"Системата минус 60" -Тема №11

• 42 231
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета,
не съм писала от 2-3 дни ,но при мен нямd промяна(все още съм -2.5кг).Снощи за първи път наруших с една малка бира и няколко пилешки хапки.Чувствах се много кофти заради това и си мисля рускините дали имат нарушения?Вие как мислите,те отчитат много големи резултати явно не се изкушават като нас Simple Smile.
Менюто ми днес:
з-2 палачинки,шоколад
о-домат и 3 парченца луканка
в-агнешка дробсарма

# 571
Грешка няма да ям дробсарма за вечеря-не е системно,ще си хапна утре за обяд,а тази вечер мляко с диня.

# 572
Чудя се  newsm78ти с тия 3 парчета луканка да не преядеш случайно. Не е ли много маломерен тоз обяд.То и аз откскоро се извъдих тук и съвети взех да давам, ама като чета съветите на другите...
Да допълня менюто
О супа от боб + шопска салата.
В Готвен зелен боб.

# 573
Мъня, VK честити ви минусчета Hug
hetera как така реши, че сме те забравили? Няма такова нещо Peace Взимай се в ръце, системата работи добре Peace

Здравейте момичета,
не съм писала от 2-3 дни ,но при мен нямd промяна(все още съм -2.5кг).Снощи за първи път наруших с една малка бира и няколко пилешки хапки.Чувствах се много кофти заради това и си мисля рускините дали имат нарушения?Вие как мислите,те отчитат много големи резултати явно не се изкушават като нас Simple Smile.
Менюто ми днес:
з-2 палачинки,шоколад
в-агнешка дробсарма
Такааа...първо закуската ти на мен лично ще е малко и на обяд ще съм много пригладняла. После-обяда ти е МНОГО малко и оскъден-това не е никак по Системата!!! А вечерята да попитам от какво точно е направена? Дробсърма по моя край правят с много лук, карантия и ориз. Ако така е направено изобщо не е системно. Системно би било ако си изпекла черен дроб или някакво месо. Мисля, че с това малко ядене ще има зацикляне. Бързо увеличи храната си през деня и на вечеря стриктно спазвай 7-те варианта както и часът и резултатите ще се появят.
Относно рускините-за тях мога да кажа, че добре се хранят и според мен за това имат добри резултати. Тук през пост ви напомням да ядете добре, разнообразно, засищащо и да присъстват плодове и зеленчуци. Както и да не вечеряте само диня, или само мляко, или мляко с плод......Никой явно не си взима поука Sad Аз съветвам от моя опит с такова ядене Peace

# 574
Благодаря за бързата корекция:).Наистина ми беше много гладно с тоз домат и луканка и хапнах 2 бъркани яйца със сирене-така по-бива.Дробсармата я правим точно както казваш-ориз,агнешки набор и лук,но май не трябва да я ям дори и на обяд.??
Обещавам да хапвам повечко ,но тия дни ми се хапва сладко заради предстоящото МЦ,нооо ще се въздържа само на закуска .

# 575
Момичета, успявате ли да огладнеете? Аз само на закуска съм леко гладна, но след кафето туширам глада. После се тъпча, за да закуся. До обяд още не съм гладна и пак ям зорлен. До вечеря ми държи и пак със зор. Как човек да се почувства диетуващ, като никога не се чувства гладен Joy Сутрин г-н Кантарев е единствения, който ми го припомня. hahaha

# 576
  • София
janeta* , шегувам се,знам си аз,че не сте ме забравили толкова бързо  Wink
За храненето си напълноправа и аз го наблюдавам по себе си трябва да се яде нормално не да се гладува,в дните,в които съм вечеряла повече (правилна комбинация,но използвана докрай) на другия ден се чувствам по-добре и кантара е показателен.Някой беше дал идеята за седем вечери седем различни варианта на вечеря това ми се струва много добро като идея и много логично хем е разнообразно,хем получава различни неща организма,мисля да се опитам да го пробвам.
Само да се оплача,че на мене кафявия ориз изобщо не ми харесва  ooooh!,ама ще се мъча с него като трябва...
siana76, дробсърма може на обяд,на обяд не можеш да комбинираш картофи с месо иначе ориз с месо може  Simple Smile

# 577
Здравейте,момичета!За мен-минус 800гр.-бавно и славно вървя напред и надолу.Не съм писала,но ви чета редовно.На новодошлите-успех и търпение!Менюто за днес:
з.пр.мляко с нес,няколко бисквити/бързах за работа и нямах време за друго/
о.фасул яхния,прясна салата,диня
Сега ще изпия една инка
в.кисело мляко с диня или таратор
Приятен ден на всички и честито на всички регистрирали минуси!  Hug

# 578
Диви, и тук поздравления, слънце! Hug

И да полеем! Hug

Бубе, никакви наказания не заслужаваш, щом си системствала! Heart Eyes Има резон в съветите на Мляко с нес, и аз те посъветвах да пробваш да промениш или спреш нещо за определен период.
Рене от съпротивата, все пак е добре да се теглиш, да се наблюдаваш, за да знаеш как ти се отразява всеки етап от месеца, може пък да се изненадаш.
Steletu, още няколко дни х 3 и ще имаш и минус!
Бебок, браво за минусчето, има време до морето за още минус!
Жасмин, доколкото разбирам не си се мерила с един и същ кантар, а това е важно, на практика сметките ти не са били точни. Моят напр. тегли с около 1 - 1,5 кг. по-тежко от други два, с които съм сравнявала, но си вярвам само на него и си го нося с мен. Но не го мисли вече, затова казвам, че не са нужни понякога много разсъждения и "ако"-та, важно е сега какво ще направиш!
Джил, пада ти се да разпуснеш малко, ех, колко торта ще закусваш.. ако бяхме в София бих се почерпила и аз по съседски!  Hug Да се оправя Инето, че я чака голям ден!
Жани, честито минусче!! Ех това 69, аз го разлюбих вече. Simple Smile
Мъня, и на теб честито минусче, още по толкова занапред!
Нощни очи, чакам да споделиш за пола! Hug
VK, уау, страхотен резултат, браво!! Ето това имам предвид като казвам, че и тук понякога има стартови резултати подобни на дюканския ударен етап, а по-нататък и по-добри! Wink Опитай първо да закусиш, а после кафето или едновременно, просто да не е на гладно. Иначе аз в началото също не бях гладна сутрин, но се научих да закусвам, сега различно. Гледай да е почти веднага след събуждането, за да се получи достатъчно голям интервал до обяда и после до вечерята, около 4 часа поне.
siana76, на всеки може да се случи, разбира се и на рускините, с нищо не са по-различни от нас, но това не трябва да те успокоява, всяко прегрешение забавя резултата, понякога много, друг път по-малко, но факт е, че обикновено не остават безнаказани. Хапвай си сладко колкото искаш сутрин, през деня плодове, за да не се изкушиш.
minilini, чудесен минус бих казала, браво! Hug

З. 1 мъфин, 2 домашни пълнозърнести солети, малко ръжени макарони със сирене и масло, праскова, 1/2 круша (все останки от децата)
О. Пилешка супа с бял ориз вътре, патладжан ветрило
В. Таратор вероятно или салата някаква

# 579
Прочетох ви и реших да ми разясните един вариант.
Жанета разталкувай "Вариант 1 "Плодове и мляко"!
Каква комбинация да направим след като плод и мляко е малко?
Дай например някакви менюта за вечеря от този вариант и да не се захващат,когато някой няма време да си каже"Ще хапна диня"!Да ,ама не!
Разясни този вариант.Виж например рускините какво ядат от този вариант за вечеря,ако не те затруднява и да ни стане ясно на всички,че не може да се яде само кисело мляко или диня и т.н.
например аз от техния квас т.е "Тибетската гъба" ама страшно пълнея,не искам и да чувам за техния "лечебен квас" тинтири минтири Mr. Green
Според мен освен ръжения хляб и тия сухари също не ми харесват като начин на хранене.
Съгласна съм за закуска да ги включа,но за обяд и вечеря съм решила да ги премахна окончателно.
Когато не ям хляб се чувствам по добре.Поне за закуска може да има хляб,но за обяд и вечеря.....
и сухар да е пак е калорично.
Кой направи буркани от дъжд да ми изпрати малко,че тука в Търговищка област нещо не вали.
То когато трябва не вали! Mr. Green

# 580
Джижи, на мен лично вечерята в повечето случаи ми е кисело мляко и/или плодове, зеленчуци, много рядко месо (може би 3-4 пъти най-много за 4,5 м.), а още по-рядко зърнени (ориз нито веднъж, елда 2-3 пъти), яйца също не съм вечеряла, ръжен хляб с мляко май само веднъж, сирене или кашкавал не съм.
Не казвам, че е правилно, просто споделям, на мен така ми е добре, рядко ми е гладно след вечеря, случвало се е но по-скоро защото е имало много изкушения около мен и затова ми е прегладнявало. Само с месо за вечеря аз не се наяждам, предпочитам диня на корем или таратор, голяма салата.. Хлябът и оризът гледам да ги избягвам и аз съм забелязала, че не ми се отразяват много добре.
Разбира се трябва да внимаваме с разнообразието на храни за целия ден!

# 581
Джижи аз казвам, че например една ябълка и кофичка мляко е малко. Или само мляко(то това и рускините често напомнят май). Във варианта има различни плодове и никой не казва, че те не могат да се комбинират. Може да се направи богата плодова салата или дори печен плод-сливите и ябълките са много добри за печене Peace Може да се хапнат поне 2-3 и дори повече видове плод и сок, и също така айрян. Не съм опитвала квас и никакви руски такива напитки. При нас имаме кисело мляко и айрян-достатъчно ни е Peace
Ако някой иска диня няма никакъв проблем...просто нека към динята има например ябълка, синя слива, киви и защо не и чаша пресен сок, айрян Peace
Аз също като Сиси например не мога да се наям с Вариант 6-месо и яйца. И много рядко го ям.
Ето това е от руския сайт: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501041.msg15330707#msg15330707 и това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501041.msg15572926#msg15572926

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 16:30 от janeta*

# 582
Реших да ви пусна това, което сбих като информация за майка ми, може на някой да е полезно. Липсват много неща, но тя е запозната като цяло. Принтирала съм й го и си чете като забрави нещо.

СИСТЕМАТА МИНУС 60
- яде се по три пъти на ден с равностойно насищане
- между храненията може да се хапне от разрешените плодове и зеленчуци, но внимателно
ЗАКУСКА
- задължително трябва да се закусва, за да се задействат обменните процеси в организма
- най-добре до 1 час след събуждане!
- може да се яде абсолютно всичко, без значение на количеството и калориите (тестени, пържени, сладки неща (мед също), ядки..)
- забранените плодове след 12 ч. може да се хапват тук: банан, круша, пъпеш, ягоди, череши, вишни, малини, къпини, касис, праскови, нектарини, кайсии, манго..
ОБЯД
- храната може да е приготвена всякак, без пържене!
- мазнини до 14:00 ч. всякакви, но в малки количества
- може и първо, и второ, и салата, щом са в един прием
- разрешено е да се ядат само ръжени сухари, в краен случай ръжен хляб
- разрешени плодове: ябълки (1-2 бр.), цитрусови плодове (портокал, мандарина, лимон, грейпфрут, помело, киви, ананас), сливи (джанки, сини, сушени - не много, 4-6 бр.), диня (1-2 парчетета), авокадо
- зеленчуци и бобови - могат да се ядат всякакви, НО:
      - грах и царевица да не са от консерва, може замразени, може и царевица на кочан      
      - туршии и мариновани зеленчуци са разрешени в малки количества (маслини, мариновани гъби, кисело зеле, краставички и пр.)
      - картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах) НЕ могат да се комбинират с месни и рибни продукти, освен яйца (в малки количества)
      - зеленият боб е зеленчук, не бобово
      - гъби с месо може, но рядко
- месо всякакво и производни, НЕ се комбинира с картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах)
- риба и морски всякакви (консерви само в собствен сос), НЕ се комбинира с картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах)
- яйца да се внимава с тях само в комбинацията им с месо
- зърнени: ориз (по-добре кафяв) и елда основно; просо, овес, булгур..
      - паста и макарони само от твърда пшеница, НЕ може да се комбинират с месни и рибни продукти (с яйца може)
- млечни и мляко всякакви
- за пиене: вода, газирана вода, чай, кафе, фреш от позволените, айрян, червено сухо вино
ВЕЧЕРЯ
- не могат да се използват никакви мазнини
- нищо осолено, мариновано, пушено, консервирано
- може да се използват всякакви сухи и пресни подправки, също соев сос, балсамов оцет (в малки количества)
- 7 варианта, избира се един и се яде само това, което е в него
- добре е да се редуват вариантите
- за пиене според избрания вариант: сок от позволените плодове и/или зеленчуци, млечни напитки (айрян), чай, кафе, вода, газирана вода, червено сухо вино
Вариант 1: Плодове и млечни
- плодове: същите като тези позволени за обяд, но без авокадо - ябълки (1-2 бр.), цитрусови плодове (портокал, мандарина, лимон, грейпфрут, киви, ананас), сливи (джанки, сини, сушени - не много, 4-6 бр.), диня (1-2 парчета)
- млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5% (кисело мляко, извара). Сирене, кашкавал никакви не може!
Вариант 2: Плодове и зеленчуци
- плодове (виж Вариант 1)
- зеленчуци всякакви БЕЗ картофи, грах, гъби, тиква, патладжан, варива (боб, леща, царевица)
Вариант 3: Плодове и зърнени
- плодове (виж Вариант 1)
- ориз (кафяв, черен..) и елда
Вариант 4 : Зеленчуци и млечни
- зеленчуци (виж Вариант 2)
- млечни и кисело-млечни продукти (виж Варинт 1)
Вариант 5: Зеленчуци и зърнени
- зеленчуци (виж Вариант 2)
- кафяв ориз, елда
Вариант 6: Месо, риба, яйца
*Единствено в този вариант не е добре да се комбинират помежду си, евентуално малко яйце към месото.
- месо и субпродукти всякакви (все пак да се избягват по-мазните, кожа, сланина)
- риба и морски дарове осолени, мариновани, пушени, консервирани НЕ
- яйца
Вариант 7: Мляко, сирена, сухари
- млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5% (кисело мляко, извара)
- сирена и кашкавал всякакви, НО до 50 грама!!
- сухари (само ръжени) 3-4 бр.
СЛЕД 18:00 Ч.
- чай, кафе, вода, газирана (възбужда апетита!)
- червено сухо вино
- няколко парченца немазно сирене (по изключение)
СКРАБ С КАФЕ
Подобрява изгарянето на мазнините, има изглаждащ ефект върху кожата (против целулит), ексфолира най-горния й слой и я прави по-мека и копринена. Прави се с мляно кафе (възможно най-едро). Сапунисват се проблемните области с душ гел, след това изсипваме в ръцете си кафе и започваме да масажираме и втриваме. Гърдите не се търкат.
МУМИО
Процедурите са за стриите, има лечебен ефект, ускорява регенерацията на кожата. Натрошавам цялата опаковка на прах и преди душ разтварям в една купичка 1 ч.л. мумио с шепа лосион за тяло или в 3-4 ч.л. вода. След банята мажа, масажирам или само проблемните участъци (с вода когато е - лятото) или цялото тяло (с лосион - зимата).

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 16:45 от Сиси ♥♥

# 583
Сиси много ми хареса тази систематизирана информация-благодаря, ще я копирам за мама Hug

Ето една плодова салата:
1 голяма ябълка
1 портокал
Няколко сини сливи
1 / 2 купичка кисело мляко
Всички плодове се нарязват на кубчета и се смесват. Заливат се с киселото мляко. Като плодовете може и да са други от разрешените за вечеря. Може по желание да добавите някакъв любим аромат към тях Peace

Като забелязвам, че в рецептите на Мириманова има доста за желирани ястия за вечеря. Това ме навежда на мисълта за желирано кисело мляко с различни плодове вътре. Добавяте към него чаша пресен сок и ето вечеря за Вариант 1 Peace

Отчет за днес:
З:2 филийки с пастет, домат, нескафе и сладолед
О: 2 бъркани яйца на тефлонов тиган, сурова чушка пълнена със сирене, домат, сухар, 1/2л. айрян
В: ориз в микровълновата(сложих към ориза-глава лук, домат, чушка, червен пипер, клонче прясна чубрица, шепа нарязан киселец) и ще добавя прясно доматче към порцията ориз Peace

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 17:34 от janeta*

# 584
ЖаниHug Майка ми има -700 гр. за първата седмица, ама може и нещо да е попрегрешавала тайно. Simple Smile Но не я закачам и тормозя, нали е и добре плавно да навлезе в режима. Чакам сама да се убеди в ефекта, да се почувства добре, да заобича Системата.
Хубава идея е желираното мляко, макар че на мен и обикновено мляко с плодове ми е вкусно, а и така се режат непосредствено преди консумация.

Аз хапнах огромна салата от зеле, настъргана краставица, 1/2 домат, 1/2 малък морков, целина, полята с един изостанал таратор, малко манджа с грозде и копъра и целината се биеха като аромати, но ми беше вкусно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт