Мами в Австрия - 45та тема

• 55 041
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
venera2008 - ... Wink аз незнам дали ще отлепя от леглото, та да дойда до църквата...,но...не се знае.  Постна ли трябва да е? или може и с яйца?

# 301
Усмивке, най-накрая е минал. Ужас!!! Голямо чакане - някоко километра е била опашката на сръбско-унгарската. Намерил някъде на границата се продавали винетки и сега седи и чака на някаква дълга опашка за винетки, защото не знае дали няма да го глобят, ако не я сложи на границата още... А на отиване - той отиде със самолет Simple Smile Нали кола кара Wink

Айдеее, пак се почна с разни пити... ама като написахте пита и не знам защо, но ми се прияде тутманик - такъв мекичък, завъртяничък, със сиренце още топъл-топъл, мммм.....

# 302
manim - ти се успокой, да не би от нерви да започнат контракциите.
Питай Злати, негов приятел прави бългаските закуски във Виена.  А може и утре да отидем пак до църквата на "форумска среща"  Wink

лека нощ

# 303
Не споделям мнението, че децата трябва да се гледат само в къщи и само от майка си до училищна възраст. Разбира се едно бебе има нужда само от майка си, но от 1 годишна възраст децата имат нужда от контакт и игра и с други деца и други възпитатели. Опрелено смятам, че детето само печели самостоятелност и научава различни неща от всички хора, с които контактува - баби и дядовци, тагесмутер, детска градина и т.н. Много ми се струва отживяло да се твърди, че детето трябва да се гледа само в семейството, защото така нямало да има социални проблеми в бъдещия си живот.
Всяко дете и всеки родител са различни и всеки преценява за себе си кое е най-правилно и приемливо, но да се противопоставят работещите родители на тези, които си стоят в къщи и да се набива чувство на вина, защо не стоиш да си гледаш детето, а го даваш на чужди хора да го възпитават не е достойно.

Кьде написах,че децата трябва да се гледат в кьщи затворени без контакти???
Има хиляди развлечения за деца без да имат режим от 8 до 17 (на детска градина или тагесмутер).
И още един пьт ще  кажа,че ние сьщо сме от тези,които дадохме децата си на чужди хора да ги гледат.
Повече няма да пиша по темата,виждам,че не ме разбирате Peace

# 304
Добро утро дами и господа   bouquet
Хайде да сервирам по едно кафе Coffee с  newsm64
Колкото повече хора пишат,толкова различни мнения ще има. Нали за това си пишем тук, за да дискутираме  Peace Никой не обвинява другите, а само си изказваме мнението. Аз разбирам и уважавам чуждото мнение,но не значи, че ще си променя моето  Mr. Green 
Кристиан,
по повод седенето в къщи аз мисля, че е и за двамата недостатък.(Става въпрос за възраст от  мин.1,5 до 5 г.) Малкият ми син с огромно удоволствие тръгна при батко си на градина.Не е плакал много. А е от особенно гушливите и любвеобилен деца.  Е с батко му беше друго  ooooh! А за работата за мен е удоволствие  Blush бих я работила и не само заради парите  Peace

# 305
# 306
Добро утро мами.
Желаещи за кафе?  food010  food010  food010  food010
Нека ви разкажа двудневните ми перипетии с което да ви отвлека за малко вниманието от дилемата която разисквате.
Лято е , съответно летни вируси и прочие щъкат наоколо. Не го опазих малък Филип и в събота сутрин цъфнахме на прага на частна клиника Хигия в гр. Пазарджик. Поредния лекар ни преглежда и съответно се прилага поредния метод на лечение на спастичен бронхит. Назначават ни и 4 инжекции урбазон. Лекарката прецени че по половин ампула е достатъчно на игла. От там нататък се започна моята истерия. Крещях в две амбуланции поради причината че всяка сестра искаше да промени дозата, дори втората сестра се държеше с нас все едно е с ранг здравен министър. За съжаление в българските клиники било то частни или държавни цари безхаберие и сребролюбство. Даже  трябваше да чуя , че видите ли поради причината че съм си дала г..а под наем и съм живяла 5-6 дни в чужбината не съм в позиция на изискващ. Опитах да обясня , че не аз съм клиент а детето ми е пациент, но не бях разбрана.
Лек ден на всички и успешна нова седмица. Добре че и се вижда края на моята ваканция в противен случай следващият ми пост може да е от някое психиатрично отделение. #Cussing outhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492651.345
Просто прочетете третият пост.
Аз вече го бях чела #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

МОЕ МНЕНИЕ за да си лекар трябва призвание.
Думи на лекарката от спешна помощтази с 5-6 та дни(изцепка) - предишен случай"За къде си се разбързала ако му е писано да живее ще ни дочака"

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 08:52 от gabi3004

# 307
Съгласна съм, че лекарите могат да променят хода на едно заболяване, а от там и целия живот на човек и не е честно, че толкова докторски грешки остават неосъдени и така ще е винаги Sad
За наш късмет в България попаднахме на чудесен педиатър и притесненията ми са дали сега отново ще имаме късмет  Praynig
Искам да попитам нещо отново със здравословна тематика. Моят син преди повече от седмица беше болен от някакъв летен вирус - висока Тра, повръщане и разстройство. Бързо премина Трата и повръщането, обаче разстройството продължи седмица. Всичко това става в Пловдив при много високи Т-ри. Докато му мине разстройството, обаче, успяха да се разболеят абслолютно всички около него - майка ми, баща ми, баба ми и дядо ми и го изкараха много по-тежко. Сега мъжът ми като си беше в Б-я, уж всички са здрави, но и той го хвана този вирус и съответно го донесе тук. Гледам да не се доближавам въобще до него, но все пак е единственият човек, скогото общувам. Много се притеснявам какво ще се случи, ако и аз сега се заразя, а до седмица се очаква да родя. Питам, защото нещо не ми е добре - сякаш вдигам температура... Ще заразя ли и бебето? Да ходя ли на доктор сега? Надявам се, че някой има опит и ще сподели какви са рисковете и как могат да се избегнат!

# 308
Здравейте,
предстои ми пътуване до Виена и ме гложди следното: трябва да взема такси от порта на р. Дунав до ул. Грабен в центъра. Каква би могла да бъде приблизителната цена? Има ли сайт на които мога да изчисля сумата? какви да приблизителните цени на такси в Виена? Има ли смисъл да поръчвам такси предварително: попаднах на един сайт за такси до летището, включително на български. Питах в нашенската тема, но нямам инфо до сега. Ще съм много благодарна за  всякаква помощ!

# 309
Здравейте,
предстои ми пътуване до Виена и ме гложди следното: трябва да взема такси от порта на р. Дунав до ул. Грабен в центъра.

За кой точно порт става въпрос?  newsm78
Задължително ли ти се налага да позлваш такси - т.е. имаш много или пък неудобен багаж?!?!? Не знам колко хора въобще ползват такси във Виена - даже се чудех защо има таксита тук Simple Smile
Дано някой се намери, който да е ползвал, за да сподели цените!

# 310
Австрийски майчета, имам голяма молба! Интересува ме дали в аптеките в Австрия се продава кръвна плазма.
Благодаря предварително!

# 311
Привет ГОЛД ето ти едно кратко упътванеhttp://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.vescc.org/wp/wp-co … ed=1t:429,r:2,s:0точно там е и речната гара . Има спирка на метрото , срещу евро и осемдесет след 5 спирки посока Роиманплатц ще бъдеш на Щефансдом а там е и самия Грабен. Мисля че ще се справиш без такси.Иначе си приготви от 15 до 20 евро.

# 312
Ще съм сама с детето-10 г и багаж. Слизаме от корабче там и ще нощуваме 1 вечер във Виена  и на следващия ден за БГ със самолет. Ще имам куфари..15-20..скъпо е, но из метрото с големия сак не ми се търкаля.

# 313
Във Виена ще слизаме до моста РАЙСБРЮКЕ. Не зная къде е това.

# 314
Здравей, Злато  Simple Smile

Пътувам редовно с 40100. Тук можеш да видиш тарифите. Под линка Taxi Preisabfrage може да се сметне отсечка, но за съжаление искат улица и номер. Нека някой помогне с адрес близо до Reichsbrücke и можеш да калкулираш приблизително цената.

П.П. За Graben пишеш примерен адрес Strasse: Graben Nummer: 1 PLZ: 1010.
Номер първи е при Stephansplatz- центъра на центъра  Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 18:49 от Лили - Лу

Общи условия

Активация на акаунт