Отношението към породените деца

• 9 685
  • 221
  •   1
Отговори
# 90
  • с/у ОколоМръсТното
Mr. Green и аз съм едно дете, и съм много доволна.

нямаш база за сравнение, та да знаеш, че си много доволна/недоволна.

Жоз, корени, произход и правопис на думата "омъглям се"?

# 91
Жоз, корени, произход и правопис на думата "омъглям се"?

Точно върху това разсъждавам от няколко минути и все повече се приближавам до хипотезата, че е някакво оттегляне, придружено с мъгла. Демек синоним на "евапорирам се".  Laughing

# 92
Специално се върнах на първия пост и го прочетох внимателно (този път  Mr. Green).
Не ми изглежда засегната. По-скоро набира информация по темата с някаква цел.

омъглям се - по-дългото на ОМГ! , придружено с хващане за главата  Laughing
или разпадане на съставни частици, образуащи мъгла и изчезващи  Laughing

темата е много готина!

# 93
Чак сега разбрах какво е 'породени деца".
Не знаех, че и към това трябва да имам отношение ...
Предполагам, че ако наистина има негативна налгласа  се дължи на това, че евентуално може би се приема, като доказателство за ниска полова култура в днешни дни.  Другото ми предположение касае миналото - може би се е приемало, че една жена, току що станала майка, не е редно да прави секс, а да кърми тихо и кротко без да се разсейва с разни срамни работи Wink

От др. страна съм чувала, че жената, току родила е с много по-високи възпроизводителни шансове забременява още на 1вия, 2рия месец след раждането. Майките на много мои приятелки са се разписали с аборт точно в този момент.

# 94
Аз пък забелязвам снизхождение към майките на две и повече деца като цяло.
И разни реплики от сорта на "К`во се притесняваш, нали ти е второ?" и едва ли не някакво съжаление към децата ми, че не са единствените и към мен, че съм изтерзана от грижи по тях.
А също и едно пренебрежение към втората бременност и всичко, което се случва в живота на второ дете и майката. Не трябвало да се вълнувам толкова, че малката навършвала една, нали за втори път съм подготвяла първи рожден ден.
Една пък ме убеждаваше как повече се радва на бременността си /първа/ отколкото аз на втората.

# 95
  • София
С цялото ми уважение, чудите се къде да търсите нов социален проблем/феномен!

Няма специално отношение към породените деца, нито към близнаците, нито към многодетните семейства! Но с уточнението, че прости хора има много и навсякъде... Както и такива, които много се тревожат кой какво си мисли за тях...

# 96
  • Варна
Кефя се колко съм нормална като ви чета.

# 97
Другото ми предположение касае миналото - може би се е приемало, че една жена, току що станала майка, не е редно да прави секс, а да кърми тихо и кротко без да се разсейва с разни срамни работи Wink

Знаех си аз, че има нещо общо със светостта на майчиния образ...

Значи, обобщено казано, идеалната майка ражда първото си дете на възраст 25-27, но не по-рано или по-късно, след което му се отдава изцяло, но не прекалено изцяло, а после пък, между 3.5 и 5.5 години по-късно, планира и зачева внимателно второто, без обаче да изпада в излишни емоции.

Иначе погледнато, съвършената родителка отделя десетилетката между 25 и 35 за детеродна дейност, като съумява хем да не се обезличава от стоене вкъщи, хем да не бъде гадна кариеристка, а също така едновременно кърми, готви, обслужва, обгрижва, образова се, поддържа се, но не ходи на козметик и кафенета, не ползва нито ясли, ни свекърви, ни бавачки. Макар че сигурно и на такава една миледи все някакъв кусур ще може да й се намери...  Mr. Green

# 98
А, не , в грешка си.Това е събирателния образ на една ССФ, нищо повече.

# 99
А, не , в грешка си.Това е събирателния образ на една ССФ, нищо повече

Е що, аз от коментарите в тази тема, част от които уж на външни, нефорумски лица, добих такъв един светъл лик в главата си. Тоест горе-долу това е ситуацията, в която единствено могат да бъдат избегнати коментарите за много/малко, ранни/късни, добре/зле гледани, породени/неродени деца.

# 100
О, не, коментари винаги ще има.Имало е и ще има.Независимо от изрядността.Ако не са децата, ще е друга темата просто. LaughingС разликата, че едни им се впрягат, други-не.

# 101
Mr. Green и аз съм едно дете, и съм много доволна. едно от най-добрите неща в живота ми е, че нямам брат или сестра,

А защо роди 2?

# 102
  • Пловдив
Нашите деца са с 1.7 год. разлика -влизат в графата на "породените" Sunglasses.

Не съм срещала лошо или някакво специално отношение.Понякога ме гледат със съчувствие,понякога със съжаление,което аз изобщо не искам.Справяме се сами с мъжа ми ,а децата ни са повече от желани.Наистина е трудничко,но не се ожалвам,а просто се организирам Crazy

Когато бях на 22,един мъдър гинеколог ме дамгоса с прогнозата,че няма да мога деца по естествен път или ще стане много трудно,но дали,защото всичко е възможно на този свят или са неведоми пътищата Божии,забременях.Когато синът ни беше на десет месеца отново оборихме прогнозите на лекарите Simple Smile.

Децата ни  са нашите чудеса и най-прекрасния дар,който човек може да има.Сърцата и къщата са ни пълни,оттам нататък с всичко можем да се справим.

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 18:22 от Mirkam

# 103
Mr. Green и аз съм едно дете, и съм много доволна. едно от най-добрите неща в живота ми е, че нямам брат или сестра,

А защо роди 2?

За да им е гадно.  Laughing

# 104

А защо роди 2?

За да им е гадно.  Laughing

Имам обеснение, но не е по темата, и е дълго за писане, планирани са /второто де, първото не/.
Радвам се, че имам 2 деца, и те го усещат, така смятам, че ще оборя себе си.
Моята майка е искала твърдо едно, мен, и някак аз раснах с идеята, че 'това е най-доброто'.  

Общи условия

Активация на акаунт