За пръв и последен път...

• 8 870
  • 112
  •   1
Отговори
# 75
Направо съм възмутена от някои изказвания...нищо не може да провокира един родител да стигне до там,че да души детето си...това насилие е ненормално...не ми се мисли ако случайно,недай си боже се беше издънила...може би накои ''загрижени''родители щяха да я линчуват за ''нейно добро''...

# 76
  • Пловдив
А бе, на кого му пука за оценките, изпита, важното е, че има насилие. И момичето вече е убедено, че така трябва да бъде. после и мъжът й така ще постъпва. И тогава ли ще търсите причинат в нея - не му е сготвила каквото му харесва.
То аз това още на първа страница го написах, но явно насилието няма никакво значение, изпита та изпита  ooooh! ooooh!
Толкова се изписа за него, че чак аз шванах бг система на обучение за 7ми клас и какви изпити и какво оценяване и тн.  Rolling Eyes
А, че я е ударил, а че я е душил, е, сега пък толкова подробности някакви  Sick

Никой от тук пишещите не е присъствал на сцената (освен превъзбудената авторка, някои пък се вързаха  безрезервно...), така че изводите са нож с безброй остриета. Внимавайте много какви съвети давате на тийнейджър, когато не познавате ситуацията отблизо. Те имат способност да се възползват от всичко, умело и егоистично. С тази тема може да се компрометират родителите, а те да са си в правото да озаптят щерка си, която си чати със съпруга на някоя ССФ. Не сме присъстващи, не знаем. Не сме "чули" и другата страна, и едва ли ще се случи. Но сме свидетели на разни ... мхм...темички...

# 77
Алекса,много добре казано!
Към авторката:
Детенце/за мен си си дете/,разбира се,че се чувстваш обидена и унижена.Възможно е да си прекалила,възможно е те да са.Това не е толкова важно за мен в случая.Ти никога до този момент не си се съмнявала в любовта на баща ти.Именно затова сега си толкова шокирана.Но това значи и нещо друго-че той е прекрасен баща.Постъпката му е ужасна,наистина много лоша.За съжаление обаче дори и тези,които никога не са удряли децата си,са ги обиждали без дори да го осъзнаят.Ще поясня.Ние,родителите,живеем заради децата си.Всеки техен проблем и всеки техен напредък вгорчава или съответно осмисля живота ни.Те са най-прекрасното нещо за нас.За съжаление,както всички хора/замисли се и ти за себе си/ понякога сме ужасно нервни,сприхави и правим неща,с които съвсеееем не се гордеем.Понякога отговаряме троснато на опит за разговор,понякога направо учтиво ги пъдим,понякога просто не можем да ги понасяме Mr. GreenИ това няма нищо общо с любовта.Бъди абсолютно сигурна,че той ужасно съжалява-дори да не си признае никога.Не ме разбирай погрешно-не оневинявам постъпката му.Не смятам,че е бил прав-в никакъв случай.Просто искам да ти кажа,че това наистина няма нищо общо с любовта му към теб.Много лош начин да излееш яда си.Повярвай ми,така съм се ядосвала на моите малки момиченца,че ми е идвало да си хвана чантата и да не се прибера 3 нощи.Идвало ми е да им крещя и да хвърлям предмети.Удряла съм шамар на голямото ми момиче.И само как съжалявам за това!Изобщо,изобщо не го намирам за правилно.Плакала съм,мразела съм се.Не съм си простила,никога няма.Крещяла съм в моменти на безсилие и умора.Още по-зле.И не,не е било виновно детето-каквото и да е направило,колкото и непослушно да е било,никое дете не заслужава да му крещят.Просто...има едни такива моменти,когато не издържаш.За огромно съжаление.А не можеш да си представиш колко много ги обичам!И колко много се старая да не викам,много.При мен е просто това,че ги гледам в общи линии сама/нямаме роднини в тази държава/,мъжът ми се връща късно,яде и ляга,включително събота и често неделя.И,разбира се,най-вече собствената ми слабост.За нея оправдния няма.Има много изнервени,много трудни дни-за всеки родител.Дни,в които си мислиш:"Не мога повече".Ако не са децата ти,ще е нещо в работата ти,проблеми с пари и т.н.НЕ Е ОПРАВДАНИЕ,НО Е ПРИЧИНА.Баща ти не е прав,сърди му се,в правото си си.Но по някое време му прости.Той знае колко много е сгрешил.И ти трябва да знАеш,че си най-важната в живота му.Най-важната.

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 03:45 от ira_d

# 78
  Мило момиче, искрено се надявам днес изпита да ти е минал успешно  Wink. Искрено се надявам и на края на срока да можеш да се похвалиш и зарадваш родителите си. Сигурна съм, че и те ще зарадват теб, гордеейки се с твоите успехи!

Знаеш ли, натъжи ме, като те прочетох! Стана ми още по-кофти, когато зададе въпроса дали твоя татко те обича! Повярвай, обича те - не се съмнявай в това! Просто, и ние родителите понякога бъркаме  Embarassed, правим издънки, търсим прошка, срамуваме се от постъпките си. Опитай се да простиш, опитай се да преглътнеш обидата си. Не бягай, не търси изход във виртуални приятелства.............. вярвай, татко ти съжалява и се срамува, заради снощи. Незнам как да постъпиш тази вечер, виждайки се и двама ще се чувствате неудобно! Дано майка ти, събирайки се на вечеря, да успее да разсее тягостната обстановка! Положи усилие, моля те! Ще мине време, сподели с майка си, как си се почувствала. Според мен, компютъра, телефонните разговори и чатовете са нещо съвсем обикновенно и нормално за тази възраст  Simple Smile............

П.П. Ако липсват разговорите, нормалните отношения между теб, майка ти и баща ти тогава ситуацията е съвсем различна! Не се опитвай да ги превъзпитаваш! Няма да ти се получи - само да отнесеш още някой шамар!

Между другото, защо ми се струва, че майка ти сериозно е провокирала ситуацията! Дано бъркам, но можеше да те защити!
Какво пък толкова си направила? Не разбирам!

Хубава вечер, мило момиче!  newsm10
Хей, буря и нежност ти си роден политик, знаеш ли тая работа? На колко години си? На 12?

# 79

Никой от тук пишещите не е присъствал на сцената (освен превъзбудената авторка, някои пък се вързаха  безрезервно...), така че изводите са нож с безброй остриета. Внимавайте много какви съвети давате на тийнейджър, когато не познавате ситуацията отблизо. Те имат способност да се възползват от всичко, умело и егоистично. С тази тема може да се компрометират родителите, а те да са си в правото да озаптят щерка си, която си чати със съпруга на някоя ССФ. Не сме присъстващи, не знаем. Не сме "чули" и другата страна, и едва ли ще се случи. Но сме свидетели на разни ... мхм...темички...

Тук коментираме и пишем главно по ситуации, на които не сме присъствали.

# 80
  • на брега на морето
Тик-ток, вземи се в ръце сериозно и проумей, че утре започва от днес. Учи си сериозно уроците, защото това е твоето основно задължение. И благодари на Бога, че не съм те спипала аз. Само едно ще  ти кажа - насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш. Родителите ти могат да ти вземат компютъра, но не могат насила да те накарат да учиш, ако ти не искаш. Опичай си акъла, времената са много тежки и без образование,  навици за учене и труд няма да прокопсаш.
Сама каквото си направиш никой друг не може да ти направи. Успех занапред и вместо да се разстройваш помисили върху плановете си занапред. Пореви си, но не си задавай въпроса дали баща ти те обича. Файда никаква! Аз се питам години наред, отговор не намирам и само се   изтезавам.

Grinning Hug Peace

п.п. И аз имам една убавица на твоята възраст, та съм във вихъра на танца

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 12:04 от Котьо Тръмп

# 81
   Мило момиче, искрено се надявам днес изпита да ти е минал успешно  Wink. Искрено се надявам и на края на срока да можеш да се похвалиш и зарадваш родителите си. Сигурна съм, че и те ще зарадват теб, гордеейки се с твоите успехи!

Знаеш ли, натъжи ме, като те прочетох! Стана ми още по-кофти, когато зададе въпроса дали твоя татко те обича! Повярвай, обича те - не се съмнявай в това! Просто, и ние родителите понякога бъркаме  Embarassed, правим издънки, търсим прошка, срамуваме се от постъпките си. Опитай се да простиш, опитай се да преглътнеш обидата си. Не бягай, не търси изход във виртуални приятелства.............. вярвай, татко ти съжалява и се срамува, заради снощи. Незнам как да постъпиш тази вечер, виждайки се и двама ще се чувствате неудобно! Дано майка ти, събирайки се на вечеря, да успее да разсее тягостната обстановка! Положи усилие, моля те! Ще мине време, сподели с майка си, как си се почувствала. Според мен, компютъра, телефонните разговори и чатовете са нещо съвсем обикновенно и нормално за тази възраст  Simple Smile............

П.П. Ако липсват разговорите, нормалните отношения между теб, майка ти и баща ти тогава ситуацията е съвсем различна! Не се опитвай да ги превъзпитаваш! Няма да ти се получи - само да отнесеш още някой шамар!

Между другото, защо ми се струва, че майка ти сериозно е провокирала ситуацията! Дано бъркам, но можеше да те защити!
Какво пък толкова си направила? Не разбирам!

Хубава вечер, мило момиче!  newsm10
Хей, буря и нежност ти си роден политик, знаеш ли тая работа? На колко години си? На 12?
- що?  Thinking..........

А мнението ти по темата какво е: бой на момичето, щот таткото трябва да се успокои от дневните емоции, избивайки комплексите си върху детето и майка, която пък тържествува, щот по този начин и в този момент и тя е силна! Аман от такива "възпитани" семейства!

# 82
А бе, на кого му пука за оценките, изпита, важното е, че има насилие. И момичето вече е убедено, че така трябва да бъде. после и мъжът й така ще постъпва. И тогава ли ще търсите причинат в нея - не му е сготвила каквото му харесва.
То аз това още на първа страница го написах, но явно насилието няма никакво значение, изпита та изпита  ooooh! ooooh!
Толкова се изписа за него, че чак аз шванах бг система на обучение за 7ми клас и какви изпити и какво оценяване и тн.  Rolling Eyes
А, че я е ударил, а че я е душил, е, сега пък толкова подробности някакви  Sick

Абе,ако някоя мацка пусне тема че мъжа й я пребива,всички тука се изпотрепвате коя да я посаветва първа да си стегне багажа.
Значи на една жена винаги може да се повярва,че е малтретирана,но когато го сподели дете вече лъже и вие търсите другата страна. А защо на битите жени не им искате другата версия на мъжа им. Защо я е пребил? Или само децата могат да се бият.
Това беше най-малоумното изказване за цялата тема. Изключително много съм възмутена,че има хора с такова мислене!!!!!!! Sick

# 83
То аз това още на първа страница го написах, но явно насилието няма никакво значение, изпита та изпита  ooooh! ooooh!
Толкова се изписа за него, че чак аз шванах бг система на обучение за 7ми клас и какви изпити и какво оценяване и тн.  Rolling Eyes
А, че я е ударил, а че я е душил, е, сега пък толкова подробности някакви  Sick

Ти пък сега, че как ще и вярваме нали е тинейджърка, измисля си  newsm78
Утре ще каже, че някой я насилва сексуално и нeeeeе, лъже как, то те
тинейджърите са виновни и лъжат по дефолт  Rolling Eyes
А ако някоя съфорумка писне, че мъжът и я е зашлевил шамар на нея на 100% и
вярваме, защо?!
И не се опитвай да ми обясняваш колко е вбесила родителите си, за да я душат и
раздават шамари, съжелявам, но каквото и да е направила, не това е начина  Stop
Като стигна до там да бия и душа децата си направо ще съм се провалила на 110% с
ролята си на родител и не те, аз ще съм виновната, че съм допуснала да се стигне до там!
Идеален начин да накараш тинейджър да се осъзнае, хайде няма нужда  Stop Sick Sick

PS: Hass ме е изпредварила  Hug

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 15:24 от estrador78

# 84
Между всичките писания,никъде не намерих детето да казва,че е душено или шамаросано Naughtyказва,че е ритнал СТОЛА/според мен умишлено,точно за да не удари детето/
И друго ми прави впечатление-много компетентно се изказват майки,чиито дечица са още твърде далеч от тийнвъзрастта Naughtyне се изказвайте неподготвени,че не знаете какво може да ви сервира един тийнеджър,защото доста мои приятелки плачат от безсилие пред точно такива ангелчета.

# 85
Между всичките писания,никъде не намерих детето да казва,че е душено или шамаросано Naughtyказва,че е ритнал СТОЛА/според мен умишлено,точно за да не удари детето/
И друго ми прави впечатление-много компетентно се изказват майки,чиито дечица са още твърде далеч от тийнвъзрастта Naughtyне се изказвайте неподготвени,че не знаете какво може да ви сервира един тийнеджър,защото доста мои приятелки плачат от безсилие пред точно такива ангелчета.

Цитат
Да,снощи той ме хвана за гушата и ме бутна,а после и ме удари с ръка,за късмет не уцели мен и рина стола..Всичко това бе породено от това,че стоя на компютъра до 22:15.Никога не ми се беше случило да ме ударят по тази причина.

Викаш най-добре е да ги смачкваме от бой,а?!
Аз имам сестра,която е в особено тежка начална фаза на пубертета. Та нея и вятъра я дразни,какво да говорим за думи. Обаче никой не си позволява да я удря или каквото и да е,защото е безсилен. А щом си безсилен да се справиш със собственото си дете без да прилагаш насилие върху него е ясно какъв "читав" родител си.

# 86
Толкова ли е важно в кой клас е,кое ниво е изпита и др.Основният въпрос е - има ли право баща й да я удари? В белите страни за един шамар отнемат родителските права.В България много лежерно се отнасяме към този въпрос.Празноглави тинейджъри,нервни родители,лошо обкръжение,скапана държава и т.н.т.н

# 87
Изкарала е доста добър резултат - някъде се беше включила да каже, че има 50 точки от възможни 60, като все още чака резултата от есето. То би й качило още точките. Обаче си мисля, че тъй като е казала в последния момент, това е провокирало баща й
Верно,верно,то и много жени"провокират" мъжете си да ги удрят. Mr. Green

# 88
Е, тук, мноооого сбърка!  Naughty
Гледала съм тинейджърка, когато самата аз бях на 24години, от 12 и година до 17г аз отговарях за нея, така, че нека не се имайте само майките на тинита за големи експерти колко е сложно, колко е страшно и к'ви са зли, егоистични и тн. Sick
Пък и те са 90% такива каквито сами сте си ги направили и пердаха ще накара порастналите ви деца да напуснат на бързо дома ви в първия им възможен момент, но не и да ви обичат и да имат респект от вас!
Страха не го броя за уважение!  Stop

Мда, горе добре е постнала Hass, та май е имало душене или стискането за гушата се прои за погалване?

# 89
Да, в една тема се опитаха да ме убедят, че не трябва да вярвам на децата си. 

Общи условия

Активация на акаунт