СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 302
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
AnMary, ако детето е ходило на ясла ще има по-голям шанс заради точките. Пък и за 2007набор имаше повече свободни места и по-голяма вероятност да се освободят, а и ако откриват нова градина с 9т е голям шанса.

# 76
  • София
Изкл. децата с повече точки. Става дума за 8точковците, както ги наричаме.
Според мен дете с 8т родено януари 2008ма има минимален шанс за прием с 2007ми набор.

# 77
     Здравейте момичета. Моля ви да ми помогне някой, да направя правилно регистрация за кандидатстване в ДГ. Не мога да се ориентирам в следното: След като се направят профилите, не трябва ли някъде да има полета за попълване на избраните ДГ? Защото аз не видях такива. И после могат ли да се видят някъде събраните точки? Ама хич не ми е ясно. Направо #Crazy

# 78
  • София
AnMary, Аз имах предвид, че 2008 набор нямаше до сега право да ползва 1т за ясла, а като се прехвърли в предишния набор вече ще може и от 8точковец, ще стане 9точковец.   Mr. Green

kali_ina, като цъкнеш на името на детето в лявата страна  има "Профил" после "Критерии/точки" и отдолу "Кандидатури". Като натиснеш там вече имаш опция "Добави градина". От там избирааш и добавяш. Точките си ги виждаш в "Критерии/точки" или в самия списък на градината, в която кандидатстваш.

# 79
  • София
kali_ina, вижте дали тези линкове няма да са ви от полза.

Цитат
Актуализираното Ръководство за родители за приема от септември за новата учебна 2010/2011 година е публикувано в ИСОДГ.

Към ръководството са добавени три демонстрационни филмчета, които показват процесите по регистрация в системата, попълване на профила на семейството и добавяне и подреждане на кандидатури:

* Регистрация в ИСОДГ - http://kg.sofia.bg/mov/registration.html
    * Попълване на профил на семейство - http://kg.sofia.bg/mov/profile.html
    * Добавяне на кандидатури - http://kg.sofia.bg/mov/kandidatura.html

1ва стъпка регистрация. 2ра - профилите на семесйвото, родители и деца. 3та стъпка - Добавяне на кандидатури, градини

След като направите профила на детето, отивате на критерии/точки (Критерии и точки по правилата за 2009 г. )
По принцип всички точки се изчисляват автоматично от системата на база профили на децата и родителите.
Изключение правят
Общи критерии - К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т. (Този критерий се заявява)
Социални критерии.
При социалните критерии автоматично се изчисляват само СК12. Деца от многодетни семейства с три и повече деца от едно домакинство – 2 т. и СК13. Деца-близнаци - 2 т.
Останалите социални критерии се заявяват.
От Допълнителните критерии се заявява само ДК4. Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование (включва педагогически и директорски персонал на постоянен договор в основните, средни и висши училища на територията на Столична община)
Останалите критерии се изчисляват автоматично.
Заявява се и СОП (Дете със специални образователни потребности). Заявява се в случай, че детето се нуждае от спец. образ. потребности.

Като цяло това е за критериите.

След попълване на профилите на семейството може да отидете на "Кандидатури". Вижте линка към клипчето от цитата.
Ще забележите в профилите на градините, че има "Допълнителни критерии за прием". Приемат се от всяка градина и са различни за различните градини. Носят по 0,1т в зависимост от приетият критерий и дали профила на семейството отговаря на този критерий.

След това би трябвало да имате нещо такова

Кандидатури за следващото класиране
ЖеланиеДетска градина / ГрупаТочки
1Име на ОДЗ
Ясла 2 от септември, родени 2008 г.
Вх.Номер: номер
бр. точки

При нова кандидатура Вх.Номер представлява дата на добавяне на кандидатурата и часът на добавяне (до стотни от сек.).
Пример: 100705-00552310 100705 (дата 05.07.2010г), 00552310 час 00:55:23

За 1во желание - +3т
2ро - +2т
3то - +1т

AnMary, Аз имах предвид, че 2008 набор нямаше до сега право да ползва 1т за ясла, а като се прехвърли в предишния набор вече ще може и от 8точковец, ще стане 9точковец.   Mr. Green
В интерес на истината не съм виждала профил на набор 2007.
на 2008ми го има само като
Цитат
ДК7. Детето посещава определени самостоятелни детски ясли най-малко 6 месеца преди записване (самостоятелните ясли трябва да са посочени поименно)      0.0      Изчислява се автоматично

# 80
  • София
Този критерий К5 не е активен при набор 2008 г, тъй като се кандидатства отново за ясла. А сега децата родени Януари 2008г, ще могат да кандидатстват за 1ва група и ще могат да си използват предимството, ако са ходили на ясла.
А ДК7 дава 0.1т и се отнася само за четири самостоятелни детски ясли: за ЦДГ 12 (ясла №1 и №28); ЦДГ 161 (ясла №66) и 115 ЦДГ (ясла №40) .

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 04:26 от gab_i

# 81

kali_ina, като цъкнеш на името на детето в лявата страна  има "Профил" после "Критерии/точки" и отдолу "Кандидатури". Като натиснеш там вече имаш опция "Добави градина". От там избирааш и добавяш. Точките си ги виждаш в "Критерии/точки" или в самия списък на градината, в която кандидатстваш.

Пробвах, но излиза само списък на градините в София, без опция за избор. Затова се шашнах.

# 82
  • София
kali_ina, оправихте ли се с профила?
Аз по-подробна не мога да бъда Simple Smile

# 83
kali_ina, оправихте ли се с профила?
Аз по-подробна не мога да бъда Simple Smile
    Уух, най - накрая тръгна!  newsm44 Ее три пъти се препотих... Сега всичко си излезе нормално. Не знам вчера защо така стана. Мерси мнооого!! Hug

# 84
Момичета да Ви попитам, сега дете от 2008-ми набор с 9т. изпреварва ли тези от 2007, които са с по 8т.? Пак точките ли са определящи или набора? Май някъде бях чела, че първо вземат 2007-ми и ако останат места 2008-ми, но дали е така?

# 85
Момичета да Ви попитам, сега дете от 2008-ми набор с 9т. изпреварва ли тези от 2007, които са с по 8т.? Пак точките ли са определящи или набора? Май някъде бях чела, че първо вземат 2007-ми и ако останат места 2008-ми, но дали е така?

Взимат се точките, така че дете от 2008-ми набор като нищо ще изпревари детет от 2007-ми, ако е с повече точки. В крайна сметка детето си кандидатства с предния набор, така че правилата са си същите, според мен няма смисъл да се сменя набора, ако детето не посещава самостоятелна детска ясла или няма записано братче/сестричка в ЦДГ...защото ако не ползва такова предимство точките си остават 8, но си губят входящия номер.

# 86
Това с наборите 2008-2007 е наистина нож с две остриета. Ако посещава самостоятелни ясли стават 9 точки, но в градините с недостиг пак няма места. А промяната на датата на кандидатстване не е за пренебрегване.
инсп. Гаджет исках да кажа, че е редно в регламента за кандидатстване да няма дискриминационни критерии. То е ясно, че при тази ненормална ситуация трябва да има класиране, но не и на дискриминационна основа. Тогава доста повече деца ще участват в жребий според мен. Предложението ми е да се изчистят критериите, а не да се премахнат. Най-добре да се освободят общинските имоти, но там е друга бира #2gunfire
Продължавам да твърдя, че К4 е безумие-все едно при прием за висше образование децата на лекари и сестри примерно да ги приемат с предимство, защото в тази сфера също има проблем с кадрите и заплащането. Да не говорим, че К4 дава повече точки от повечето социални критерии. Или точката за работещ-безработен родител. В тази криза, ако не дай си Боже останеш без работа и дететето ти е над 2, и не е прието в самостоятелна ясла, автоматично означава един безработен родител и дете вкъщи до първи клас. И т.н.

# 87
На мен също К4 ми е любим, но според мен, по-скоро ще премахнат предимството за сираците, отколкото предимството на внуците на перачките и чистачките в детските градини (никой да не ми се засяга, но наистина К4 ми вади очите), не може предимството за дете полу-сирак и внуче на баба в ДГ да е едно и също, а пък върхът е, че много детните и близнаците дори получават по-малко предимство  Close

# 88
  • София
Уух, най - накрая тръгна!
Радвам се, че сме били полезни.
Не зная детето ви с какви точки е. Ако е със стандартните 8 има малък шанс за класиране на този етап. Т.е. малко късно направихте регистрацията.
В момента се отпускат единични места по различните градини. А като гледам до момента за 2008ми има само 3 свободни места.
Следващото класиране най-вероятно ще е март-април 2011г.
Надяваме се на откриването на нови градини, но и там шансовете са минимални.

# 89
     Здравейте отново. Искам да ви попитам, може ли някъде да се види, коя градина какъв критерий е избрала. Оказа се, че за една градина имаме 8т., а за друга - 5т.

Общи условия

Активация на акаунт