Отзиви за Invisalign

• 204 249
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 675
На мен също не са ми падали атачмънти от тези с цвета на зъбите, но металните ми падаха и то защото са на коронки, на зъби трудно падат.

На мен досега не са ми падали атачмънти, сложиха ми ги мисля май миналата година, месец след като ми пристигнаха алайнерите

# 676
Здравейте! 🤗
В кой етап на лечението се намества захапката? В следствие на това имате ли болки и стягане в ставите и челюстта, което да налага и прием на болкоуспокояващи?
Аз по принцип имам болки и стягане при натоварване и искам да знам какво да очаквам.

# 677
Ами аз имам изкривена долна челюст заради положението на кътниците, захапката ми се подобрява постоянно и неусетно, но съм далече от края на лечението. Нямам болки от самото лечение, но сигурно зависи от къде е проблема, ходих и на оклузодонт заради това изкривяване и ми прищракваше ставата от едната страна, казаха ми, че имам лека форма на бруксизъм и постоянно неволно си стискам долната челюст. Но иначе защо да има болка, не съм запозната какви други проблеми съществуват

# 678
Моята промяна в захапката започнахме да лекуваме около 20 - 25 седмица, не помня точно.
Нямам абсолютно никакви болки, сега съм в 53 седмица.
Бях с дълбока захапка. Още съм, но има огромна разлика в лицето ми, мисля, че положителна.

# 679
Едновременно се променя и подредбата на зэбите и захапката. Аз така мисля. Вие по какво познавате, че се променя захапката? Носенето на ластици ли ви е ориентир ?

# 680
Ориентир ми е широчината на алайнерите, защото и аз с дълбока захапка имах в началото V образни дъги, а сега се разширяват все повече на U. Другото ми е средната ос между долните ми резци се придвижда да пасне на средната ос на горните. И също, лицеви промени положителни, по-добра симетрия

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 06:53 от Анонимен

# 681
Благодаря ви! Simple Smile
При нелекуване на такава захапка проблемите могат да се задълбочат - промяна в подвижността и отваряне на устата, затруднения при хранене и т.н. Не консумирам ядки и твърди храни, не мога да спортувам, всяко натоварване на ставите води до стягане и болка. Това е моят опит, не означава, че и при другите е така.
 ЛЧХ ми каза, че това се случвало при хора със слаба структура на тялото и нямало решение. Е, надявам се да има и изглежда логично след наместване нещата да се подобрят. Blush

# 682
А някой с опит с вадене на мъдреци и след това слагане на алайнери - колко време след ваденето може да се започне лечението?

Моите мъдреци бяха тежки за вадене. Вадих по един на месец (само горните). Левият горен -  31.03. 2021. Десният горен чак 13.05.2021. Алайнерите сложих на 9.06. 2021. Предполагам, че ако при вас станат по-бързо нещата, може да не чакате чак месец.

БТВ, аз също съм при др Мисова. И съм доста доволна , ходя веднъж на 2 месеца

# 683
  • au bout du monde
Във вторник имам час при Мисова, но все още се двоумня дали да предприема тази стъпка. Парите не са малко. Като цяло нямам голям проблем. Носила съм керамични брекети при Мисова преди 12 години. За жалост на долната челюст не са ми датам прави, колкото ми се иска и кътниците ми опират в бузите и доста често имам рани.

# 684
За ходенето рядко аз не мисля, че е съвсем ок. При идеални условия сигурно, да, но зъбите не се движат винаги съвсем по план.

Аз ходя при Дилкова всеки месец, проверява как пасват алайнерите, колко се клатят зъбите, понякога снима, сравнява, супер внимателна е, ето сега 2 зъба спряха да тракват, изряза ми новите шини, сложи нов бутон, измисли някакви нови ластици да им се помогне да се издърпат, даже след тези нови естакади ми записа час на 4тата седмица да проследи има ли ефект, няма ли, какво още да направим ит.н.

# 685
Във вторник имам час при Мисова, но все още се двоумня дали да предприема тази стъпка. Парите не са малко. Като цяло нямам голям проблем. Носила съм керамични брекети при Мисова преди 12 години. За жалост на долната челюст не са ми датам прави, колкото ми се иска и кътниците ми опират в бузите и доста често имам рани.
И аз преди десетина година носих брекети, даже не знам дали след тях не ми се изкриви долната челюст на една страна, защото средната ос оттогава ми се измести. Залагам надежди на алайнерите, навсякъде искаха да ми вадят кътници за място, само с алайнерите казаха, че има място. Казаха, че изчисленията били много по-прецизни, защото са компютърно 3д моделиране, а с брекетите пак се прави план, но много ситуации изникват в движение и даже ортодонтски предавания в ютюб съм гледала, че с брекети се правят много повече излишни движения. Но ние тук няма как да ти кажем, най-добре Мисова да ти каже, все пак тя те е лекувала с брекетите. За посещенията, на мен на всеки няколко седмици ми се обажда мед сестрата на Мисова и ми иска да й пратя снимки, сверява на кой номер шини съм и дали съм по график, и пита дали всичко е наред, понякога дава инструкции примерно да мина от 10 на 7 дни на шина. Те там на прегледите пускат една 3д симулация да се ориентират какво движение се извършва в момента, и гледат съответния зъб. Досега проблеми не съм имала, не знам как би се процедирало ако възникне нещо, предполагам извънредна визита.

# 686
Това клатене на зъбите при всички ли се получава? Само в началото или през цялото време на лечението? Отразява ли се на венците?

# 687
Ъпдейт от мен - по телефона от кабинета на Д-р Мисова ми казаха, че цената на пълния пакет е 6300. Турбулентен пазар!

# 688
На мен не ми се клатят зъби, поне не забележимо. Брррр…

# 689
Винаги се клатят, нали трябва да се разместят от корена, за да се преместят. Не си представяйте, че се клатят като ядеш, но като ги разбуташ с пръст се усеща движение. Ако венците са били здрави преди лечението няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт