ЕКО БЕБЕ III

• 49 958
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  Дайте идея за безопасен, полезен и интересен подарък за четиригодишни каки  Simple Smile

# 91
Meg ,а какво й беше лошото на онази на Веледа с ментата,гелчето по точно.Просто няма да го ползвате по време на прием на хом . л-во.
Solley.    bouquet

# 92
Meg ,а какво й беше лошото на онази на Веледа с ментата,гелчето по точно.Просто няма да го ползвате по време на прием на хом . л-во.

Ами то всъщност това е проблема, хомеопатичното лечение може да продължи и много дълго, лекарството работи напред във времето, няма как да кажеш, ок днес взех и след седмица ще мога да ям мента, да пия алкохол и кафе и пр... Ако лекарството още работи, ще го антидотираш и пак ще се върнеш в изходна позиция. А на мне лекарства са ми работили по месец при детето и повече от няколко месеца при мен...

# 93
Мег,права си,поне 30-40 дни е ок да се изчака..

Да попитам тези от вас ,които ползват сапунени ядки,може ли някак си да се пригодят засъдомиялна машина newsm78

# 94
Да ви питам някой пробва ли новата марка за препарати "Planet"? Аз от Гърция накупих прах за пране, бебешки прах + течен препарат, таблетки за миялна и т.н. Имат всякакви препарати.

# 95
момичета, да Ви пусна линк към едно събитие тази събота в рамките на Световната Седмица на Кърменето:

Среща- презентация на МАТАТАМА и Шушулка!

# 96
  • UK

Ами то всъщност това е проблема, хомеопатичното лечение може да продължи и много дълго, лекарството работи напред във времето, няма как да кажеш, ок днес взех и след седмица ще мога да ям мента, да пия алкохол и кафе и пр... Ако лекарството още работи, ще го антидотираш и пак ще се върнеш в изходна позиция. А на мне лекарства са ми работили по месец при детето и повече от няколко месеца при мен...

Тази май става, но не знам дали я има в БГ. http://www.lovelula.com/pd_green_people_organic.cfm

# 97

Тази май става, но не знам дали я има в БГ. http://www.lovelula.com/pd_green_people_organic.cfm

Да, много добре звучи като съдържание и описани, щом е и без измиване... Но не съм срещала марката в БГ...

# 98
Здравейте, еко мамита! Hug
Включвам се вече по-активно в тази тема.
На 26 юли родих Иво: цък. Бих искала да му отдам цялата си обич, време и търпение за да го отгледам в хармония с природата. Бих искала да избегна много от грешките, които допуснах с Никола. Затова положих усилия още от самото му раждане всичко да бъде естествено и близо до мама. Родих без грам медикаменти (просто отидох в последния момент в болницата и не оставих място за мнение на екипа, просто ме качиха на магарето  Laughing ). Закърмихме се около час след раждането и през повечето време в болницата Иво беше до мен на леглото, а не в "неговата" метална кошарка, за което се наложи да търпя критиките на лекарите. Бързо се възстановихме, той суче много добре, аз съм в очакване млеконадоя да се урегулира, защото до момента съм свръхпроизводствена. Но човека е лаком, буден ли е, търси само цица. Сега започват коликите, но до момента всичко е кротко, понася ги добре, а и аз наблягам на повечко копър в таратора Wink
Вече имаме и първи стъпки в ЕБХ. Вчера успешно се издрискахме и изпишкахме в мивката, а днес сме само на пишкане. Нашият ЕБХ момент е след като му измия дупето при смяната на памперса, тогава изглежда че се отпуска за още. Кодовия ни знак е "пишшш"
Опитът ни с многократните пелени за сега е провал. Стартирахме с Little Lamb (anamar, божествено мекички са и не издуват чак толкоз Peace Heart Eyes ), но сложих само вътрешните пелени без непромокаеми и съдържанието протече обилно. После пробвах FuzziBunz, там пак протекохме, защото не бях стегнала добре ластичетата около крачетата, освен това доста му издуват кръстчето & дупето чак главата му идва по-ниско от дупето  Crazy . Уча се в движение с проби и грешки ...
Вече излизаме на разходки за по час. Носим се в слинг с халки. Пенсионерите в парка като ме видяха как си нося бебето изпаднаха в бурно възмущение. Питаха ме дали това бебе е мое, имам ли си мъж или съм самотна майка социално слаба, имам ли къде да спя, имам ли дрехи забебето ooooh! #Crazy
Май ще трябва да свиквам с такива критики от сега и вече да не ми прави впечатление.

# 99
  • София
  Гери,
малкият е страхотен на снимката. Да ти е жив и здрав и много да те слуша.
  Успешно справяне с всичко еко, което си замислила. Аз съм минала по този път първо с каките за повечето неща, без многократните пелени за които мислех тогава, но нямаше голям избор и се отказах. Сега съжалявам че изобщо съм ползвала памперси с тях. С ЕБХ -то си ме виждала с тях предполагам, с Елена го действам много по-спокойно и уверено, тъй като знам за етапите през които се минава и какво мога да очаквам и от мен и от бебето.
  За слинга при мен никога не е имало подобни коментари. Учудване да, но да смятат че нямам пари за количка например не. А и ако бебето е съгласно да ползва  количка на мен лично тя си ме е по-удобна докато спи повече в началото от слинга, не че не съм го използвала и по цял ден на моменти.
   Какво става с количеството кърма, още ли е повече, по колко изцеждаш за денонощие в момента?

# 100
Aila, кърмата започна да се нормализира, както ми каза. Само веднъж се цедих за да намаля напрежението и толкоз. А Иво се чувства много добре в слинг, независимо дали сме навън или в къщи винаги се отпуска и заспива. Смятам през първите три месеца да си го нося само в слинг.
Момичета, много ми липсва сутрешното кафе. А то сега в периода на коликите е абсолютно забранено, нали? А безкофеиново?

# 101
Kabiv, добре дошло на най-младото еко бебоче и поздравления за цялото ви семейство  Hug

И понеже знам, че си шик еко мама, първото, за което се сетих е да се обзаведеш с прекрасно "покривало" за кърмене по парковете като тези например.

На мен ми бяха пратили такова точно на тази марка, тук не съм виждала да се продават. Но е толкова лесно да се ушие - едно голямо трапецовидно парче красив плат с лента за врата. Като на горната къса страна на трапеца в шева се мушка леко извита тел (или някакво нещо тип банел), за да го държи отворено и да влиза въздух, пък и да се вижда отгоре какво става вътре  Joy

# 102
  • София
  Гери аз лично винаги съм пила кафе и през бременността и докато кърмех. Разбира се едно дъълго с малко мляко и не го изпивам цялото, но никога не съм го спирала напълно. Не съм имала проблеми от това, но всяко бебче е различно. Радвам се че кърмата се нормализира  Simple Smile
  I see you аз лично хич не ги харесвам тези покривала. Изобщо не ми пречи и е лесно да се кърми дискретно без покривало. То по-скоро привлича дори вниманието, а в тези жеги отдолу става топличко. Другото което е че някои бебета ама хич не обичат да ги покриват по този начин и пречи на кърменето. Все пак това е лично мнение и съм сигурна, че при някои майки ще свърши страхотна работа и ще е от полза  Simple Smile

# 103
Здравейте, днес открих тази тема и веднага се записвам. От както се появиха био храни на пазара преди няколко години, ние купуваме предимно само такива (подбираме разбира се, най-вече българските, и гледаме да избягваме вносните). И като цяло сме доста информирани в областта на био храните, освен това живеем и на село и сами си гледаме лятото доста зеленчуци.

Сега чакаме бебче Октомври месец. И напоследък много се замислихме, че до момента не сме направили нищо във връзка с други основни неща, които също трябва да са екологично чисти, а това е задължително особено за отглеждането на децата.

И в момента живо се интересуваме от био/органични матраци както за баткото, така и за бебешката люлка, био детски и бебешки завивки. До тук съм открила матраците със спелта (но казват че са твърди), и също и тези на Екон (обаче за Екон не знам дали наистина са органични, дали имат някакъв сертификат). Имате ли идея за други марки, които се продават в БГ и са еко/био? Поне открих доста бебешки завивки, но са по-скоро само одеалца, и най-вероятно ще взема няколко. Но ми трябват и цели комплекти с органични завивки, особено за баткото.

Мислехме и за внасяне от чужбина на матрак, но си нямам идея от къде и дали доставят в БГ? А и ще излезне безумно скъпо сигурно.

На какви матраци спят децата ви всъщност?

# 104
I see you, много интересни покривала. За първи път ги виждам. Благодаря за идеята Peace
Country Life, Premaman имат органични дюшечета, възглавнички и спално бельо и освен това ги поддържат на склад в България, поне що се отнася до пловдивския магазин. Имат много сладурски органични дрешки на съвсем приемливи цени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт