СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 626
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Не съм сигурна дали е задаван такъв въпрос и предварително се извинявам ако е, но ме интересува кога ще могат да се попълнят в системата желанията за ясла  деца за септември 2011 година? Нали сега вече ги записваме едва ли не още неродени?
Предварително благодаря за отговора!

Тепърва почва учебната 2010/2011, изчакай следващата година, вече няма нужда да подаваш година-две по-рано молби.

# 421
Вижте на какво попаднах днес като се ровех в сайта на СОС:
http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f20301.pdf

Не знам къде е филиала и за какво се използва в момента, но си спомням, че имаше мораториум върху отдаването под наем, издаден именно от общината  newsm78 Може и да съм в грешка нещо...

Освен това попаднах и на друго - етаж от Училище 139 в Лозенец с 6 учебни помещения, 3 административни и сан. помещения с площ 563.88 кв.м се отдава под наем (за учебни цели) за 868 лева, без ДДС... От същото заседание на СОС.

Линка за заседанието:
http://www.sofiacouncil.bg/?page=sessions&id=233

# 422
Ето затова обичам тоя форум.  Патенце, бравос!

Дали някое от отговорните патенца но държавна служба сега ще се включи да ни обясни ситуацията?

# 423
  • София
...Директорката не е обявила места за яслите, само за градинските групи. В същото време приема в яслата дете /стандартно, няма никакви предимства/, което след няколко месеца отива в 1ва градинска. ....

Със сигурност това е възможност, НО.. КАК вписва детето като прието, при положение,че от ИСОДГ твърдят, че всички деца се записват през тях и след това фигурират в списък с приетите деца ( който е невидим за родителите а само за директорките и СО и ИСОДГ).. Мисълта ми е,че...явно всички са "замесени" в една такава "сделка".. дори да не са взели пари..чисто морално..
То е ясно,че се случва да има екстремни случаи..ама..10% дори ми се виждат твърде много..

...
Твърде непрозрачно взе да става, иначе прозрачната идея, която има една такава система като ИСОДГ..

Ами детето си беше записано като чакащо през системата, след като директорката го записа в яслата, от ИСОДГ изпратиха и-мейл на майката, че го отписват от системата на чакащите, защото вече посещава ясла, съгласно информация, която са получили вероятно от детската градина. Т.е., те са съвсем наясно, че то не е класирано през системата.

# 424
Olive, именно..

Допускам, без да съм 100% сигурна, че директорките успяват да намерят ( измислят) основание, което да представят на работните срещи ( пред комисията) където са много убедителни защо точно трябва да се приеме детето..
Майката дори може да не е разбрала как точно..

# 425
Olive, именно..

Допускам, без да съм 100% сигурна, че директорките успяват да намерят ( измислят) основание, което да представят на работните срещи ( пред комисията) където са много убедителни защо точно трябва да се приеме детето..

Най-вероятно са го изкарали хронично болно, както писа Дидиа това си е широко отворена порта...дали директорката го е изкарала такова или родителят никой не знае, но е ясно, че това си е легален начин да се заобиколи прием през системата.

# 426
  • гр.София
 На бас,че мармашотка съвсем вярно е написала-ОДЗ.
 Явно ни е бедна фантазията,какви ги диплят в градините.

Успех,момичета, на класирането утре Peace

# 427
Olive, именно..

Най-вероятно са го изкарали хронично болно, както писа Дидиа това си е широко отворена порта...дали директорката го е изкарала такова или родителят никой не знае, но е ясно, че това си е легален начин да се заобиколи прием през системата.
Интересно че точно сега коментирате това...
Днес срещнах една позната майка която точно това ми каза - че ще я приемат "без класиране", трябвало само да докаже "хронично заболяване или алергия", е тя го била доказала, сега трябва само да си вземе протокола... Сега още не мога да ви кажа дали е истина - чак като тръгне (досега не се знаеше да има някакви проблеми детето).

Покрай този случай вече разбирам защо и снаха ми смята че и тях ще ги приемат "извън класирането" във въпросната ДГ и защо не пожела да си пренареди желанията за друга ДГ която е наблизо.

Интересното тука е че става въпрос за "елитна ДГ". В нашата например и съседната (и трите са близо една до друга така че не става въпрос в никакъв случай за удобно местополжение) никой не се натиска.

# 428
  • София
Мисля, че минаването през ТЕЛК комисия изобщо не е лесно. А хронични заболявания се доказват с такива протоколи.
Ако дете има протокол от ТЕЛК, значи наистина има проблеми.

# 429
                       Само една-две бележки относно хронично болните  Laughing
                       Първо - Детето  "не се изкарва" от  директорката хронично болно, а родителката отива при педито и си взима един образец /за съжаление не помна № - ра на формата/ и родителката си подава документите в комисията за експертна оценка. Директорката само получава списък с децата,получили протоколи от тази комисия и кои деца са в ДЗ,чийто директор е.Право на отказ от страна на директора - няма.
                       Второ - за хронично болните ТЕЛК не се изисква.Такъв се иска на децата със СОП.
                       Така,че официалната вратичката не се отваря от директорките  Laughing Някоя и друга директорка все още може и да прави по някой груб фал при прием,но ми се струва,че повечето не си и помислят даже.

# 430
  • София
Образец №19 е номера за хронично болните.  Peace

А аз искам да попитам,има ли някой от темата възможност да провери дали се касае за неправомерно преместване на дете от
една градина в друга в  един и същ квартал(на директорско ниво)?
На ЛС давам трите имена на детето и градините.

Въпросното дете вече посещава новата градина,а още виси в списъка на чакащите... Tired и не е на първо място сред чакащите,дори и да отпуснат няколко св.места,няма шанс за "нормален" прием...ама знае ли се?!

# 431
                      Само една-две бележки относно хронично болните  Laughing
                       Първо - Детето  "не се изкарва" от  директорката хронично болно, а родителката отива при педито и си взима един образец /за съжаление не помна № - ра на формата/ и родителката си подава документите в комисията за експертна оценка. Директорката само получава списък с децата,получили протоколи от тази комисия и кои деца са в ДЗ,чийто директор е.Право на отказ от страна на директора - няма.
                       Така,че официалната вратичката не се отваря от директорките  Laughing Някоя и друга директорка все още може и да прави по някой груб фал при прием,но ми се струва,че повечето не си и помислят даже.

Didia , разбирам желанието ти да защитиш директорките на всяка цена, НО в случая СПОРЕД МЕН става дума, не за това, че директорката "изкарва" детето хронично болно, а че подсказва ( съветва) майката КАК точно може да заобиколи системата. При това положение, естествено, майката решава ДАЛИ да си "изкара" детето хронично болно с помощтта на педиатъра..
Опитвам се да кажа, че директорките и работещите в СО владеят до съвършенство всички вратички и прозорчета на системата и...съветват когото преценят.. Wink как да ги използват.
Те самите разбира се "нямат право да откажат"...
Чудя се...дали по този начин групите могат да стигнат до 35-40-50...деца?
До колко нямат право да откажат...
И..дали след тия наши постове няма да се окажат  50% от децата в София хронично болни... (само си разсъждавам ..)

И..винаги съм смятала, че най-ценното нещо е информацията.. По-ценно от парите, понеже с нейна помощ и те се печелят  Simple Smile

УСПЕХ на всички в класирането днес

# 432
Никой не е класиран,само заблуждават хората.

# 433
                       Само една-две бележки относно хронично болните  Laughing
                       Първо - Детето  "не се изкарва" от  директорката хронично болно, а родителката отива при педито и си взима един образец /за съжаление не помна № - ра на формата/ и родителката си подава документите в комисията за експертна оценка. Директорката само получава списък с децата,получили протоколи от тази комисия и кои деца са в ДЗ,чийто директор е.Право на отказ от страна на директора - няма.
...
Благодаря за отговорите! Може ли да ми обясните още малко да си изясня ситуацията - кой напрактика участва в изкарването на детето хронично болно:
- педиатърката от която се взима образец №19 има ли някакъв пръст в тази работа?
- каква е тази комисия за експертна оценка? кой контролира тази комисия?

# 434
Всяка система си има вратички Mr. Green

Няма перфектна защита дори и в банките, камо ли в ИСОДГ.
Няма крепост която да не може да се превземе.

Изчетох вс.нормативни документи за тази система.Да, струва ми се лесно "пробиваема", те и за това са си оставили вратички - все пак имат внуци, приятели.....познати....

Коя система в нашата дьржава не се пробива?Като започнем от болниците, университетите,администрацията....

Общи условия

Активация на акаунт