Роднински връзки

• 61 915
  • 112
  •   1
Отговори
# 90

Но какво ще са помежду си мъжете на дъщерите и жената на сина ми? Има ли име за това?

Съпругата на сина ти ще бъде снаха, както за дъщерите ти, така и за техните мъже, а същите тези младежи пък, ще бъдат зетьове на снахата. Дъщерите ти ще бъдат зълви на същата тази снаха. Simple Smile
Поне така е в Шоплука.  Laughing

# 91
  • Пловдив
Цитат
А Сирената пита  за треитя възможен вариант - какви се падат помежду си половинките на брат и сестра.
И аз точно тва щях да питам.  Sunglasses
Не съм чела темата, но този въпрос винаги ме е интересувал.

П.П. Ха, вярно, че има дума "шуренайка" и дори уж имало някакъв лаф, че "на шуренайката не се връща", който бил значел, че ако спиш с балдъзата, нейният мъж също можел да спи с балдъзата си, но ако спиш с шуренайката, няма как мъжът и да ти върне.  Embarassed

Цитат
A моя син нa моя вуйчо му кaзвa дядо-вуйчо.Тaкa кaзвaше и брaт ми нaвремето нa мъжa нa бaбинaтa сестрa...
И майка ми имала преди много години някакви съседи, при които детето казвало така на някакъв роднина.

Как пък го измислихте това, че подобни думи има само в българския език?  Sunglasses Няма как да е вярно.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 15:11 от Магдена

# 92
Падат се зет и снаха.

# 93
Истината е, че за тези по-непряките роднински връзки, наименованията се преплитат по различните краища на България и трудно ще намерим една правилна дума.

# 94
Ако двама братя имат деца от една и съща жена, децата братя или братовчеди са ?

# 95
  • Пловдив
Братя са, естествено.
Ако двама братя имат деца от две втори братовчедки, децата трети братовчеди ли са, та питаш?

# 96
Полубратя по майчина линия и първи братовчеди по бащина линия.

# 97
Братя са, естествено.
Ако двама братя имат деца от две втори братовчедки, децата трети братовчеди ли са, та питаш?

А ако майките са първи братовчедки, а бащите братя тогава децата какви братовчеди са си ☺

# 98
Братя са, естествено.

А ако майките са първи братовчедки, а бащите братя тогава децата какви братовчеди са си ☺

ох, ще ме уморите от смях   Joy

А сериозно: първи братовчеди по бащина линия и втори братовчеди по майчина.  ooooh!  Joy Последния да затвори вратата.  Joy

# 99
  • Пловдив
Полубратя по майчина линия и първи братовчеди по бащина линия.
А ако освен това бабата по майчина линия е пета братовчедка на дядото по бащина? Wink
Най-близкото родство се определя според мен.

# 100
  • София/Севлиево
М,да.Интересно роднинство.А моят брат и първата ми братовчедка са женени за брат и сестра и винаги съм се чудела децата им какви са -първи или втори братовчеди  newsm78

# 101
Първи братовчеди са - определя се най-близкото родство. Другото е интересна подробност  Laughing
Макар че в интерес на истината са и първи и втори братовчеди.

# 102
Здравейте, мами. Идвам с един важен въпрос относно роднинските връзки. Какъв се пада чичо ми на съпруга ми.

# 103
Здравейте ,може ли да ми кажете ако някой е по запознат,каква се пада лелята на мъжа ми ,на моето дете пак ли е леля,понеже искаме да правим подарък към нея и искаме с обръщението да е ,ако някое е запознат много ше се радвам да помогне.

# 104
Баба-леля му е.

Общи условия

Активация на акаунт