Фотография 50 - юбилейна :)

• 35 145
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
Коментирах доста неща във фликр и не искам да се повтарям и тук.
Идеята с Експерименти ме плени и мен. Имах 1 неуспешен опит за снимане на играчка и разбрах доста неща. До петък има време пак да се пробвам.

E.L.I
, страхотни шапки! Бих снимала и Чико с такава, но имаш ли нещо като за момченце? Аз ти желая и на теб едно момченце -да си имаш и модел от мъжки пол за разнообразие! Човек като премине психологическата бариера от 2 и вече му е все тая 3 ли, 4 ли... Жалко, е ЕГН-то ми не позволява да си родя още едно момченце:)

Напоследък снимайки всеки ден доста информация ми се натрупа и не успявам да я осмисля. Вее има и странични ефекти - навсякъде виждам кадри! Другите от лятната група така ли сте?

# 16
E.L.I , завърнах се вчера, но нещо съм в зъстой със снимането.  Даже и снимките си нямам желание да свалам от апарата, така че нямам какво да показвам.
И  аз съм изпаднала в нещо такова;(аз между другото ако ми се случи да не снимам два, три дни просто защото  няма какво и направо изпадам в някаква депресия;( в началото мислих ,че си въобразявам;( но това нещо се повтаря и вече много силно го усещам;(май не е много нормално;(другото странно нещо което ми се случи;( е че като снимам дори и собствените си деца, първо вече не ги снимам просто така за спомен, винаги имам нещо впредвид и нямат снимка от една година така в някаква обстановка, винаги мисля да няма други обекти за фон и т.н. и след това качвайки си снимките на компютъра трия наред;( в един момент обаче се усещам, че това са си моите деца и дори лоши снимки би трябвало да ги оставя за спомен;( но ме дразнят  и ги махам;(а Андреа вече стана на два месеца вчера и има само пет шест снимки с дрехи;( и нито една ей така за семейният албум;(дори с баби и дядовци няма;( и с баща си също, та вчера го накарах да я гушне и да щракна така просто до като е малка;(((((на всичко отгоре вече имам и друг проблем, отивам вчера на ресторант с приятели, сядаме и всички и започвам да си четат менютата;) обаче аз се усещам как съм се зазяпала в снимките в менюто с  ястията;((((((((((идва сервитьора и ме поглежда;( аз вдигам главата и започнах да се смея;( човека ме помисли сигурно за луда;(та накрая набързо без да чета си поръчах ей така;( и продължих да разлиствам снимките;((( после пък гледам филм;( и започвам да гледам кадрите и вместо филма, винаги виждам хубави моменти за снимка;( започвам да гледам с какъв обектив им е камерата в момента;( чак сега разбирам, че всяко нещо е снимано с различни обективи;( после пък се заглеждам и в осветлението и се вижда дори кога се използват отражатели за лицата им и т.н Cryа пък филма от "Местопрестъплението " ми направи впечатление, че има някакакъв жълт отенък, може би филтри и винаги фона е размазан и дори виждам бокета;)))))))))))))) Laughing Laughing Laughingи така си зяпам нещата и се усещам, че пропускам филми и други работи заради тези неща;)))))))))
На баща ми брат му(чичо ми ) е кинорежисоьор в България от старите , едни от по известните филми му е "Рицаря на бялата дама" ако си го спомняте;) и сега започнах да му звъня постоянно да го разпитвам за филмите;) човека се чуди от къде този интерес така в мен изведнъж;)))))))))и при снимането на филми има същите правила като в фотографията за разполагането на обекта в кадъра и много други неща Wink много е интересно;) виждам също, че по някакъв начин им обработват и лицата, понякога са много загладени , особенно на жените;) нямам представа как става това, защото ако по 24 кадъра в секунда трябва да се прилага фото шоп ми звучи много сериозно нещо за обработка;) какво ли правят кой знае;)
Друго нещо също ми прави впечатление, напрамер по Канал 1;) много лошо осветление, всеки човек сниман там в предавания изглежда чак страшен;) осветлението е голямо нещо;)
аууу...... ,че се отплеснах извинете ме;) ама няма на кого друг да споделя подобни неща;) ще ме пратят на четвръти киломентър;) да не казвам, че като шофирам вечно зяпам билбордовете и рекламите и намирам кусури;) ще взема да се блъсна някой ден;)

Куклааз май не съм ви споделяла, че никога не съм искала момче;)даже и  в това отношение съм доста откачена, защото не съм  срещала друга жена като мен с толкова твърди предпочитания за пол на бебетата  Laughingвсички казват"каквото и да е само да е живо и здраво" и аз винаги си казвам че искам момиче Laughingмъжът ми даже ми се сърди за това;)той още от първият пък и все очаква момче Laughing Laughingпрекъснах им рода Laughing Laughingоще от сега си казвам дано да имам внучки Laughingи аз иначе нямам нищо против да има още деца;) и много искам дори;)ама повече не мога да раждам заради тритесекцио;(даже по време на операцията сега ми казаха, че в Аржентина след трето секцио им вързват тръбите;(Шарки за момчета имам само 5;( и то не много хубави според мен;( сегя смятам цяла зима да плета шапки;) и аз незнам за какво, но ще пробвам други неща;)ей така;)после ще ви ги покажа и ако някой си хареса ще му подарявам;)

Кукла готини снимки, тази вторат амалко ми идва тъмно лицето;)

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 16:34 от E.L.I

# 17
Ели, в киното има грим Simple Smile За семейния албум може да пробваш да упражняваш репортажна фотография Wink
Лекси, къде ще бъдете, да не се засечем на някой плаж  Laughing Теб може и да не те позная, но децата ти няма как да сбъркам Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 16:18 от Алегрина Мактубиан

# 18
  • София/Осло
Хи хи..Ели welcome on board...
При мен започна от преди седмица..но и аз снимам отскоро...приемам го за нормално  Mr. Green
Само дето не спя с камерата си напоследък, чак и сънувам снимки  Laughing
Ели ,това за семейния албум- ами твоят семеен албум просто се състои от по различни снимки  Wink, аз  също вече не мога да си представя да снимам ей така безразборно само за да има нещо  ooooh!
Всяко нещо премислям, преценявам ,изменям, подреждам, лежа , клеча, стърча....  Hug

# 19
здравейте, нахлувам при вас със следната мега досадна питанка:

имам желание да си купя дслр фотоапарат, който да изпозлвам за лични, НЕпрофесионални цели;
фактите около мен и моите желания са следните - техничски НЕграмотна съм, надали ще копирам снимки с големина над 20/30 см, държа на бърз затвор, стабилизатор, читав баланс на белия цвят, НЕ държа моделът да е нов, дори стар, но изпитан ще ме радва, но ми се иска по-длъжка гаранция; предпочитам максимално олекотен уред;
съобразно тия факти и не-високия ми бюджет (търся цена под 1000 лева, но се надявам и на по-ниска), какво бихте препоръчали?

отново се извинявам за нахлуването ми тук;
високо ще оценя всяко съдействие  Peace

# 20
Ели, размиваш ме:))))
Мактуб , готина  пеперудка:))

Снима ми се, не снима, моята Мария днес ме изкарада снимаме на дъжда, много   лудо и готино дете е  това:))))

# 21
записче от мен.. малко мързел ме е налегнал, моля да ме извините

Мактубиан, супер е пеперудата!

Малена, много ми харесаха последните ти "мъреливи" снимки! страхотни цветове и  настроение

Кукла, на втората малко ме дразни че очите с този силен поглед са в сянка

# 22
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
маик, според мен изборът ти може да е между тези:

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … nal#slides-pane-0

Каноните, както и Никоните обаче нямат ктабилизация в тялото, съответно се купуват обиктиви със стабилизация, която върши същата работа.
В случая този върви с китов стабилизиран.

За Никон в ценовия диапазон, който си определила, изборът е малко ограничен също.
по-точно, има, но и двата варианта са без мотор за автофокус в тялото, което изисква обективите да с такъв, и те ограничава в това отношение.

Вторият вариант е малко по-добър.

Със стабилизирани тела са Пентакс и Сони, те са и с мотори за автофокус във всичките си тела.

Трябва добре да помислиш, защото ще почнеш зда закупуваш евентуално аксесоари - обективи, светкавици и т.н.,
и като инвестираш в една система, не е лесно преминаването към друга.

Може би бих избрала Пентакса или Канона, при този избор.

Другият вариант е купуване от базара на ФФ, втора ръка.

Ще разгледам на спокойствие какво сте снимали, набързо видях доста хубави неща.

# 23
  • София/Осло
маик- аз отскоро имам този Пентакс ,който ти е посочила LemonDesi, лек , по малък и удобен за хващане, лесен за снимане, чудесен за начинаещи.. но който и да избереш, минаваш на друго ниво и разликата е очевадна. Успех в избора!
Джали- такава лекота изпълва кадрите ти...
Кукле - харесват ми, личи си стила ти  Laughing
Алегрина- можеш ли да споделиш с какъв обектив я снима тая пеперудка  Blush

# 24
благодаря за мненията;
на този http://www.technomarket.bg/pdf/09023628.pdf ме блазни цената; подозирам, че е стар модел;
извън това, много ли е зле?

# 25
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Това е първият dSLR на Sony
В никакъв случай не може да се каже, че след като е първия, е много зле, защото
- първо - в огледално-рефлексните всъщност Sony стъпва на добрите основи на Konica Minolta
- второ - в електрониката Сони са факири. Дори Никон са се доверили на тях за направата на някои от сензорите си
Но откогато излезе това Сони \2006\, имат излезли доста модели, в които има подобрения.
Между другото, Лени снимаше преди с такова, тя може да даде мнение от първа ръка.
Аз снимам с алфа 700, много хора с нетърпение очакват последователя му, защото излезе много сполучлив.
Мисля, че този е по-добър от 100-тицата
http://web.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038994

Но пак ти казвам - малко или много се обричаш на тази система.
Вече се изравняват нещата на пазара, но на канонджиите и никонджжиите им е по-лесно все още по отношение на цени и разнообразие, например.

Една шарена от мен
http://www.flickr.com/photos/31483421@N06/4786990710/sizes/l/

# 26
Може ли критика за това: вижда ми се центрирана.
http://www.flickr.com/photos/50513678@N03/4786130009/
Може да погледнете целия сет Hug.

(на мен лично не ми харесва обработката Thinking)

ЕДИТ: бях забравила да дам линк Blush.

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 21:33 от Шушулче

# 27
Джали пак прекрасен модел;) страхотна фото сесия;) Hug Hug

# 28
Записвам се да ви следя
http://www.flickr.com/photos/ralitzas/4786783753/

Дени, ДСЛР ли сложи под вода ?

# 29
благодаря за всички коменатри на моята снимка във фликр  Hug

Имам още от серията ама ще видим кога ще сколасам  Rolling Eyes

Общи условия