Бъдещи Осмокласници......епизод 21

• 46 357
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Има начини и те са много полезни, обаче са драстични.

Имаме приятелско семейство, дето си дадоха телевизора на свекървата. На въпроса "Какво правите вечер без ТВ?" отговарят "Ами говорим си." А ако и компа си дадеш някъде...  така колко близки може да си станем, а не е за разправяне що литература може да се прочете.

Още една готина идея: един ден в месеца "no-electricity-day", т.е. работи само хладилникът. Храна - барбекю на балкона или суха храна - сандвичи. Осветление - свещи - романтика. Нищо работещо на ток не се включва. Адски е интересно, особено като знаеш, че е само за един ден.

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 16:49 от Sash

# 511
  • София и там където не се пуши
Още една готина идея: един ден в месеца "No electricity day", т.е. работи само хладилникът. Храна - барбекю на балкона или суха храна - сандвичи. Осветление - свещи - романтика. Нищо работещо на ток не се включва. Адски е интересно, особено като знаеш, че е само за един ден.

И ще кажат - Ти луда ли си  Joy .  Иначе подкрепям, но предполагам, няма да има други в къщи.

# 512
  • София
Има хора, които го правят. Интересното е, че жената най-трудно го е приела. Но децата много се кефят.

А на нас ни се е случвало понякога да не включваме телевизора ей така, просто случайно. Винаги ни е било приятно, но на другия ден не го повтаряме.

# 513
Има начини и те са много полезни, обаче са драстични.

Имаме приятелско семейство, дето си дадоха телевизора на свекървата. На въпроса "Какво правите вечер без ТВ?" отговарят "Ами говорим си." А ако и компа си дадеш някъде...  така колко близки може да си станем, а не е за разправяне що литература може да се прочете.

Още една готина идея: един ден в месеца "no-electricity-day", т.е. работи само хладилникът. Храна - барбекю на балкона или суха храна - сандвичи. Осветление - свещи - романтика. Нищо работещо на ток не се включва. Адски е интересно, особено като знаеш, че е само за един ден.

Идеята е гениална, мойта и без това само ходи по мен и гаси лампите, телевизорите и разни електроуреди. Това ще й хареса. За окончателното премахване на телевизора мисля, че няма да се споразумеем. Ние иначе през уикендите намираме какво да правим, стига времето да позволява. И това с уроците по конна езда сме го прилагали, въпреки че напоследък станаха страшно скъпи.
Друга идея са разходките вечер по хлад, може и с колело.

# 514
  • София
И ние сме го правили това с вечерните разходки, даже и с колелета. На децата най им харесва да излезем докато е още светло и да се приберем по тъмно. Така и вечерята "сляга" и после се чувстваш гот
В интерес на истината много рядко го правим amiiii

# 515
  • Там, където ме обичат
И ние сме го правили това с вечерните разходки, даже и с колелета. На децата най им харесва да излезем докато е още светло и да се приберем по тъмно. Така и вечерята "сляга" и после се чувстваш гот
В интерес на истината много рядко го правим amiiii
И на мен ми харесва, но не сме го правили, признавам си.

# 516
И ние ходим по разходки вечер малкия да кара колело т.е. да се учи  ooooh! ,ама каката я мързи нещо.Общо взето по цял ден освен къщната работа ,лежи и чете книжки. ooooh!
Не мога да и измисля занимания.Давайте идеи за малкък град където нямаме конна база и плувен басейн.А на море ме е страх да я пусна сама.Тя все към шамандурата тръгва . #Crazy newsm78

# 517
разходки по плажа ,или покрай брега ,това ми действа релаксиращо и зареждащо - а децата може да го комбинират с гоненица с домашния любимец

# 518
  • Там, където ме обичат
разходки по плажа ,или покрай брега ,това ми действа релаксиращо и зареждащо - а децата може да го комбинират с гоненица с домашния любимец
Ммм, звучи толкова романтично!

# 519
  • София
tonnny_bg, вие имате прекрасна ботаническа градина, ако вечер е затворена то тийновете не се ли събират през деня там?

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 20:37 от Sash

# 520
.Давайте идеи за малкък град където нямаме конна база и плувен басейн.А на море ме е страх да я пусна сама.Тя все към шамандурата тръгва . #Crazy newsm78
tonny_bg ,разходка по крайбрежната алея на Балчик вечерта в приятна компания е едно от най-приятните ми преживявания във вашия град(свекито живее там).А иначе голф игрището сигурно не е лош вариант за прекарване на няколко часа от деня,вие ходили ли сте,впечатления? Thinking

# 521
  • Там, където ме обичат
Момичета, не се кахърете за тези конни бази.  HugНе че не е хубаво, но това не е занимание нито за всеки ден, нито за всеки джоб. Да, можеш да опиташ, но е малко скъпичко удоволствие. Аз много харесвам тенис на маса и ако сме 3-4-ма, докато се извъртят всички, ето ти 2 часа.

# 522
tonnny_bg, вие имате прекрасна ботаническа градина, ако вечер е затворена то тийновете не се ли събират през деня там?
Не е затворена, не би трябвало.
А на тийновете им омръзва...

# 523
  • София
Подготовка за изпитите - частни уроци, самоподготовка или школа - зависи от детето. Избрах школа, за да има конкуренция и детето да се амбицира. При учител би се скатавала и щеше да намира обяснение защо е без домашно. А така пред други деца й е неудобно.

Ваканция- ставане към 10 и нещо, висене пред комп., тв. Следобедно излизане с приятели. Евентуална вечерна разходка с мен. После пак комп. Четене в кревата - разваляне на очите  #Crazy. Поне чете "Преди да се родя и след това".Заспиване към 12 ч.  #Crazy

Саш, идеята е страхотна. Както и др. твои идеи. Ще се възползвам от нея.

Ваш`та леля, детето е страхотно. След като само осъзнава какво да прави. Беше казала, че се затруднява с химията, а сега се е заело да преодолее този проблем. Възхищавам му се. Проявява неспецифична за възрастта си зрялост.

Книги - препоръчвам за девойките "Тина и половина" и "Графиня Бартоли" - бълг. автор, героините - близки до тяхната възраст и ще ги подготви за  проблемите, с които ще се сблъскат в новото училище. Книгите на Тери Пратчет,  поредицата за Пърси Джаксън. Преди бях писала за книгата "Щуротии за купонджийки". написана е под формата на дневник от името на 4 момичета и разглежда редица въпроси, които си задават тинейджърките. написана е от 2-ма лекари и има полезни съвети поднесени ненатрапчиво. Има я във вариант и за момчета.
А във форума има и тема "Коя книга последно подарихте на детето си ", пишат главно майки с по-малки деца. А и напоследък не са споменавали да е излязло нещо по-интересно за големите.
 ooooh! написаха за "Вълчият брат"
Нали съм с девойка и не обърнах внимание.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 00:06 от zuri

# 524
  • Там, където ме обичат
Зури, подробно си написала всичко, просто нямам какво да добавя Peace

Общи условия

Активация на акаунт