Къде в Пловдив??? - 13

• 62 740
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • plovdiv
Някой има ли идея от къде да си взема нощница за кърмене, или изобщо нещо подходящо!? newsm78

И другото ми питане не е къде, а по-точно с КАКВО да стигна до Вис Виталис срещу Бриколажа, 93 и 6-ца отиват ли!?
93 и 26 ходи

# 631
Кажете някакви полудневни детски градини или алтернативи? Не за лятото, а по принцип.

# 632
  • гр.Пловдив
Имам една питанка?
Другата седмица заминавам на море и за първа година искам да си купя - за мене и мъжо аква обувки и тапи за ушите за там (за да не влиза вода в ушите). Та къде ги има. Май в Метро и Джъмбо съм виждала аква обувки, но за тапи нз въобще къде да търся. А ако и някъде около съединението ми кажете - мн ще съм щастлива.

# 633
Момичета, дали все още има магазин за бельо на "Цезар и Клеопатра" на главната, знаете ли?

Не, няма.

# 634
Кажете някакви полудневни детски градини или алтернативи? Не за лятото, а по принцип.

На теб ти трябва ясла.
Единият вариант е Вълшебник на Деси, другият За Децата на Димитрия прави някакви бебешки академии, но какво и как не съм запозната, навремето съм водила Спасчо на танц терапия, от която нищо не излезе и тогава тя ми беше споделила, че малките деца не са й стихията, а сега с тази академия друг ли я води кой се занимава, не съм в час.
Иначе от 3 години нагоре католическата детска градина френската е до обяд.
А от 4 години нагоре Джой с английски много добри са.
Иначе всички частни детски градини имат вариант до обяд. И без това заниманията са им сутрин, така че изборът да си я взимаш на обяд си е твой.

# 635
Имам една питанка?
Другата седмица заминавам на море и за първа година искам да си купя - за мене и мъжо аква обувки и тапи за ушите за там (за да не влиза вода в ушите). Та къде ги има. Май в Метро и Джъмбо съм виждала аква обувки, но за тапи нз въобще къде да търся. А ако и някъде около съединението ми кажете - мн ще съм щастлива.
тапи си вземи задължително
моето дете не излиза от водата и си докара страшно възпаление на ушите, което сега има опасност да прерасне в синузит
повече на море никога не отивам без тапи!
сподели откъде си ги взела като ги купиш
може би в аптеките
а аква обувки виждах на много места, но вече са прибрали лятната стока, защото вчера се убих да търся уреди за ръцете, плувки, и навсякъде са прибрани. Дори и в Джъмбо.

# 636
Каспър аз за след 3 годинки питам, но от рано проучвам Simple Smile На ясла няма да я пускам.
А с тази френската какво стана? Четох, че ТУ им сложил катинар на сградите. Ако някоя майка води там детето, нека да сподели.

# 637
  • Майничка
Нищо не е ясно за френската, обжалват решението на съда, но засега нямат сграда и не е ясно дали ще ги бъде наесен.
Надяват се общината да им отпусне сграда.

# 638
  • Пловдив
Това е много странно, защото там се е помещавал френския колеж "Свети Августин".Може да си получат обратно сградата от ТУ.Тапи за уши има в аптеките и май восъчни или силиконови се ползваха за вода, защото за сън аз ползвам понякога едни, които със сигурност ще се мокрят от водата.Като кажете за какво ви трябват в аптеката ще ви препоръчат Peace

# 639
е, хубава работа, дори и не знаех...
толкова ли пък църквата няма някакъв имот да им даде.
колко деца са сега там поне 20-30 - какво става с тях?
едно комшийче ходи там, но не съм виждала тези дни майката да кажа
аз лично детето там не бих си пуснала - моята племеница ходеше там - първо закуската беше винаги гадна, защото за без пари толкова, после - вечно се изтрепвай да бързаш да я вземеш навреме и да яде навреме, после уж френски, френски - години наред ходи след това на уроци и резултатът е, че в момента не може да понася френски, отказва да го говори дори. А иначе езиците й се отдават и дори учи всичко на друг език в момента.

# 640
Каспър аз за след 3 годинки питам, но от рано проучвам Simple Smile На ясла няма да я пускам.
А с тази френската какво стана? Четох, че ТУ им сложил катинар на сградите. Ако някоя майка води там детето, нека да сподели.

че какво му е раното? Simple Smile
аз на виолетка вече съм я избрала градината и госпожите Joy
закъсняла си даже
хубаво, че е криза, та може да избираш между частните

# 641
  • Пловдив
Еееее, вие пък сега там френски няма да научите, но преди 9.09.1944 г. дори са мислили на френски.Там български не се е говорило LaughingИ на други неща са ги учили, но не е било без пари WhistlingОсвен това спорна е собственността на имота, то и затова сградите са неизползваеми в момента. Wink

# 642
  • Пловдив
Някой има ли идея от къде да си взема нощница за кърмене, или изобщо нещо подходящо!? newsm78
...

В "Маркет центъра" на "Капитан Райчо", там, където е пицария "Кастело", има нощници за кърмене на Vienetta, тези с прорезчетата. В понеделник купувах за подарък, с много свежа картинка.
А отсреща, в магазинчетата под блока покрай градинката, имаше нощници с къс ръкав и копчета отпред, но почти нямаше избор.
Да, точно оттам. Скоро си взех такава. Даже и цена мога да ти кажа  Mr. Green - 18лв. Много са слдурски с един щъркел, който носи бебе. Имаше синя, розова и оранжева, поне тогава! Магазинчето на е на първия етаж!  Peace

# 643
  • Майничка
Каспър, ама ако й дотрябва някога френски, ще й дойде дюшеш. Laughing

Аз съм много "за" тази градина, навремето ходех в предшестващата я френска забавачка, съжалявам, че не настоях пред бабите да се организират със следобедното гледане, та да пусна и голямата щерка. Предимството е не само, че от ранна възраст се "очупва" говорният апарат със съвсем различен език (там си държат и на произношението, и на интонацията, за разлика от езиковите занимания в детските градини, където учат 10 думи и 2 песнички годишно, колкото да ги представят на тържеството за родителите), а впоследствие много сериозно се набляга и на българския - четене и писане. Даже 3 годишни, мисля, приемаха по изключение, предпочитаха над 4 години, когато детето вече говори добре майчиния си език. Общо взето, схемата на обучение е подобна на тази, каквато е била навремето в "забавачката" към френския колеж.
А предни години организираха през лятото курсове по български за деца, които живеят във френскоговорящи страни.

Сега кметът уж им бил обещал някакви помещения в Тракия, но нищо сигурно.

"Св.Августин" е бил мъжкият колеж, негова е сегашната сграда на Ректората на ПУ, а сградата на ТУ е била на женския колеж "Св.Йосиф", даже откъм ул."Г.М.Димитров" е запазена действащата църква "Св.Йосиф".

# 644
  • Пловдив
Обърках ли ги  Laughing Ами вече не са между живите възпитаниците. Tired Радвам се, че се е запазила традицията.Ще проуча като му дойде времето, макар, че ще заложа на целодневната детска градина....май. Peace

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 11:36 от razel_dazel

Общи условия

Активация на акаунт