rolling Eyes
Кое живачно съединение се съдържа в рибата, без да се е натрупало в организма и  допълнително? Металите (вкл. алуминий) се акумулират в организма за много дълъг период. Колкото са по-тежки, толкова е по-бавно чистенето.

ПП. АМ не е от най-препоръчителните в здравословно отношение храни за деца.  Mr. Green

# 134
ПП. АМ не е от най-препоръчителните в здравословно отношение храни за деца.  Mr. Green

Малко извън темата като цяло, но....АМ е следващото най-добро нещо за бебето, след кърмата. Не знам от къде вадиш горното заключение.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт