Бъдещи Осмокласници......епизод 21

• 46 278
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
# 526

Odri 1 бях готова да ви завидя за близостта до морето, но хич не се бях замисляла как можем да опазим юнаците от опасностите, които то предлага. Изобщо не би могло да ми мине през ума, защото там винаги сме заедно, а когато си на морето и трябва да ходиш на работа, ей това изобщо не е за завиждане Sunglasses
Сигурно не е далеч времето, когато ще тръгнат и без нас на море, за тогава ще се нуждая от малко съвети относно предупрежденията и възпитанието от вас, морски майки  help

Sash,питаш ли ме!?Направо ми настръхва косата!Но вече нямаше как да отлагам момента,защото другите ходят от две години сами на плаж! Беше започнало да го е срам,че него не го пускат....Ядосвах се на тези смели родители,възмущавах се,мърморих,но .... вече няма как...Знае,че позволявам,но рядко и се съобразява.Разбрали сме се,че трябва главата да е под чадър,че в морето може да влезе само до малко над кръста и да не стои много,че не може да скача от буните и от където и да е другаде(дори от раменете на приятел),защото освен другите опасности,съществува и риска от разни железа и винкели,които,макар и рядко,стърчат от дъното!Казала съм да сядат близо до спасителния пост.Заплашила съм го,че във всеки един момент мога да отида и без да ме види,да наблюдавам спазва ли договорките ни и установя ли,че не е така-край със самостоятелните плажове! Mr. Green

Ваш'та леля,възхитена съм от момчето ти! И моля те,спри да повтаряш,че "не е като другите",така,все едно не знам какво му има! Той е нормален!Просто има дислексия. Хората президенти са ставали с това!Той явно е амбициозен и това е чудесно!Ще се справи така,че всички ви ще учуди един ден,ще видиш!!!   thumbsup    Heart Eyes 

А колкото до книгите- ние си падаме повече по енциклопедии на всякакви теми.Чете и книги,но...не колкото на мен ми се иска! Sad      Embarassed

# 527
  • Варна
А вашите деца чели ли са някоя книжка от поредицата "Страховитото в науката " ? ... Има подтеми "Страховитото в историята" , "Страховитото в биологията " , "Страховитото в математиката " , "Страховитото в химията " и т.н. ...
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/obrazovatelni-knigi-121/straho … ukata-157/?page=1
Ако случайно не са ги чели , препоръчвам горещо ( а и на вас ! ) ... Страхотно четиво - научни факти са представени по невероятно забавен начин , с неповторимото английско чувство за хумор ... Четат се на един дъх и правят близки и разбираеми много сложни на пръв поглед понятия ... В същото време книгите са много разтоварващи - стават за смехотерапия  Grinning

# 528
  • София
Страхотни са!  newsm10
Научават лесно доста неща.
И после ги използват. Моята след като прочете за "Хитроумните гърци", започна с нейна приятелка да си пишат с шифри. Там бяха публикували прост шифър.

# 529
  • Там, където ме обичат
Не съм чувала за тази поредица. А за какво възраст са подходящи?

# 530
  • София
Моята започна от 10 годишна да ги чете. Написани с чувство за хумор, "лесносмилаеми" и с интересни факти. И за нашата възраст пак са подходящи. Хем си възстановяваме знанията, а и научаваме нещо ново.

# 531
  • Там, където ме обичат
Моята започна от 10 годишна да ги чете. Написани с чувство за хумор, "лесносмилаеми" и с интересни факти. И за нашата възраст пак са подходящи. Хем си възстановяваме знанията, а и научаваме нещо ново.
Радвам се, че всеки ден може да научиш нещо ново. И днешният не е минал напразно. HugЗури.

# 532
Добро утро. Hug
Двореца е хубаво място ама за тези ,които не са влизали ,а ние като влизаме и без билет ,не им е  интересно вече . newsm78
Познават всяко листо . Joy
Разходката по крайбрежната алея е свързана с финанси,които не винаги имаме.Мисля си за домашни занимания-игри...нещо такова.Хем образователно,хем полезно  newsm78.Снощи с нейна приятелка си правиха дискотека и после бъркаха крем 'Оле'. Joy
Днеска ще и предложа участие в затваряне на буркани с краставички. hahaha Дано да и е забавно. Joy

# 533
Добро утро.  bouquet

tonnny_bg , след два дни идва подкрепление ... За бурканите.

Страховитото в науката - всичките ги прочете!
За разлика от големия ми син - Ачо чете, много чете..
Ама дали може после да го възпроизведе.
Но аз се успокоявам , че все пак чете , а не дреме.
Оставете децата да правят каквото им душа иска
След тия изпити аз усетих психическа умора . аси представям на тях какво им е.
Хубав ден

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 10:20 от Аз съм ваш'та леля

# 534
Добро утро.  bouquet

tonnny_bg , след два идва подкрепление ... За бурканите.

Айде ,чакам ви. Party Party Party
И за да не е спам да питам:Тия книжки 'Страховитото в науката' много тънки ли са ?За таз цена -2,50 сигурно .Мойта ще ги смели за нула време.'Хари Потър' го чете за 2 дни ако не я отлепя от книгата. newsm78

# 535
относно книгите , вашите деца предполагам знаят че е излязла 5 книга от Здрач- Краткия таен живот на Б.....(не го помня нататък)
цената е 10 лв но е по малко страници в сравнение с другите
Вие купихте ли вече учебниците ? - по англ.ез дадохме парите , а по БЕЛ и математика чакаме да изнесат списък
нашия режим е следния ставане към 9 и с приятелка отиват да карат колела до 11 , след това телевизия , компютър а двете съчетани е най-добре ,разхождане на кучето ,  към 3-4 излиза с приятелки и се прибира в интервала 21-23 ч-но е на близо и не се притеснявам  ,а и при нас е спокойно -приказват си , играят на филми такива неща

# 536
  • София

И за да не е спам да питам:Тия книжки 'Страховитото в науката' много тънки ли са ?За таз цена -2,50 сигурно .Мойта ще ги смели за нула време.
Те са много на брой и из различни области.  Няма смисъл да ги чете на един дъх, защото малко неща ще й останат в главата. Има неща, които трябва да се запомнят и осмислят.

# 537
Страниците на книгите са приблизително от 140 до 190 за книжка. Малки са, но въпреки това се учудих, че са толкова евтини. Очаквах нещо от типа на 50. #Crazy Само дето вътре има и картинки. baby_neutral

# 538
А вашите деца чели ли са някоя книжка от поредицата "Страховитото в науката " ? ...

Щерката ги е изчела всичките, а тези за забавната математика ги повтаря и потретва. И аз препоръчвам.

# 539
Едва снощи си взех лаптопа от ремонт, цяла седмица 4 човека с един компютър - не става  ooooh!
Идеята за вечер без комп и ТВ е чудесна, но аз лично у нас не виждам как ще се осъществи Rolling Eyes 
Чета, че успявате все още да излизате с децата си и благородно ви завиждам.  Hug
Моят син никъде не иска да идва с нас - ни по разходки, ни по капаните вечер, ни на гости, ни на заведения ...никъде. Дори не мога да го накарам да излезем едни къси гащи да купим. 
Преди време, когато излезе Мисия Лондон го врънках две седмици да купи билети и да отидем на някоя вечерна прожекция. Мислихме таткото да гледа малката, а ние на кино - е, не и не... минаха два месеца, пуснаха филма на лятното кино, хиляда пъти го каних да дойде, накрая филма го гледахме с малката, а баткото в къщи.
Една събота след изпитите вече беше идеална за плаж и предлагам аз на младежа да вземем да отидем на плаж. Е, вярвайте ми започна едно хилене, едно кискане ... и въпрос "ти с'я майтапиш ли се с мен?... бъзикаш се нали..?" и кое беше толкова смешно не разбрах аз, ама и на плаж не отидохме 
И така от няколко месеца постепенно се "отделя"... мъчно ми е, но явно детенцето ми порасна и вече не иска да излиза с мама:mrgreen: ... срам го е сигурно
Иначе излиза с приятелчета, но все да ритат топка или да играят баскетбол. Тази година не е ходил още на плаж, а аз съм от ония майки дето си пускат децата сами  Wink
Когато завърши 5клас и започна да ходи сам на плаж /аз от по-малка съм тръгнала Wink/. Същото лято и братовчеда на мъжа ми беше дошъл от София, за да работи през сезона като спасител. Та бях инструктирала младежа да ходи на плаж само около този пост, където е чичото, уж да се наглеждат...
Едно от най-важните неща, които се опитахме със спасителите да "набием" още тогава в главата на няколко тинейджъра беше, че басейна е за плуване, морето - за разхлаждане. Обяснихме защо в морето не се плува, за мъртви течения, за дупки по дъното, за евентуални схващания на някои мускул по една или др причина ... Колкото и добре да плуват, нека го правят на басейна! Морето може да е много опасно... 

Общи условия

Активация на акаунт