Отговори
# 3 450
Не винаги персоналната гледна точка и емоционалната страна на нещата се покрива с медицински практики и протоколи.
Все пак в твоя случай нещата ще се случат максимално бързо, но за други ще се наложи да чакат, някои даже няма да разберат какво се случва чак до след раждането, та.. малко по-смирено и с благодарност към опциите според мен.

# 3 451
  • София
Много съжалявам за случващото се, всичко ще мине, а и щом имаш друго детенце, то ще ти е утеха, грижите за него ще те разсеят.
Исках само да кажа, че явно зависи от находката при прегледа с ехограф, защото при мен след ранната фетална се видя, че бебето има голяма малформация, извикаха втори лекар за да потвърди, беше ми обяснено какви са вариантите и след като реших, че по-добрия е аборт беше уговорена дата за хорионбиопсия от която въобще не чакаха резултат и още на следващия ден ме приеха в болницата.
След 10на дни ми се обадиха, че няма никакви отклонения при генетичното изследване, но това е така защото те изследват за определени синдроми, при мен имаха съмнение за синдром на Бекуит-Видеман, но казаха, че  в БГ не се прави това изследване.

# 3 452
На мен също ми разрешиха само по ехографски находки. Бяха несъвместими с живота и дори да беше оцеляло до раждане, после нямаше. В последствие разбрахме, че е било синдром на Патау.

Lunabelle, много съжалявам, че ти се налага да минеш през това. Няма „правилен“ начин да се чувстваш – позволи си всичко, което идва.
Искам само да ти кажа от личен опит: грижата за психиката е изключително важна. Ако усетиш, че ти е трудно, професионалната помощ е сила, не слабост.
Аз самата минах през период, в който вярвах, че следваща бременност ще заличи болката, но разбрах, че първо трябва да се погрижим за себе си – със спокойствие, време и подкрепа. Защото следващата бременност изкарах в страх.
Не си сама. И това, което преживяваш сега, не определя бъдещето ти.

Не мисли за усложненията. Наистина са рядкост. В Надежда са страхотни специалисти.

Споделям го само, за да ти дам кураж – след моя кюртаж изчаках 6 месеца и забременях от първият път.

Пожелавам ти от сърце всичко да мине леко.

# 3 453
Здравей Лунабел

На 15 декември, направих моя пренатест(в 10г.с+1 ден) на 17 бях на преглед при доктора … бебето беше със спряло сърчице и беше се свило като скаридка. Очите ми се напълниха със сълзи , бях с моето 7 г момиченце което очакваше види дали ще има сестричка ( тя мечтае за сестричка и всеки ден се моли за нея). Мъката не може да се опише с думи, сдържах се да не се разплача най-вече заради  малката. Понеже ембриона беше мъртъв аборта беше след 2 дни, точно на рождения ден на моята половинка 5 дни преди Коледа. И аз като теб си мислих за лятното ми бебе за разходки и за море и за толкова много красиви моменти. Света и пред мен се срина, бебето беше много чакано и искано, аз съм след 40 и стана трудно. На 23 Декември излезна теста и се оказа Синдром на Едуардс( 18?хромозома) Било е момиченце, мечтата на моята дъщеря. Искам по същия начин като теб да забременея пак веднага. Казват че след аборт жената много лесно забременява, и че рядко се повтарят аномалиите , пожелавам си късмет и успех за следващата бременност. Дано и при теб. Не съм се възстановила, но смятам че следващата ми бременност да е ин витро с ПИД.

Здравейте, момичета! Много ми е тежко, че се налага да пиша точно тук, но наистина имам нужда от подкрепа от хора, които са минали през подобни преживявания и са се възстановили.
На рутинен преглед на 23 декември моята проследяваща докторка в Токуда отбеляза, че забелязва увеличена НТ 3мм, но да не се притеснявам и че в 80% от случаите всичко е наред и няма повод за притеснение. На мен обаче 20% ми се стори прекалено висок шанс нещо да не е наред и разбира се изчетох целия интернет. Вече бях пуснала пренатест, но заради празниците резултатите се бавеха. Имах някакво много неприятно чувство още от началото на бременността, че нещо не е наред. Аз съм на 27 и с първото ми детенце, което е на 1г и 2м много се притеснявах, но някакси усещах, че каквото и да става ще се роди живо и здраво и го обичах от момента, в който видях двете чертички. Сега обаче не беше така и някакси не успях да усетя връзка с това бебе.
Fast forward до 30 декември когато получих обаждане от фирмата, в която направих пренатеста за да ми сервират ужасната новина, че има висок риск за синдром на Даун. Доста си поплаках, но може би защото бях на топло място извън България с цялото си семейство успях да го приема сравнително бързо, а и все пак се бях подготвила и за този изход. Върнахме се на 8 от почивката, и на 9 дойдох в Надежда за преглед при д-р Георгиев, който веднага забеляза проблема на ехограф и каза, че няма съмнение и че цялото бебето е оточно. Аз обаче съм в 13+4 и е късно за аборт по желание. За мен тук дойде голямото разочарование, че отказват да ми направят аборта въпреки видимите деформации и резултатите от пренатеста, защото имало 0,1% шанс отокът да спадне, а прнатестът да е грешен!?!?!? Отново доста плаках докато приема, че ще трябва кой знае колко още време да го нося в себе си с ясната идея, че няма да се роди живо. В крайна сметка ме приеха веднага на същия ден вчера и д-р Георгиев извърши така неприятната и безкрайно излишна при тези показатели хорион биопсия просто защото някой е сметнал, че трябва да тероризира жени като мен и вас, които просто искат всичко да приключи колкото се може по-бързо за да се върнат към живота си. И така, доплатих си за бърз резултат към Геника и сега очаквам да излезе средата на следващата седмица. Тук съм защото имам нужда от малко подкрепа за това, което ми предстои.
Приех факта, че няма да имам така мечтаното лятно бебче и децата ми няма да са породени както винаги съм искала, но ужасно ме е страх от процедурата и изобщо какъв ще стане животът ми след нея. Много ме е страх от болката, от кървенето, от рисковете от кюретажа, страх ме е да не се обърка нещо и да получа сраствания или пък да ми изтънят лигавицата и всякакви усложнения, които могат да попречат отново да си имаме детенце , тъй като единствената мисъл, която ме крепи е просто този кошмар да приключи и да забременея колкото се може по-бързо след това. Страхувам се ужасно, че ако трябва да чакам месеци да се възстановявам просто ще се срина психически. Навсякъде казват, че още 1 цикъл след процедурата може да се започне с опитите ако няма усложнения и това е единствената ми надежда в момента. Моля ви, споделете истории, кога забременяхте отново и как изобщо успяхте да се радвате на бременността. Много ме е страх да не се повтори или пък да има някакъв друг проблем. Съжалявам за хаотичната история, но имам хиляди страхове и ми е много трудно да си подредя мислите. Благодаря на всички, които ще се отзоват!

Общи условия

Активация на акаунт