Бъдещи Осмокласници......епизод 21

• 46 336
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Не знам дали информацията е нова и дали ще заинтересува някого , но в МГ Варна , след ІІІ класиране , се е освободило едно място в паралелка математика/немски език -
http://mgberon.com/html/index.php

# 646
  И ние вчера се записахме в 133 СОУ А.С.Пушкин.с бал почти 30.00 -момче.
Нямаме сили и нерви да се борим за 22 СОУ с ИЕ и АЕ. Не мога да се моля и да треперя, без да имам сигурност. А и не мога да предлагам каквото и да било за да ни предпочетат пред други кандидати.
Моля, дайте мнения за 133 СОУ. Ние си го писъахме като желание, като взехме всички плюсове предвид./близко разположение, бала на децата приети там, различен език и мн.др/ ЗА това училище не съм чула нито една лоша дума. А за нас това е важно.
Нас ни преха там още на 1во класиране, моето дете си искаше да учи там и отиде и се записа! Училището е хубаво и може и да не се води "елитно", но от там няма оплаквания

# 647
Lora-Di,знаеш ли какъв е този австралийски тест? Rolling Eyes

# 648
  • София и там където не се пуши

Къде го четеш това, да не е Австралийско кенгуру, което ще се проведе май на 5 август тази година.

# 649

Къде го четеш това, да не е Австралийско кенгуру, което ще се проведе май на 5 август тази година.
Пише Австралийски тест.   newsm78 Предполагам,че за същото говориш,защото е на 5.08.   На сайта им го пише.

# 650
Явно е същото, не го видях, ако имате въпроси има и тема, може да ме питате, запозната съм горе-долу.

# 651
  • Варна
Синът ми не се е явявал до сега на този тест . По време на ваканцията е , нищо не зависи от него - абсурд е да го накарам да отиде  Mr. Green
До колкото знам , това е тест по математика , но на английски език .

# 652
Здравйте, аз съм новак тук, макар че да си призная Ви чета още от първото класиране.
Дъщеря ми е приета (и записана вече) в 73 СОУ с немски, френски и мат, но ни приеха и в НГДЕК. Мнението и на двете ни непрекъснато се накланя в различните посоки, а до понеделник трябва да решим окончателно. Можете ли да ми помогнете - търся майки, които да са наясно със това как седят нещата в съответното училище (73 СОУ и НГДЕК) Прочетох много противоречиви неща за НГДЕК, за 73 - почти нищо - но ме интересуват най-вече лични впечатления на хора, а не това което се носи като слухове - от тях четох достатъчно. Можете ли да ми помогнете?

# 653
  • София
nnik, който и да ти отговори, то ще бъде или за едното, или за другото училище, едва ли ще намериш някой, който да има впечатления и от двете, за да бъде обективен в съпоставката.

И понеже казваш, че не сме обсъждали 73-то си направих труда да ти изнамеря най-изчерпателното впечатление от училище, което стм чела някъде, сега ти го цитирам дословно от already detective:

Момичета, ще споделя с вас това, което аз от многото си проучвания съм научила за 73-то. после с огромен интерес ще порочета и онова, което ще напише Ганис. :peace
1.отлична материална база, оборудвани специално за целта езикови кабинети.
2.в училището учат и деца с физически затруднения, в инвалидни колички - факт, който според мен оказва изключително позитивно въздействие върху днешните малко груби тийнове - учи ги да приемат различното, да бъдат толерантни и човечни
3.Може да се получи след полагане на съответния изпит по немски само Sprachdiplom, няма я спряганата надълго и нашироко в пространстното Leistung паралелка на НЕГ, която дава на децата немска диплома.
4.Силно активно родителско настоятелство, доколкото разбрах от една само четяща тук мама , ежедневно има дежурни родители..Този факт може би обяснява констатацията на Сандалка, че до момента не е чула дежурните фрази за наркодилъри в близост до елитните гимназии в София.
5.учи се по същите учебници като в НЕГ, със същия хорариум от часове
6.има паралелки с различен профил, с различен втори език.От тази година има и паралелка с английски и математика - нещото, което е най-присърце на момата ми.. Профилите могат да бъдат разгледани на сайта на училището.
6.по-малък брой преподаватели немци в сравнение с този в НЕГ
7.отлично представяне на матурите
8.добра среда от също интелегентни и амбициозни деца
9.интересен факт е и следното.Сред приетите миналата година деца има такива с бал, който им е стигал и за 91НЕГ.Явно, че е ставало дума за напълно осъзнат избор на точно това училище..Тоест не са на 100% вярни приказките в пространството, че там отиват само децата, неуспели да се класират в НЕГ.
10.Не съм чула да имат организиран транспорт..
и т.н..
Подчертавам с дебела черта, че това са не мои преки впечатления, а събрани от доста на брой  хора, на които обаче мога спокойно да се доверя. Вярвам ,че преценката им е правилна.Нека при неволно допуснати неточности в горното, хората по-добре запознати от мен да поправят..

Дано да е полезно за избора ви, успех!

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 09:46 от Sash

# 654
Здравйте, аз съм новак тук, макар че да си призная Ви чета още от първото класиране.
Дъщеря ми е приета (и записана вече) в 73 СОУ с немски, френски и мат, но ни приеха и в НГДЕК. Мнението и на двете ни непрекъснато се накланя в различните посоки, а до понеделник трябва да решим окончателно. Можете ли да ми помогнете - търся майки, които да са наясно със това как седят нещата в съответното училище (73 СОУ и НГДЕК) Прочетох много противоречиви неща за НГДЕК, за 73 - почти нищо - но ме интересуват най-вече лични впечатления на хора, а не това което се носи като слухове - от тях четох достатъчно. Можете ли да ми помогнете?
Твърдо съм за 73СОУ. Имам преки и косвени впечатления от развитието на училището през последните 15 години. Познавам много деца от училището и знам, как се преподава. Дисциплината е на ниво, изнъкласните занимания също, децата си обичат училището.
Освен това перспективите с немска езикова диплома са големи.
Да уточня, че НЕ преподавам в това училище и нямам личен интерес да го рекламирам, а и високият бал през последните години показва, че няма нужда от реклама.
Както говорихме тук обаче, важно е, какво иска детето. Щом се кандидатствали в НГДЕК значи сте имали нещо предвид, така че решението  е ваше. Grinning

# 655
някоя от вас да се е пробвала да подаде скоро документи за паспорт или лична карта ?
днес в 8,30 вече чакаха 50 човека на бул."Мария Луиза" !!!,чудно ми е дали защото е в центъра и е удобно на всички ,преди си подавахме в районното паспортно бюро ,сега дали може пак ?!?

# 656
Голям проблем ни е това с личната карта. И ние още нямаме, а човекът навърши 14 на 1 април.
Освен това и нашите паспорти са за смяна, дано не се наложи пътуване извън ЕС, че тогава го закъсваме.
И на мен ще ми е полезна всякаква информация.  bouquet

# 657
Мисля, че навсякъде може да се извадят документи,

http://www.mvr.bg/Guide/default.htm

# 658
  • София
Дороти е дла много полезни линкове. Ако още имате въпроси пишете на лично. Иман маналия месец през тази процедура 2 пъти. Един път за детето и 1 път за документите на сестра ми.

# 659
zuri що на лични разказвай, следващата тема дори сложете линк и някакво разяснение, защото това е важно.

Общи условия

Активация на акаунт