кърмене на поискване, защо всички са против?

• 5 642
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
Кърмене на поискване и по часове не са съвсем противоположни неща и могат да се съчетаят Simple Smile Особено в началого на кърменето е важно бебето да суче на поискване, но поне 10-12 пъти в денонощие, което си е отправна точка за режим  Laughing

Обикновено бебетата в един момент сами регулират "режима" си и започват да се хранят и спят в горе-долу еднакви часове. Моите и двамата юнаци са кърмени "на поискване", но в един момент (някъде около 6 месеца, а и с въвеждането на твърдите храни) вече бяха изградили една да я наречем последователност от действия, които се извършваха горе-долу по едно и също време, без да гледам часовник разбира се. Просто си ядяха и спяха в някакви приблизителни часове (плюс-минус час), без изобщо да са насочвани към такива режими.

Кърменето може да става както на поискване, така и в определено време на деня, стига да е достатъчно често, за да се даде на бебето възможност да поема достатъчно кърма. Има майки, за които няма никакво значение по кое време какво ще се случва, а има и такива, за които е важно да знаят как преминава деня, за да напаснат други свои ангажименти в ежедневието с бебето.

Аз лично, ако ме попитат дали кърмя на режим или на поискване, вече отговарям "кърмя на режим - на този на бебето"  Mr. Green

# 16
И аз кърмих на поискване, дори се е случвало през час. Постепенно детето само си регулира периодите. Никога не съм го събуждала, че му е дошъл часът. Педиатрите масово спазват старата схема на кърмене. И мен ме гледаха с учудване и ми пиляха на главата, че не било правилно. В последствие спрях да споделям с личната какво и как правим и се съгласявах с нейните наставления пред нея, в къщи си правех каквото съм научила от форума и каквото ми посказва детето. Факт е, че не знае какво е шише с биберон, кърмен е изключително до 6 месеца и до преди 3 дни почти на 3 години се отделихме и ще използвам случая да го отбия, защото в къщи ли съм няма оттърване от "цукинките, моите пиятелки".
Успех мила, няма нищо по-хубаво от голямо кърмаче, когато я има и обратната връзка. Затова ми е много тягостно в тези дни, сигурно аз го преживявам по-силно от него самия.

# 17
blagodaria vi, momicheta, za mnogobroinite otgovori! vijdam, che dalech ne sam sama.
znaeh si az, che pravilno si vursha rabotata! pediatarkata veche ia smenih, sledvashtiat pregled shte e pri drug, nadiavam se s nego da se razberem po dobre. vse pak e potresavashto, che lekarite prodaljavat masovo da razpraviat takiva neshta. az sam ubedena che povecheto problemi s nedostig na kurma idvat ot tova bezumno kurmene po chas v nachaloto! ostavi che tormozish bebeto da stoi gladno, ami i sabotirash sobstvenoto si kurmene.

a kakvo mi nagovori za prispivaneto tazi lekarka, niama vaobshte da vi kazvam. oshte mi se sviva korema, kato se setia. kakvo e tova otnoshenie, vse edno bebeto e niakakav vrag i triabva da go prechupim s tormoz... za sega bebo zaspiva na gurdata mi gushnat v men i vsiaka vecher s usmihvka otlita v stranata na sunishtata. i shte e taka, dokato moga da go kurmia.

predstoi mi vakancia pri rodata, chuvstvam, che vsichki babi i leli shte se razvihriat sas saveti. shte bude interesno....

# 18
  • Анкх-Морпорк
Няма да се разглези дете на 3 мес. от кърмене - за него храната е много важно нещо, защото расте с бурни темпове.
Възрастен човек може да издържи на глад, защото има резервни сланинки и защото не расте, но не и бебето.
Бебето има относително голяма повърхност спрямо обема на тялото и затова по-лесно губи топлина, храната освен за растежа му служи и за енергия, да си поддържа телесната температура. Оставено без храна, такова малко човече много бързо губи тегло и после "имаш нехранителна кърма"... Всъщност, многото жени с "нехранителна кърма" просто не са кърмили достатъчно често, от страх да не разглезят детето, да не му претоварят стомаха и тн...
Казвай "да, да" и "добре, знам си" за да не влизаш в тъпи спорове и си кърми бебето спокойно.
Ясно ми е, че на човек му писва от глупости, като ти писне, почети малко във форума, да видиш и други кърмещи мами и готово.
 Hug

# 19
И ние сме тримесечни и се кърмим на поискване, 7-8 пъти, до скоро даже по 9 , не бих го оставила да се дере от рев, а гърдите ми пълни, ще има кога да се възпитаваме, а пък дано никога не разбере какво е глад Wink Mr. Green  Naughty Mr. Green.
Продължавай в същия дух и остави хората да си говорят, аз просто не им обръщам внимание   Peace Hug Hug
 Peace

# 20
Продължавай в същия дух, мила! Аз отдавна спрях да броя кърменията  Wink
Иначе в началото се бях поддала на приказките как с режим и на мен, и на беба ще ни е по-добре. По-зле не се бях чувствала, а бебка как рева   ooooh! Добре, че бързо прекратих.

# 21
  • София
eli_max като че ли е писала за моите деца  Crazy
Сина ми е малко по-голям от нейния, но още е кърмаче. С него не съм спазвала никакъв режим, не мога да кажа и точно колко пъти суче - не съм си поставяла за цел да ги броя. Резултата са спокойни дете и мама  Peace. Педиатърката не ни се е месила в храненето, но каза едно браво при консултацията ни на около 1г и половина...
С дъщеря ми направо не ми се връща назад - кърмене под час, ужасни и продължителни колики, ранно захранване, лечебни адаптирани млека  ooooh!. Ако съм била на този акъл навремето си мисля, че съм можела много да й спестя  Crossing Arms
Слушай си детето, а не доброжелателните непоискани съвети  Peace
За съветите от родата можеш после да се включиш в темичката за най-забавни реплики за кърменето и късното захранване  Wink

# 22
и ние се кърмим на поискване, до преди седмица имаше дни в които и на 2 ч си искаше да хапва,но сега като че ли разредихме и имаме 3ч интервал.

# 23
Все повече хора не са против. Покрай мен забелязвам, че и най-дръпнатите започват да се отърсват от натрапеното за правилно режимно хранене и да гледат по-благосклонно, макар и със съмнение, на храненето на поискване. Лекарката на децата също ме посъветва да храня на поисване, а също и нощем, ако искам кърменето да се получи. И насърчава майките да си кърмят бебетата.
Само да кажа, че кърменето на поискване не е начин бебетата да са спокойни и без колики. Моето е кърмено на поискване, но ревеше просто непрестанно първите месеци, а коликите отшумяват чак сега.  Гоямото ми дете пък е хранено с АМ от втория месец и колики нямаше, нито пък ревеше. Явно не се влияе от начина на хранене детският нрав.

# 24
  • Once there was a Hushpuppy...
Иии, да, наистина не слушай никой, който казва да не се кърми нощно време. Това е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ, която съм чувала като съвет.
Те, тия хора как си го представят това некърмене нощем - ти ставаш и се цедиш и го хвърляш в мивката, а бебето в това време плаче от глад, но ти му казваш - нееее, не се дава нощно време кърма!!!!....много ме беше яд на такива съвети. Според такива хора, трябва, може би ти да си умираш от препълнени гърди само и само  да не разлигавиш детето, давайки му нощем. Идиотия.
И на роднините, и на тях много, много не им обръщай внимание Hug

# 25
Бях от тези идиоти,които се цедяха в 3 през ноща и хвърляха, а синът ми пиеше подсладена вода. Сега като се сетя и ми иде да си блъскам главата в стената. Дъщеря ми не се е будила нощем и съответно не е сукала. Добре , че имах възможност за реванш. С третото се кърмим денонощно. Има 4 приема на твърда храна през деня и още поне 6 пъти сукане,бкл и нощем. Някъде из форума бях прочела,че бебето се нуждае от сукане преди сън и след събуждането. Това стана мое правило и изобщо не съм гледала часовника. Случвало се е да яде и през час.

# 26
аз предлагам да не слушаш никой освен детето си. и нашата педитърка като беше на два месеца каза че трябвало вече да намалим храненията на 6. той на пук сякаш започна да яде по 9-10 пъти  Mr. Greenсега вече сме на 6-7 но по негово желание. колкото до режима, имаме такъв, но той сам си го направи - точен е като швейцарски часовник когато става въпрос за ядене Wink нощното направих един-два опита да го премахна, но детето ясно ми показа че няма да стане и се отказах, когато реши тогава. все пак е човече, не тамагочи. другия път някой като реши да ти се намеси и да ти обясни каква лоша майка си и как мъчиш детето, просто им отговори кратко и ясно че това не е тяхна работа и мнение не си им искала, гаранция че бързо ще спрат  Wink  Peace аз се озъбих два пъти и никой за нищо не ме бута, а свекървата ходи на пръсти около мене и не смее да гъкне  Mr. Green

# 27
100iana следващият път като ти дават съвети им кажи, че приемаш съвети по повод кърменето само на майки кърмили минимум 1 година.

Вярвам много малко са майките, които да са кърмила на 3-часов режим с 6-часова пауза през нощта 2-3-4 месечното си бебе и да не са минали скоропосижно на хранене с други млека.

Ние с мойто кърмаче се кърмим на поискване, по колкото пъти на денонощие има нужда - дали, защото е жадно, или защото е гладно или просто има нужда от успокоение - мама винаги е насреща! А тези дето сега си оставят децата да реват, за да се научат сами да се успокояват и да не тормозят родителите си, след време ще реват по старчески домове, че няма кой да ги погледне и че сега децата им ги оставят сами да се грижат за себе си и не искат да бъдат безпокоени.   Naughty

# 28
napulno sam saglasna s vsichko kazano do tuk! blagodaria vi za podkrepata!
po toia povod malkiat dnes pochti ne puska gardata mi, ot 1 chas suche i spi, sigurno zaradi adskata jega. poneje vinagi se kurmim chestichko, dnes moje da si pie na volia, kurma imam bol!
maika mi se opitvashe da me pouchava v nachaloto i mi se hvaleshe kak me bila "nauchila" burzo da ne sucha noshtem. posle si prizna, che ot tretia mesets niamala dostatachno kurma i me dohranvala s kiselo mliako. bez komentar...

rika, moiat Boris e na 3 mesetsa i 10 dena! Laughing

# 29
да ти е жив и здрав  Hug  Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт