Отговори
# 3 360
Ани, така се надявах всичко да е наред....съжалявам!
Ако подозирате имунологията, знам че д-р Михайлова от центъра на д-р Калчев също предлага добри терапии и може да запазиш час за консултация при нея и да смените подхода...
Дано съвсем скоро имате успех!

# 3 361
  • Стара Загора
Аз имам 2 спонтанни аборта между 6 и 8 г.с., помогна ми доц.Конова, вляха ми Имуновенин при третата бременност. Доколкото разбрах, за да забрави тялото за предишните несполучливи бременности. Освен тромбофилията, изследваха ми НК клетки, кариотип на двамата, всички възможни бактерии и болести, за да се изключат всички вероятности и да остане доказаната тромбофилия. С подходяща терапия устисках до 36г.с.
Според мен направете и анализ на абортивния материал и ембриона, сега докторите вечно ме питат защо не съм го направила това още тогава.

# 3 362
Ани, съжалявам! Надявах се да сте добре този път. Момичетата вече са ти писали, аз също мисля, че е добре да изследвате материал и да посетиш д-р Калчев или доц. Конова.

sugarbaby, след първата ми неуспешна бременност имам 1 успешна, 1 биохимична, още 1 успешна и една настояща. Няма успокоение. Просто всеки ден се надявам да стигнем до щастлив финал. В началото на всяка бременност си повтарям, че съм направила каквото зависи от мен като терапии и изследвания и оттам насетне природата решава. Старая се да не се поддавам на негативни мисли, но истината е, че никога не успях да се насладя на бременностите си, просто чакам деня на раждането, да чуя бебешкия плач и тогава най-сетне се успокоявам.
От специалистите д-р Баев ми каза, че трябва да вярвам, че тялото ми знае какво прави. Старая се да си го напомням, но не винаги върши работа. Вецев ме успокояваше, че шансът за 2 поредни бременности с аномалии е минимален. Общо взето никой нищо не може да ни гарантира, а и каквото и да кажат, винаги ще се тревожиш, след като си минала веднъж през ужаса от загубата. Желая ти успех и бързо да влезеш в някоя от отчетните теми и да не мърдаш оттам до финала 🤗

# 3 363
А как се случва свързването с Калчев или Конова? Не са ли твърде недостъпни? Аз едвам влязох в Надежда... мислех, че там са добри...

# 3 364
Ами за Калчев се чака много , но звънят по-рано като им се появи час. Моят час беше от октомври за април, но януари началото ми звъннаха, че имат свободен час. Два-три месеца да кажем. Докато се възстановиш психически и физически и то ще дойде. Пък ако се обадиш специално за Михайлова, може да имат по-рано часове. В Надежда точно в една друга тема момичетата обсъждаха за имунологичните терапии и имаше недобри мнения. Но въпросът е ако нещо мислиш ти, че не работи за теб, е добре да се смени подхода може би...

# 3 365
Ами за Калчев се чака много , но звънят по-рано като им се появи час. Моят час беше от октомври за април, но януари началото ми звъннаха, че имат свободен час. Два-три месеца да кажем. Докато се възстановиш психически и физически и то ще дойде. Пък ако се обадиш специално за Михайлова, може да имат по-рано часове. В Надежда точно в една друга тема момичетата обсъждаха за имунологичните терапии и имаше недобри мнения. Но въпросът е ако нещо мислиш ти, че не работи за теб, е добре да се смени подхода може би...

Къде мога да видя тази тема?

# 3 366
Ани, това е линка, на 13та страница се обсъждаше. Мисля, че си направила каквото си могла и се надявам скоро да е наред всичко!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1765630.msg49625947#msg49625947

# 3 367
Здравейте прекрасни дами. Аз се включвам от време на време в темата с някой друг въпрос от нищото. Искам да ви попитам забелязали ли сте промяна в менструалния ви цикъл след абортите? Аз имам един аборт в 22 седмица и един спонтанен след това в 8 седмица. Лично аз след втория аборт усещам огромна промяна. Вече е по-малко обилен и по-малко болезнен. Но въпроса е дали това се дължи на хормонален дисбаланс или просто е нормална част от процеса след такъв тип събития, през които сме преминали? Интересно ми е как е при вас положението..

# 3 368
Не е изключено да се дължи на самите бременности. Тялото се рестартира. След моята бременност, прекъсната в 20та седмица цикълът ми е доста по-оскъден.. 1-2 дни кървене и 2-3 дни още някакво мизерно зацапване. Но при мен може и годините да са фактор. Ако са минали 1-2 цикъла след последната Б, хормоните би трябвало да са се наместили, но винаги може да се проверят, плюс щитовидната жлеза.

# 3 369
След всяка бременност ми се променя цикълът. До момента имам 1 аборт в 16г.с и 2 оперативни раждания.
Преди бременностите цикълът ми беше много болезнен и обилен. След ражданията вече не е болезнен. След първото раждане беше оскъден, след второто реално имах цикъл 2 дни и после мажеше по 1 седмица-10 дни, което много ме дразнеше.

# 3 370
Моят аборт беше през 2015г. В 23 г.с. и след това кървях много дълго, около 20 дни. После обаче цикълътт ми се нормализира на обичяйните 27-8 дни, та до ден днешен. Вече съм на 45г. и майка на 3 деца. Сега започват други проблеми т.нар. перименопауза, така че мили момичета животът минава много бързо. 2015та сякаш беше вчера. Мислете позитивно, всичко ще бъде наред!След всяко лошо идва добро. Лошото е само, че остаряваме Simple Smile))))). Гуш на всички смели майчета, минали през аборт заради малформации!

# 3 371
Моят аборт беше през 2015г. В 23 г.с. и след това кървях много дълго, около 20 дни. После обаче цикълътт ми се нормализира на обичяйните 27-8 дни, та до ден днешен. Вече съм на 45г. и майка на 3 деца. Сега започват други проблеми т.нар. перименопауза, така че мили момичета животът минава много бързо. 2015та сякаш беше вчера. Мислете позитивно, всичко ще бъде наред!След всяко лошо идва добро. Лошото е само, че остаряваме Simple Smile))))). Гуш на всички смели майчета, минали през аборт заради малформации!

На колко роди първото и последното?

# 3 372

На колко роди първото и последното?

Първото 2013г. На 33г., след това 2015 юни аборт, след това 2015г. Окт края забременях и юли 2016г. Родих дъщеря ми на 36г. , после 2019г. Родих сина си на 39г.Той беше изненада:-))).

# 3 373
Много вдъхновяващо, благодаря Heart
Защото нашата мечта винаги е била 3 деца, започнахме, когато бях на 32, а сега вече съм на 34 и се чудех дали съм твърде стара да я постигна, особено след 3 аборта... Такива истории наистина ме зареждат с надежда и смисъл.

# 3 374
Много вдъхновяващо, благодаря Heart
Защото нашата мечта винаги е била 3 деца, започнахме, когато бях на 32, а сега вече съм на 34 и се чудех дали съм твърде стара да я постигна, особено след 3 аборта... Такива истории наистина ме зареждат с надежда и смисъл.

Разбира се, че ще успеете!Смело и без страх!Ние живеем на границата с Италия и тук майките масово раждат над 40. Важното е не на колко години е майката, а организмът да е здрав. Затова много спорт, хубави емоции, здравословно хранене и спокойствие и всичко ще се нареди. И първите 10 седмици от бременността далеч от вируси, защото първото нещо, което скапват ако майката боледува, е сърцето..., така че ако има дете, посещаващо детско заведение в дома, препоръчвам да се спре от ясла докато бременността на мама с второ или следващо не напредне. Кураж и прегръдки на всички бъдещи и настоящи мамчета. Тук днес се празнува денят на майката, така че пожелавам на всички да сбъднат мечтата си!

Общи условия

Активация на акаунт