Мами в Австрия - 45та тема

• 55 349
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря много, Рени.   bouquet А каква е горе-долу цената на стартовия пакет?

# 676
Annа__, аz съм водила голямата на цирк, беШе на 3,5 години, с приятел4ета, и много и хареса. Аz съЩо бях раzоЧарована, но децата тук не поzнават ниЩо друго, така Че води Виктор на цирк.

Рени, давай с книгата, туко виж ти иzлеzе късмета като на димитре димов.

Ani2, оЩе едно zа yess от хофер-а http://www.yesss.at/.

Мами, къде мога да намеря каЧествени zимни гуми на иzгодни цени?

# 677
www.reifendirekt.at
и масълцето им е изгодно. Sunglasses
Уомби питай за гуми  Mr. Green

тези също
http://www.reifenmorassi.com/shop/index.php?cat=c17_Winter-Reifen.html

# 678
Дибай и изобщо цялата страна е една от най сигурните страни в света за туристи.Няма кражби,нападения и тн.Жените и сами ходят там на екскурзии без проблеми.НИкой няма да ви закачи,но се спазват някои неща.Например не се гледат арабите право в очите.Това означава,че ги желаеш Laughing.

В самия Дубай няма много култура (едно Моше,един музей и пазари от векове),но пьк има много неща,които са интересни.
Освен безкрайният шопинг за сьпругите Mr. Green има два големи парка за деца с много пьрзалки,вода и забавления (на мен лично много ми харесаха).Може да се ходи на тур в пустинята с джип,с камили,да се посети арабска церемония,да се карат ски на изкуствен сняг на затворено,когато навьн е 50 градуса.
Някои от по скьпите хотели дават безплатни карти за забавленията.
Вижте на букинг.ком за изгодни хотели.
Хотел с 4 звезди в Дубай е евтин,а нивото е 5 звезди за Австрия.Може да се наеме цял апартамен,който е по евтин от хотел.

Сезоните за приятно и поносимо топло време са от ноември до април.После е отвратително топло и неприятно.
Пяськьт е на много места изкуствен или внесен от Мароко (много хубав пяськ) по порьчка на Шейха,който искал да стьпва на мек пяськ.Напр. Джумейра плаж.

Шопинг по моловете е на сьщите цени като по света,но по пазарите им (соукс) има всичко от Гучи до Шанел на много ниски цени.
Златото се продава на грамаж,а не на обработка.Освен това арабите обичат много да свалят цената. Mr. Green

Един пьт сме ходили,но може би няма да отидем повече.Видяхме всичко за 2 седмици.
Мога да кажа,че от страна на сигурност е 99,99%.Само движението по улиците е ужасно и трябва да се внимава.Арабите имат най висок рейт на катастрофи и смьрт в света.Такситата са много евтини и не бих препорьчал градски транспорт,кьдето да си опрян интимно в миризлив арабин.

В сравнение с Египет и Турция,Дубай и Абу Даби са много по напред вьв всяко едно отношение.

# 679
Кристиян, много благодаря! Simple Smile
Страхотно описание ми даде и сега ми се ходи още повече.

НИкой няма да ви закачи,но се спазват някои неща.Например не се гледат арабите право в очите.Това означава,че ги желаеш Laughing.

Joy
Много ще внимавам тогава. Имам навика да гледам другия настоятелно в очите, като говоря или стоя срещу някого.
За Мароко ме бяха предупредили, че е нагло и грозно, но виждам, че в Дубай може да ми навлече повече недоразумения.

# 680
Благодаря, Sviti! Simple Smile

# 681
Благодарности на Криастиан и Уомби!!!
Уомби, щом си факир по гумите, моля да ме светнеш - цените са само за самата гума, нали? На нас ни трябва и това металното, на което се държи гумата  Embarassed Денис твърди, че ще е много скъпо да сменят гумите, ако ги купим без металното под джантите. Но и представа си нямаме колко ще струват с него... И как да изберем гуми - то има различни цени, с различни грайфери...
Колко ви излезна подмяната на всиачки гуми с работата?
Снощи Денис като ми каза, че трябва да заделим около 600 евро и ми прилоша  ooooh!

# 682
  • Vienna
Маним, ние много рядко ходим на организирани екскурзии, а почивките си ги организираме сами. отделно купуваме самолетни билети, отделно хотели (ние сме свикнали на апартаменти и само ако сме сами с мъжът ми и обикаляме си взимаме стаи) и кола под наем. обичаме да сме независими.  питаш ме коко пари струва, ами зависи за къде летим. по/ скъпо е когато си нагласяш полетите да са с малко чакане за прекачване. или в нормално време сутри излитане. но ние предпочитаме да платим повечко ,но да ни е удобно. 1000Е за 4ма за 2 седмици алл инклузив е подозрително евтино. и ще ви сложат в 1 стая.  честно казано, няма евтино топло през зимните месеци. октомври и ноември на много места е наистина топло или април и май. Кипър е досрта скъпо, стандарта е висок, хотелите трагични, природа никаква.
Дубай на мен лично много ми харесва, аз обичам лукса и там се чувствам страхотно. виж шопинга не ми харесва там, цените са като тука. за покупка на бижута е супер. непременно е посещението на Оман, много е интерено.
За гумите, ние платихме в Форстингер  по 12Е на гума, купихме ги от райфен директ. Маним само гумите купихме , и джантите ни смениха. ти не се оплаквай за 600Е , толкова е, мойте са 1000Е доплака ми се , а и платихме за хвърляне на старите  Crazy
ей голям зор с полета на татко, направи ме на луда, имаше си билет за рейса. Ама ние  не, не ни е удобно толкова рано да го посрещаме и избрахме полет, точно като оставя Макси на у/ще да го взема. е отидох на летището но флай ники още в София бил. от много изчисления се прецаках яко, 2 пъти ходене на летище , 2 пъти плащане на паркинг, 3 часа висене по кафетата и 1 обяд на мене и Макси  Twisted Evil накрая в 4.30 кацна.

# 683
Дубай Заслужава да се види, откъдето и да погледнеШ. Наистина много се строи, но толкова страхотни сгради, примери на модерна архитектура и неограничено финансиране, колкото там, не съм виждала другаде. Като си иЗбирате хотел гледайте да няма непосредствено строеж и проучете в интернет. Колега беШе наскоро в Атлантис на палмовия остров и впечатленията му са въЗторжени, а цената не е толкова висока, колкото може да си представи човек За тоЗи лукс.
http://www.atlantisthepalm.com/default.aspx
АЗ лично не съм голям фен на Дубай и като жена се чувствам странно там. По принцип не е раЗреШено да те гледат мъжете директно, както и да те поЗдравяват първи, т.е. чувстваШ се малко като невидим.
Ние бяхме в хотел в един съседен емират на Дубай и хотела беШе страхотен. Бяхме съЩо на джип сафари в пустинята на ЗалеЗ слънце, както и на екскурЗия до Оман, круиЗ с корабче в един Залив с делфини. Природата е невероятна и неописуема, а района е почти ненаселен и много беден. Контраста с Дубай е много ряЗък.

# 684
Снощи Денис като ми каза, че трябва да заделим около 600 евро и ми прилоша  ooooh!
Shocked
За сравнение ние имаме 8 гуми и 4 джанти. Онзи ден за демонтирането на гумите, ваденето им от джантите, слагането на зимните гуми на джантите , балансирането им, монтирането им на колата и опаковането на летните гуми в найлонови торби ми взеха 30 Евро. Кви  600 говориш!!!
Ако много държите да си купите джанти тук се продават много изгодно алуминиеви джанти (тях ги намирам по-красиви от металните, но и метални продават). http://www.reifenmorassi.com Не се плащат пощенски разходи, носят ти ги до вратата. На райфендирект пък можеш да си намериш изгодно гуми.

Отидете на екскурзия в Сингапур.  Grinning

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 12:43 от fat.wombat

# 685
Утре ако не вали от към 10 до 13.30ч сме на Пратера, по алеята, ако има желаещи да събират кестени, листа и да се въргалят в шумата, да свиркат  Hug

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 19:51 от Annа__

# 686
# 687
 fiuuuuuu Ние с Дани ще дойдем.

# 688
  • Vienna
незнам Шладмиг как е ,ама болницата е супер. само си хеърлихме багажа и веднага там, Макси е с диария, повръщане и 40 градуса температура. когато го стабилизират и ни пуснат , веднага си трагваме. до тук с почивките!

# 689
о, горкия Макси, бърzо оzдравяване и горе главата.

Общи условия

Активация на акаунт