За пръв и последен път...

• 8 874
  • 112
  •   1
Отговори
# 60
Просто датата съвпада ,други изпити по това време няма(дори и поправителни), но нека авторката да си каже, а иначе външното оценяване си е текуща оценка.
Мда,виж за това не се сетих,извинявам се.
И въпреки всичко,никой не е наясно,дали девойката пък не е била подготвена за изпита,и е искала просто да разтовари-в крайна сметка е говорила с приятелка,не със някой педофил,така че и това отпада като причина за изтерясване на баща й.
Мен много ме издразниха напдаките към това момиче-се едно е виновна,че баща й търчи към критическата и нещо я дразни.
Освен това,каквото и да е направило едно дете,родителя му няма право да посяга по този начин,а този татко доколкото прочетох и майка й е пляскал....

# 61
  • Пловдив
Изкарала е доста добър резултат - някъде се беше включила да каже, че има 50 точки от възможни 60, като все още чака резултата от есето. То би й качило още точките. Обаче си мисля, че тъй като е казала в последния момент, това е провокирало баща й

# 62
Разбира се, че нищо не може да оправдае поведението на бащата. Детето в никакъв случай не заслужава шамари.

# 63
Разбира се, че нищо не може да оправдае поведението на бащата. Детето в никакъв случай не заслужава шамари.
Един шамар от родител би могъл да се прости. Но ако почне да те души-това вече е....думи нямам #Crazy #Crazy

# 64
Шамар за момиче в пубертета е по-скоро унижение , отколкото болка. То май и затова е пуснало тема момичето.

# 65
Унижението също е насилие.

# 66
Здравейте отново.Учителката ми,ни каза,че тази оценка от изпита ще бъде текуща.Тоест ще има значение за крайната,но не и че тя ще бъде крайната.И ни казаха,че това било външно оценяване.А защо нашите не знаят за изпита-може би съвсъм са забравили покрай работата си.Но ввсе пак аз снощи не съм говорила с баща ми,даже не сме се и засичали.Аз бях отделно в детската стая.  Peace

# 67
Съжалявам ако се повтарям но не успях да прочета цялата тема.
Чудно ми е понякога като ви чета как може да нямате капка доверие на децата си. С майка ми винаги съм имала страшно близки отношения но не съм я осведомявала за всяко контролно или изпит. Ако съм притеснена - ок но ако си знам че ще си напиша просто забравях да й кажа и после й показвах оценката. Да не говорим че родителите ми са ми имали достатъчно доверие и са ми казвали от малка че училището си е моя отговорност и от мен зависи да уча и да получавам добри оценки. Никога не са ме гонили да чета и не са ми държали сметка дали съм си научила. Завърших гимназията с отличен и то в чужбина и ме приеха в университет по първо желание в друга държава.
Другото което искам да кажа е че според мен момичето не лъже. Подобни ситуации съм имала и аз с наще (но не се е стигало но насилие ). Имат си други проблеми и изведнъж избухват от нищото а аз седя и гледам така  Shocked . Все едно не ви се е случвало след тежък ден да хлопнете врата или да реагирате по-остро отколокото бихте в друг момент. Според мен бащата има други притеснения и просто си го е изкарал на щерката която нищо страшно не е направила. Грешката е в майката. След като е видяла че таткото е ядосан можеше да отиде в стаята и да каже на детето "Така и така по-добре гаси и лягай че баща ти е ядосан." В такъв случай проблем нямаше да има. Ама лелката да си седи и да си гледа телевизия след като вижда че мъжа й е пред избухване е просто безотговорно. Всички знаем че често когато един мъж има проблеми (финансови примерно) е нетърпелив и се пали лесно. Нейна грижа е да го успокои да предупреди детето а не да оставя ситуацията да ескалира.
Момиченце не се притеснявай. Обича те татко ти. Може би е добре да поговориш с майка си и да я питаш какво всъщност се е случило преди баща ти да дойде при теб и какво са си говорили те двамата. След това кажи на баща си че си разочарована и наранена от поведението му и го питай как си предизвикала реакцията му. Ще се трогне че си честна и те е грижа. Разбирам че едва ли ти се говори но това е най-добрия начин. Родителите също са хора.

# 68
Каквото и да е направила дъщерята, абсолютно недопустимо е баща й да я души. Какви жени пишат тук, какви овци... с няколко изключения.

Момиче, не знам какъв съвет да ти дам, не съм била в твоята ситуация. Баща ми ми се е карал, но не ми е посягал по такъв начин. Не е зле освен с майка си и баща си да говориш и с баба си или някой друг близък. Не се оставяй да ти внушат, че няма нищо, че си си го заслужила, че е нормално да се отнасят с теб така - не е!

# 69
  • Пловдив
Здравейте отново.Учителката ми,ни каза,че тази оценка от изпита ще бъде текуща.Тоест ще има значение за крайната,но не и че тя ще бъде крайната.И ни казаха,че това било външно оценяване.А защо нашите не знаят за изпита-може би съвсъм са забравили покрай работата си.Но ввсе пак аз снощи не съм говорила с баща ми,даже не сме се и засичали.Аз бях отделно в детската стая.  Peace

ОК. Тъй като аз основно напирах да получа тази информация, благодаря ти за обяснението. Получава се точно така, както си го мислех и аз. Резултатът няма да е толкова фатален за срочната оценка, макар че ще има някакво влияние за оформянето й. При това положение и аз се присъединявам към другите момичета, които смятат, че баща ти е реагирал доста пресилено.

Имам обаче друг въпрос в случая. Родителите ти бяха ли наясно още в момента, когато са те приели в това училище, че ще полагаш изпит в края на годината? Или са знаели, но както казваш, просто си забравила между другите неща, да им кажеш кога точно е той?

Ghibli, всеки един от нас в даден момент изтрещява. Друг е въпросът дали шамарите и душенето са най-доброто в такива моменти. Смея да твърдя, че родителите ми са спокойни хора и трябваше да ги предизвикам супер много, за да си позволят да ме ударят - имам предвид времето, когато съм била на възрастта на авторката. Все пак няма да забравя случай, в който реших, че ще действам напук на баща ми и бях горе-долу на тази възраст - почти на 15. Носех брекети и трябваше да си слагам някакви ластици, за да ми се оправи захапката. Е,беше ми се случило един ден да реша, че искам да ги сложа по-късно през деня, при което баща ми побесня и ме ошамари едно хубаво. После и двамата съжалявахме, ама беше се случило вече.

Съни, аз също не съм давала отчет за всяко писмено изпитване на майка ми. Лично за себе си аз в един момент осъзнах, че ако тя не знае, аз се представям доста по-добре и ми е по-спокойно, когато пиша. Но това си беше някакъв лично мой си ритуал. Когато бях обаче в подготвителен клас, и двамата ми родители знаеха кога ми е изпитът.

# 70
А бе, на кого му пука за оценките, изпита, важното е, че има насилие. И момичето вече е убедено, че така трябва да бъде. после и мъжът й така ще постъпва. И тогава ли ще търсите причинат в нея - не му е сготвила каквото му харесва.

# 71
tonitabrandtner,доколкото видях,детето е написало,че най-вероятно са забравили техните покрай работата си,което за мен значи,че тя им е казала,а колко внимание са й обърнали е друг въпрос...
Още една черна точка за тези родители.

# 72
...Носех брекети и трябваше да си слагам някакви ластици, за да ми се оправи захапката. Е,беше ми се случило един ден да реша, че искам да ги сложа по-късно през деня, при което баща ми побесня и ме ошамари едно хубаво.
Страхотен татко!
И добре обучена щерка.

# 73
Мен в цялата история, освен че бащата ме изумява, ме изумява и майката...тя отношение няма ли да вземе?! Дано никога не ми се случи мъжът ми да души дъщеря ни, а отгоре на всичко аз да гледам отстрани. Ама сигурно щом преди време и майката е отнесла някой шамар, може да се предпазва от нов и затова да си мълчи  ooooh!
Но пък гледам, че има доволно много съфорумки, които го считат за нормално, поне сега ще знаем откъде големия брой жени - жертви на домашно насилие, които приемат примиренчески положението си. Просто, ще трябва да мине още време, докато се отърсим от тези ни наслагвани с времето представи на нашите географски ширини за семейния живот и правото на мъжа да "възпитава" както може и жена, и деца...и куче  Tired

# 74
А бе, на кого му пука за оценките, изпита, важното е, че има насилие. И момичето вече е убедено, че така трябва да бъде. после и мъжът й така ще постъпва. И тогава ли ще търсите причинат в нея - не му е сготвила каквото му харесва.
То аз това още на първа страница го написах, но явно насилието няма никакво значение, изпита та изпита  ooooh! ooooh!
Толкова се изписа за него, че чак аз шванах бг система на обучение за 7ми клас и какви изпити и какво оценяване и тн.  Rolling Eyes
А, че я е ударил, а че я е душил, е, сега пък толкова подробности някакви  Sick

Общи условия

Активация на акаунт