Отзиви за Invisalign

• 204 258
  • 1 268
  •   2
Отговори
# 660
  • au bout du monde
Доколкото помня, консултацията беше безплатна миналата година, вече сканиране и план на лечение като навсякъде се плаща и влиза в общата цена. Днес съм на преглед и ще попитам.
Редакция - има 5% увеличение след нова година, пак има вариантите за разплащане, но не ми казаха конкретно цена, казаха др Мисова на преглед ще каже

Доволна ли си от лечението? Има ли резултат и след колко време?

Още на консулацията ли се казва колко ще продължи лечението и как ще изглеждат зъбите след това?

# 661
Ако питаш конкретно дали съм доволна от Мисова, засега да, но нали още не съм приключила лечението. Ефект още ми е трудно да преценя какъв ще е реално на края на лечението, но определено виждам промяна в желаната посока. Аз съм по-сложен случай, нямам криви зъби, а кофти захапка. Сигурно за изравняване на криви зъби доста по-осезаемо се вижда напредък. Ако искаш да се гледаш как ще изглеждаш на симулация, трябва да ти вземат скенер отпечатъци, които се обработват от доктора и от инвизалайн централата. Но иначе на консултацията обяснява какво би целила в лечението. Времето е индивидуално, но пак по-бързо сякаш става, отколкото с брекети, зависи какъв план изготвят, аз съм с 56 шини, които се носят различни периоди всяка, между една и две седмици. Този план вече става ясен след взимането на отпечатъци, преди това само ориентировъчно могат да кажат.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 13:32 от Анонимен

# 662
  • София
Включвам се 2 години по-късно, с информация за моя процес с Инвизалайн - Минах през 42 алайнера, в рамките на близо година. От тогава мина още 1 година през която бях с пернаментен ритейнер на предните зъби, за да задържа подредбата. Цялостно съм много доволен и след 1 година без тях, не мога да кажа че са се преместили повече от милиметър, на някои места.

След като забелязах лекото връщане назад, се консултирах с ортодонта ми и решихме да махнем ритейнъра, да понося последната стъпка 1-2 седмици. Всичко се върна както преди, но първите 3 дни си болеше Grinning . Сега поръчах vivera цялостен ритейнър - силно ви препоръчвам да си задържате усмивката след Invisalign.

Прикачвам виртуалните снимки на началото и края

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 13:39 от alex21144

# 663
Аз нося Инвизалайн от 8 месеца и имам още три месеца. Май месец би трябвало да приключа. Мислят да ми сложат постоянен ритейнър плюс сваляем отгоре. А долу само сваляем. При вас колко се върнаха? Вие с какъв бяхте преди Вивера ?
Включвам се 2 години по-късно, с информация за моя процес с Инвизалайн - Минах през 42 алайнера, в рамките на близо година. От тогава мина още 1 година през която бях с пернаментен ритейнер на предните зъби, за да задържа подредбата. Цялостно съм много доволен и след 1 година без тях, не мога да кажа че са се преместили повече от милиметър, на някои места.

След като забелязах лекото връщане назад, се консултирах с ортодонта ми и решихме да махнем ритейнъра, да понося последната стъпка 1-2 седмици. Всичко се върна както преди, но първите 3 дни си болеше Grinning . Сега поръчах vivera цялостен ритейнър - силно ви препоръчвам да си задържате усмивката след Invisalign.

Прикачвам виртуалните снимки на началото и края

# 664
Някой скоро да е ходил при Мисова? Как протича консултацията?
Цената още ли е 6000лв?
Ако се заплати на 1 вноска 6000лв, ако е на 2 или 3 (не помня колко каза) 6300лв, ако е разсрочено на 10 вноски -6600лв.

# 665
Здравейте, обмислям лечение с Invisalign. След снимки ми съобщиха, че няма да успея да се впишат в по-бюджетния вариант,  тъй като ще ми трябват повече стъпки, а лечението ще продължи между 8 и 10 месеца. Цената, която получих (София) е 7500лв. Виждам, че тук се споменават и по-ниски цени. Реално какво налага тази огромна разлика в цените? При положение, че се изработват от една и съща фирма...

# 666
  • sofia
Зависи какво има да ти се прави/намества. За зъбите на сина цената е 8 400. Миналата година по това време. Платили сме 2/3 и тия дни ще платя остатъка.
За брекети офертата беше 5 и нещо.
Сега се налага да се взима втори път отпечатък, защото кучешкият зъб, който не беше изникнал на мястото си, вече е позициониран. Ортодонта каза, че инвизалайн му искат 100 лв. такса за това упражнение, въпреки че е в първоначалния план. Та това е положението...

# 667
  • Пловдив
Има различни нива провайдъри и впечатлението ми е, че колкото по-високо стои, толкова по-ниска е цената. Нивото се определя от броя пациенти на годишна база. Единственият диамантен инвизалайн ортодонт е д-р Мисова и при нея цената е 6000 /до скоро беше 5700/, като включва всички сканирания и преработки на плана. НЕ СЕ ДОПЛАЩА НИЩО ДОПЪЛНИТЕЛНО ПО ЛЕЧЕНИЕТО. Консултацията е безплатна. Та вероятно колкото повече пациенти има, толкова по-голяма отстъпка ползва. Само разсъждавам - може и да не е това причината за голямата разлика в цените.

# 668
Обърнете внимание също, че не всички провайдъри са ортодонти, някои са зъболекари, инвизалайн допуска и те да се сертифицират. Моят избор беше между др Мисова в Пловдив и Нели Дилкова в София, която също е ортодонт и също на високо ниво провайдър.

# 669
Благодаря ви за мненията. При мен няма големи изкривявания, но след анализ и 3D снимка стана ясно, че от едната страна зъбите ще трябва да се мръднат няколко милиметра назад, за да се намеси перфектно захапката,  което налага по-голямата цена, с повече алайнери. Но разликата в цените, които виждам ме изненада.
За тези, които имат опит - колко често се налага посещение след изработването на алайнерите? Обмислям и ортодонт извън София, нямам против пътувания, стига да не е през две седмици.

# 670
  • au bout du monde
Благодаря ви за мненията. При мен няма големи изкривявания, но след анализ и 3D снимка стана ясно, че от едната страна зъбите ще трябва да се мръднат няколко милиметра назад, за да се намеси перфектно захапката,  което налага по-голямата цена, с повече алайнери. Но разликата в цените, които виждам ме изненада.
За тези, които имат опит - колко често се налага посещение след изработването на алайнерите? Обмислям и ортодонт извън София, нямам против пътувания, стига да не е през две седмици.

На 6-8 седмици са ми казвали, че са посещенията. Може да посетиш и Мисова в Пловдив да видиш какво ще ти каже.

# 671
  • Пловдив
На 2 месеца приблизително или по-рядко. Само второто беше с по- малък интервал за поставяне на атачмънти. Още след изготвяне на плана се знаят посещенията за година напред при нас. На първи етап е моята дъщеря с 47 алайнера. След това ще има ново сканиране и още алайнери, но при нея има доста проблеми, включително изкривяване.

# 672
Аз започнах при Мисова началото на юни 2021. Първите два алайнера ми пратиха по куриер, носих ги по 14 дни и отидох да ми сложът атачмънти с третия алайнер. След това ходих октомври, януари и сега ще ходя април.

# 673
Аз примерно по план трябва да ходя на 3-4 седмици обаче имам метални бутони за ластици на две коронки на долна челюст и там бутоните ми падаха супер много пъти. И ми се е налагало да ходя всяка седмица понякога. На някои хора им падат и бутоните с цвета на зъбите. На мен не са, но мисълта ми е, че е хубаво ортодонта да ви е на удобно и близко място за всеки случай. Не се знае колко често ще се налага да ходите.

# 674
На мен досега не са ми падали атачмънти, сложиха ми ги мисля май миналата година, месец след като ми пристигнаха алайнерите

Общи условия

Активация на акаунт