Отзиви за Invisalign

• 204 611
  • 1 268
  •   2
Отговори
# 540
За "щастие" ваденето на горни мъдреци е малко по-безболезнено и по-малко неприятно от долните, възстановяването е малко по-бързо Simple Smile lanister, всички искаме бързи и лесни решения, но имаш много голям късмет със зъболекар, който е отказал да ти вземе парите за цирконий, и те е насочил към ортодонт - винаги е най-добре да мислим решението на даден проблем, дали ще е решение след 10, 20 или 30 години - все пак зъбите ни са за цял живот Simple Smile

# 541
Да гаденето премина някъде на третия ден. Вече трета седмица съм с алайнерите. Нямам кой знае каква болка. Доволна съм. Много грижи са обаче. Аз имам само три криви зъби, които исках да оправя обаче имам дълбока захапка и затова лечението ми е дълго. Иначе и моите предни и долни и горни зъба ги издърпват напред, както някой е писал по-горе в коментар. Аз се чудех защо се прави така. Винаги съм си мислела, че местят задните зъби назад да направят място, защото аз нямам място в челюстта а те ми казаха, че при възрастни се действа с предните зъби, само при тийнейджъри по другия начин.
Иначе е много досадно всичко покрай грижата за алайнерите и ограниченията да не мога като съм с детето навън да хапна нещо набързо. Не знам дали ще изкарам една година така, честно казано съм решила ако в даден момент зъбите ми ми харесват да спра лечението. Дано не се върнат само  в първоначална позиция.
Заради захапката долните зъби трябвало да бъдат издърпани напред. Като цяло чух доста обезпокоителни неща, от които ми стана ясно, че преди да стигна до алайнерите ще трябва да мина през доста мъки. Затова и съм песимист. Мисля да запиша час при друг ортодонт за второ мнение и ако  мнението се потвърди, ще търся друг вариант. Simple Smile

Наистина не е лесно, не е и приятно. Все пак, ако решите да вадите мъдреци и са ретинирани, съветът ми е да се ориентирате към добър хирург. При първия, при който бях, получих възпаление, гной, отношението му беше ужасно, едва го убедих да ме приеме да види какъв е проблемът, понеже имах и температура. Оказа се, че антибиотикът, който ми е изписал,  не действа. Втората операция ми беше при доц. д-р Ченчев в Пловдив. Всичко премина безпроблемно при него.
Здравейте. Днес ми е първи ден с Инвизалайн и първите часове бях ок, но почна да ми се гади постоянно когато са ми в устата. Как да се справя с този проблем ?

Здравейте,

Дали премина гаденето? Как се справяте?

# 542
  • au bout du monde
И 3те мъдреца ми извадиха. Един беше излязал с голям кариес и два непробили в кофти позиция. Препоръчвам Д-р Гюлев, Харизма, Пловдив.

Не бих вадила здрави зъби или умъртвявала. Проблеми с захапка не съм имала, но съм за корекцията й.

100 пъти За корекция на зъбите съм, било то брекети или алайнери👌

# 543
За "щастие" ваденето на горни мъдреци е малко по-безболезнено и по-малко неприятно от долните, възстановяването е малко по-бързо Simple Smile lanister, всички искаме бързи и лесни решения, но имаш много голям късмет със зъболекар, който е отказал да ти вземе парите за цирконий, и те е насочил към ортодонт - винаги е най-добре да мислим решението на даден проблем, дали ще е решение след 10, 20 или 30 години - все пак зъбите ни са за цял живот Simple Smile

Така е, зъбите са ни за цял живот, но след като не си ги харесвам, не виждам лошо да прибегна до модерните постижения на стоматологията. Simple Smile

# 544
lanister,  аз съм в същото положение като твоето. И просто това ходене по мъките с мъдреците ме отказва изобщо да започвам процедурата с алайнери. Другото, което ме притеснява, че единия мъдрец е много близо до мандибуларния нерв, което ще рече, че трябва да попадна на много, много добър хирург стоматолог. Все още съм в прочуване за такъв в Пловдив.... И май ще си остана с криви зъби...

# 545
Момичета, имах панически страх от ваденето на мъдреците. Поревах си даже като ми казаха, че трябва да ги вадя, а не съм чак такава лигла по принцип. Обаче няма такова облекчение! Пет години от страх търпя болки в гърлото заради тези мъдреци, единия даже ми развали зъба, който бута и трябваше освен да вадя мъдреца, да умъртвя зъб. От напрежение пък от съседната страна зъб, който беше вече умъртвен и за коронка се пукна и трябваше да го извадя, та сега и имплант трябва да слагам. Повярвайте ми, тегавото е 1 час в кабинета и 3 дни след това, но после забравяте, че се е случило. За Пловдив препоръчвам д-р Стоянов в Дентален център 2. И двата ми долни зъба бяха до нервите точно, след 3д скенер опитен хирург ще се справи с ваденето. Не е задължително да сте с прави зъби, разбира се, но не бъдете като мен, можех да съм си спестила 300 главоболия до сега ако ги бях извадила преди 5 години, когато ми казаха.

# 546

В случай като моя няма безпроблемна панацея. И с алайнери, и без алайнери трябва да умъртвявам здрави зъби.
Само че изобщо, за да стигна до алайнерите пътят е много дълъг и болезнен, а и няма никаква гаранция, че резултатът ще ме удовлетворява. Ще потърся мнението на още специалисти и ще реша какво да правя. Simple Smile

# 547
  • au bout du monde
Другото, което ме притеснява, че единия мъдрец е много близо до мандибуларния нерв, което ще рече, че трябва да попадна на много, много добър хирург стоматолог. Все още съм в прочуване за такъв в Пловдив.... И май ще си остана с криви зъби...

Консултирай се с Гюлев в клиника Харизма.

# 548
Мен ме оперираха в София в медстом, др Мохамед и др Ондос, много опитни. Но един долен мъдрец си остана само с опита. Костта ми там е много тънка и има голям риск от счупване на долната челюст. Казаха ми, че ако се вади, трябва да е в болница с готовност за шиниране, ако ме счупят, после месец възстановяване. За късмет не расте в посока на другите зъби и започнах алайнерите. Но трябва да се прави 3д снимка да се види дали не е разбутал корена на съседния зъб. Та дано и да  не се наложи, но след като мина всички алайнери пак ще го гледаме, белким се отвори малко място там отзад. На мен ми е по-спокойно да ги няма мъдреците, и без това нямаше място къде да пораснат. Да си спестя болки в гърлото, подувания и тн. Но за умъртвяване на други здрави зъби много ми се свиди, то и като се разболее да ми умъртвят, се изяждам от яд. Засега само шести имам умъртвявани, та си личи, посивели, венеца пред тях смъкнат, пломби пак периодично се сменят, ужас... То умъртви ли се, се почва: смени на пломби, инфекции, коронки, мостове, съседни покрай него - след 10-20 години може и да го няма... Това здрав зъб да жертваш ептен не ми влиза в главата

# 549
На мен всички мъдреци са ми извадени. Горните ми растяха към бузите и ми правеха рани. А долните бяха ретинирани обаче растящи под венеца хоризонтално къв 7мите зъби. Не стига, че ми разбутаха редиците правилно подредени зъби, ами и двата ми долни шести зъба са с коронки и умъртвени най-вероятно от натиска. Защото бяха чисто бели зъби дори при пробиване просто азведнйж имах силна болка и нурва е умрял уж безпричинно. А те натискаха точно огдолу корените на др зъби.

# 550
Среднощно Слънце, направо ми даде кураж с твоя коментар. Ще се поинтересувам, макар аз вече съм над 35г. и се чудя, дали има смисъл от цялото това нещо. Вадене на 4 мъдреца, алйнери и може би ритейнър до живот.Ала, винаги ми се било комплекс кривите зъби .Като ви чета и се надъхвам.

# 551
Радвам се. Heart Мога да те надъхам и с майка ми, която надъха мен - тя е на 50 и по мое мнение също не ѝ е късно, но много съжалява, че не го е направила. Бъдещата ми свекърва също е сложила брекети на 35+. Годините нямат значение, но да се чувстваш комфортно с усмивката си - да. Simple Smile

# 552
Винаги има смисъл и никога не е късно. И аз съм на 36 и предстои да се преборя с последния ретиниран мъдрец.
Както беше написал някой по-рано, проблемите от нелечението могат да са много повече от операция на мъдреците и поставяне на алайнери. Болки в челюстта, темпоромандибуларните стави и трудности в храненето(!), мигрена, кариеси, парадонтоза, изкривяване на стойката, болки в тялото и невъзможност за спортуване, ниско самочувствие и други. Има ли проблемно място, страда цялото тяло!
Ако сте срещнали зъболекар, който ви е насочил и обърнал внимание навреме, то вие сте късметлии! 😉 💕💕💕

# 553
Ако на някой ще му е полезно на мен ми извадиха 4 ретинитани мъдреца наведнъж в Иводент в София, преди първоро ми лечение с брекети, възстанових се за около 10 дни

# 554
На мен ми извадиха първия ретиниран мъдрец на 14 и беше толкова ужасно, че чак 10 години по-късно събрах смелост за следващия. Там също имах неприятна ситуация. Ама все големи гурута, но да кажем, ретро. Сега има клиники, упойки хубави, културна работа. Когато извадих и последния горен изпитах такова облекчение!!! С години отлагах оправянето на зъбите заради пустите мъдреци. Махайте ги и ще ви олекне

Общи условия

Активация на акаунт