кърмене на поискване, защо всички са против?

• 5 644
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
В нашия случай "на поискване" си беше жив режим - моят син се будеше като по часовник, включително и през нощта. Всъщност и досега си го кърмя по този начин, защото продължава да си иска, въпреки че от десет месеца ходи на ясла и не съм му на разположение непрекъснато през деня.

# 31
И двете ми деца са кърмени на поискване. Голямото момче сука 1 год. и 5 мес. Сега малкото ни човече се събужда по едно и също време през нощта за сукване. Ако не се събуди - аз се събуждам  - взааимно сме се дресирали Laughing . Изглежда има два полюса - от едната страна са успешно кърмилите майки - предимно на поискване. От другата страна са повечето педиатри с техните приказки за 3 - те часа и режим. Учебниците им май са писани от мъже, които по обясними причини нямат ЛИЧЕН опит с кърменето Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 16:49 от den 17

# 32
  • На брега
От другата страна са повечето педиатри с техните приказки за 3 - те часа и режим. Учебниците им май са писани от мъже, които по обясними причини няма как да знаят как се кърми  Mr. Green
Да, Режима... Rolling Eyes
Майка ми, когато е родила брат ми е била сериозно "подкована" от педи-то за стриктен 3 часов режим Naughty.
Брат ми е бил дремливо бебче (като моята дъщеря) и е заспивал на гърда без да има сили да изсмуче достатъчно количество. После е пищял и посинявал чак, а майка ми не е знаела, че новороденото бебе може да огладнява и през половин един час. Не е знаела какво е кърмене на поискване и си е спазвала Режима! Брат ми е отказвал всякакви хумани и каши (нормално, при наличие на вкусна кърма, какви каши) предписани от доктора. Набедили го за злоядо дете. Глад е гладувал горкия с Режима!
Когато ме е родила, мама вече е била отракана - само докато се оближа и ме е слагала на гърда, а пред доктора е козирувала, че си спазва Режима Simple Smile.
Та и таткото на дъщеря ми се опита да ми говори за Режима, но като чу на два пъти как плаче гладно бебе, забрави родителските си наставления и чак взе да ми я носи Simple Smile

# 33
И аз като повечето в самото начало никой нищо не ми обясни за кърменето.Опитах да кърмя на 3 часа,но детето не спираше да реве.Да не говоря,че заспиваше чак в 4 часа сутринта,че нали слушах другите как последното хранене да е в 12 полунощ.След това си го взех при мен в леглото и вече никой не бодува.Давам цижа и Алекс заспива за няма и 2 минути.Суче малко и се обръща на другата страна.

# 34
Иии, да, наистина не слушай никой, който казва да не се кърми нощно време. Това е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ, която съм чувала като съвет.
Те, тия хора как си го представят това некърмене нощем - ти ставаш и се цедиш и го хвърляш в мивката, а бебето в това време плаче от глад, но ти му казваш - нееее, не се дава нощно време кърма!!!!....много ме беше яд на такива съвети. Според такива хора, трябва, може би ти да си умираш от препълнени гърди само и само  да не разлигавиш детето, давайки му нощем. Идиотия.
И на роднините, и на тях много, много не им обръщай внимание Hug

Оле, като чета и ми става наистина смешно вече.И при нас е така... От както съм родила та до сега приятелките ми, които не са кърмили разбира се, ми говорят че трябвало да се спира нощното кърмене още от първия месец. Съветваха ме да и давам вода, а аз питам как се дава вода посреднощ на кърмаче което я пие единствено и само с лъжичка? Казваш му може би - мами, не плачи! Ето ти няколко лъжички вода, а млякото мама ще си го държи на сигурно място, защото и е добре да я болят гърдите от препълване?!? Или пък цедиш и хвърляш, защото няма кой да го пие от шише? Сега пък ми се обяснява от педиатърката колко ми е голямо детето и как коремчето му трябвало да си почива без храна поне 2 часа.  #Crazy А нима кърмата не е лесно смилаема храна, я питам аз, която се усвоява от коремчето за има-няма 30мин и ето ти ги 2 часа празно коремче до следващото хранене.
Накратко - най-добре действай според своята лична преценка. Информирай се и решавай сама, детенцето си е твое. Логично ли е да правиш нещо просто, защото така казват и правят всички? От самото начало си следвам детенцето и здравия си разум  естествено, а всичко останало приемам и подминавам с усмивка!   bowuu

# 35
zdraveite maicheta !!! Stanislav se rodi na 04.03.2010 tochno 4 kg. vinagi sam go karmela  "na poiskvane ". parvite 2-3 meseca se buseshe prez noshta da si poxapne , no veche se budi po-malko. sega e veche 8, 300 kg. po edrichak e , no po-dobre otkolkoto da e xilavko i da ne jelae da qde i da se chudq kakvo da storq, nali. ogato proxodi shte otslabne Wink moqta pediatarka sashto mi kaza da go xranq po rqdko, no pita se , nim nie se xranimv opredelen chas?!? ima dni kogato nqmame tolkova apetit i pnqkoga si xapvame ,kogato ogladneem .misla che nikoi ne gleda chasovnika kogato e gladen i si kazva, he trbva da izchaka oshte 30-40 min. ,zashtoto sega ne trqbva oshte da qde!!! Confused Crossing Arms Laughing

# 36
Кърмих синът ми на поискване. Сега правя същото и с бебка. Това съветват консултантите по кърмене още в болницата, след като родих. Това съветват и педиатрите тук. А и инстинкта ми подсказва,че така е най-добре Grinning. Не гледам часовника, не се цедя. Като започне да мрънка, давам и да суче, ако не иска-тя си показва ясно. За нощното кърмене - аз лично не бих го спряла Peace.

# 37
Здравей, ние се кърмим на поискване, но искането се разреди, в смисъл, че си иска на не по-малко от 2,5 часа (много рядко), а често и на 4,5 часа, примерно. Нощем на 6 до 9 часа. Събират се пак 6 пъти дневно, мноого рядко по 7, но мисля, че така бебка е по-щастлива сама да си определя кога е гладна и кога-не. Не се влияй от чуждите мнения и се води по детето  Peace

# 38
И аз да се разпиша - и ние се кърмим на поискване! Малкият се буди през час-два да си хапва  Grinning

# 39
Не мога да си представя да практикувам друг тип кърмене, освен на поискване  newsm78 То самото кърмене не е просто задоволяване на глада и жаждата на бебето, а и емоционално преживяване, задоволяване на сукателния рефлекс и т.н.  С голямата ми дъщеря бяхме като скачени първите 2-3 месеца, но не съм я слагала на режим или нещо от този род никога. След време тя сама си намали храненията и спря нощното хранене  Peace Сега с бебето се кърмим отново на поискване - понякога по 6 пъти на ден, понякога двойно повече  Crazy

Нямам идея защо повечето хора са против това  newsm78 Радвам се, че живеем отделно с мъжа ми и няма кой да ми се бърка в това отношение. А съветите на знайни и незнайни роднини ги пускам покрай ушите ми  Party

# 40
И аз с първото дете преживях всички негативи описани от мамите. От съветите в родилнито, мастита, съветите на д-рите, на баби, на познати... Към 5- 6ти месец започнах да го кърмя когато пожелае и откарахме до 2г3м, но колко страдание сме си причинили в първите месеци  ooooh! и аз цепех минутата на 2!
Сега е рай! И на всички казвам, че който няма второ не е усетил кефа да имаш бебе Wink Слушам единствено него и сме перфектни в храненето и "режима"  Wink

Общи условия

Активация на акаунт