Отговори
# 3 240
Здравейте, момичета. Честита Коледа! Желая ви много здрави дечица и вече сама усмивки по лицата. Колко време след аборта започнахме активно да живеете физически . Спорт, дълги разходки, сексуални отношения с мъжа и т.н.?

Честита Коледа!
Моят аборт беше чрез предизвикано раждане в 16г.с. започнах да ходя на фитнес след месец, като първо минах преглед при лекар, за да ми даде зелена светлина. Разходки си правех всеки ден, защото така си прояснявах главата. За интимност... не помня, честно казано. В началото нямах особено желание. Ти държиш ли се? Съжалявам за това, което ти се е случило. И аз като момичетата обаче искам да ти дам надежда, че скоро ще гушкаш своята мечта - октомври 2020г аборт. Октомври 2021г. Родих голямото си момче, а през януари 2024г дойде и малкият ми син.
Пожелавам ти много скоро да влезеш тук и да ни се похвалиш със здраво бебенце!

# 3 241

Здравейте, момичета. Честита Коледа! Желая ви много здрави дечица и вече сама усмивки по лицата. Колко време след аборта започнахме активно да живеете физически . Спорт, дълги разходки, сексуални отношения с мъжа и т.н.?

Честита Коледа!
Моят аборт беше чрез предизвикано раждане в 16г.с. започнах да ходя на фитнес след месец, като първо минах преглед при лекар, за да ми даде зелена светлина. Разходки си правех всеки ден, защото така си прояснявах главата. За интимност... не помня, честно казано. В началото нямах особено желание. Ти държиш ли се? Съжалявам за това, което ти се е случило. И аз като момичетата обаче искам да ти дам надежда, че скоро ще гушкаш своята мечта - октомври 2020г аборт. Октомври 2021г. Родих голямото си момче, а през януари 2024г дойде и малкият ми син.
Да, държа се! Нямам избор. Когато ми се плаче- не се спирам, но като цяло се опитвам да съм силна. Да мисля и за бъдещето. Още кървя, пазя се да не вдигам тежко, но се разхождам. На моменти усещам, че ме понаболява долу, казаха ми, че е нормално. Иначе съм много щастлива за теб! Нека бъдат здрави и да растат щастливи. Освен кариотип какви изследвания мислите, че е добре да пусна?

# 3 242

Честита Коледа!
Да, държа се! Нямам избор. Когато ми се плаче- не се спирам, но като цяло се опитвам да съм силна. Да мисля и за бъдещето. Още кървя, пазя се да не вдигам тежко, но се разхождам. На моменти усещам, че ме понаболява долу, казаха ми, че е нормално. Иначе съм много щастлива за теб! Нека бъдат здрави и да растат щастливи. Освен кариотип какви изследвания мислите, че е добре да пусна?

Аз лично бях толкова не на себе си след аборта и толкова не знаех какво се случва, че никакви изследвания не пуснах. Тотално неподготвена бях за случилото се. А за момчетата ми ти казвам просто, за да знаеш, че има светлинка напред и да те крепи тази мисъл. Прегръщам те!

# 3 243

Сексуалните отношения си ги възстсновихме месец след това. Реално можех и по-рано, но нямах желание. За физическото натоварване не си спомням. Може би след като спря кървенето започнах да си живея нормалния живот.
Относно изследвания тогава пуснахме само кариотип и преди да започнем опити отново - цитонамазка, микробиология.

# 3 244
Здравейте, момичета! Надявам се всички сте добре! Няколко въпроса:
1. Случвало ли се е на някоя дама два пъти хромозома аномалия едно след друго, а нормален кариотип и на двамата родители? Питам, защото вече съм наплашена, и макар да забременях веднага се замислям за инвитро с ПИД.
2. Някой правил ли е Инвитро с ПИД и пак въпреки това да му открият хромозома аномалия?
3. Предстои изследване за кариотип. Моля, посъветвайте ме къде и при кой генетик да го разчетем?
4. Какви витамини и добавки пиехте след аборта?
Благодаря Ви!!!!

# 3 245
Здравей,
1. Сигурно има, но са много, много редки случаи;
2.
3. То обикновено излиза с разчитане. Ние правихме в Надежда;
4. Фолиева пиех аз

# 3 246
Хромозомните аномалии често са случайни грешки, лош късмет, лошо качество на яйцеклетката/сперматозоида или и двете.
Въпреки, че значително намаля риска ПИД не е панацея. Взимат се 5-10 клетки от слоя, който после ще стане плацента - съответно не се тества самия ембрион. В друга тема имаше случай, в който имплантиран балансиран ембрион след пид се оказва с хромозомна аномалия.

# 3 247
Моят доктор смята, че няма нужда от ПИД, ама аз нали съм бъгнала.......такова чудо не ми се мисли, ако трябва повторно да изживея...струва ми се, че някъде бях прочела за една дама от форума, която последователно два пъти е минала през този кошмар.

# 3 248
  • Sofia
Има много потребители с този ник, но всички са без точка....
Мисля, че точно такъв е случаят на Minnie.Mouse. Заради тези случки се насочиха към инвитро с ПИД.
Можеш да й пишеш.
https://m.bg-mamma.com/?action=profile;u=694719

# 3 249
Здравейте, мили дами! Как сте, отдавна никой не е писал тук. Аборта/раждането заради Даун беше на 24.12.2024. Дойде ми и първият цикъл преди 3 дни. Мъжът ми е запазил хотел с басейн на 07.02 ....време ни е малко да се отпуснем след всичко изживяно.  Консултирах се с гинеколога ми,че дава след първи цикъл вече басейн,  но да ви питам и вас...как мислите? Мина ли достатъчно време? Имам някаква параноя от инфекции, страх да не кажат след всичко,че има още нещо и няма да мога да забременея отново. Такава параноя гонише ли ви и вас?

# 3 250
Здравейте, мили дами! Как сте, отдавна никой не е писал тук. Аборта/раждането заради Даун беше на 24.12.2024. Дойде ми и първият цикъл преди 3 дни. Мъжът ми е запазил хотел с басейн на 07.02 ....време ни е малко да се отпуснем след всичко изживяно.  Консултирах се с гинеколога ми,че дава след първи цикъл вече басейн,  но да ви питам и вас...как мислите? Мина ли достатъчно време? Имам някаква параноя от инфекции, страх да не кажат след всичко,че има още нещо и няма да мога да забременея отново. Такава параноя гонише ли ви и вас?
Ако гинекологът е преценил, че няма драма, явно няма. Имунитетът спада цялостно след аборт, общия и локалния, та може би е добре малко профилактика в тази посока.

# 3 251

След аборта параноите да всякакви .. няма как. Според мен е нормално. Отидете и се отпуснете, колкото можете.

# 3 252

След аборт са възможни инфекции и без да ходиш на басейн, но абсолютно не са задължителни, така че отиди и се отпусни.  Имате нужда и ще е добре и за двама ви.
Иначе да, след аборта всички паранои са абсолютно нормални. А после, като видиш пак двете чертички, параноите ще се увеличат стократно. Опитай да си изчистиш тия мисли от главата и се наслади на времето с мъжа си 😊

# 3 253
Нормално е да има параноя. При мен абортът беше края на юли, докторът ми казваше да изчакам за море и секс, но не каза колко понеже се виждахме няколко пъъи. В началото на септември се топнах само веднъж в морето и бях в цикъл и с тампон. Да спомена, че след аборта имах доста време една тъпа придърпваща болка в яичниците, накрая се оказа стафилококи ауреус. Дали от самата процедура съм я хванала, дали нещо от тоя плаж, не знам... Пазете се и слушайте гинеколога, той ще прецени най-добре.

# 3 254
Здравейте, мили момичета,
Включвам се и аз в темата. След БХС и преглед се установи уголемена НТ, абнормна носна кост и много високи рискове за синдроми - >1 на 4 за Даун, 1 на 9 за Патау и 1 на 18 за Едуардс. Беше ми направена хорионбиопсия, бързият тест отхвърли синдромите по-горе. Сега чакам резултатите от хромосек. Вече съм в 15 г.с. Не е нужно да ви казвам колко съм притеснена и как се чувствам. Може ли да помоля някоя от вас, правила хромосек, да даде малко повече информация как излизат резултатите? Категорични ли са за синдром или генетичен проблем? След хромосек нещо друго наложи ли се да правите като изследване? Всяко мнение би ми било от полза! Благодаря предварително! ❤

Общи условия

Активация на акаунт