"Системата минус 60" -Тема №11

• 42 198
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Привет на всички Simple Smile

Малко по малко изчетох линковете и информацията в първия пост и ще гледам да спазвам правилата.
Имам 8 кг за сваляне  и доста вредни навици покрай тях   Praynig  това с удържането да не се яде след 18ч. ще ми е най-трудно...  

Трън в очите - точно за кърменето исках да питам дали някой има наблюдения как се отразява.  Simple Smile Дано да няма проблеми и при мен.

Приятна вечер   bouquet

Момичета, не ми стана ясно какво представлява  това "мумио", има ли го в аптеките? Много се извинявам за въпроса, сигурно е обсъждан, чета когато и колкото мога, но ми е много ограничено времето  Embarassed

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 21:24 от Глинбет

# 406
  • ВАРНА
Jillianq кефиш ме с тия бири,дали не са много вредни обаче,аз обожавам бира и досега се въздържам ама утре дали да не цопна и аз една...

Ако не бързаш с отслабването...

А за кафявия ориз да попитам, как ти изглежда безвкусен - така, като го видиш в упаковката ли?   Thinking  По принцип нищо фатално няма, ако ядеш бял, ама с твоите тоалетни проблеми кафевия хич няма да ти навреди.

# 407
  • ул. "Мечтание"
Кафевия ориз се препоръчва при хора с проблеми с метаболизма, тоест когато е бавен метаболизма.

# 408
Менюта специални нямам!! Напоследък оба4е забелязах, че месо или риба на ве4еря, водят до сигурни минуси и много ме засищат!!! Пробвала съм и други варианти - мляко с плодове, мляко със зелен4уци, филийките с кашкавал/препе4ени, но те ми остъргват стомаха и лудвам от глад след няма и 30мин, та ги изместих за обяд  Crazy/. Задължително на закуска гледам да имам не6о сладко под ръка, може и една хапка да е, но да знам 4е съм си взела дозата за деня!!!!  newsm64 smile3560   party023
ИИИ пия вода между 3 и 4л. на ден, гимнастика и процедури за кожата всеки ден/или най-много с един ден по4ивка/.

Да, и аз забелязах, че месо или риба на вечеря, или сухари със сирена и кисело мляко най-много засищат. Най-гладна се чувствам от варианта плодове и млечни... Ама нали трябва да се редуват, гледам всеки ден да ми е със съответния вариант. Седем варианта - за всеки ден от седмицата по един. Първи - за понеделник, втори - за вторник и т.н.
Това за гимнастиката и грижата за кожата е много вярно и е поне 1/3 от цялата система! Самите масажи, скраб и мумифициране са си цяла гимнастика, отделно упражненията. Ето аз тук гледам да плувам поне по половин километър на ден, движа се доста и усещам, въпреки, че не съсм системна, как ми оширочаха дрехите. Ако си спазвах и системата, сигурно щях да сваля 10 кг. този месец. (Така добре тръгнах - за първата седмица свалих 3 кг.)
Виж за водата не мога - пия по макс. 1,5 литра на ден и то със зор - просто не обичам вода. А явно трябва да се пие повече - някъде четох, че за всеки килограм тегло е нужно да се пият 30 мл вода, т.е. 80 килограмов човек има нужда от 2,4 л. вода дневно, за да функцинира правилно организмът му. Ако тежи 50 кг., съответно - 1,5 л. Ама аз не съм 50 кила.  Mr. Green Crazy

# 409
hetera, за да нямаш проблеми с тоалетната, пий повече вода и яж повече влакнини и фибри.

http://www.puls.bg/health/food/news_2460.html

http://www.bb-team.org/articles/1546/#axzz0uFIQpllb

Аз лично всяка сутрин си бъркам и овесени трици с кисело мляко също така.

# 410
Жасиии - душо, ай прибирай се ве4е, да можем и да се видим!!!  Hug Hug Hug Относно водата - аз по принцип оби4ам да пия по много, но както препоръ4ва "близна4ката ми" - "пийте, колкото ви се пие, не се насилвайте"!!! Ина4е формулката за коли4еството вода я знам, спазвам я 4е и отгоре, нооо ....тя работи за мен идеално!! За друг съвети не мога да давам, както вси4ки тук казваме, всеки организъм е разли4ен!! Прави само това, което ти е приятно и не те натоварва, така хем ти е готино, хем резултатно!!
Относно кафявия ориз - от години го ядем в къщи, много е вкусен всъщност!!! Нооо - въпрос на вкус!!!  Hug Hug Hug

Аз доста 4есто си правя разни "врътки" с трици - пала4инки, крекери, бисквити и т.н. Крада си рецепти от колежките-дюканки, но с "недюкански" продукти и въпреки това е безумно вкусно!!! Засища и за 00 помага!!! Добавям задължително и ленено семе!!! Но и 4аша гореща вода, сутрин на гладно, пак ми действа разхлабващо!!

Hetera - пробвай, виж какво 6е ти подейства най-добре!!!  Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 20:57 от divimo -66,8

# 411
Брей днес сте се разписали...Връщам се от разходка с малчо и гледам бая материал за четене. Супер Party
Дивимо хайде и тук едно голямо БРАВООООООО  bouquet Страхотна си мила и все така да падат килцата чак до целта Hug
Нощни очи радвам се да те видя-как си мила? HugКак е системното ни бебоче в теб?
Глинбет добре дошл и успех. За кърменето ще кажат кърмещите мами. За яденето в 18ч.-това е въпрос на навик който бързо ще придобиеш и после ще видиш колко е лесно и приятно да се вечеря по-рано Peace
Трън в Очите благодаря  bouquet Идеята за този сладък ориз ми дойде от руската рецепта за варен ориз с ябълки. И понеже Джижи каза, че прави ориз с тиквички в микровълновата и аз прави преди около седмица. И сега мислех така да направя но реших, чене ми се яде солено и се сетих, че имам ябълки. Направих тази мешания и за 30мин. в микровълновата. Като веднъж разбърках по около 15-тата минута. И това е Peace Към това може да се изпие пресен плодов сок от разрешените плодове или пресен плод. Страхотна вечеря е Crazy Peace
Tanija добре дошла и успех. Честито ти бебенце и поздравления за трите линийки в подписа-мама героиня си Hug

# 412
  • София

[/quote]

Ако не бързаш с отслабването...

А за кафявия ориз да попитам, как ти изглежда безвкусен - така, като го видиш в упаковката ли?   Thinking  По принцип нищо фатално няма, ако ядеш бял, ама с твоите тоалетни проблеми кафевия хич няма да ти навреди.
[/quote]

Ми бързам:)
Затова се и въздържам,ама тя душата все биричка пие и то заразително... Embarassed
Няма няма ще се справя както досега.
А за ориза да пирзнавам си,че ми изглежда блутка сигурно заради цвета
Но щом и слабително действа ще взема да го пробвам  Wink

Благодаря много за съветите:)

# 413
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи радвам се да те видя-как си мила? HugКак е системното ни бебоче в теб?

Добре сме! Расте си мъника, усещам го как се цаплика с кеф в мен!  Heart Eyes Аз и аз съм долу-горе добре. Имам си главоболия разни, в момента сме при баща ми и това съжителство хич не ми понася, ама още малко остана да приключим ремонта и ще се свърши. Иначе аз съм много доволна от себе си. В момента съм 2 кг и половина по-слаба отколкото забременях, та поддържам добре фронта за сега.
Не съм много системна, ама и не си давам много зор де. То не че ям кой знае какво, основно карам на домати и кайсии!  Crazy Crazy

Редактирахте ли менютата, да ги кача наново?

# 414

Момичета, не ми стана ясно какво представлява  това "мумио", има ли го в аптеките? Много се извинявам за въпроса, сигурно е обсъждан, чета когато и колкото мога, но ми е много ограничено времето  Embarassed
Мумиото се продава в аптеките-не във всички май. Пишат го: мумийо, мумио, шиладжит. Не знам колко е в аптеките точно като цена но е нещо от сорта на 3-4лв. Нека Диви се включи с повече инфо Peace
И като стана дума за мумиото ето едно инфо за него Peace

Мумийото е плътна, лепкава субстанция, подобна на катран с цвят, който варира от бял до тъмно кафяв. Думата е от гръцки произход. Споменава се в трудовете на Аристотел и Авицена като лекарство с антисептични и ободряващи свойства, използвано в Кавказ.

Още древните лекари Авицена, Разес и Бируни установяват лечебните свойства на мумийото в случаи на счупени кости, навехвания, полиомиелит, мигрени, епилепсия, парализа на лицев нерв, отравяния, язви на стомашно-чревния тракт, възпалителни заболявания на пикочния мехур, туберкулоза, захарен диабет.

Лечебните свойства на мумийото били забелязани от ловците. Те наблюдавали как болни и ранени животни намират и лижат естествени отлагания на мумийо в планините и бързо оздравяват. Самата дума означава "съхраняващ тялото".

Все още е неясно дали произходът на мумийото е геоложки или биологичен, тъй като е то е богато на витамини и аминокиселини. Субстанция, подобна на мумийото, е открита и в Антарктика и съдържа глицеринови деривати. За нея също се смята, че има лечителни качества.

Наричат мумийото древен "чудотворен балсам",  “сок от скалите. От векове е известно като "кръвта на планината". Намира се в трудно достъпни за човека скали, в пещери във вид на висулки, натрупани по тавана на пещерата, изтичащи от пукнатините на скалите с примеси на скални отломки, растителни остатъци, животински кости.

Като лекарствено средство мумийото се използва и до наши дни в народната медицина на Централна Азия, Иран, Афганистан, Тибет и Индия.

В съвременната медицина е известно като шиладжит. Под това наименование се продава и в аптеките.

В естественото си състояние мумийото е суровина, от която се извлича концентрат. В състава на тази суровина влиза биологически активно вещество, което е и самото мумийо. То е от 2 до 15 пъти по-малко от баластните съставки. При обогатяването на суровината с водно извличане и филтриране баластът или се утаява, или изплава и се отстранява.

Находищата от мумийо обикновено се намират там, където живеят прилепи, дребни гризачи, диви гълъби и където същевременно растат лечебни билки, с които тези животни да се хранят - живовлек, мента, пелин, мащерка, валериана, някои видове лишеи.

В близост до находище на мумийо в горещо време се усеща специфичен аромат. Той идва от спояването на втвърдените екскременти на животните. Има предположения за генетична връзка на мумийото с нефта и природния асфалт. Повечето учени застъпват теорията, че мумийото е съставено предимно от от животински изпражнения с примеси от разложена органична тъкан от мъртви животни и растения.

В рамките на едно находище запасите могат да варират между 0,2 и 1,5 тона суровина. Добиването не изисква някакво специално оборудване и на това се дължи безвъзвратното унищожаване на множество находища.

От най-древни времена големите находища за добив са главно в Средна Азия и Индия. Понастоящем има някои находища на мумийо в Кавказ, в Казахстан, в Алтайско-Саянската планинска област и в южните райони на Сибир.

ВИДОВЕ

Хората разделят различните видове според мястото, където мумийото е открито и според цвета.

1. Желязно мумийо, което още се нарича червено или златно. Цветът се получава от завишеното количество на железни добавки

2. Медно или синьо

3. Лишейно

Единственият критерий за качеството на мумийото остава чистотата му и мястото на находишето. Органичен разтворител не бива да се използва за извличане на мумий, за чисто мумийо е достатъчна само вода. В днешни дни източникът на най-висококачественото мумийо е Киргизстан, където производството е контролирано от правителството.

Нощни очи радвам се, че всичко е добре. Менютата не съм ги редактирала...направо съм забравила за това Embarassed Дано утре се сетя д я свърша тази работа Peace

# 415
  • ул. "Мечтание"
Жанетка, аз не бързам. Когато си готова просто ми драсни една бележка да се разберем как ще процедираме.  Peace

# 416
Охоо.. голямо писане.. голяма новина, много нови девойки..

Не мога да не започна с разцелуване на Дивко Щастливко!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Знаех си! Hug Сбогувай се завинаги с тройната цифричка!! Браво, слънце, обичам те!! Hug Ех, че и скромно, "нищо специално" не правила, напротив, ти си отличник!! bowuu Септември ще дойда да се напием преди 12 ч. с Блъди мери и не само. Simple Smile Heart Eyes

Мама на Марти, честит имен ден! Красива и обичана да се чувстваш!
siana76, добре дошла и тук и успех! Майка ми също си върна известно количество след Дюкан и отдавна й говоря за Системата и все се кани да започне, днес й беше първи ден!
Трън в очите, аз още нямам цикъл и скоро се чудех как ли ще се отрази, ако дойде, но кърмя и не го и чакам, поне с каката липсваше докато не спрях, отбих я на 1,5 м. именно, за да си върна формата, но сега намерих съвместимия режим и може би и повече ще се кърмим, ще се радвам сам да се отбие..
Маймунче, нормално е да се инатят тези последни 3 и стрелката да играе, но и ти няма да се даваш! Hug За качамака ти вече си проучила, но да си кажа - аз го правя предимно с царевичен грис (не знам там как го водят), така е по-бързо, варя (по-рядък го предпочитаме) и добавям сирене и масло, най-редовно това закусват децата и аз покрай тях. Simple Smile Пробвала съм и с царевично брашно, но става по-бавно - http://lamiamagiaincucina.blogspot.com/2010/01/la-mia-polenta.html А съм яла автентичен в Родопите с царевично брашно, запържено масло, червен пипер, вкусотия.
Радвам се, че харесвате ръжения хляб! Hug Можеш да даваш и на Стейси (с по-малко сол, или без), Влади го харесва! Simple Smile И аз сега ще пека още повече, че нали и майка започна Системата, само да издиря тук брашно, че донесеното привършва.
Бебок, я го накажи за кратко гея!
Мъня, няма нищо фатално, мисли за утрешния ден!
hetera, при мен също по-скоро благодатно ми действа Системата и се регулираха нещата във wc. Преосмисли менюто си, виждам напр. днес кашкавал, извара, мен лично ме запичат. Сутрин започни деня с чаша топла вода, включвай в менюто си овесени ядки, сини сливи (виждам, че Мляко с нес също ти е писала, Боби ги хапваше редовно по тази причина), в забранените плодове има доста разхлабващи, хапвай ги преди 12 - круши, пъпеш.. И определено кафевият ориз не запича като белия, а и си е много вкусен!
Рене от съпротивата, яж си мюсли щом обичаш, но може и още нещ, които обичаш. Wink
Мляко с нес, много обичам постингите ти, ясни, обобщаващи! Peace
Katinka, привет, чудесно е, че и при теб режима действа! И аз се присъединявам към мнениетто, че ти трябват физически упражнения!
Жани, днес систематизирах в един файл на майка най-важното и точно, пишейки варианта зърнени с плодове си мислех да пробвам да сваря кафяв ориз и после да настържа ябълки и малко канела.. Simple Smile А сега като те прочетох, направо ми замириса.. Hug
Tanija, добре дошла! Поздравления за трите съкровища - дечицата ти! Писали сме много пъти за кърмещите, особено за тези със съвсем малки бебчета (че повечето сме с по-големи кърмачета вече) поне до захранването - плавно, разнообразно хранене, с повече плодове и зеленчуци! Мумио - от аптеките - около 5 лв.
Джил, системна разходка във всички градове пожелавам!
buba21, хайде отначало, да свалиш върнатия килограм и с него и още други! Не знам какво съдържа този чай, но не.
Глинбет, добре дошла и успех! За всички този СТОП в 18 е най-трудното, но там е и разковничето на режима. Wink Свиква се, след повече от 4 месеца вече въобще не ми прави впечатление, нищо не може да ме изкуши, а ако все пак успее си го заделям за сутринта! За кърменето писах и по-горе, не се тревожи, плавно и разумно няма да се отрази, ние все още се кърмим поне по 4-5 пъти дневно и през нощта. Мумио - на таблетки в аптеките.
Жасмин, не са реални 10 кг. за един месец, но все така нахъсана и ентусиазирана да си пожелавам до заветната цел! Wink Иначе идеята ти за стремеж 7 дни - по 1 различен вариант е много добра.
Нощни очи, бързо да отивате в новия дом! Hug

З. 2 бр. мъфини, баничка, 1 круша, по-късно малко пъпеш
О. Зелен боб, задушен заек в червено вино Simple Smile
В. Таратор

Лека нощ! Hug

# 417
  • София
Момичета Благодаря за топлото посрещане и изчерпателното инфо  Hug Hug Hug За мумиото къде 5 лв. аз гледах в един сайт 10гр-27лв ето http://www.bilkprom.eu/product/7/mumio-mumiyo-shiladzhit-univera … a-stoletieto.html newsm78, а по колко се слага в крема за едно намазване?
Мисля да спазя съвета ви да се харня малко по добре докато навършим поне 6 месеца  като избягвам вредните храни и късните вечери. Сега лятото си позволявам понякога по една бира вечер . Тя системна ли е по принцип?

# 418
Добро утро момичета.
Днес реших да се кача на кантара и Ура 2,5 кг по- малко.Навярно е вода ,но все пак процеса се задейства.На всички които се съмняват -ПРОБВАЙТЕ и нямя да съжалявате.Аз повярвах в съветите на момичетата и наистина не съжалявам.
По късно ще пиша за менюто си защото не съм го измислила още.
Чао до по късно

# 419
  • Враца
мацкииииииии
добро утро!

аз тая сутрин съм още -700гр!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

незнам как да ви демонстрирам танцът на радостта, но вие си го представете hahaha

много съм на кеф!   Grinning

черпя ви сквото ви се яде!

дивимо, ти трябва да напишеш книга "как подобрих рекорда на мириманова"  Laughing Hug

браво за резултата, скоро да задминеш стоте с много!  bouquet

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 08:20 от Трън в Очите

Общи условия

Активация на акаунт