Отговори
# 3 255
Здравейте, Авеси. Къде сте правили хорионбиоспията и къде сте заявили Хромосек? За съжаление нашият Хромосек не можа да се осъществи и бяхме в шок, че никой не ни върна обаждане. Материалът не бил годен за допълнително изследване. След много вътрешни борби и прегледи, решихме да продължим  с бременността. Сега съм вече в 29 гс. Мислихме за амниоцентеза и ново изследване, но лекарят, който ми прави хорионбиоосията, каза, че отново може да се повтори същото и няма данни за някакви отклонения за сега Sad дай боже на бебето всичко да му е наред...
Надявам се моят случай да е единичен... Но знам какво е да чакаш с нетърпение резултати и най-накрая нищо да не излезе. Просто си потърсете отговор от лабораторията около датата, която са Ви казали и не ги чакайте да се обадят.
Генетиците ще Ви обяснят всичко подробно.
Ние направихме допълнителна фетална ехокардиография. Феталните морфологии са задължителни с детайлно оглеждаме на личицето и органите. При нас за сега няма проблем. Но както каза и генетикът всичко е божа работа, няма 100 процента сигурност.

# 3 256
Здравейте, Gery666, хорионбиопсията я правих в Щерев, а хромосек в Геника. Съжалявам, че при вас така се е получило! Ще звъня другата седмица, а няма да чакам. Искрено вярвам и се надявам, че всичко с бебето ви е наред! Доколкото разбрах и аз - да, всичко е Божа работа и няма нищо сигурно. Вие къде правихте изследванията?
Знам колко е трудно всичко - аз лично го чакам бебето с години и това чакане сега за резултатите ме мачка по всякакъв начин.

# 3 257
За съжаление в Пловдив и се оказа, че при цялото изпращане на резултатите от Пловдив до Майчин дом в София за бързия PCR и после препращането им в Пловдив, всичко е отишло по дяволите. Никой обаче не ни предупреди...
Надяваме се да е наред всичко, друго не ни остава.

# 3 258
Avesi, къде правихте феталните е морфологии? Може би докато чакате резултатите е добре да вземете още едно мнение, например Стратиева, Чавеева.. поне това са имена, на които аз имам доверие, но тук може да препоръчат и други. Стискам палци всичко с бебето да е наред! Определено положителната новина е, че хорионбиосията е отхвърлила лошите диагнози като начало. Успех!

# 3 259
Здравейте, Celeste_10, феталната я правих при Чавеева.
Благодаря за палците! ❤

# 3 260
  • София
Надявам се всичко да е наред. Аз съм правила амниоцентеза, бях в напреднали седмици(близо 22-ра). Разширения тест го чакахме 10 дни, дали не и малко повече. Но бързият вече ни беше поуспокоил, че поне това, за което се съмняваха е отхвърлено.
Лекарката ми седна с мен след амниоцентезата(веднага след това, аз се чувствха добре), показа ми спринцофите и каза, че ако нещо се случи ще направим пак процедурата.

# 3 261
Здравейте, Celeste_10, феталната я правих при Чавеева.
Благодаря за палците! ❤

Здравейте! Чавеева е голям специалист, щом тя ви е казала да няправите- значи сте били в добри ръце! Стискам палци резултатите при вас да излезнат отрицателни. Аз се доверие на два фетални доктори, пренатест и хорионбиопсия!

# 3 262
Здравейте,не знам къде да пиша търся помощ.Бременна съм в почти 8 г.с. Бях на два прегледа и се установи че бебето в спряло да се развива през 6 г.с. Казаха ми че мога да се изчистя сама,аз пиех утрогестан дуфастон доста хапчета за задържане,спрях ги вчера и лекарката ми каза че до няколко дни трябва да започна да кървя.Някой бил ли е в такава ситуация.Дали ще мога да се изчистя сама?

# 3 263
Здравейте,не знам къде да пиша търся помощ.Бременна съм в почти 8 г.с. Бях на два прегледа и се установи че бебето в спряло да се развива през 6 г.с. Казаха ми че мога да се изчистя сама,аз пиех утрогестан дуфастон доста хапчета за задържане,спрях ги вчера и лекарката ми каза че до няколко дни трябва да започна да кървя.Някой бил ли е в такава ситуация.Дали ще мога да се изчистя сама?
На 2 прегледа при един и същи лекар ли беше? Ако е така, по-добре вземи още едно мнение. Иначе да, може да се изчисти само, но това трябва също да се проследи от лекар (тоест да те прегледат след това).

# 3 264
  • София
Габриела, съжалявам, че минаваш през това.
Аз имам няколко миседа(спиране на сърдечна дейност на плода). Мисля, че при един прокървих малко, но беше предната вечер преди планираната процедура за изчистване и не съм стигала до до спонтанно изчистване(при тези бременности).
Честно казано в 8-а седмица не бих чакала много дни това да се случи.

# 3 265
Аз имам три спонтанни аборта, всички завършващи по този начин. Спиране на сърдечна дейност около 8г.с. И трите пъти съм се чистила сама.

# 3 266
Здравейте,при двама различни лекари бях и двамата казаха че бебето е спряло дс се развива в 6г.с. Но странното е че ЧХГ вървеше нормално нагоре,вмомента е минала една седмица след като ми казаха че трябва да спря хапчетата и да се изчистя сама те ми го казаха в 8г.с. ,но нямам никакви признаци на кръв,болка или нещо подобно.Не знам какво трябва да направя и дали е възможно да са сгрешили.

# 3 267
Здравейте, наскоро разбрах по много неприятен начин, че съм бременна. Получих кафяво зацапване и така установихме, че съм бременна. По някое време започнах терапия с Утрогестан за задържане и фраксипарин заради проблеми със сърцето.
Общо около 11-12 дни бях на тази терапия и получих изкървяване днес. Въпреки, че ЧХГ беше 4000, не се видя никакъв сак, както не се беше виждал при нито един от прегледите досега и ми направиха абразио.
Притеснена съм по няколко причини. Моля, някой да каже нормално ли е?
1. Поставиха ми спинална упойка заради проблемите със сърцето, алергии и заради това, че връщам храна понякога по време на сън.
2. Още преди спиналната упойка имах температура 37 градуса и като ми я сложиха почнах да треперя и си треперих през цялото време и по време на аборта, а след него такова силно треперене и конвулсии не съм шмала никога. Мислех си, че няма да се справя. А това сигурно допълнително е влошило нещата, защото матката след абразио трябва да е срокойна, а не да се люшка в конвулсии заради това, че ми беше студено.
3. После ме качиха в отделението и след като ме пусна упойката почнаха пак болки и сега още си ме боли, и кървене. Кървенето е ясна кръв, а при изпишкването в подлогата, заради кръвта, урината беше цялата оцветена в ясна кръв.
4. Имах сърбежи и на мястото на абразиото и оттам тръгваха по цялото тяло.

Извиках доктора и му казах, че се страхувам да не би от фраксипарина да изкървя, като последния беше поставен снощи в 20 ч., а днес абразиото ми беше накъде към 16 ч.
Той каза, че е нормално да кървя. За болките също.
Аз обаче продължавам да ги чувствам много силни и се притеснявам. Сериозно, момичета!
По принцип те и сега не са сигурни дали не е извънматочна бременност. И утре ще пускат ЧХГ. При изчистването доктора каза, че му се е сторила като маточна бременност, но не е съвсем сигурен. Притеснявам се вече много сериозно.
Какво да правя?
Вие имали ли сте такова кървене и болки след абразио?

# 3 268
Съжалявам, че толкова усложнено и стресиращо е протекло всичко. Кървенето е нормално, стига да не е изключително силно, предполагам те наблюдават през някакво време как върви. Ако болките наистина са силни и се усилват и теб ти става зле, викаш ги моментално. Огледаха ли добре около яйчници и тръби на прегледите за установяване на местоположение? ЧХГ 4000 хич не е малко. Дано след днес започне бързо да спада.

# 3 269
  • Sofia
1. Това силно треперене, направо разтрисане е типично за спиналната упойка. Може да се получи, може и изобщо да не се появи. Имам 3 спинални - само след една имах такова силно неконтролируемо треперене. Минава за около 2-3 часа.

2. Кървене и болки са нормални след аборт (абразио). Мен ме държа два-три дни - като доста силни менструални болки. Взимах Нурофен и лежах, защото ходенето влошаваше нещата.
Фраксипаринът не е проблем. Била съм си инжекция в деня преди секциото и възобновихме инжекциите вечерта след секциото. При теб фраксипаринът също е поставен предния ден, значи всичко е ОК. Не се отразява на кръвозагубата. Дозата 0,4 се води профилактична. Активното действие на Фраксипарина е 12ч и остатъчното действие (доста по-слабо) още 12ч. След този период от 24ч
все едно не си слагала изобщо инжекция. Терапевтичните дози, които биха могли да създадат проблем, са от 0,6 нагоре.

3. Не съм сигурна, че матката трябва да е спокойна, нали трябва да изхвърли останалата кръв, тоест няма как да няма спазми.

Все си мисля, че при ЧХГ 4000, все щяха да го визуализират някъде.
Пусни си пак ЧХГ да видиш накъде върви. Ако все още се покачва или не помръдва, отиди при друг АГ.
Извънматочната може да е навсякъде - яйчници, тръби, шийката на матката, коремна кухина. Ако ЧХГ расте, всичко трябва да се огледа.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 00:19 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт