Териториалността?

• 5 960
  • 99
  •   1
Отговори
Мили дами,

Тук има един проблем. Абстрахирайте се от заглавието на темата - то е просто опростена и неточна формулировка. Вълнува ме всъщност следното нещо - къде усещате границата между безобидното и небезобидното заглеждане на мъжете до вас? Искам да говорим откровено, без заучени фрази и дипломатично мнение, че не ни пука и ние сме над тези неща. Как наистина се чувствате? Както и да се държите външно, какво усещате вътрешно, когато те практикуват неоспоримото си право "да плакнат очи"? Нека помислим не само през призмата на няколкогодишни отношения, но и през перспективата на новоформираща се връзка и в живота й през първите няколко месеца, до около една година, когато нещата са различни. Какво е истинското ви чувство, истинският ви импулс, когатато това се случва или се е случвало? Наистина ли не ви мигва около или не ви е съвсем приятно, но сте го приели като част от нещата на една връзка?

И друго, за да допълним темата, нека обърнем колелото: Да предположим, че вие сте бившата, която е била оставена заради затрудняващи връзката обективни житейски обстоятелства, а не нещо друго в отношенята, и години по-късно виждате любимия човек, с когото сте имали красива любов, а после сте имали прекрасно приятелство, да има връзка с доста по-млада жена. Всеки казва, че е цивилизован и безобиден в тази ситуация, иска най-доброто за другия, но нека бъдем откровени - наистина ли е така? Наистина ли не е възможно да има дори и загатнат, дълбоко спотаен и наслоен с пластове любезност гняв към по-младата жена? Абсолютно обективни ли са съветите ви в тази ситуация, та дори и когато никой не ви ги е искал? Наистина ли искате най-доброто за този мъж, а не се опитвате да го шлифовате с мненията си според вътрешните си женски пориви, така че той да е извор на комфорт за вашата женска същност - било то и платоничен извор на комфорт за това, че той не избрал нещо, което вие определено не сте и по този начин виждате, че може би не сте били най-правилното нещо за него. Колко обективни са съветите ни през призмата на миналата красива любов?

Къде са според вас границите и какво изпитваме жените всъщност тогава, когато стоически се правим, че сме имунизирани от усещането, че не всеки миг сме първа цигулка за някой, който е или е бил особено значим за нас? Крием ли нещо дори и пред себе си или не? Женската хитрост само в старите романи ли е останала?

Много ще се радвам да чуя вашите позиции.

Поздрави,
Ch.

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 15:18 от Challenge

# 1
  • Германия
Единият ми бивш имаше един много гаден номер. Значи ако аз вървя до него от дясната му страна, той се прави все едно си почесва дясното ухо с лявата ръка, като същевременно се обръща на ляво за да огледа мацката, която минава покрай него.  Mr. GreenЕ как да не ти стане тъпо като го направи?? Аз понеже също много се заглеждам по готини мацки ми се е случвало сама да покажа някоя на човека до мен..тогава просто си я коментираме на шега и няма никакви лоши чувства. Накратко- много  зависи от начина по който се заглежда.  Peace
По втората тема, не ми се е случвало да се разделя с някой и после да продължавам да имам чувства към него. Ако го видя с друга(даже и да не по-млада или по-красива  Mr. Green) ще ми стане гадно, но това не е ревност а по-скоро..не знам и аз как да го опиша..яд, завист, нещо такова. Но това само ако аз в момента нямам гадже. Ако имам, честно да ти кажа изобщо няма да ми мигне окото  Rolling Eyes

# 2
Мъжа ми като види жена трябва да я огледа непременно,което не ме дразни особено,но когато сме на кафе и почне да поглежда към някоя многократно,вече ми кипва.Но понеже момичето отсреща не знае,че той си е такъв по-принцип, и  вижда че е с жена,пък  гледа в нея,кой знае какво си мисли:леле каква съм красавица,а пък тя на нищо не прилича да кажем... ето това много ме дразни,но мисля че този навик съм му го изкоренила малко или много
Ако е минала една година от раздялата с бившия,то едва ли ще тая все още някакви чуства към него,така че ще ми е все едно дали е сам или с приятелка,но ако го видя малко след като сме скъсали ще ми стане доста гадно,но не от яд или завист,а защото го обичам още newsm78 е добре,ако новата ме превъзхожда бих изпитала мъничко яд

# 3
  • София
Ми нормално е да ти стане кофти, ако ги видиш заедно с новата му любов, при положение, че те е зарязал. То май всеки ще се почувства кофти.  Rolling Eyes Иначе за заглеждането при нас е голям фън. Когато сме заедно почти всички жени зяпат мен, а той се сърди, щот било нормално жените да заглеждат мъжете и обратното. То и мъжете много ме зяпат, но аз ги гледам с най-невинния си поглед - недопускащ плътски страсти и съвсем се объркват като ква да ме възприемат.  Laughing Е, разбира си, ако обекта си заслужава, мога да вкарам в ход и премрежения поглед, ама тряя се мисли да не стане сакатлък.  Mr. Green Whistling

# 4
Малко отвлеено си го описал, та не съм сигурна дали съм те разбрала правилно:
- чудиш се как възприемаме това, че половинката се заглежда ли?
Ми всяка различно - някои ги дразни, други - не. Когато моят се е загледал обокновено и аз съм й обърнала внимание.. Wink Коментираме си заедно, или аз го избъзиквам..
Що се отнася до това:
И друго, за да допълним темата, нека обърнем колелото: Да предположим, че вие сте бившата, която е била оставена заради затрудняващи връзката обективни житейски обстоятелства, а не нещо друго в отношенята, и години по-късно виждате любимия човек, с когото сте имали красива любов, а после сте имали прекрасно приятелство, да има връзка с доста по-млада жена. Всеки казва, че е цивилизован и безобиден в тази ситуация, иска най-доброто за другия, но нека бъдем откровени - наистина ли е така? Наистина ли не е възможно да има дори и загатнат, дълбоко спотаен и наслоен с пластове любезност гняв към по-младата жена? Абсолютно обективни ли са съветите ви в тази ситуация, та дори и когато никой не ви ги е искал? Наистина ли искате най-доброто за този мъж, а не се опитвате да го шлифовате с мненията си според вътрешните си женски пориви, така че той да е извор на комфорт за вашата женска същност - било то и платоничен извор на комфорт за това, че той не избрал нещо, което вие определено не сте и по този начин виждате, че може би не сте били най-правилното нещо за него. Колко обективни са съветите ни през призмата на миналата красива любов?

Аз съм бивша и не само приятелка, ами съпруга и майка на детето му.
 Абсолютно никакъв гняв не изпитвам към по-младата ми заместничка - напротив, само симпатии. Продължавам да смятам бившия ми за добър приятел, както се държи и той към мен.
Думите и действията ми към него /и нея/ са винаги добронамерени.
Тя не съм аз, но към днешна дата със сигурност повече му приляга. Преди 15 г и двамата бяхме различни.. Wink

# 5
Не съм сигурна, че много добре разбрах авторката, но по темата за ревността да си кажа. Ревнива съм и дори не се старая да си го крия. Намирам го за положително качество, при мен винаги е свързано с любовта и ако тя си отиде и ревността я последва.Очаквам същото в замяна. Демек обичам другия да иска да ме притежава, ако и да знае, че човек не може да се притежава.
Не ми се е случвало мъж, с когото имам връзка да "плакне очи" пред мен по вулгарен или дразнещ ме начин. Но аз се старая да си казвам позицията още преди да сме станали твърде близки, така че да няма, ама от де да знам, че това невинно погледче ще те дразни.  Mr. Green
По темата за бившите, не съм била бивша в категорията изоставена заради друга. Нямам лоши чувства към никое от бившите си гаджета и им желая всичко най хубаво в живота.Дори днес засякох един от тях и спря с колата специално да се поздравим и да си разменим няколко изречения как сме , що сме, а са минали сума ти години.Не съм имала поводи за омрази явно и за това съм добре настроена.

# 6
Относно бившия и неговата нова приятелка - чувството е различно при различните ми бивши. Ако бившия е свестен и готин човек изпитвам малко завист към момичето, защото пича си е заслужавал... Ако обаче сме се разделили поради негови недостатъци, не изпитвам нищо към новата му приятелка или по-скоро се питам какво е намерила толкова в него.... Но и в двата случая не изпитвам ревност или гняв, щом ми е бивш значи съм приключила окончателно с него...   Друг е въпроса ако мъжа, който харесвам предпочете друга жена и скъса с мен против моята воля... До сега не ми се е случвало точно така, но мисля че ще ми е гадно, но надали ще мразя и обвинявам за това новата, а по-скоро него.... Знам ли, аз имам склонност да обвинявам мъжете за недостойните им понякога постъпки спрямо нас....
Относно заглеждането - не ми прави впечатление ако е обичайно зяпане /всички мъже го правят, някои по-явно, други по-тайно/. Освен това аз също заглеждам хубави мъже, така че "влизам в положение".... Стига разбира се да не е просташко поведение, както някой мъже са зяпали мен, чак неудобно ми става....  Нали знаете приказката "Очи пълни, но ръце празни".....нека си зяпат... Hug

# 7
Мъжа ми като види жена трябва да я огледа непременно,което не ме дразни особено,но когато сме на кафе и почне да поглежда към някоя многократно,вече ми кипва.Но понеже момичето отсреща не знае,че той си е такъв по-принцип, и  вижда че е с жена,пък  гледа в нея,кой знае какво си мисли:леле каква съм красавица,а пък тя на нищо не прилича да кажем... 
По скоро си мисли: "леле, горката жена дето се е хванала с тоя"  Rolling Eyes

# 8
Добре, нека поставим въпроса по друг начин - вие в присъствието на жени, които имат влияние над мъжа до вас - под формата било то на външност, било то на благороден съвет - как се чувствате? Не ви пука? Решавате да се съревновавате? Или просто решавате, че ако той иска да допуска влияние на чужди жени, не е за вас? Кое приемате за безобидно и защо? Приемате ли за нормално ако някой казва, че е влюбен и ви обича безпрекусловно, да се заглежда наоколо още от първите месеци на връзката и заедно с това непрекъснато да изтъква предимствата на бившите си приятелки. Какво мислите?

А примера с бившата е по-скоро когато много години след раздялата (която не е била по ничия вина, а просто обстоятелства, с които не са искали да се борят) поддържате много приятелски и сърдечни отношения. Как бихте се чувствали, когато вашият личен живот е уреден, неговият не е изобщо, но се появява с младо момиче и принципно мечтае за перспективи. Бихте ли изпитали човъркащо женско усещане и бихте ли изказали мнение, което да е породено от подобно човъркащо отношение или сте просто крайно алтруистични приятелки и искате най-доброто за някой? Възможно ли е съревнование между двама бивши в този случай? Възможно ли е хората в този случай чрез съвети да тикат хората към подобен на техния избор, за да се чувстват по-добре за себе си?

# 9
 Ох, не можеш ли със две думи да кажеш какъв ти е проблема, та толкова отнесено, абстрактно обясняваш всичко. Все пак не всички потребителки в този форум са брюнетки и не всеки може да се досети каква е идеята ти Rolling Eyes

# 10
Ох, не можеш ли със две думи да кажеш какъв ти е проблема, та толкова отнесено, абстрактно обясняваш всичко. Все пак не всички потребителки в този форум са брюнетки и не всеки може да се досети каква е идеята ти Rolling Eyes
Подкрепям напълно ! По темата- и аз харесвам красиви момичета и с приятеля ми често заедно "плакнем очи"  Grinning. Не виждам нищо лошо да признеш, че някой с нещо те превъзхожда. При положение, че и на мен хубаво дупе ми прави впечатление мисля, че е нормално и приятелят ми да се загледа. Втория въпрос нямам нерви да го чета и тълкувам...

# 11
  • Най-сетне у дома
Прост и ясно поставен въпрос. Разбрах те. В такива случаи в състезанието няма смисъл. Отдръпвам се, но истински, отвътре. Работи. Успех  Hug

Повечето хора имаме дотам проблем с ревността, че дори на себе си не признаваме, че я изпитваме.

# 12
Имала съм гадже който непрекъснато се заглеждаше по разни мацки. Направо невъзможно да излезнеш с него някъде- страшно дразни. Нямаше ревност но е неприятно защото е вид неуважение към теб. А няма ревност защото си го знаеш че е хронически коцкар и си го приела именно такъв.

И друг пример -никога не се заглежда по красиви мадами, само че към разни приятелки проявява особено уж приятелски чувства. Една позната от детски години и бивша съседка, друга моя приятелка, трета колежка...Уж само приятелски чувства и нищо повече но някак усещаш че нещо прекалено приятелски беее... Laughing Има някаква граница. Не е нормално да тръгне да я изпраща вечер и да я изпрати чак до тях на другия край на града. Shocked Е тогава не може без ревност.

Колкото до бивш който си има нова приятелка, всичко зависи от това дали има още чувства към този бивш. Ако той те е зарязал а ти продължаваш да го обичаш естествено е да ревнуваш от новите му. Но ако и от двете страни вече няма чувства а само приятелство, много даже се радвам когато го виждам че си е намерил нова любов и е щастлив.

# 13
Зависи от човека, от начина на заглеждане, и т.н. Една константа имам обаче, която важи за всички мъже - поглед очи в очи с мацето, особено продължителен, много ме дразни. За мен това минава границата на невинното очеплакнене. Иначе други части на тялото да се заглеждат бива. Някои гаджета са ме дразнили, но мъжът ми плакне тактично и не ми пречи. Освен това си го познавам и знам че е само до плакненето. А също така -
При положение, че и на мен хубаво дупе ми прави впечатление мисля, че е нормално и приятелят ми да се загледа.
Май сме доста в отбора на задружното заглеждане на женски части  Wink

По втория въпрос - много зависи какви чувства са се запазили към човека. Ако са само приятелски, или даже и толкоз няма, тогава не ми пука за новата. Но ако има разни неугасени пламъчета... тогава ме жегва новината за нова жена, няма да си кривя душата. Но никога не съм коментирала или натяквала нещо. Не е моя работа вече.

# 14
Добре, нека поставим въпроса по друг начин - вие в присъствието на жени, които имат влияние над мъжа до вас - под формата било то на външност, било то на благороден съвет - как се чувствате?

Ами не знам, не съм забелязала някоя жена да има влияние над мъжа ми до степен, че да ме дразни. Особено пък с благороден съвет.  Laughing

Цитат
Приемате ли за нормално ако някой казва, че е влюбен и ви обича безпрекусловно, да се заглежда наоколо още от първите месеци на връзката и заедно с това непрекъснато да изтъква предимствата на бившите си приятелки.
Какво правиш с такъв идиот, ако смея да попитам?

Общи условия

Активация на акаунт