Отговори
# 180
Здравейте, бих искала да ми помогнете като ме посъветвате какви изследвания трябва да направя ако все пак имам сили и реша отново да имам бебе. Благодаря ви предварително! Мъката ми е много голяма и не знам дали някога ще мога да я преодолея.  Cry

# 181
vgaleva много съжелявам , моя съвет е да потърсиш добър специалист и той да ти препорача иследвания

# 182
Бихте ли ми казали какво ви е мнението за доктор Дуковски от Майчин дом  newsm78
Предварително благодаря!

# 183
stiskam i az palci vsichko da e nared.gore glavata

# 184
Искам да изкажа мнението си за Дуковски според наблюденията ми.Аз не бях при него,бях при Манчев от М.дом,но имам поглед и върху него,според мен и според негови пациентки е много странен по държание,груб,корумпиран,с отвратително държание,а за Манчев да не говорим,добри отзиви съм чувала за доцента в отделението,но в никакъв случай тези двамата,казвам го от опит и болка,изгубила близнаци.

# 185
az sam na mnenie 4e cqlata bolnica Mai4in dom e korumpirana ot moi nabliudenie lejah tam 5 dni i ostanah s tova vpe4atlenie trqbva da si plati6 seriozno i pak ne e garanciq 4e 6te ti obarnat vnimanie

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 10:46 от pooli

# 186
Не знам какво да предприема. Чувствам се много объркана. Да се откажа от мечтата си да имам друго дете или направя изследвания и да опитам пак. Страхът обаче е по-голям и надделява.

# 187
Milichka gore glavata ako e minal perioda za izchakvane rabotete za drugo bebe vsichko 6te e nared stiga s lo6ite ne6ta .Sledva6tite ni deca 6te sa zdravi bebeta.Vreme e i nie da se radvame na malki angelcheta.Az sa6to se bqx otchaqla no sega samo chakam da minat tezi meseci za izchakvane i mislq vednaga da probvame za drugo angelche i znam 4e vsi4ko 6te e nared.trqbva da mislim polojitelno tova e edinstveniq dobar savet ot M.dom  koito mi dadoha.Sledva6tata godina trqbva da e po dobra ot tazi i 6te ni donese zdravi bebeta Simple Smile

# 188
vgaleva не се отчайвай. Първо си направи генетичен тест.
Моя опит също беше труден но не се отчаях и вече имам резултат. 2 години се мъчехме с мъжа ми да забременея и след като стана, на бебето му спря сърцето в 16-та седмица. След аборта имах чувството че няма да изляза от депресията. Аз имам по голямо дете на 11г. Първо се затвори в себе си а след това реших да обръщам максимално внимание на детето и де се виждам постоянно с хора и това помогна. 6 месеца по-късно забременях, направих си генетичен тест и сега се гледаме с бебо. Успех и не се отчайвай. (аз съм и с 4 операции Grinning)

# 189
Искам да споделя и мойта болка с вас момичета .През май направих абор кухо яийце.След 4 месеца отивам на преглед и докторката ми каза че сам добре и ме посаветва да почваме с опити.Забременях веднага но  за жалост прокарвях започнах да се чиста сама .Направиха ми кюртаж след това отидох в МД   и там док. ми каза че трябва да исчакам два нормални цикала за иследвания но съшто таща ми каза че според него няма проблем а вторият пат е станало защото док. е избързала .

# 190
borislava_n подобно на теб първи аборт в 6 седмица изчистих се сама, след 1 месец втори пак в 6 седмица този път кюртаж. В Шейново ми казаха, че е така заради ранното забременяване след 1-ят аборт и добре, че съм си упорита изнамерих контактите на професор Кременски в НГЛ и моята прекрасна докторка и благодарение на тях сега имам сбъдната мечта. Пожелавам ти го и на теб в най-скоро време, но се бори за него не се оставяй на течението.....

# 191
  • София
Здравейте, от темата за жени очакващи бебетата си август се налага да пиша в тази тема. Вчера бях на ФМ в МЦ Марковс,д-р Диляна Атанасова ме преглежда. Установиха се малфирмации и най-вероятен хромозомен дефект. Утре в Майчин Дом се събира комисия да одобрят аборт по медицински причини. В 13 г.с. влизам утре. На 28 години съм и не съм очаквала подобно нещо да ми се случи - това ми е първа бременност. Следящия ме лекар даже ми каза, че няма смисъл да ходя на първата фетална морфология т.к. не съм рискова група, но аз настоях и все пак отидох. Не знам къде се намирам и не проумявам защо се случи това. Искам по-бързо да се свърши и аборта да мине лека, защото в момента дори не мога да понеса мисълта, че още съм бременна и не мога да мисля вече за това дете, на което избирах имена, дрешки и играчки. Не мога вече да му говоря или да мечтая за него.
Генетиците ще вземат материал от плода и се надявам да ми дадат някакъв отговор. Искаме с мъжа ми да си направим и генетични изследвания и да разберем случайно ли е това събитие или носим нещо в гените си. Проба ще вземат генетиците от Майчин дом, но за след това не знам дали там да продължим с изследванията с мъжа ми. Дайте ми съвет как да действаме и към какъв специалист да се обърнем дали на частно или държавно - просто кой ще ни насочи правилно и ще ни даде желаните отговори.

# 192
Здравейте, за първи път пиша тук, но реших да се включа като подкрепа за всички, които сега минават, през това, което аз изживях миналата година Sad в момента съм на 27 години, миналата година на 25 февруари се наложи да прекъсна първата ми бременност в 17 г.с. поради медицински причини. и аз като теб, никога не съм си мислила, че това ще се случи на мен. Здрава съм, млада съм, не попадам в никоя рискова груба според всички изследвания, които ми направиха, но ми се случи Sad Питаш към кого да се обърнеш за второ мнение? Аз ти препоръчвам д-р Стратиева в "св. Петка", адреса е гр. София, ул. Стефан Тошев 15-17 (20-ти ДКЦ). Аз съм от Благоевград, следящият бременността ми гинеколог - д-р Константинова (страхотен специалист и човек Simple Smile) при рутинен преглед откри, че има някакъв проблем с плода и ме насочи към д-р Стратиева - тя е млад специалист, учила е в Великобритания (в сайта им всичко е описано). Това е моя опит и го споделям с теб Simple Smile Иначе за болката ... ще боли .... ще боли много, мен още ме боли. Само не се измъчвай с въпроси като "защо на мен се случи?", "толкова ли съм грешна?" и т.н. сега ще разбереш, че си доста по - силна от очакванията ти Simple Smile Аз вчера разбрах, че пак съм бременна, треперя от страх, че нещо пак ще се обърка ..., но мечтата да имам дете е по - силна от какъвто и да било страх Simple Smile Успех ти желая и много сили, за да се справиш с това, което ти предстой Simple Smile Повтаряй си, че е за добро, това помага  Wink

# 193
  • София
Благодаря за подкрепата. Аз не търся второ мнение, при мен нещата са изключително ясно. Малформациите са видими и за мен не като специалист така че аз не се надявам на различно развитие при тази бременност. Дори няма нужда от амниоцентеза. Излишно е да се чака още т.к. тя се прави и на по-късен етап. Интересувам се от специалист който да ни насочи какви изследвания да си направим с мъжа ми - какви генетични изследвания, защото искам да имам отговор и някаква увереност дали това може да се повтори. Днес 1 12 ще се събере комисията която ще одобри аборта, може би и те ще имат някакви коментари към нас.

Иначе поздравление за бременността и стискам палци всичко да върви перфектно. Ти ми даваш надежда, че и аз ще забременея пак и дано всичко е наред, за да не изживявам всичко отново.

# 194
Изчетох цялата тежка тема и ви прегръщам силно всички! Моля се всяка от нас да се сдобие с толкова жадуваното здраво дете.Няма такава друга мъка на света - истина е . Аз имах родено детенце с Даун преди почти 12 години , след това родих здраво дете - прекрасната ми дъщеря.И кой ти очакваше преди четири години  отново синдром , но пък друг - Клайнфелтер. Аборта ми беше в 21 седмица. Наистина няма нужда от подробности за повечето от вас.Сега съм в 4-тия месец , амниоцентезата тепърва предстои.Но вярвам , вярвам , вярвам......Вярвам , че това бебе е здраво!Не спирайте да вярвате!

Astined , като за начало си направете цитогенетичен анализ на двамата със съпруга ти при Кременски в Майчин дом.Той ще ви насочи най-добре ако трябват и други изследвания.При нас резултатите бяха нормални кариотипове.

Общи условия

Активация на акаунт